Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
18Barca99
Capitá del Barça

2011.11.27. 14:41:55

daffy írta:és igen,nálam esélyesebb a barca. egészen addig nem gondolom,hogy egy szinten vagyunk,míg le nem győzzük a nagy riválist
Legyőzni egy meccsen mindenki képes a Barcát, lásd tegnap. :) Az a kérdés itt, hogy hogyan teszi ezt a Real, ha olyan játékkal próbálkozik mint a szuperkupa odavágóján akkor emelem kalapom és tényleg nyerjenek, de lehet úgyis nyerni mint tették a király kupa döntőbe is ami természetesen megérdemelt volt, de nem tiszta.
Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
daffy
Madridista

2011.11.27. 14:19:53

mostonában ritkábban írok,de most kötelező:
én inkább nyugalomra inteném a feleket. a realnak jön a gijon-barca-sevilla hármas. ha az első meccsen leikszel a csapat és a klasszikuson kikap,már csak 1 pont az előny,ami sevillában nem sok. ha karácsonykor is 6 pont lesz közte,akkor lehet örömködni,de addig...
azért olyan sok biztató dolgot nem vélem tegnap felfedezni a realban. 11v11ellen teljesen partiban volt az atletico,megérdemelték a vezetést is. a real ingerszegény volt. faragtak-faragtak,ez kellett. masszív taktikát játszó csapat ellen meghalunk jelenleg,csak 1-1 villanásban bízhatunk. özil elkeserítő,khedira pedig továbbra sem való a real madrid kezdőjébe. lass feje nincs mindig rendben,bármikor benne van a piros. jelenleg a barca a címvédő,így minden pályán esélyesként játszik,így gondolom ezt a clasicora is.
azt nem értem,hogy miért várnak sokan jó meccset. 6 pont rengeteg és főleg elég ahhoz,hogy védeni lehessen. én nem lepődnék meg,ha a megszokott mederben zajlana a meccs,3 real kapus,8 védő,3 piroslap. elég a döntetlen is. év végén senki nem fogja azt nézni,hogy a barcát hogy törte ketté a csapat,csak azt,hogy megvan a cím vagy sem. ez elszomorító ugyan,de eléggé elképzelhető számomra.
50% döntetlen
30% barca
20% real
és igen,nálam esélyesebb a barca. egészen addig nem gondolom,hogy egy szinten vagyunk,míg le nem győzzük a nagy riválist
Sanama
Llegenda del Barça

2011.11.27. 13:06:32

Én valahogy azt láttam, hogy a srácok elhitték,hogy Ők a nagy Barca, és nyugodtak lehetnek, úgy is jönni fog 1 gól és a győzelem.
Ezt el kéne felejteni minél hamarabb, és ha más nem,akkor változtatni,mert így Madridban sok keresnivalója nem lesz a csapatnak.(és nem csak ott,hanem a ligában is bőven több mint 6al fog menni a Real)
barka
Jugador del Barça

2011.11.27. 12:37:37

Reménykedtem, hogy minél később kell majd a csapat motivációjáról írni, de sajnos most jött el a perc, amikor nagyon látszódott a játékon, hogy nem az igazi. Az igazat megvallva valahol örülők ennek a hat pont difinek, azt hiszem a legjobbkor jött, hogy a játékosok rájöjjenek, akarat és tennivaló nélkül nem fog megvalósulni a a 4ik bajnoki cím. Az ezelőtti meccseken is néha érződött, hogy döcög a szekér, de valaki valahogy csak bevarázsolt egy gólt és megnyugodhatunk. Azt hiszem innentől lesz igazán izgalmas a bajnokság és talán Pep munkássága is most mutatja majd meg legjobban mit is tud elérni ezzel a csapattal, feltudja-e őket rázni és újra nyerésre ösztönözni. Most jött el, hogy nem mindenki csak minket követ és a hátunkat nézi, most nekünk kell majd rákapcsolni.
Sosem kételkedtem a csapatban és nagyságuk, akkor mutatkozott meg a legjobban, amikor nagyon kellett a győzelem, akkor odatették magukat. Messze van még a bajnokság vége, és nem igazán érdekel, hogy a Madrid mennyivel vezet, ha a csapat visszaszerzi a nyerési vágyat, akkor azzal mi már csak nyerhetünk, látva az előző évek kupasorozatát.
Ha ezek után az év végén csak egy ezüstünk lesz, az nekem akkor is aranyként fog csillogni!

Hajrá Barca!!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.11.27. 11:44:36

Először is grat a RM-nek a rangadó miatt!Sokat jelentett a kiállítás, láttunk ilyenért pirosat meg sárgát is!Megértem, hogy sokan aggódnak!De nem tudunk mást tenni mint bízni a fiúkban, főleg mikor ne úgy jönnek a gólok, pontok!Az biztos decemberi rangadó sok mindenben más lesz mint az eddigiek!De van még 2\3ad a bajnokságból és biztos vagyok fogunk mi még örömkönnyeket is hullajtani!Az meg nem is lehet kérdés mi a fontosabb, lehet a BL mezőny erősebb, de a bajnokság az igazi mérvadó!Főleg ha az a zsinór 4ik lenne!És meg is lesz :wink: Nagyon jó a RM is, de én még érzem az erőt a mi csapatunkban!
Kép
Kép
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2011.11.27. 11:38:41

Akkor én is kiírom magamból a dolgokat. :P
Kezdjük a mi meccsünkkel:
Rosszul, pontatlanul játszott a csapat, a Getafe megérdemelten nyert, plusz még szerencsénk se volt. DE egy Getafe ellen a szerencsére hivatkozni régen rossz. A meccs előtt bizakodó voltam, de ahogy elkezdődött éreztem, h ennek nem lesz jó vége. Ment végig az alibizés, látszott, h izzadságszagú az egész. A gól után már lehetett sejteni, h zakó lesz a vége. Máskor ilyen helyzetben jön Messi és valahogy egyet bekotor, de tegnap neki se ment, plusz még ott volt az a kapufa is.
Nagyon álszent szövegnek hangzik, de tényleg ennek is el kellett jöjjön az ideje. Az a baj, h már nem a régi a motiváció, ami szerintem érthető is. Három ilyen év után nem éppen egyszerű úgy kimenni a pályára, mintha még semmit se nyertek volna. Nem temetem a csapatot, hülyeség lenne, de így nem lesz jó, az teljesen nyilvánvaló. Persze ezek nagyon apró dolgokon múlnak, nem hinném, h Xavi vagy Messi nem akar most nyerni, csak talán tudat alatt, ott legbelül kicsit lazábbra veszik. A másik dolog pedig, h elvoltunk nagyon kényeztetve, az elmúlt majdnem 4 év alatt nem igazán szoktunk hozza a kudarcokhoz, olyan természetes volt, h nyerjük sorra a meccseket és jönnek zsákszámra a trófeák. Hát ez nem természetes.

Akkor a Real:
Mourinho most már végérvényesen beléjük nevelte a gyilkos ösztönt. Látszik rajtuk, h a pályán képesek lennének meghalni. Persze a játékuk is egyre jobb, de szerintem ebben még viszonylag messze vannak a Barcától. Egészen egyszerűen az a helyzet, h a Barca szívassa őket egy jó ideje és most már nagyon tele lett a hócipőjük vele. Ők nem fognak olyant csinálni, h vezetnek kettővel és x lesz a vége, nem ők minden alkalmat könyörtelenül kifognak használni. Persze ez valahol törvényszerű is, ahogy az egyik csapat kicsit visszaesik, úgy a "gyengébb" feljön rá.

Klasszikus:
Még mindig azt mondom, h ha mindkét csapat kihozza a maximumot magából, akkor nyerünk. A gond azzal van, h nem biztos, h mi erre képesek leszünk. Azt pedig ne higgye senki, h ezt a Realt otthon meglehet verni, ha nem százszázalékosan hajt, játszik a csapat.
Socio is írta, h h várja, h talán Pep húz ismét valami váratlant, amivel meglepi Mourinhot. Igen, ez is benne van a pakliban, de ehhez is az kell, h úgy menjenek ki a játékosaink, ahogy az előző években mentek ki a klasszikusokra. A Barca körül volt egy burok, amitől érinthetetlennek tűntek, na most ez a bizonyos burok kezd eltűnni.
Az egyértelmű, h ha nyer a Real, akkor a bajnokságnak annyi, 9 pontos előnyt egy Mourinho team soha nem fog leadni, lehet bárki az ellenfél.

A szezon előtt azt mondtam, gondoltam, h ez a mostani szezon lehet a Pep csapat utolsó nagy dobása, a mostani helyzet ellenére ezt még most is tartom. Egyszerűen számomra elképzelhetetlen, h vagy a BL vagy a bajnokság ne legyen meg.
:wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.11.27. 11:16:21

Persze, én nem is mondtam, h tragédia lenne, ha nem mi nyernénk, csak leírtam, milyenek a benyomásaim, amiket már a tavaly tavasszal, a bajnokság és BL megnyerése után éreztem az idei évre, és amik azóta erősödtek bennem. Azt sem mondtam, h már bármi is eldőlt volna, csak leírtam, h most mit tippelnék. Ezek még változhatnak. Ami biztos, h a közelgő El Clasico egy mérföldkő lesz.
bence-barca
Llegenda del Barça

2011.11.27. 10:42:28

Egyetértek itt sociocal. Egyszer el kell, hogy jöjjön az, hogy nem mi vagyunk a nagy ászok és ez már tavaly is látszott most még jobban lehet érezni, hogy bizony már tudnak előlünk pontot-pontokat csenni... Mit hittünk, hogy mindig mi leszünk a bajnokok? Ugyan már...
Most ezt nem úgy értettem, hogy idén nem nyerünk, mert nyerhetünk csak ez a régebbi gondolatom a jelenlegi helyzetben aktuális...
Ja, hogy még több, mint 20 meccs hátra van a bajnokságból...? :roll:
socio66

2011.11.27. 10:22:07

egyébként ha idén nem is előzzük meg őket az ilyen tegnapihoz hasonló botlások miatt,felmerül a kérdés,és akkor mi van?
nem lehet mindig nyerni,én személy szerint a rijkaard-érából tanulva már az első jó évünk után vártam a visszaesést,aztán az utána következő évben is,és csak nem jött,sőt,még emelni tudtunk a színvonalon.
amit eddig teljesítettünk,az emberfeletti,párját ritkító az egész sporttörténelemben.
a madrid évek óta feni ránk a fogát,bedobnak mindent, először euroszázmilliókat költöttek és aranylabdásokat hoztak,majd leültették a padra a világ legjobb edzőjét. megpróbáltak játszani ellenünk,aztán megpróbáltak szétrúgni minket,idővel el fognak kapni,ez teljesen egyértelmű,mivel egy nagyon jó csapatról van szó,és egy még jobb edzőről.
a leszállóágnak részünkről el kell jönnie egyszer,viszont az elmúlt három évet már senki nem veheti el tőlünk.
nem tudom hogy most mi jön.
látva a tegnapi meccsünket sajnos nem tudok nem pesszimistán készülni a közelgő klasszikusra. bár reménykedem benne,hogy ott megint előveszünk valamit,amit az elmúlt három évben mindig sikerült,és megmutatjuk a talán már bizakodó madridnak hogy még mindig előttük járunk,de őszintén szólva ezt most nem érzem a csapatban.
a madrid eszelős módon fog pörögni,letámadni,rohamozni,nagyon nehéz esténk lesz,az biztos.
mindenesetre a meccs után okosabbak leszünk,addig van három könnyebb fellépés,ezeken remélem pihentetünk és önbizalmat szerzünk,aztán jöjjön aminek jönnie kell.
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.11.27. 10:10:16

Nos, én tavaly tavasszal azt írtam, h ez az idei év a Madridé lehet, akkor nagyon le lettem hurrogva itt a Barcás kollégák által. De egyre inkább érzem igy, hiába az elején vagyunk, meg minden. A Madrid már évek óta nagyon kiegyensúlyozott csapat, nagyon keveset botlik, csak idén még kiegyensúlyozottabbak lettek, e mellett még jók is. Abba eléggé biztos vagyok, h az egymás elleni meccseket leszámítva, vagyis a többi 18 csapat ellen ők szereznek majd több pontot. Ahol még mindig mi számítunk esélyesnek, és ahol hozhatunk rajtuk, azok az egymás elleni meccsek. De ha a kicsik ellen nem tudjuk összeszedni magunkat, akkor ez is kevés lehet. Ha meg a két El Clasicon nem szerzünk legalább 4 pontot, akkor sztem nincs is miről beszélni.
shutterisland
Director del Fútbol

2011.11.27. 02:08:12

Igen,minden bizonnyal 30 meccset fognak nyerni zsinórban

Frusztráló,h ennyire kiegyensúlyozottak,de azért pontosan a HARMADÁNÁL vagyunk a szezonnak még cs
ez igaz, fognak még ők botlani, ebben senki sem kételkedik szerintem.
lesz nekik is olyan, hogy nem megy be semmi, kapufák, a spori ellenük, vagy mondjuk az ellenfél makkol egy gólt.

a probléma nem ezzel van, hanem azzal, hogy nyilván mi is, és az eddigi (idegenbeli) játékunkból kiindulva vélhetően többet.

amúgy tök jó abba kapaszkodni, hogy ha 6 ponton belül vagyunk, nincs baj, mert két clasicó...csak abba érdemes belegondolni, hogy alapjáraton nagyon nehéz két meccs lesz (főleg a decemberi...) és ehhez hozzá kell kalkulálni, hogy az x a madridnak kedvez.
ez nekik egy nyugtató tényező lehet, jo5é nem fog a fejjel a falnak menni, ha 6 pont előnyük van.
persze mindkét csapat a győzelemre törekszik 1-1 klasszikuson, de ilyen kiélezett párharcban nem mindegy, kinek kedvez az x.

szerintem a két derbin kívüli 36 meccsen szerzett pontjainknak is közel egálnak kellene lennie, mert nem szabad 6 ponttal számolni a clasicókat, még akkor is, ha képesek rá a fiúk, és hiszünk bennük.
miihii
KHAL

2011.11.27. 01:54:50

sektor írta:
Zolika10 írta: Ha megnyerjük inentől minden meccsünket, bajnokok vagyunk, de ez csak álom, mert mindkét csapat botlani fog még.
Nálunk ennek sok esélyét látom, a Madridnál jelenleg semmit.
Igen,minden bizonnyal 30 meccset fognak nyerni zsinórban :roll:

Frusztráló,h ennyire kiegyensúlyozottak,de azért pontosan a HARMADÁNÁL vagyunk a szezonnak még cs :wink:
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
sektor
Barça C

2011.11.27. 01:33:00

Zolika10 írta:
sektor írta:Jelen állás szerint KÖTELEZŐ nyerni a két klasszikust...és még talán az sem elég. Kicsivel lehetne nagyobb szerencsénk is...a realnak meg kicsit kevesebb...
Ha megnyerjük inentől minden meccsünket, bajnokok vagyunk, de ez csak álom, mert mindkét csapat botlani fog még.
Nálunk ennek sok esélyét látom, a Madridnál jelenleg semmit.
Zolika10
Jugador d'estrella

2011.11.27. 01:29:53

sektor írta:Jelen állás szerint KÖTELEZŐ nyerni a két klasszikust...és még talán az sem elég. Kicsivel lehetne nagyobb szerencsénk is...a realnak meg kicsit kevesebb...
Ha megnyerjük inentől minden meccsünket, bajnokok vagyunk, de ez csak álom, mert mindkét csapat botlani fog még.
sektor
Barça C

2011.11.27. 00:32:10

Jelen állás szerint KÖTELEZŐ nyerni a két klasszikust...és még talán az sem elég. Kicsivel lehetne nagyobb szerencsénk is...a realnak meg kicsit kevesebb...
Xanthor
Capitá del Barça

2011.11.27. 00:31:58

Barcaforever írta:
albicelesteX írta:Én simán odaadnám a madridnak a bajnoki címet egy BL címvédésért... :oops: :D
? :oops:

Sztem nincs miről beszélni.Egy spanyol bajnoki cím mindig nagyobb presztízs egy igazi katalán szurkolónak ( nyílván mi nem vagyunk azok) mert az a Madrid legyőzését jelenti.

Sztem 100/100 barcelonai is ezt mondaná.

Én bajnokság párti vagyok!
Szerintem is fontosabb behúzni a bajnokságot (márcsak azért is, mert ha nem tesszük a Madrid teszi, míg a BL-t nem feltétlen), de ha úgy nyernénk idén is BL-t, hogy a Madridot verjük ki pl. az elődöntőben akkor azért el tudnám viselni.
miihii
KHAL

2011.11.27. 00:30:16

ferninho írta:
Mi nem kerülünk többször a kapu elé, ezért kevesebb a tizenegyes szituáció, de Messi 50 cm-ről rugdossa a gólokat.
Hogy is van ez?
mi lendületből játszunk, ti nem.
passzolgattok a kaputól 20 méterre és várjátok a megfelelő alkalmat. magyarul nálatok a védők nincsenek akkora mozgásban, jobban tudják azt kontrollálni, míg mi lendületből focizunk és had ne írjam végig
És attól,h kontrából,lendületesen vagy tilitoliból kipasszolgatva jutunk be a büntetőterületre,mi köze ahhoz,h befújják e vagy sem?Ha letapossák a srácokat,vagy buktatják vagy kezeznek,akkor sztem rohadtul nem mérvadó az előzmény,nem?És igenis bosszantó tud lenni,h háromszor-négyszer annyi tizit kaptok,pedig szitu nálunk sincs kevés.Amikor meg nagynehezen végre kapunk egyet,akkor meg megy a fifázás,bírózás...De persze visszafelé meg elvárjátok,h higgadtan tudomásul vegyük,h nagyon kiváló %ban be tudják fújni a hasonló eseteket...

Hozzáteszem a mai meccsen még pont Busié volt sztem az adható,pedig elsőre műbalhénak tűnt. Aztán a lassításon látszott,h az első védő is kicsit letaposta a sarkát és a másik lába is találkozott az övével.Lelkiismeretfurdalás nélkül is fújható lett volna,szerintem.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Barcaforever
Director del Fútbol

2011.11.27. 00:26:31

lluisllach89 írta:
Barcaforever írta:...
Jelen szituról van szó, persze nincs még semmi sem veszve, de ilyen formát mutatva, egy agyonnyert csapatnak sokkal nagyobb sansza van a kupasorozatokban.

A BL meg a Liga presztízsét összehasonlítani meg enyhén szólva is nevetséges. De nem vesztettünk még el semmit, csak szimpla elmélkedés.
Persze-persze. :wink:

Menni kell tovább, csinálni visszatérni a régi kerékvágásba és felhagyni ezzel az enervált játékkal, mert ez vmi borzasztó.

Visca el Barca y Visca Catalunya!
Kép
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.11.27. 00:20:46

Barcaforever írta:...
Jelen szituról van szó, persze nincs még semmi sem veszve, de ilyen formát mutatva, egy agyonnyert csapatnak sokkal nagyobb sansza van a kupasorozatokban.

A BL meg a Liga presztízsét összehasonlítani meg enyhén szólva is nevetséges. De nem vesztettünk még el semmit, csak szimpla elmélkedés.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
shutterisland
Director del Fútbol

2011.11.27. 00:20:14

egyszerűen rémes ez az egész, amit idén alakítunk a döntetlenes meccseken.

sociedad ellen 0-2-ről adtunk le egy meccset, amit többször is lezárhattunk volna, és egy hatalmas hiba (villa hátrapassz) kellett, hogy égjünk.

a sevilla ellen az utolsó percben tizit hibáztunk...

a milan ellen otthon első és utolsó perces gólok, közben meg többször is pontot tehettünk volna a meccs végére.

ma pedig a kapufán kívül több olyan bírói ítélet (téves lesek, meg nem adott tizik) voltak, amik nélkül még gyenge játékkal is be tudtuk volna húzni.

egyszerűen borzasztó, amit idegenben művelünk, és amit fortuna csinál velünk.

ami viszont tény : NYERNI kell a bernabeuban, mert vereség esetén 9 pont előnyük lesz, ami tekintve, hogy a madrid mennyire magabiztos a többi csapat ellen, és mi mennyire döcögünk...hááát...nyerjünk madridban!!!!!!
sektor
Barça C

2011.11.27. 00:14:08

Vereséget semmiképpen nem érdemeltünk, persze győzelmet sem. Ennek ellenére 2-3 téves les kulcspillanatban, kezezés a Getafe védőnél kb 2szer, a végén kapufa. Nem mondhatni, hogy szerencsénk volt....Innentől nehéz lesz.
Barcaforever
Director del Fútbol

2011.11.27. 00:12:54

albicelesteX írta:Én simán odaadnám a madridnak a bajnoki címet egy BL címvédésért... :oops: :D
? :oops:

Sztem nincs miről beszélni.Egy spanyol bajnoki cím mindig nagyobb presztízs egy igazi katalán szurkolónak ( nyílván mi nem vagyunk azok) mert az a Madrid legyőzését jelenti.

Sztem 100/100 barcelonai is ezt mondaná.

Én bajnokság párti vagyok!
Kép
ferninho
Madridista

2011.11.27. 00:08:28

Mi nem kerülünk többször a kapu elé, ezért kevesebb a tizenegyes szituáció, de Messi 50 cm-ről rugdossa a gólokat.
Hogy is van ez?
mi lendületből játszunk, ti nem.
passzolgattok a kaputól 20 méterre és várjátok a megfelelő alkalmat. magyarul nálatok a védők nincsenek akkora mozgásban, jobban tudják azt kontrollálni, míg mi lendületből focizunk és had ne írjam végig

és akkor lehet itt még írni külső történésekről mint jelwaz (amit most inkább nem is kommentálnék), de én itt látom a legnagyobb különbséget.

aztán lehet, hogy hülyeséget írok, de én ezt így látom.
a meccseteket nem láttam, odakapcsoltam a 88.percben, hogy mi van és legnagyobb meglepetésemre láttam meg az eredményt...
de a kommenteket olvasgatva el tudom nagyjából képzelni.
madridista
Robcsyy
Entrenador del Barça

2011.11.27. 00:03:46

socio66 írta:az a baj,hogy nekünk még csak most jön a szokásos téli szerencsétlenkedésünk,januárban szoktuk a leggyengébb meccseket produkálni.
ha engem kérdeztek,egy vereség a klasszikuson megpecsételi a szezonunkat,a madrid évek óta feni ránk a fogát,az esetleges legyőzésünkből hatalmas energiákat fognak meríteni és nem fognak leadni kilenc pontot.
meg hát milyen kilenc pont? látva a mai játékunkat,közel sem ez volt az utolsó pontvesztésünk.
mindegy,várjuk meg mi lesz a klasszikuson,aztán értékeljünk,de a mai meccsünk után én nagyon pesszimista lettem.
valahogy nem érzem azt, hogy januárban lesz formahanyatlásunk. szerintem a formaidőzítés ott körül fog kijönni. ezek a túrák átvariáltak mindent, vagyis nagyon bízom benne :P
Before you laugh at kids who believe in Santa, remember there are grown men who believe that Cristiano Ronaldo is a better footballer than Lionel Messi.
Robo
Barça C

2011.11.27. 00:02:10

Pontrúgásba nagyon gyenge a Barca...
Válasz küldése