HorrorPops írta:LG írta:Sztem ez is a Bundesliga egyik nagy gyengesége.
abból a szempontból mindenképp, hogy így a köv. évi európai kupákban kevesebb pontot tudunk szerezni a koefficiens táblázatot nézve, de szerintem teljesen oké, hogy ennyire csapongó és kiszámíthatatlan. mindegyik másik bajnokságban meg van a standard 3-4 csapat, aki nyerhet. nálunk nincs. és ha a média nem becsülné le ennyire a német focit, akkor sok embernek meg jönne hozzá a kedve. de tudjuk, a történelemből adódóan utálni kell, ami német

Én nem utálom ami német, inkább kedvelem a német dolgokat. A Bundes Ligat is szeretem, mert valóban vannak nagyon jó, színvonalas, izgalmas meccsek, és ettől valóban igazán izgalmas a dolog, h gyakorlatilag kiszámíthatatlan a dolog.
DE! Az a játékerő, amit manapság képviselnek a német csapatok a BL-be, össze sem hasonlítható azzal, amit a 2000 évek elején, vagy korábban képviseltek. 2002-ben volt egy nagyon jó Leverkursen, amely egy kiváló döntőt játszott a RM-al, de azóta a csak a Bayern, aki mutat vmit, de ők sem sokat, igaz tavaly döntőztek, de nagyon simán megverte őket az Inter, reális győzelmi esélyük tavaly sem volt. Ettől függetlenül azt mondom, még a Bayern a legstabilabb és legjobb német csapat, és ha mások feltudnának nőni hozzájuk hosszútávon, tehát nem egy-egy szezonban, az jót tenne a német focinak. Úgy gondolom, h a sikeres BL menetelést segiti a BL rutinja a csapatnak, tehát az állandó részvétel. Pl. a Lyon vagy Porto a bizonyíték arra, h rendszeres BL szerepléssel gyengébb bajnokságból jőve is lehet szép eredményeket elérni. Persze lehet mondani ellenpéldákat is, és lehet mondani, h ez a két dolog nem függ össze, de én így látom.