A válogatott érdeke az is, hogy a világ élvonalába tartozó csapatok elleni barátságos meccseken minél jobban szerepeljen, az ezeken szerzett pontok sokat érhetnek a világranglistán, a mindenkori világversenyek előtt ugyanis ez alapján készülnek a kiemelések. "Az én kapitánykodásom alatt 28 helyet léptünk előre a világranglistán, ennek köszönhetően kerültünk az ötödikből a negyedik kalapba. Ez szerintem egy olyan fontos szempont, amiről nagyon kevés szó esik."
Ja...ebben az egyben jó volt Várhidi, tudott barátságos meccseket nyerni

Ettől függetlenül tétmeccsen a 3-0-s vereség volt az alap, lehetett akár Moldova is az ellenfél. Sokra megyünk a 4. kalappal, ha az elsőbe lennénk, akkor se jutnánk ki. Koeman nem sokkal jobb, de ő vele legalább a gyengébb csapatok nem töröltetik fel velünk a padlót. Az utóbbi években nekem leginkább Matheus munkássága tetszett. Lehet szidni, h edzőként ő sem tudott maradandót alkotni sehol, de az a meccs a svédek ellen, ahol Ibra intézett el a végén, ahogy akkor játszottunk, az mindent megért! Meg eleve a selejtezők végére nagyon feljavultunk. Nagy csalódás volt, h nem maradt. Utána jött Bozsik, aki mindent tönkretett, és addig soha nem látott szintre süllyesztette a csapatot. És aztán amikor már azt hittük, h nincs lejjebb, akkor jött Várhidi....Koemannal legalább stabilizáltuk a helyünket, sőt, kis javulás is van, mert a kötelező meccseken nincs szégyen legalább.
DE ha vki inkább a barátságos meccseken elért sikereket, és tétmeccseken való teljes szégyent választja, hát legyen...
Ettől függetlenül, van, amiben igaza van a bajcosnak, csak egy ilyen ember számomra elveszti teljesen a hitelét.