Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Azért hagytak területeket, mert a psg nem nyomta be őket full feleslegesen, hanem engedte kijjebb jönni őket, majd gyors átmenet, és helyzetek.Khyzz írta: ↑2025.06.01. 20:14:37Szvsz a tegnapi Inter játéka nem összehasonlítható azzal amit ellenünk mutattak. Olyan volt mintha nem lennének középpályásaik, előre fele semmit nem mutattak. Érthetetlen volt számomra. Sommert meg jól cserben hagyták a társak. Amúgy csak nekem tűnt fel mekkora ordító területeket hagytak a PSG-nek? Ellenünk sokkal szorosabban buszoztak.
Én ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy minden csapat úgy játszik, ahogy a másik csapat hagyja neki. Mi hagytunk nekik 3 gólt meccsenként, mindenféle bírózással együtt, csak magunknak köszönhetjük a kiesést.Khyzz írta: ↑2025.06.01. 20:14:37Szvsz a tegnapi Inter játéka nem összehasonlítható azzal amit ellenünk mutattak. Olyan volt mintha nem lennének középpályásaik, előre fele semmit nem mutattak. Érthetetlen volt számomra. Sommert meg jól cserben hagyták a társak. Amúgy csak nekem tűnt fel mekkora ordító területeket hagytak a PSG-nek? Ellenünk sokkal szorosabban buszoztak.
A PSG jó volt. Figyeltem Dembelét de olyan kiemelkedőnek vagy pótolhatatlannak nekem nem tűnt. Jó volt de nála sokkal jobban játszottak mások. Akit onnan nagyon szívesen látnék nálunk az egyértelműen Vitinha, már tavaly is tetszett a játéka, szerintem Ő az egyetlen akinek a stílusa hasonlítható Pedriéhez. Megérdemelt győzelem egy jó PSG-vel aki szerintem túlságosan nem is erőltette meg magát és egy iszonyat gyenge Interrel. Grat LE-nek.
Én nem bántásból írtam, hanem csak a psg támadóit dicsértem. Ez nekem fix betanultnak tűnt. Sommer mind2 kapusunknál jobb volt idén.FcBarcelona1 írta: ↑2025.06.01. 18:13:48Nem tisztességes szerintem Sommert elővenni, mert a társak sem segítették ki (írtam teljesen szétesett ez az Inter, alig kaptak gólt amikor formában voltak) de a sztárolását sem értettem igazán. Kapott 4 gólt a rövidre, ami nem nézett ki jól.
A lestaktika egy eszköz, alkalmazkodás a játékhoz és a játékosokhoz.
Nem tisztességes szerintem Sommert elővenni, mert a társak sem segítették ki (írtam teljesen szétesett ez az Inter, alig kaptak gólt amikor formában voltak) de a sztárolását sem értettem igazán. Kapott 4 gólt a rövidre, ami nem nézett ki jól.
Egyébként neked tegnap nem volt feltűnő, h psg támadók rövidre lőtték a labdákat? Mint, ha felkészültek volna sommerből…gránit írta: ↑2025.06.01. 17:28:41Szerintem levonhatók belőle tanulságok. Nem csak ez az egy mérkőzés volt, ahol csődöt mondott a támadójátékuk. Az alapszakaszban 8 meccsen mindössze 11 gólt szereztek. Meccsenként alig egyet. Bejöttek az erős 4. helyre, mert eközben mindössze 1 gólt kaptak. Erről írtam, hogy tegnap Sommer sem hozott semmi extrát, de sokat köszönhetnek neki, nagy szerepe volt abban, hogy idáig eljutottak.
A mi meccseinket nem számítva 13 meccs, 19 szerzett gól az Inter részéről. Nem lőtték meg a meccsenkénti másfél gólos átlagot. Ez bizony gyenge, nem egy meccs alapján. Ha ettől a csapattól két meccsen 7-et kapunk, azon érdemes elgondolkodni. Persze, voltak jó védekezéssel lehozott meccseink, mint a Madrid elleni meccsek, a Bayern elleni meccs, nem mindig muzsikált gyengén ez a hátsó alakzat, a lestaktika sok mérkőzésen ült. Fejlődési lehetőséget viszont én itt többet látok.
Szerintem levonhatók belőle tanulságok. Nem csak ez az egy mérkőzés volt, ahol csődöt mondott a támadójátékuk. Az alapszakaszban 8 meccsen mindössze 11 gólt szereztek. Meccsenként alig egyet. Bejöttek az erős 4. helyre, mert eközben mindössze 1 gólt kaptak. Erről írtam, hogy tegnap Sommer sem hozott semmi extrát, de sokat köszönhetnek neki, nagy szerepe volt abban, hogy idáig eljutottak.
Pontosan úgy, ahogyan azokat kaptuk.....és sajnos nem véletlenül, nem a bíró, nem a világösszeesküvés miatt, hanem pontosan azért, mert a pályán lévő játékosok ennyire voltak képesek.
Abszolút.MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.06.01. 11:06:08Ebből is látszik hogy mennyire fontos a BL-ben egy felsőpolcos kapus.
Szerintem az egész BL-t döntően a teljes középpályájuk miatt sikerült úgy megcsinálniuk, ahogyan csinálták.
Ehhez még a kapusposzton túl....igen, ez a két párharc éles volt, mert a Villa kellő fizikummal képes volt felnőni hozzájuk, míg az Arsenal középpályán is megfelelő ellenfelük volt....MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.06.01. 11:06:08PSG oldalán is ha Donnarumma helyett egy átlagos jó kapus van akkor nem biztos hogy utána az Aston Villa ellen kihúzzák, de az Arsenal ellen is voltak olyan pillanatok ahol az Arsenal simán mehetett volna 2-3 góllal pillanatok alatt, de Donnarumma a szemüket is kivédték.
Nagyjából egyetértek.
Ebből is látszik hogy mennyire fontos a BL-ben egy felsőpolcos kapus.De a PSG oldalán is ha Donnarumma helyett egy átlagos jó kapus van akkor nem biztos hogy utána az Aston Villa ellen kihúzzák, de az Arsenal ellen is voltak olyan pillanatok ahol az Arsenal simán mehetett volna 2-3 góllal pillanatok alatt, de Donnarumma a szemüket is kivédték.
gránit írta: ↑2025.06.01. 02:47:01
Nagyon beárazta a védelmünket ez a döntő. Hogy lehetett ettől a csapattól két meccsen 7 gólt kapni? Teljesen erőtlen, semmilyen támadójáték. Ilyen csapattól hetet két meccsen csak egy problémás védelem kaphat. Elment egy BL-győzelmünk a szint alatti kapussal és a hátsó szerencsétlenkedésekkel.
Tudtuk már korábban is, hogy hátul erősíteni kell, de bíztam abban, hogy ettől a semmilyen támadógépezettől nem fogunk annyi gólt beszedni, hogy azt ne tudnánk túllőni. Ez a csapat az elődöntőig nem lőtte meg átlagosan a meccsenkénti 2 gólt az BL-ben. 12 meccsen lőttek 19-et. Az ellennünk lejátszott meccseiket nem számítva 13 meccs, 19 gól. Rémgyenge, és ezektől kaptunk két meccsen hetet...
Rendet kell tenni hátul, a kapuposzton iparkodnak is, kérdés, hogy ez a Garcia van-e olyan jó, mint a hájpja. De a Cubarsí-Martinez-Araújo-Garcia-vonal sem bizonyult egy BL-győztes anyagnak, Gerard Martinról nem is beszélve. Kell az erősítés, ez így sajnos nem elég.
Luis Enrique beváltotta az ígéretét, hogy barcásabban fognak játszani a Barcánál. A klubunk legszebb napjait idézve kerültek a felállt védelem mögé, ragyogó kiugratások, sakk-mattra kijátszott helyzetek, hiába hátrál be az ellenfél, megoldják, hogy mögé kerüljenek ezekkel a lyukra futtatásokkal. Számtalanszor vitték rá Sommerre egy az egyben. A meccset meg szétdominálták, ehhez képest ellenünk mindkét első félidőben fickándozott ez az iszonyat gyenge Inter. El kell majd gondolkodnunk azon, hogy a középpályás védekezést és a hátsó alakzatot hogy akarjuk rendbe rakni, nem a sokadik góllövőt kell most hajkurászni.
Persze igaz, a dánok is kiverték Kanadát a jégkorong vb-n, de ez a "bármi megtörténhet" szöveg kicsit mentesít a hibáid javítása alól. Nincs mit tenni, előfordul minden a sportban, de megfelelő felkészítés, koncentráció, tehetség, stb esetén nem véletlen nyer a jobb 10ből 9szer. 24 kapott gól 13 meccsen a BL-ben nekem nem azt mondja, hogy tegnap nem 3-4 kapott góllal zártunk volna, de kétségtelen, csak azt a meccset nyerheted meg / veszítheted el amit lejátszol, lehet a PSG kettős emberhátrányba nyomta volna 85 percig, lehet mi.Cseri írta: ↑2025.06.01. 09:53:55Ez a fórum,csak úgy hemzseg a Váteszektől:) Másik sport ugyan, de a Metz 40 valahány meccs után kapott ki,így nem jutott a női kézilabda bl döntöjébe,ezek szerint ők sem éltek a történelmi esélyükkel.Ahogy egy ősi mondás tartja: a sportban az a szép,hogy minden megtörténhet és az a sz.r,hogy meg is történik. Lehet,ezt kellene elfogadni,nem hónapokig azon gyötrödni,hogyan lehet kiesni az inter ellen,akik mellesleg 3 év alatt két döntőt játszottak,biztosan azé'mer' egy trágya csapat!
És úgy nem játszottunk döntőt az elmúlt 10 évben, hogy érzésre nem egyszer, hanem minimum négyszer meg "kellett" volna nyernünk adott évben, legalábbis a szurkolók szerint érzésre mi voltunk a legesélyesebbek. Mégsem sikerült még döntőbe jutni sem. 4-ből egyszer sem a legjobb esélyekkel. Ez micsoda? Lúzerség a klub dns-ében? Balszerencsére mindenesetre nehéz fogni, mert ez ugyanolyan tendencia a túloldalon, ott meg érdemtelenül túlteljesítettek. Puszta szerencse, véletlen?
Ez a fórum,csak úgy hemzseg a Váteszektől:) Másik sport ugyan, de a Metz 40 valahány meccs után kapott ki,így nem jutott a női kézilabda bl döntöjébe,ezek szerint ők sem éltek a történelmi esélyükkel.
Természetesen nem mondható meg minden előre, de a tegnapi PSG ellen a mi védelmünk (bármilyen összeállításban) sem gondolom, hogy 3 kapott gól alatt tartotta volna őket.
Kedvelem az ilyen jóslatokat
Szerintem mint soha semmit, most ezt sem kell túlreagálni. Tegnap a PSG tökéletes meccset játszott, és ezt az eredmény teljes mértékben tükrözi. Az Inter játékosok, több is, meg ellenünk hozta az élete meccsét (lásd Thuram, Dummfries, Sommer...) és tulajdonképpen minden vagy majdnem minden helyzetből gólt is szereztek.gránit írta: ↑2025.06.01. 02:47:01
Nagyon beárazta a védelmünket ez a döntő. Hogy lehetett ettől a csapattól két meccsen 7 gólt kapni? Teljesen erőtlen, semmilyen támadójáték. Ilyen csapattól hetet két meccsen csak egy problémás védelem kaphat. Elment egy BL-győzelmünk a szint alatti kapussal és a hátsó szerencsétlenkedésekkel.
Tudtuk már korábban is, hogy hátul erősíteni kell, de bíztam abban, hogy ettől a semmilyen támadógépezettől nem fogunk annyi gólt beszedni, hogy azt ne tudnánk túllőni. Ez a csapat az elődöntőig nem lőtte meg átlagosan a meccsenkénti 2 gólt az BL-ben. 12 meccsen lőttek 19-et. Az ellennünk lejátszott meccseiket nem számítva 13 meccs, 19 gól. Rémgyenge, és ezektől kaptunk két meccsen hetet...
Rendet kell tenni hátul, a kapuposzton iparkodnak is, kérdés, hogy ez a Garcia van-e olyan jó, mint a hájpja. De a Cubarsí-Martinez-Araújo-Garcia-vonal sem bizonyult egy BL-győztes anyagnak, Gerard Martinról nem is beszélve. Kell az erősítés, ez így sajnos nem elég.
Mint mindig, most is igazad volt. Előre megmondott telitalálat a részedről, ismét. Még a megszórás kilátásba helyezése is ül.Peter írta: ↑2025.05.25. 14:48:45Azt gondolom, hogy a BL-ben sem fognak előrébb végezni, mint a bajnokságban.
Ők maxoltak már ezzel a döntővel is, mégha egy meccsen bármi is megtörténhet, persze a PSG megverheti saját magát, de kétlem, hogy az Inter megkapná ezt a párizsi segítséget, sőt, inkább nagyobb az esélye annak, hogy talán meg is lesznek szórva egy csöppet.
Tartom, hogy ő a legjobb, ő az egyik oka, hogy idáig eljutottak. Az alapszakaszban úgy végeztek a 4. helyen, hogy gólt alig szereztek. De csak egyet kaptak, 8 meccsen. Sokat köszönhetnek neki. 1994-ben Zubizarreta kapott egy négyest, nagyon jó kapus volt, akkoriban talán ő volt a legjobb.
Hát az "előrehozott döntőnek" vélt párosítás első meccse is kb ugyanilyen meccsképet mutatott, mint ez a döntő és egyáltalán nem a Pool játékán múlt, hogy akkor a PSG nem 5-0-ra nyert.....hanem max Alisson védésein múlt.....