Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025

Már közel van a 16-hoz, de így is durva. Mondjuk az ágyusok azért valószínűleg nem fogják őt annyira széthajtani, mint mi a sajátjainkat.
Én már konkrétan aggódom, hogy a Madrid esetleg tényleg megszerzi. Szerintem ő áll kb legközelebb Kroos pótlásához, fizikális, van agya, jól forgat, jók a labdái, szerintem kb pont ő hiányzik onnan, amit a Madrid jelenleg két emberrel tud megoldani, mondjuk egy fizikális Valverdével meg egy jól látó Gülerrel.
Bár a Pool elég rossz heteken van túl, Szoboszlai eddig élete szezonját hozza, idén már sokadszor a legjobb csapaton belül. A vereségek sem rajta múlottak elsősorban, a MU ellen is nagyot melózott mezőnyben, csak a sok féket nem bírta el a csapat.
Ha nem követed, akkor azt érdemes tudni kontextus miatt, hogy a Juve az elmúlt éveket nézve teljes mélyponton van most Tudorral, egy 6(!!!) meccses nyeretlenségi sorozatból érkeztek. Azt hozzátenném, hogy gólt lőni nehéz nekik így is, a szárnyaló Milan sem tudott begyötörni egyet sem ellenük, hátrafelé viszonylag stabilak, szóval a madridi támadójátékról nem feltétlenül ez nyújtotta a reális képet, az nyilván jobb ennél, viszont előre hihetetlenül gyengék most a zebrák. A reálnál meg maga az egész csapat amennyire lassú a középpályán meg hátul, az nagyon kemény. Szerintem mindenképp rajtunk fog múlni a meccs kimenetele, a Pedri-DJ kp és a támadóink szerintem teljesen szét fogja gyepálni az ő kp-védősorukat.torotam írta: ↑2025.10.23. 12:06:21Mostanában nem láttam a madrid meccseit, csak mindig livescore-on olvasom, hogy MBappe gól/gólok és nyernek folyamat. A Juvet meg még régebben láttam (minimum 2 éve...), nem igazán követem az olasz ligát. Gondoltam megnézem a Real-Juve meccset tegnap este, hát jó nagy kár volt. Ennyire ötlettelen, lassú, semmilyen játékot amit mindkét csapat művelt...
Kb körbeírtad a Szuperliga eredeti koncepcióját, amiről amúgy feltűnően nagy a csend.Chino írta: ↑2025.10.01. 14:34:14Mondjuk ezekkel a csapatokkal talán jobb lenne csak az EL-ben való indulást engedélyezni. Az ilyen Pafos, Kairat, Qarabağ stb. borzasztóan felhígítja a mezőnyt. A BL csapatok kétharmadának ez annyit jelent, hogy egy meccsel kevesebbet játszanak, javítsák a gólarányukat, gólkirályokat csináljanak. Benne lehet, hogy egyszer bravúrral egy középcsapatnak megnehezítik a dolgát, de a sorsolás még nagyobb szakadékot teremt a csapatok között. Nézzük már miket műveltek a Real ellen, szinte csak be nem rúgták a gólokat a madridiak helyett.
Ezek a klubok még az EL mezőnyből is kilógnak, és megértem, hogy pénz, élmény nekik, igazságosság, de mégis csak egy BL-rről beszélünk. Nyilván át kellene szervezni, de azt is meg lehetne csinálni, hogy a top bajnokságok csapatait kivenni a Konferencia Ligából. Szerintem az a legigazságtalanabb. Elég megnézni a Chelseat tavaly. Egy B/C csapattal bevonulnak kb. az elődöntőig, ott esetleg van top liga alsó-középcsapat, aztán megnyerik. Azoknak a kluboknak pedig akiknek kitalálták max. a negyeddöntőig van esélyük eljutni.
Mondjuk ezekkel a csapatokkal talán jobb lenne csak az EL-ben való indulást engedélyezni. Az ilyen Pafos, Kairat, Qarabağ stb. borzasztóan felhígítja a mezőnyt. A BL csapatok kétharmadának ez annyit jelent, hogy egy meccsel kevesebbet játszanak, javítsák a gólarányukat, gólkirályokat csináljanak. Benne lehet, hogy egyszer bravúrral egy középcsapatnak megnehezítik a dolgát, de a sorsolás még nagyobb szakadékot teremt a csapatok között. Nézzük már miket műveltek a Real ellen, szinte csak be nem rúgták a gólokat a madridiak helyett.Peter írta: ↑2025.10.01. 11:21:59Ez így néz ki, igen.
Ugyanakkor minden meccs más és ettől lesz teljesen kiszámíthatatlan az egész.
A pool elveri az atletit, de kikap a galatától, amelyik ötöst kapott attól a frankfurttól aki az atletitől kapott egy ötöst.....![]()
Nyilván hosszabb távon minden csapat a megfelelő helyére kerül, de azért ezekből látszik, hogy nincs teljesen minden előre lefutva és minden résztvevőnek minden meccset komolyan kell venni.
Ezért BL a BL.
Azta, ezt nem is tudtam, rá is kerestem most, eléggé meghökkentő, erről nem hall az ember úgy, mint a törökökről és az oroszokról. Pedig tényleg elég bőven átnyúlik a "határon".gránit írta: ↑2025.10.01. 13:45:03Kazahsztán egy része Európához tartozik. A nyugati része az Uráltól nyugatra van. Ciprus viszont például már egyáltalán nem tartozik Európához, mégis az UEFA tagja. Ez eléggé rugalmas. Lehet, hogy Egyiptomot is bevennék, ha kérvényezné. De ők az Afrika Kupában eléggé aratnak, ők nyerték meg legtöbbször. Az afrikai bajnokok ligájában is az egyiptomi csapatok a legeredményesebbek (al-Ahlí, Zamalek). Ők Afrikában halmozzák az aranyérmeket, válogatottszinten és klubszinten is. Ők jól érzik magukat ott. Bár az is egy védhető álláspont lenne, hogy az EB-n meg az UEFA-s klubsorozatokban indulva sokkal inkább meg tudnák mutatni magukat az egyiptomi játékosok a top európai kluboknak. Sok olyan kérvényt fogadtak már el, amelynek nem volt földrajzi alapja. Akik meg a határon vannak, mint Kazahsztán, azok meg simán választhatnak a két lehetőség közül.
És akkor képzeljük el, milyen szinten pezsegne a futball, ha nem lennének ekkora különbségek a költségvetések között. Nem egy szövetségen belül kellene erőltetni az FSR-t, hanem nemzetközi szinten. Könnyedén össze lehetne hozni egy olyan őrült ligát, amelyben nem csak néhány csapat versengene érdemben a végső győzelemért, hanem akár 15-20 is. Igazából most sem rossz ez, főleg az előző lebonyolításhoz képest. Most mindenki kap két első kalapost, két második kalapost, ez már jócskán több rangadó, mint korábban. Több ellenféllel játszunk, több csapattal találkozunk, változatosabb, izgalmasabb, több erőfelmérő előtt áll mindenki.Peter írta: ↑2025.10.01. 11:21:59minden meccs más és ettől lesz teljesen kiszámíthatatlan az egész.
A pool elveri az atletit, de kikap a galatától, amelyik ötöst kapott attól a frankfurttól aki az atletitől kapott egy ötöst.....![]()
Nyilván hosszabb távon minden csapat a megfelelő helyére kerül, de azért ezekből látszik, hogy nincs teljesen minden előre lefutva és minden résztvevőnek minden meccset komolyan kell venni.
Ezért BL a BL.
Mert őket több ázsiai csapat bojkottálta volna, ezért kérték a csatlakozásukat az UEFA-ba.