La Liga / Copa del Rey

Foci a Barçán kívül
Chino
Llegenda del Barça

2025.08.27. 11:44:21

gránit írta:
2025.08.27. 00:47:44

Nekünk pont az lenne a jó, ha minél inkább korlátoznák, csökkentenék az árakat. Sőt, nem is értem ezt a nagy aggódást a több Liga-csapatért. Én nem is akarom, hogy az ellenfeleink megerősödjenek és feljöjjenek ránk.

Nagy lázadozást sem látok Tebas ellen, nemrég egyedül a Madrid és a Bilbao szavazott a fizetésének emelése ellen. És állandóan újraválasztják.

https://tribuna.com/en/news/fcbarcelona ... n-la-liga/

Amiket Tebas csinál, annál sokkal komolyabb korlázotások is vannak, a magyar Extraligában például korlátozva van a külföldi játékosok száma (max 5/csapat), mert az a céljuk, hogy minél több magyar játékos legyen a csapatokban. Többek között ennek is köszönhető, hogy mára a magyar röplabda elkezdett felnőni a nemzetközi élmezőnyhöz, már az érmekért mennek, ami sosem történt volna meg, ha már egy ideje annyiból állna a játékospolitika, hogy szerezzünk harmadvonalbeli külföldieket. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy lehetnek olyan tényezők, amelyeket mi nem látunk, de Spanyolországban fontosak, például az, hogy minél több spanyolországi játékos legyen a klubokban, a klubok minél kevesebbet igazoljanak és minél inkább támaszkodjanak az utánpótlásukra. Nekünk egy mániánk, hogy folyamatosan a PL-t követjük, de lehet, hogy őket egyáltalán nem érdekli a PL, és semmiféle összehasonlítás. Nekik meglehetnek a saját céljaik és a saját szempontjaik.

Ezzel együtt azért találom értelmetlennek a Liga intézkedéseit, mert csak önmagukat korlátozzák, az egész labdarúgást nem. De egy Real Sociedad vagy egy Valencia 10, 20, 30 éve sem tudta túl sokáig megtartani a legügyesebb játékosait. Merino, Zubimendi csak abban különbözik egy Xabi Alonsótól, hogy előbbiek nem kellettek egy spanyolországi topcsapatnak sem, de utóbbi példája mutatja, hogy erre még akár sor is kerülhet. Ezek a csapatok régebben sem tudták megtartani a kiemelkedő játékosaikat, egy Betis-t, egy Getafét régebben is mindig leraboltak. Az utóbbi időkben a középcsapatok valóban mintha gyengébbek lennének, bár a Bilbao és a Betis is szépen futott tavaly Európában, de nem voltak olyan lehengerlőek, mint mondjuk korábban a Sevilla vagy a Villarreal. A Liga intézkedéseit szőrszálhasogatónak, szükségtelennek tartom, nem Roony vinne csődbe minket, már csak azért is értelmetlen ez, mert csak regisztrálva nincs, de a fizetését attól még utaljuk. Magyarán, hiába nem engednek valakit regisztrálni, attól még a fizetését megkapja, tehát anyagilag semmit nem segítenek a csapaton, csak azt érik el, hogy ablakon dobják ki a pénzt egy olyan játékosnak, akit be sem vethetnek. Ez aztán nem a felelős gazdálkodást segíti elő, teljesen értelmetlen.

Amit mondani akarok, hogy egyrészt nekem nem úgy tűnt tavaly sem, hogy a németek, olaszok, franciák előznék őket, akikért mi nagyon "aggódunk" (valójában nem aggódásból, hanem ideológiai önigazolásból), Európa-bajnok játékosokkal rendelkeznek, amiről egy PL-, Serie A-, Bundesliga-középcsapat ma nem is álmodhat. Másrészt nem is látok olyan palotaforradalmat Tebas ellen, amit sokan vizionálnak. Mindig újraválasztják, megvannak azok az okok, amelyek miatt a klubok rá szavaznak, én csak tippelve vetettem fel párat. "Nekünk" (nekem konkrétan nem) a célunk itt, hogy a Liga olyan legyen, mint a PL, de lehet, hogy a Liga egyáltalán nem akar olyan lenni, mint a PL. Sőt, a Miamiban lejátszandó meccs elleni hőzöngés inkább arra enged következtetni, hogy a külvilág úgy alapvetően nem érdekli őket, és az intézkedéseikben egyáltalán nem szempont bármilyen külső tényező, ami hiba, mert a nemzetközi kupákért nagyon is mennünk kell, de 20 elsőosztályú csapatból 12 erre magastól tojik.
Azért bőven van lázadozás a Liga ellen, most is benyújtottak a CSD felé egy feljelentést, amit ha helyben hagynak repülhet is, de elég elolvasni a Getafe elnökének a nyilatkozatát. És nem feltétlenül rossz számunkra, ha gazdaságilag rendbe jönnek a spanyol csapatok. A liga nézettségének, népszerűségéből növekedéséből stb. mi is profitálunk, illetve ha erősödnek nem csak nekünk lesz nehezebb dolgunk velük, hanem a közvetlen riválosknak is. 3-4 csapat meccsein kívül már nem is néznek mérkőzéseket. A PL sem azért magaslik ki nézettség szempontjából, mert annyival erősebbek ott a klubok, látványosabban játszanak, hanem mindenhol látni nagyobb neveket, sztárokat.
Viszont alapvetően itt arról van szó, hogy a csapatok túlnyomó többségét, hogyan érinti a spanyol szövetség felállította korlátozások. Előszeretettel emlegetik, ezen a fórumon is bőven, hogy mi ezt milyen rosszul kezeljük stb., de ha 15 másik csapat is hasonló, de akár nagyobb problémával küszködik akkor inkább rendszerszinten van a gond, nekünk legalább nem kell kiárusítani a sztárjainkat, mint más kluboknak.
Nem tudom, hogy a Sevillával kapcsolatban például miért írtad, hogy eszetlenül költekeztek és azért vannak most bajban. Ha az utóbbi 5 évet nézzük (de korábbra is vissza mehetünk), egyedül a 20/21-es szezonban volt komolyabb nyaruk, amikor többet költöttek, de 70 milliót (mellette eladásaik is voltak) még olasz középcsapatok is sokszor elvertek minden probléma nélkül, az elkövetkező nyarakon pedig max. 20-30 millióért vásároltak játékosokat nagyobb eladások mellett. Ebben az intervallumban összesen kb. 40-50 millió pluszban jöttek ki, közben EL-t nyertek, rendszeres Bl szereplők voltak, onnan is csordogált be pénz.
Az is túlzás, hogy a Valencia nem tudta megtartani a sztárjait.3-4 évig meg tudták tartani a jobb játékosaikat, ahogy általában más klubok teszik, és ha mentek is el, tudták hasonló kaliberekkel pótolni. Ha a 2010-es éveket nézzük maradt két-három sikertelenebb év, de azon kívül rendre ott voltak az élmezőnyben, még ha az első két helyre nem is nagyon pályázhattak. A jelenlegi rendszerben folyamatosan szerepeltek volna nemzetközi szinten, többször Bl-ben. Ők is ugyanakkor kezdtek ilyen lejtmenetet venni a keretükben, amikor a többiek. Ez sem véletlen.
Itt arról van szó, hogy semmivel sem voltak/vannak rosszabb gazdasági helyzetben a klubok mint bármely más bajnokságban (még a PL-t kivéve sem), hogy annyira vigyázni kelljen és egy kicsit nagyobb mozgásteret nem lehet hagyni.
És speciel én is szívesebben néznék színvonalasabb meccseket, nagyon kevés csapat tud már lekötni, míg korábban a fentiek vagy egy Betis mérkőzés elé nagyon szívesen leültem.
Forca Barca!!!!
Peter
Director del Fútbol

2025.08.27. 10:46:24

gránit írta:
2025.08.26. 21:46:26
Igen, én sem vagyok a feltolt taktika és a lestaktika ellen. Azt gondolom, hogy a problémáira kell megoldást találni, nem feltétlenül az egész koncepciót elvetni. Egy söprögető, egy biztosító, és máris sokat segítünk a problémán.

Emellett a Ligában még meg is éri ez a taktika, mert a kisebb csapatok nem büntetik. Hiába van annyi és annyi kontrájuk, elbénázzák a helyzeteket. A BL-ben jöttek mindig a "meglepetésszerű" pofonok tavasszal, amikor pislogtunk, hogy bizonyos szint felett ez veszélyesebb, mint amilyennek a bajnokságban tűnik, és erre kell megoldást találni.
Azt gondolom, hogy a problémán annyi megoldást lehet találni, amennyit Casado fejlődhet avagy de Jong javulhat, esetleg Bernal berobban.
Szervezettségben azért nem igazán látok tartalékot, mert ugyan jelen vannak a játékosaink a labda közelében és a megfelelő területeken is - ami kb úgy néz ki, hogy vagy mi veszítjük el a labdát, vagy éppen elrobognak mellettünk akadálymentesen -, de nem tudják az ellenfél lendületét tompítani.
Bármi más egyéb megoldás, amiről írtál és/vagy új játékos igazolása jelenleg teljesen kizárt.

A ligában ez túlélhető és a klubnak is ez lehet a prioritás, míg a BL-ben ez teljesen az ellenfél játékától, képességeitől, taktikai felkészültségétől függ. Amelyik ellenfél képes ezt velünk szemben a maga javára fordítani, azzal szemben kevés esélyünk van megfelelő válaszra. Tehát a csapatunk sorsa nem a saját kezében van.
gránit
Director del Fútbol

2025.08.27. 00:47:44

bence0330 írta:
2025.08.26. 22:24:34
Az volt a lényeg, hogy egy komplex (félig piaci) problémát próbálnak egy ilyen sebtapasszal (és azt is rosszul) megoldani erőszakkal, teljesen szembe haladva minden logikával, piaci tényezővel.

Mostanra, főleg idénre már szerintem annyi kiscsapatot lehetetlenítettek el, hogy még egy esélyt nem fog kapni szerintem.
Én nem gondolom, hogy egy sima intézkedés erőszak lenne, főleg, ha egy klubok által, demokratikusan megválasztott vezető teszi.

Nekünk például egy vételárkorlátozás nagyon is jól jönne, mert mi főleg vevő és nem értékesítő klub vagyunk. Milyen jó lett volna Dembélé-t, Coutinho-t, Griezmann-t annak idején nem 100 millió felett venni, miközben nem értek annyit. De hát ilyen létezik is más sportágakban, van, ahol pénzért nem is lehet transzferen keresztül játékjoghoz jutni, csak cserével. Mivel ez a kisebb csapatokat védi, nekünk ez egyelőre nem áll érdekünkben, de idővel, ha néhány olajos csapat nagyon felfújja magát, még jól jöhetne egy ilyen intézkedés. Az például nagyon is érdekünkben áll, hogy a játékosok árai minél alacsonyabbak legyenek. Ilyen intézkedések nem logikátlanok, és ezek ellenkezője nem képvisel semmiféle magasabb rendű logikát, főleg, ha a két félnek egyáltalán nem azonosak a céljai, és ezek a célok nem feltétlenül csak "piaci" jellegűek lehetnek.

Nekünk pont az lenne a jó, ha minél inkább korlátoznák, csökkentenék az árakat. Sőt, nem is értem ezt a nagy aggódást a több Liga-csapatért. Én nem is akarom, hogy az ellenfeleink megerősödjenek és feljöjjenek ránk.

Nagy lázadozást sem látok Tebas ellen, nemrég egyedül a Madrid és a Bilbao szavazott a fizetésének emelése ellen. És állandóan újraválasztják.

https://tribuna.com/en/news/fcbarcelona ... n-la-liga/

Amiket Tebas csinál, annál sokkal komolyabb korlázotások is vannak, a magyar Extraligában például korlátozva van a külföldi játékosok száma (max 5/csapat), mert az a céljuk, hogy minél több magyar játékos legyen a csapatokban. Többek között ennek is köszönhető, hogy mára a magyar röplabda elkezdett felnőni a nemzetközi élmezőnyhöz, már az érmekért mennek, ami sosem történt volna meg, ha már egy ideje annyiból állna a játékospolitika, hogy szerezzünk harmadvonalbeli külföldieket. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy lehetnek olyan tényezők, amelyeket mi nem látunk, de Spanyolországban fontosak, például az, hogy minél több spanyolországi játékos legyen a klubokban, a klubok minél kevesebbet igazoljanak és minél inkább támaszkodjanak az utánpótlásukra. Nekünk egy mániánk, hogy folyamatosan a PL-t követjük, de lehet, hogy őket egyáltalán nem érdekli a PL, és semmiféle összehasonlítás. Nekik meglehetnek a saját céljaik és a saját szempontjaik.

Ezzel együtt azért találom értelmetlennek a Liga intézkedéseit, mert csak önmagukat korlátozzák, az egész labdarúgást nem. De egy Real Sociedad vagy egy Valencia 10, 20, 30 éve sem tudta túl sokáig megtartani a legügyesebb játékosait. Merino, Zubimendi csak abban különbözik egy Xabi Alonsótól, hogy előbbiek nem kellettek egy spanyolországi topcsapatnak sem, de utóbbi példája mutatja, hogy erre még akár sor is kerülhet. Ezek a csapatok régebben sem tudták megtartani a kiemelkedő játékosaikat, egy Betis-t, egy Getafét régebben is mindig leraboltak. Az utóbbi időkben a középcsapatok valóban mintha gyengébbek lennének, bár a Bilbao és a Betis is szépen futott tavaly Európában, de nem voltak olyan lehengerlőek, mint mondjuk korábban a Sevilla vagy a Villarreal. A Liga intézkedéseit szőrszálhasogatónak, szükségtelennek tartom, nem Roony vinne csődbe minket, már csak azért is értelmetlen ez, mert csak regisztrálva nincs, de a fizetését attól még utaljuk. Magyarán, hiába nem engednek valakit regisztrálni, attól még a fizetését megkapja, tehát anyagilag semmit nem segítenek a csapaton, csak azt érik el, hogy ablakon dobják ki a pénzt egy olyan játékosnak, akit be sem vethetnek. Ez aztán nem a felelős gazdálkodást segíti elő, teljesen értelmetlen.

Amit mondani akarok, hogy egyrészt nekem nem úgy tűnt tavaly sem, hogy a németek, olaszok, franciák előznék őket, akikért mi nagyon "aggódunk" (valójában nem aggódásból, hanem ideológiai önigazolásból), Európa-bajnok játékosokkal rendelkeznek, amiről egy PL-, Serie A-, Bundesliga-középcsapat ma nem is álmodhat. Másrészt nem is látok olyan palotaforradalmat Tebas ellen, amit sokan vizionálnak. Mindig újraválasztják, megvannak azok az okok, amelyek miatt a klubok rá szavaznak, én csak tippelve vetettem fel párat. "Nekünk" (nekem konkrétan nem) a célunk itt, hogy a Liga olyan legyen, mint a PL, de lehet, hogy a Liga egyáltalán nem akar olyan lenni, mint a PL. Sőt, a Miamiban lejátszandó meccs elleni hőzöngés inkább arra enged következtetni, hogy a külvilág úgy alapvetően nem érdekli őket, és az intézkedéseikben egyáltalán nem szempont bármilyen külső tényező, ami hiba, mert a nemzetközi kupákért nagyon is mennünk kell, de 20 elsőosztályú csapatból 12 erre magastól tojik.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.08.26. 22:24:34

gránit írta:
Nyilván, csak az árrésstopp teljesen más. Focira fordítva ez a játékosok árainak a befagyasztása lenne, ami nekünk pont az érdekünkben állna.

Emellett ne feledjük el, hogy Tebas 4. alkalommal lett megválasztva. Valamiért népszerű. Mi egy oldalról világítjuk meg a működését, emellett lehet számos olyan szempont, ami miatt újra és újra megválasztják.
Tematikában volt a hasonlat, nem az, hogy ez egy árrésstop. Persze, hogy teljesen más. Az volt a lényeg, hogy egy komplex (félig piaci) problémát próbálnak egy ilyen sebtapasszal (és azt is rosszul) megoldani erőszakkal, teljesen szembe haladva minden logikával, piaci tényezővel. A probléma szerintem egyértelműen a marketingértértéke a ligának, emiatt is van az, hogy kevesebb bevételhez jutnak a klubok, mint amivel versenyképesek tudnának lenni, ebben a Liga most ahhoz képest békapopó alatt van, hogy milyen lehetőségek lehetnének benne. Nyilván a PL mindenképp előnyben van azzal a népszerűsítésnél, hogy világnyelv, de azért amúgy is sokkal jobban csinálják, a spanyolt is rengetegen beszélik, meg a vicces videók meg egyéb extrák nélkül is biztosan népszerűbbé lehetne tenni a ligát: pl. jobb játékosokkal, jobb focival, de hát ennek az ellenkezője felé megyünk az ffp-vel, elég stabilan. A PL felismerte, mire van szüksége az embereknek, 2020-ban 25-ben, a Liga meg kb minden lépésével távolodik attól, amire a modern embernek szüksége van. A foci nem elég gyors, nem elég profi, nem elég jó, nincs elég csinnadratta, stb. Nyilván a 2-3 nagy csapaton kívül értendő mindez. Meg már eleve az, hogy csak 2-3 nagycsapat van, a rangadó is kevesebb, a PL-ben hetente van kb 1, néha 2. És lehetne sorolni. A Liga ezt magának csinálta legalább félig.

Mostanra, főleg idénre már szerintem annyi kiscsapatot lehetetlenítettek el, hogy még egy esélyt nem fog kapni szerintem.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

bence0330 írta:
2025.08.26. 21:22:33
Mintha nem értenék Tebasék, hogy működik a kereslet-kínálat. A saját klubjaikat hozzá borzasztó helyzetbe és alkupozícióba, kényszerbe.
Nyilván, csak az árrésstopp teljesen más. Focira fordítva ez a játékosok árainak a befagyasztása lenne, ami nekünk pont az érdekünkben állna.

Emellett ne feledjük el, hogy Tebas 4. alkalommal lett megválasztva. Valamiért népszerű. Mi egy oldalról világítjuk meg a működését, emellett lehet számos olyan szempont, ami miatt újra és újra megválasztják.
Peter írta:
2025.08.26. 21:26:07
Hát igen....értem, amit írtál.....egyébként sokan paráznak a lestaktika miatt, miközben nekem szent meggyőződésem, hogy enélkül közel nem lett volna olyan az előző szezon, amilyen lett.
Igen, én sem vagyok a feltolt taktika és a lestaktika ellen. Azt gondolom, hogy a problémáira kell megoldást találni, nem feltétlenül az egész koncepciót elvetni. Egy söprögető, egy biztosító, és máris sokat segítünk a problémán.

Emellett a Ligában még meg is éri ez a taktika, mert a kisebb csapatok nem büntetik. Hiába van annyi és annyi kontrájuk, elbénázzák a helyzeteket. A BL-ben jöttek mindig a "meglepetésszerű" pofonok tavasszal, amikor pislogtunk, hogy bizonyos szint felett ez veszélyesebb, mint amilyennek a bajnokságban tűnik, és erre kell megoldást találni.
bence0330

2025.08.26. 21:22:33

gránit írta:
2025.08.26. 19:56:49
Hol az átfedés az árrésstoppal?
...

Ez lenne a megoldás, csak nem az UEFA keretei között. Hogy lehetne alkalmazni ugyanazt a fizetési sapkát olyan bajnokságokban, ahol tízszeres különbségek vannak költségvetések között? Ezt olyan ligák alkalmazzák, amelyekben hasonlóak a költségvetések, és így tudják a bajnokságot izgalmassá tenni, ahelyett, hogy minden évben ugyanaz a néhány csapat nyerne. Ha például a La Ligát nézzük, elképesztő különbségek vannak bevételekben, és máshol is, így egységes fizetési sapkát bevezetni elég nehéz. Egy top ligában már meg lehetne valósítani, egy szuperligában például simán, ami már az UEFA keretein kívül lenne.
Egy komplex okokból züllő (anyagilag) liga ahelyett, hogy komplexitásában próbálna meg felemelkedni, több lóvét osztani a kluboknak, stb, inkább hoz egy ilyen komcsi szabályt a bevétel növekedése érdekében (inverz módon, a kiadások csökkentésével), ami egy igazából félig saját maga okozta problémát próbál hirtelen megoldani. Más kérdés, hogy igazából súlyos anyag kárt okoz, sajnos. Nekünk is, másoknak is. Mintha nem értenék Tebasék, hogy működik a kereslet-kínálat. A saját klubjaikat hozzá borzasztó helyzetbe és alkupozícióba, kényszerbe.

Amit írsz, azzal egyetértek, de te a tökéletes megoldásról írtál. Szerintem most egy lépés is segítene. Tegyük fel, hogy nettó 8 millió lenne a bérsapka egyénileg (nem gondolkodtam csapatszinten, maradjunk ennél a példa kedvéért). Nem mondom, hogy ezzel zárkóztatjuk fel a középcsapatokat, de például túlzott költekezést már megakadályozna, és csökkenne annyival a különbség is, hogy ha egy PSG is 8-at tudna ajánlani valakinek, akkor már lehet, hogy elmegy Villarreálba, ha mondjuk az volt az álmai klubja, akik meg tudnak adni 6-ot.

Persze lehetne bizonyos lépcsőket hozni, de kútfőből ez necces. Pl. aki nem volt 2-3 éve BL-ben, annak 7 lenne a sapka, aki EL-ben, annak hat, vagy valami hasonló.

Ez nem lenne valami komplex megoldás a futball problémáira, de kicsit limitálná az elszállt licitháborút a fizetésekre.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.08.26. 20:24:51

gránit írta:
Értem az elméleti logikát abban, hogy engedjük a csapatokat költekezni, és majd kinövik magukat. Ez volt eddig, és a Sevilla csődbe is ment. Nem csak azért nem igazolnak, mert a Liga nem engedi őket, hanem azért sem, mert csődben vannak. Nem azért épültek le, mert nem költekezhettek és nem nőhették ki magukat. Azért épültek le, mert eszetlenül és korlátlanul költekeztek, most pedig a családi ezüstöt is el kell adniuk, hogy kifizessék a tartozásaikat. Ez lett a végkifejlete egy korlátlan költekezésnek, ami lerombolt egy sokszoros európai kupagyőztes csapatot. Értem az előre menekülve költekezni elméletét, csak ha valaki már csődbe vitte magát, pont az előre menekülve költekezni stratégiája miatt, az ezt nem fogja véghezvinni.
Megint mi volt előbb a tyúk, vagy a tojás. A Sevilla magát vitte csődbe, vagy a La Liga vitte a csőd szélére.
2017-es cikkek szerint, a legjobban gazdálkodó csapat volt.

https://swissramble.substack.com/p/cham ... 2324-after
23/24 BL bevétel, csak a közvetítés, csak csiportkör
Sevilla 51 millió
Real Sociedad 51 millió

"A Real Sociedad nagyon közel áll Carlos Soler leigazolásához, ugyanakkor jelenleg nem tudná regisztrálni a volt Valencia játékost.

A baszk klubnak bértömeget kell felszabadítania. Kulcsfontosságú órák következnek a Sadiq műveletnek, mert ő az egyes számú opciójuk az elengedésre".

Úgy látom a Sociedadnak sem, miután elengedte Merinot és Zubimendit, utóbbit 70 millióért idén. Felkészül Kubo.

A vicc az egészben, hogy a Valencia "vitézkedik" a gazdasági karjával/tulajdonrész eladásával
Ebből él a La Liga :)

Szerk:
A sok apró butaságon kívül 3 óriási problémáját látom a La Liga FFP-nek
1. Nem számol azzal, hogy a Covid Vis Major helyzet volt, amiből évek alatt tudnak kilábalni
2. előre korlátoz, nem számol azzal, hogy 1 év alatt a klubok bevételre tudnak szert tenni, ezért kontraproduktív, megakadályozza a versenyképességet, játékos vásárlást, amiből pénzre tudnak szert tenni, úgy gondolják jobban értenek a gazdálkodáshoz, mint a klubok
3. Egy évre kalkulálnak, azt is előre, pl. az UEFA, itt is írva volt, PL 3 évre. Lehet, hogy egy évre veszteséges, a maradék kettőben bőven profitáló
Itt ha negatív a mérleg, belekerülsz az ördögi körforgásba, 1/4, 60%-os szabály, ami csak mélyebbre taszítják a klubot. Vagy jönnek a tulajdonrész eladások, amivel csökken a klub értéke. A befektetők is el fogják kerülni a La Ligát éopen ezért, így jön a végleges csőd, mert senki nem fog fwlvásárolni egy értéktelen csapatot, különösen ilyen szabályozás mellett
Chino
Llegenda del Barça

2025.08.26. 20:14:38

bence0330 írta:
2025.08.26. 19:28:19
Jó, pont a Getafét nem sajnálom, az elmúlt évek csonttörő mutatványai alapján részemről játsszanak csak a segundában. :D Na jó, azért ez félig vicc volt, megértem a frusztrációjukat másik La Liga csapat drukkereként. Undorító az egész.

Chino: sztem a francia liga esélytelen előzni a 2-3 nagy miatt, akik mindenképp nagyok maradnak, bárhogy igyekszik Tebas. Persze történhet ott is valami hirtelen emelkedő tendencia, de azért egy PSG-Monaco-Marseilles sosem lesz akkora, mint egy Barca-Real-Atleti. Persze a középcsapatok előbb-utóbb előzhetnek, de azért szerintem ott jópár év szabotázs kéne még Tebas részéről, és szerintem ennyi időt ő már nem kap, tudtommal most is lóg már a levegőben 1-2 ügy ellene.
Igen, írtam, hogy a 2 (3) nagy még fent tartja a liga szintjét nemzetközi szinten, de itt is jöhet valakinél egy mélyrepülés és ha továbbra is ilyen keretek között kell lavírozni nem lehetetlen. Ahogy az utóbbi években már elő is fordult. Szerencsére most úgy tűnik mi is komoly szintet képviselünk európai léptékkel is és a PL csapatokkal is fel tudjuk venni a versenyt.
Viszont bajnokság többi csapata nagyon nagy hátrányba kerül. Egy Marseille, Monaco, Lille stb el tud költeni 80-90 milliót és nem kell a legjobbjait kiárulni. De ott van egy Villarreal, aki szintén veszti el a top játékosait. Sorloth, Baena, Barry stb. csak az utóbbi két évben.

Ahogy például a Sociedad is hasonlóan sínyli, ahogy lejjebb is említitve van, a Betisnél is alig van már épkézláb ember. Nyáron is lerabolták őket Johnny Cardosoval és Jesus Rodriguezzel.

Az Atletico pedig nálam nagy kérdés. Annak ellenére, hogy az utóbbi években mennyire nekiálltak a pénzszórásnak egyre kevésbé tűnnek valós tényezőnek. A harmadik helyük is inkább azért van bebetonozva, mert a többi csapat nem képes erősíteni lényegesen. Szerintem ez az Atma-Simeone kapcsolat már nagyon megfáradt, egyre károsabb már a klub számára az argentín. Amennyi pénzt rá tudnak fordítani simán beránthatnának egy top edzőt.
FcBarcelona1 írta:
2025.08.26. 18:45:50
Most olvasom Yeremy Pino nagy valószínűséggel a Crystal Palace-ba igazol 50 körül
Egy jó játékossal ismét kevesebb a La Ligában.
Kíváncsi vagyok Kubot is viszi e majd egy PL csapat
Szerintem ez azért lenne egy kicsit ijesztő újabb mérföldkő, mert ha most hirtelen fejből kellene 1-2 tényleg remek játékost mondani, kaik vagy nagyon jók, vagy élmény nézni őket, akkor az pont a Sociból lett volna kútfőből Zubi-Merino-Kubo, és kicsit később Pino is eszembe jutott volna. Zubi-Merino már átköltözött, Kubo szerintem simán a leglátványosabban játszó játékos a nagycsapatokat figyelmen kívül hagyva, persze lehet most hirtelen valaki nem jut eszembe.
[/quote]
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

bence0330 írta:
2025.08.26. 15:16:06
Amúgy meg ez az egész pont olyan, mint az árrés stop, egy eleve a Liga oldaláról rossz gazdálkodást próbál a liga maga erőszakkal javítani, vagy inkább kárt menteni. Alighanem lényegesen több bevételt lehetne hozni színvonalemelkedéssel, jobb marketinggel, több jogdíj a kicsiknek is, több fedezet lehetne a vásárlások mögött, nemigen állna fent a csőd veszélye sehol.
Hol az átfedés az árrésstoppal?

Értem az elméleti logikát abban, hogy engedjük a csapatokat költekezni, és majd kinövik magukat. Ez volt eddig, és a Sevilla csődbe is ment. Nem csak azért nem igazolnak, mert a Liga nem engedi őket, hanem azért sem, mert csődben vannak. Nem azért épültek le, mert nem költekezhettek és nem nőhették ki magukat. Azért épültek le, mert eszetlenül és korlátlanul költekeztek, most pedig a családi ezüstöt is el kell adniuk, hogy kifizessék a tartozásaikat. Ez lett a végkifejlete egy korlátlan költekezésnek, ami lerombolt egy sokszoros európai kupagyőztes csapatot. Értem az előre menekülve költekezni elméletét, csak ha valaki már csődbe vitte magát, pont az előre menekülve költekezni stratégiája miatt, az ezt nem fogja véghezvinni.

Ezzel együtt értelmetlennek találom a Liga hozzáállását is, nem egy Pau Victor vagy egy Roony visz csődbe egy csapatot sem. Annyi értelme talán van, hogy Spanyolországban még a spanyolországi játékosok dominálják a klubokat, és a spanyol szövetségnek lehet az egy stratégiája, hogy megmentsék a saját utánpótlásukat, a válogatottat és egyáltalán a labdarúgást Spanyolországban, és nem szeretnék, ha a klubok utánpótlás helyett minden évben egyszerűen leigazolnának 10 dél-amerikait, miközben a sportág leépülne az országban, és csak az import tartaná felszínen, minden helyi vonatkozás nélkül. Vannak országok, amelyekben a szövetség ezt az utat választotta, nem vagyok meggyőződve róla, hogy ez a jó megoldás. A Liverpool kezdőjében a hétvégén egyetlen angol volt. A klub ennyi erővel a Lakatlan-szigetekre is be lehetne jegyezve, semmi angol vonatkozása nincs már szinte. Nem biztos, hogy Spanyolország ezt az utat szeretné, Tebas-t meg valakik megválasztották.
bence0330 írta:
FIFA vagy UEFA szinten egységes fizetési sapka lehetne jó megoldás.
Ez lenne a megoldás, csak nem az UEFA keretei között. Hogy lehetne alkalmazni ugyanazt a fizetési sapkát olyan bajnokságokban, ahol tízszeres különbségek vannak költségvetések között? Ezt olyan ligák alkalmazzák, amelyekben hasonlóak a költségvetések, és így tudják a bajnokságot izgalmassá tenni, ahelyett, hogy minden évben ugyanaz a néhány csapat nyerne. Ha például a La Ligát nézzük, elképesztő különbségek vannak bevételekben, és máshol is, így egységes fizetési sapkát bevezetni elég nehéz. Egy top ligában már meg lehetne valósítani, egy szuperligában például simán, ami már az UEFA keretein kívül lenne.
bence0330

2025.08.26. 19:28:19

Jó, pont a Getafét nem sajnálom, az elmúlt évek csonttörő mutatványai alapján részemről játsszanak csak a segundában. :D Na jó, azért ez félig vicc volt, megértem a frusztrációjukat másik La Liga csapat drukkereként. Undorító az egész.

Chino: sztem a francia liga esélytelen előzni a 2-3 nagy miatt, akik mindenképp nagyok maradnak, bárhogy igyekszik Tebas. Persze történhet ott is valami hirtelen emelkedő tendencia, de azért egy PSG-Monaco-Marseilles sosem lesz akkora, mint egy Barca-Real-Atleti. Persze a középcsapatok előbb-utóbb előzhetnek, de azért szerintem ott jópár év szabotázs kéne még Tebas részéről, és szerintem ennyi időt ő már nem kap, tudtommal most is lóg már a levegőben 1-2 ügy ellene.
FcBarcelona1 írta:
2025.08.26. 18:45:50
Most olvasom Yeremy Pino nagy valószínűséggel a Crystal Palace-ba igazol 50 körül
Egy jó játékossal ismét kevesebb a La Ligában.
Kíváncsi vagyok Kubot is viszi e majd egy PL csapat
Szerintem ez azért lenne egy kicsit ijesztő újabb mérföldkő, mert ha most hirtelen fejből kellene 1-2 tényleg remek játékost mondani, kaik vagy nagyon jók, vagy élmény nézni őket, akkor az pont a Sociból lett volna kútfőből Zubi-Merino-Kubo, és kicsit később Pino is eszembe jutott volna. Zubi-Merino már átköltözött, Kubo szerintem simán a leglátványosabban játszó játékos a nagycsapatokat figyelmen kívül hagyva, persze lehet most hirtelen valaki nem jut eszembe.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.08.26. 19:07:42

"Ma játszott, holnap eladjuk. Nincs más választásunk (ha nevezni akarjuk az igazolásainkaz - szerk.). Uchénak több ajánlata is van és a döntés az övé, de mi nem tudjuk visszatartani, rá vagyunk kényszerítve a legjobbjaink eladására!”
Ángel Torres, a Getafe elnökének nyilatkozata
Chino
Llegenda del Barça

2025.08.26. 16:21:32

bence0330 írta:
Barcaman1993 írta:
2025.08.26. 14:53:08
Hosszan nem érdemes belemenni, nyilván más lenne a helyzet, ha ésszerű gazdálkodás mellett működtek volna a spanyol klubok az elmúlt évtizedekben. Az viszont már tényleg a vicc kategória, hogy egy saját nevelésű játékost nem lehet beregisztrálni, vagy egy lejárt szerződésű Szcesnyre más szabályok vonatkoznak, mintha év közben hosszabbítottunk volna vele.
Ez az egyik legnagyobb baj az egész szabállyal. Eleve abszurd szerintem, de az, hogy random hülyeségekben változik (szigorodik mindig) konstansan, és hogy semmiféle kis játékteret nem hagynak a korláton túl, az méginkább nonszensz. Eleve a szabály célja a korrekt költekezés beállítása, nem a klubok tönkretétele, amit jelenleg tesz. Nem egy 2 milliós játékos beregisztrálásába fog tönkremenni még az utolsó klub sem. Az ilyenekkel nem kéne szívózni, át kéne engedni. Az is egy megoldás lenne, ami az angoloknál van, ahol rájöttek, hogy még ha szabályozni is akarjuk egy kicsit, azt nem lehet éves szinten megtenni, mert csapatok végezetnek épp hátrébb-előrébb, több, kevesebb bevétellel, lehet épp több távozó egyik évben akit pótolni kell, stb. Ezért 3 éves köröket csinálnak, ami máris sokkal jobb, mert 1-2 évben bele lehet húzni, aztán max visszavenni, ha épp nem fér bele, de legalább nem kell centivel méregetni mindent.

FIFA vagy UEFA szinten egységes fizetési sapka lehetne jó megoldás. Nyilván az abszolút túlkapások ellen kellenének szabályok, mint pl. amit a CFC művel. De normál keretek közt hagyni kéne már dolgozni a csapatokat. És akkor talán a Liga is visszatalálna a pankrációból, amit most kb egyedüli megoldásként választhatnak a kiscsapatok, a technikás foci felé vezető útra, újra lehetne 1-2 jobb játékos is a kicsiknél, stb.

Tényleg az az egy mázlija Tebasnak és a Ligának, hogy a két nagy annyira nagy brand minden téren, hogy bárhogy igyekszik, igazán leépíteni nem lehet, még szűk keretek közt is óriási vonzerő egy Barca. Ha ez nem lenne így, már tényleg 4 liga lazán előzött volna. Meg alighanem még mindig Spanyolországban van a legmélyebb bázis tehetségekben, Európábn biztos. Minőségben lehet, hogy már nem, vagy necces, de mennyiségben, mélységben tuti.

Amúgy meg ez az egész pont olyan, mint az árrés stop, egy eleve a Liga oldaláról rossz gazdálkodást próbál a liga maga erőszakkal javítani, vagy inkább kárt menteni. Alighanem lényegesen több bevételt lehetne hozni színvonalemelkedéssel, jobb marketinggel, több jogdíj a kicsiknek is, több fedezet lehetne a vásárlások mögött, nemigen állna fent a csőd veszélye sehol. Lehetne ezt az egészet organikusan, akadályozás nélkül is javítani, de ebben nem látok akkora igyekezetet. Egyre több top játékos választ más ligát (a 3 nagy klubon kívül mindenki esélytelen igazi jó játékost igazolni már lassan, de ugye egy ideje már nekünk sincs sok esélyünk rá), a játékvezetés színvonala undorító, a meccsek egyre nézhetetlenebbek a színvonalesés és a játékvezetés mentalitása (durvaság engedése) miatt, és ezt a folyamatot csak felgyorsítani fogja a helyi ffp, és egy örök ördögi körbe fog mindenkit zárni előbb-utóbb. Őszintén szólva ha ez még évekig így fog menni, nem látok más végkifejeletet magam előtt, mint néhány arab befektető által megmentett klubot, ami elől a két(három) nagy meg tud menekülni, ha akar, de nem Tebas és a Liga miatt, hanem annak ellenére.
Szerintem nem történik rossz gazdálkodás a ligában, legalábbis nem rosszabb mint akár egy Seria A-t, Bundesligát vagy akár francia bajnokságot tekintve sem.
Nem tudom elhinni, hogy a spanyol csapatok 3/4-e mindent rosszul csinálna és ezért kerülne ekkora bajba, hogy még a legminimálisabb költés, magasabb eladás mellett sem képes játékosokat regisztrálni. Például a Valencia nem egy kiscsapat,, de folyamatosan épül le, adnia kell el a legjobbjait annak ellenére, hogy az utóbbi 4 évben közel 140 millióért értékesíett játékosokat és mindössze 35 millióért vásárolt. Szégyen, hogy egy ilyen brand évek óta képtelen a felsőházba jutni, még egy Konferencia liga helyezés is távol van. Vagy egy Sevilla nyerte az EL-eket, de oda is már csak címvédőként jutott be, mert a bajnokságban már nem képes odaérni, a keretük közben évről évre gyengül.
Eközben egy Como 2 év alatt eltapsol több mint 200 milliót, pedig még 20 millió értékben sem ad el játékost.

Ez már nagyon távol áll attól, hogy meg kell védeni a klubokat a túlköltekezésektől. Ha minimális mozgásteret sem kapnak a spanyol klubok, lassan a franciák is beelőzik a ligát, a két nagy nem biztos, hogy fent tudja tartani a nívót nemzetközi szinten, mert másoknak nem sok esélyük van. Még az Atma eljuthat a Bl egyenes kiesésig talán, de onnan nem sok vizet zavar.
Forca Barca!!!!
bence0330

Barcaman1993 írta:
2025.08.26. 14:53:08
Hosszan nem érdemes belemenni, nyilván más lenne a helyzet, ha ésszerű gazdálkodás mellett működtek volna a spanyol klubok az elmúlt évtizedekben. Az viszont már tényleg a vicc kategória, hogy egy saját nevelésű játékost nem lehet beregisztrálni, vagy egy lejárt szerződésű Szcesnyre más szabályok vonatkoznak, mintha év közben hosszabbítottunk volna vele.
Ez az egyik legnagyobb baj az egész szabállyal. Eleve abszurd szerintem, de az, hogy random hülyeségekben változik (szigorodik mindig) konstansan, és hogy semmiféle kis játékteret nem hagynak a korláton túl, az méginkább nonszensz. Eleve a szabály célja a korrekt költekezés beállítása, nem a klubok tönkretétele, amit jelenleg tesz. Nem egy 2 milliós játékos beregisztrálásába fog tönkremenni még az utolsó klub sem. Az ilyenekkel nem kéne szívózni, át kéne engedni. Az is egy megoldás lenne, ami az angoloknál van, ahol rájöttek, hogy még ha szabályozni is akarjuk egy kicsit, azt nem lehet éves szinten megtenni, mert csapatok végezetnek épp hátrébb-előrébb, több, kevesebb bevétellel, lehet épp több távozó egyik évben akit pótolni kell, stb. Ezért 3 éves köröket csinálnak, ami máris sokkal jobb, mert 1-2 évben bele lehet húzni, aztán max visszavenni, ha épp nem fér bele, de legalább nem kell centivel méregetni mindent.

FIFA vagy UEFA szinten egységes fizetési sapka lehetne jó megoldás. Nyilván az abszolút túlkapások ellen kellenének szabályok, mint pl. amit a CFC művel. De normál keretek közt hagyni kéne már dolgozni a csapatokat. És akkor talán a Liga is visszatalálna a pankrációból, amit most kb egyedüli megoldásként választhatnak a kiscsapatok, a technikás foci felé vezető útra, újra lehetne 1-2 jobb játékos is a kicsiknél, stb.

Tényleg az az egy mázlija Tebasnak és a Ligának, hogy a két nagy annyira nagy brand minden téren, hogy bárhogy igyekszik, igazán leépíteni nem lehet, még szűk keretek közt is óriási vonzerő egy Barca. Ha ez nem lenne így, már tényleg 4 liga lazán előzött volna. Meg alighanem még mindig Spanyolországban van a legmélyebb bázis tehetségekben, Európábn biztos. Minőségben lehet, hogy már nem, vagy necces, de mennyiségben, mélységben tuti.

Amúgy meg ez az egész pont olyan, mint az árrés stop, egy eleve a Liga oldaláról rossz gazdálkodást próbál a liga maga erőszakkal javítani, vagy inkább kárt menteni. Alighanem lényegesen több bevételt lehetne hozni színvonalemelkedéssel, jobb marketinggel, több jogdíj a kicsiknek is, több fedezet lehetne a vásárlások mögött, nemigen állna fent a csőd veszélye sehol. Lehetne ezt az egészet organikusan, akadályozás nélkül is javítani, de ebben nem látok akkora igyekezetet. Egyre több top játékos választ más ligát (a 3 nagy klubon kívül mindenki esélytelen igazi jó játékost igazolni már lassan, de ugye egy ideje már nekünk sincs sok esélyünk rá), a játékvezetés színvonala undorító, a meccsek egyre nézhetetlenebbek a színvonalesés és a játékvezetés mentalitása (durvaság engedése) miatt, és ezt a folyamatot csak felgyorsítani fogja a helyi ffp, és egy örök ördögi körbe fog mindenkit zárni előbb-utóbb. Őszintén szólva ha ez még évekig így fog menni, nem látok más végkifejeletet magam előtt, mint néhány arab befektető által megmentett klubot, ami elől a két(három) nagy meg tud menekülni, ha akar, de nem Tebas és a Liga miatt, hanem annak ellenére.
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.08.25. 12:44:53

MichaaBee írta:
2025.08.23. 23:19:42
Troym írta:
2025.08.23. 21:24:49
Az Atma elég gyorsan kiszáll a bajnoki címért folyó harcból (ha egyáltalán volt ilyen tervük), ha 2 meccs után 1 kemény ponttal lesz.
Korán van még azért, 2 meccs után 1 ponttal kezdett a triplázó Pep csapat is 2008-ban. A Numancia küldött haza minket...
Én mondjuk eleve nem gondolom, hogy esélyük lenne idén a bajnokságra, de a 3. helyre valóban odaérhetnek, ha összeérnek.
menczel
Entrenador del Barça

2025.08.25. 11:35:48

Villareal összefoglalóját érdemes megnézni, nagyon jól mozog ott sok játékos, sztem fixen BL induló lesz.
Tobias88
Entrenador del Barça

2025.08.24. 21:37:07

Egész évben 2 óra lesz a meccsek között? Érdekes nem látni az első pár percet, de lehet inkább a meccseket nézném a reklám helyett

Amúgy nem kéne pontlevonast kapjon a Madrid ha Mastantuono sokat játszik az első csapatban? Mármint tudtommal ez a szabály mert b csapatba regisztrálták
94:39 6 - 1
bence0330

2025.08.23. 23:48:56

Ja, mondjuk ott kicserélték a fél csapatot. Még Mbappénak is kellett 3 hónap, és oda nem Mbappék jöttek. Lehet atom módon összeállnak, de azért szerintem ugyanaz lesz, mind legtöbbször, jók lesznek, olyan Simeonésan, "majdnem-éppen topcsapat"-ként. de ennél több nem lesz.
MichaaBee
Llegenda del Barça

2025.08.23. 23:19:42

Troym írta:
Az Atma elég gyorsan kiszáll a bajnoki címért folyó harcból (ha egyáltalán volt ilyen tervük), ha 2 meccs után 1 kemény ponttal lesz.
Korán van még azért, 2 meccs után 1 ponttal kezdett a triplázó Pep csapat is 2008-ban. A Numancia küldött haza minket...
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League #1 - 2013
EuroBarca Keeper League #1 - 2025 & #2 - 2014, 2018, 2020, 2023, 2024
Troym
Llegenda del Barça

brazilfan
Entrenador del Barça

2025.08.22. 16:16:15

Troym írta:
2025.08.22. 13:57:05
Azért, hogy mára is jusson valami balhé, a Laliga összes csapatkapitánya aláírt egy nyilatkozatot (A Barcától TS is és a Villarrealtól Moreno is) amelyben elítélik és ellenzik Laliga bajnoki meccs Miamiba hurcolását, egyúttal átláthatóságot követelnek a Ligától és a szövetségtől és kérik hogy vonják be őket ilyen szintű döntések meghozatalába.

Ha van minimális esze Laportáéknak, akkor ebből a Miamiban rendezendő meccsből kifarolnak.
Én ezt nem balhénak veszem, hanem józanságnak és érdekérvényesítésnek, csakis közös fellépéssel lehet elérni, hogy a futballvezetők végre észhez térjenek, és lassítsanak a tempón.
Troym
Llegenda del Barça

2025.08.22. 13:57:05

Azért, hogy mára is jusson valami balhé, a Laliga összes csapatkapitánya aláírt egy nyilatkozatot (A Barcától TS is és a Villarrealtól Moreno is) amelyben elítélik és ellenzik Laliga bajnoki meccs Miamiba hurcolását, egyúttal átláthatóságot követelnek a Ligától és a szövetségtől és kérik hogy vonják be őket ilyen szintű döntések meghozatalába.

Ha van minimális esze Laportáéknak, akkor ebből a Miamiban rendezendő meccsből kifarolnak.
hapci
Barça B

2025.08.20. 17:34:34

FcBarcelona1 írta:
2025.08.20. 16:27:20
bence0330 írta:
2025.08.20. 15:55:07
Az nem tizi volt, hanem kifelé szabad és sárga Mbappénak, utóbbit még el is lehet engedni, ha azt mondjuk, hogy nem tudott mit csinálni a levegőben már.
Nem is értem, miért kell ez a színház? Adják oda a Madridnak az összes trófeát, és menjen mindenki pihenni... semmi értelme ekkora ellenszélben próbálkozni.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.08.20. 17:24:06

FcBarcelona1 írta:
2025.08.20. 10:39:30
https://www.sport.es/es/noticias/atleti ... -120776204
Julian Alvarez belső köreiből pedzegetik, megbánta, hogy az Atleticoba igazolt, és Simeone nem tud bánni egy ilyen "világsztárral". Nem biztos, hogy kitölti a 2030-ig szóló szerződését.

Jövőre Lewy helyett el tudnám képzelni, ha egy értelmes áron meg lehet egyezni, esetleg egy játékos bevonásával.
Persze ahhoz el kéne érni végre az 1/1-et :)

Szerk: hiába a megújult CTA minden igyekezete. Az új szabályok szerint a meccs előtti délután 16:00-kor hirdeti ki a meccsek bíróit, a nyomásgyakorlás elkerülése végett
A Real Madrid TV már előre készült az Osasuna elleni bíró és VAR bíró "hibáiból"
https://www.fcbarcelonanoticias.com/en/ ... 6_102.html
:)
Feltételezem már nyáron bekészítették az összes bíró ellen a kellő mennyiségű képanyagokat.

Félve kérdem:
Nem lehetne hogy a tisztelt döntéshozók a látszatmegoldások helyett inkább valós retorziókat szabjanak ki és végét vessék ennek az undorító befolyásolásnak?!

Mi már évek óta hallgatjuk a Negreirázást, Negreiralonázást, Negreira ligázást, nagyon komoly erkölcsi és presztízsbeli károkat szenvedve, felháborodnak a csapatok ellenünk és úgy néznek ránk mint valami leprásra, mindezt azért mert állítólag valaki valahol, anno 25 éve fizetgetett aprópénzeket valakinek és ezt valaki a buszon ülve hallotta....

Ehhez képest a világosnál is nyilvánvalóbb hogy a RM szándékosan akarja befolyásolni érzelmileg, fenyítőleg a bírókat ferdítésekkel és a "jaj az összes bíró ellenünk csal"-féle sírással a hivatalos csatornájukon keresztül szinte minden meccs előtt, kipécézve az adott bírót, és konkrétan ezt teheti már régóta büntetlenül. Természetesen a tömérdek számukra tévedést nem felhozva, ha egy bíró javukra téved 4-et de 1-et ellenük akkor csak az utóbbit felhozva. [-X

Amúgy meg az Osasuna is elmehet a búsba, ellenünk tűzön-viszen át, még szezon után is kardoskodtak, most viszont a RM ellen már nem nagy a száj, már nem is érdekes számukra hogy Mastantuono jogszerűen játszott-e vagy sem =D>
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.08.20. 16:27:20

bence0330 írta:
Az nem tizi volt, hanem kifelé szabad és sárga Mbappénak, utóbbit még el is lehet engedni, ha azt mondjuk, hogy nem tudott mit csinálni a levegőben már. Nem fogok Madridozni, mert mi is vitatható témával nyertünk, persze addigra már azért vezetésnél, nem teljesen ugyanaz a szitu. Ők még szerencsésebbek voltak, mint mi, főleg, hogy nálunk egy pillanatnyi zavar volt az on field bírónál, ami tényleg benne van a pakliban, a VAR-al ellenőrizhető tizinél viszont tényleg nem értem, hogy nem kifelé adták meg a szabadot, amikor Mbappé ráugrik a védő bokájára talppal. Ha azt hitte az ember, hogy a tavalyi szintnél már nincs lejjebb, nagyot csalódhatott. Szánalmas két meccsen vagyunk túl a két nagynál, és a többit nem is látják az emberek, lehet ott is voltak gondok.
https://youtube.com/shorts/YhQB3W58mhY? ... jQLAL33VA6
https://www.sport.es/es/noticias/osasun ... -120771043
Mi is jól jöttünk ki a bíráskodásból ebben a fordulóban
Viszont mi nem toljuk a nyomásgyakorlást minden meccs előtt :)
bence0330

FcBarcelona1 írta:
2025.08.20. 07:41:05
Most azon megy a vita, hogy jogos volt e Mbappe büntetője, hiszen ő lépett rá a védő lábára.
Ezt a fordulót elnézve nem sokat fejlődött a megújult bíráskodás, beleértve a mi meccsünket is.
Az nem tizi volt, hanem kifelé szabad és sárga Mbappénak, utóbbit még el is lehet engedni, ha azt mondjuk, hogy nem tudott mit csinálni a levegőben már. Nem fogok Madridozni, mert mi is vitatható témával nyertünk, persze addigra már azért vezetésnél, nem teljesen ugyanaz a szitu. Ők még szerencsésebbek voltak, mint mi, főleg, hogy nálunk egy pillanatnyi zavar volt az on field bírónál, ami tényleg benne van a pakliban, a VAR-al ellenőrizhető tizinél viszont tényleg nem értem, hogy nem kifelé adták meg a szabadot, amikor Mbappé ráugrik a védő bokájára talppal. Ha azt hitte az ember, hogy a tavalyi szintnél már nincs lejjebb, nagyot csalódhatott. Szánalmas két meccsen vagyunk túl a két nagynál, és a többit nem is látják az emberek, lehet ott is voltak gondok.
Válasz küldése