Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
bali 15
Director del Fútbol

2012.02.10. 19:19:07

Szerintem José érdemeiből nem von le semmit az, hogy kedve szerint igazol.
De azért vicces, hogy annyira ragaszkodik bizonyos játékosokhoz, hogy képes lenne végigvonszolni őket a kontinensen. Carvalhoval megtette :D .
Meg annak is van alapja, hogy azért mindig felmerül egy olyan játékos leigazolása aki az előző, általa menedzselt csapatban játszott :D
madridronie
Madridista

2012.02.10. 19:10:11

ozsimiki; megemelem előtted a kalapom (van benned szufla)! :wink:
Továbbra se hinném,h ettől kerek lenne az a történet....
Nem is erre gondoltam (hanem az utánpótlást érintő részre, ami már valóban nem kapcsolódott teljes mértékben a tárgyhoz)!
de nem hiszem,hogy minden edzőnek megadatik,hogy bárhova is "igazoljon", vásárolgathat szinte kénye kedve szerint
Na és itt nem egyezik a véleményünk!Mert igazad van; ez valóban nem adatik meg minden edzőnek (azonban rengeteg edzőnek igen és még sem kisebbítjük az ő érdemeiket), mint ahogy az sem, hogy a Chelsea, az Inter, a Real Madrid, stb. csapatok gyakorlatilag kapkodjanak utána (maga is kőkeményen tett, bizonyított és megdolgozott azért, hogy ma ott tartson ahol)! Szóval én emiatt nem értem, hogy ettől ő miért lesz kevesebb és hogy ettől az ő érdemei miért értékelődnek le??? Így vagy úgy, de csak megcsinálta; míg mások nem, vagy még nem --> ezek után szerintem minden más lényegtelen!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára madridronie 2012.02.10. 19:24:41-kor.
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.02.10. 18:28:24

madridronie írta:
Azért lett megemlítve,mert felhoztad,h mi mennyi pénzért igazolunk vissza saját neveléseket (ezt is minek kellett felhozni?).
Mert így kerek a történet azért!
Továbbra se hinném,h ettől kerek lenne az a történet,hogy Mou a Portó óta bárhova is megy, úgy alakítja a keretet ahogy szeretné. Ennek nincs ahhoz semmi köze,hogy a Barca, vagy más egyéb nagy csapat igazol-e, vagy sem.

Valamint nem hiszem,hogy az idei szezonra visszavásárolt Fabregasnak köze lenne az utóbbi évek Barca dominanciájához. Piqué-t meg azt hiszem, jóval áron alul vettük meg, ahhoz képest, amit nyújt.

De te csapatokra vetíted le, holott én Josera. Nem mind1. Mert az tény,hogy a nagy csapatok vásárolgatnak viszonylag rendszeresen, de nem hiszem,hogy minden edzőnek megadatik,hogy bárhova is "igazoljon", vásárolgathat szinte kénye kedve szerint. Ez a különbség.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Fecooo
Llegenda del Barça

2012.02.10. 18:21:47

d írta: Persze, aztán ha beüt a krach, akkor jönnek az ingatlanmachinációk és állami pénzek megfejése.
azt a sportkomplexumos esetet soha nem fogják beismerni... pedig annyira egyértelmű volt, minthogy Franco sokat segített a Madridnak anno (finoman szólva...)
madridronie
Madridista

2012.02.10. 18:03:30

szóval akkor ki is kalandozott el?
Csak én!
mi abban a kötekedés, ha leírtam MOURINHOról amit?
Számomra nem a tartalom volt az (bár az is elégé egyoldalú megközelítése a dolgoknak), sokkal inkább az okító stílus, ahogy a vitába beszálltál! -->
Pavel, hagyd, bár kicsit sarkosítva írsz,de lényegében egyetértek.

Akkor ismételten leírom (két havonta le kell,mert mindig előjön a téma :D )

Azért lett megemlítve,mert felhoztad,h mi mennyi pénzért igazolunk vissza saját neveléseket (ezt is minek kellett felhozni?).
Mert így kerek a történet azért!
+ ha a Mourinhos hszemben valótlant írtam, arra reagálj, de úgy tűnik nem írtam valótlant.
Nem írtál valótlant; csak pusztán a saját megközelítésedből tálaltad a dolgot! Én meg az enyémből már jóval korábban; hozzáteszem én is csak valós dolgokat írtam le! Egyébként meg pont erről szól a fórum; valahol mindig a 2 között van az igazság!
nem lennék olyan biztos, hogy Madridban minden rendben vannak a pénzügyekkel.
Olyan nagy gondok azért nincsenek! :wink:
-->
http://www.goal.com/en/news/755/europe/ ... as-schalke

http://www.goal.com/en/news/1717/editor ... the-roost-
CR ára 94 millió euró volt, abból 70 millió hitelből ment
Tévedés; az egész hitelből ment! Viszont csak idén kell vagy kellett elkezdeni törleszteni! Egyébként meg minden apró finomság szépen bele van kalkulálva a költségvetésbe; szóval ha valamiért, akkor pont a stabil gazdasági helyzete miatt nem kell félteni a Real Madridot!
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.02.10. 17:56:31

d írta:
madridronie írta:A klub vezető gazdasági helyzete lehetővé teszi ezeket a transzfereket, amelyekkel aztán él is, azt ennyi (ugyanúgy mint a többi nagy klub)!
Persze, aztán ha beüt a krach, akkor jönnek az ingatlanmachinációk és állami pénzek megfejése.
Ez az anyagi helyzetes vita kétélű dolog nagyon. Mi a Laporta időszakban azt hittük, hogy minden szép és jó. Aztán jött az utolsó éve, amikor tisztán emlékszem, hogy 11 millió nyereséggel zártuk az évet. Jött Rosell és azt mondta, hogy az 70 milliós veszteség. Elvileg pedig most leszünk pozitív szinten a mezszponzornak köszönhetően. Úgyhogy abban nem lennék olyan biztos, hogy Madridban minden rendben vannak a pénzügyekkel. 1 dolog viszont biztos. CR ára 94 millió euró volt, abból 70 millió hitelből ment. Magyarul a klub (Real) gazdasági helyzete nem engedte meg a leigazolását és akkor a többi világklasszisról nem is beszéltem, akik azon a nyáron érkeztek Madridba. Most kontra jönni fog a szokásos bevett duma, hogy Ronaldo volt a legolcsóbb játékos, stb... Erre van egy kérdésem: Ha ilyen jövedelmező világsztárokat venni (akár magas áron is), akkor ilyen tranzakciók miért nem történnek meg minden évben? Mert az adatok szerint a mezek nagyon kelnek... Ha ez így lenne sztem Beckham gyakrabban váltana klubokat..
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
d
Entrenador del Barça

2012.02.10. 17:37:58

madridronie írta:A klub vezető gazdasági helyzete lehetővé teszi ezeket a transzfereket, amelyekkel aztán él is, azt ennyi (ugyanúgy mint a többi nagy klub)!
Persze, aztán ha beüt a krach, akkor jönnek az ingatlanmachinációk és állami pénzek megfejése.
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.02.10. 17:35:57

Most komolyan:)

mi abban a kötekedés, ha leírtam MOURINHOról amit? (nem az igazolásaitokról,nem az utánpótlásotokról, én kifejezetten Mourinho személyéről írtam, az összes többit Te keverted bele, szóval akkor ki is kalandozott el?

+ ha a Mourinhos hszemben valótlant írtam, arra reagálj, de úgy tűnik nem írtam valótlant. Csak el kellett kalandozni más vizekre... (az nem érdekel,h mások mit írtak, engem idéztél, és ebben a vitában nem én kezdtem másról beszélni)
Kép
madridronie
Madridista

2012.02.10. 17:30:16

ozsimiki
Jogos! Picit valóban túllőttünk a célon!
Komolyan a hasonló "viták" miatt, nézem le annyira ezt a topikot,amennyire csak lehet. Van itt pár értelmes madridista, szntem Te is az vagy, erre meg full elkezdenek másról beszélni még ők is olykor-olykor, de minek? És gondoljam azt,h nem heccelésből,vagy mindenáron belekötök ebbe,meg abba "dologból"...
Abszolút nem kötekedésből, de ez rátok (rád szintén) ugyanúgy igaz; vagy mondhatnám úgy is, hogy teljes mértékben partnerek vagytok benne!
Eddig azt hittem,hogy te tényleg normális akarsz itt lenni,
Hidd el; az akarok lenni!
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.02.10. 16:54:50

Eddig azt hittem,hogy te tényleg normális akarsz itt lenni, kezdek más véleményen lenni.

Vagy direkt nem érted meg,vagy nem direkt (nem tudom melyik a rosszabb)

ad1: Fabregasnak nem volt sok köze a 6kupás csapathoz, ahogy a Pep éra 80%hoz sem. Amiről elkezdtünk beszélgetni, oda nem kapcsolódott Fabregas,mert nem az idei évről beszélünk konkrétan. Azért lett megemlítve,mert felhoztad,h mi mennyi pénzért igazolunk vissza saját neveléseket (ezt is minek kellett felhozni?).

ad2: Cuenca,Tello, írtam bármit is arról,h ők húzóemberek? Csupán megemlítettem,hogy idén ők tűntek fel az első csapatban, akik szintén ugye saját nevelések. Nem írtam,h repítik a csapatot, kötekedős rész ismételten tőled.

ad3: ki írta,h fáj az igazoláspolitikátok? Senki, arról volt szó,h Mourinho itt is úgy kalibrált a kerettel ahogy akart. Csak neked nem volt egyszerűbb azt írni,h igen, igazad van, hanem elkezdted szajkózni,hogy mi is igazolunk sok pénzért, én meg erre írtam,hogy de a húzóemberek, azaz a csapat magja, akiknek NAGYOBB RÉSZT köszönhetünk MINDENT, azok saját nevelésű játékosok. Fabregas lehet,h 2.legeredményesebb, de ha azt mondjuk,h miket értünk el eddig, akkor nem az idei évre gondolunk, Fabregas meg csak az idei szezontól van itt. Szóval ebben a témában ő nem számottevő.

Komolyan a hasonló "viták" miatt, nézem le annyira ezt a topikot,amennyire csak lehet. Van itt pár értelmes madridista, szntem Te is az vagy, erre meg full elkezdenek másról beszélni még ők is olykor-olykor, de minek? És gondoljam azt,h nem heccelésből,vagy mindenáron belekötök ebbe,meg abba "dologból"...
Kép
madridronie
Madridista

2012.02.10. 15:55:15

Bár ez egy bevált madridista szokás,h eltereljük a szót másra, ha már a az aktuális vitában nincs igazunk.
Már ne is haragudj, de pusztán a José vitából ti kanyarodtatok el elsőként az igazolások felé, mondván a portugál mindig könnyű helyzetben volt az anyagi lehetőségei okán (már oldalakkal korábban is, vissza lehet olvasni)!:wink:
Fabregas-t ne nevezzük húzóembernek még, jó?
Ha jól tudom a második legeredményesebb játékos a csapatotokban! :roll:
Viszont a Madridot jelenleg,és évek óta kb, csak az igazolásaik viszik előre,
Nem vitatja senki! Sajnos Casillas óta a ti ászaitokhoz mért klasszis nem kerül ki az utánpótlásunkból, de volt ez már fordítva is! Ettől függetlenül azt továbbra sem értem, hogy miért fáj nektek a Madrid igazoláspolitikája? A klub vezető gazdasági helyzete lehetővé teszi ezeket a transzfereket, amelyekkel aztán él is, azt ennyi (ugyanúgy mint a többi nagy klub)!
Azt nem tagadom,h kivételes egy időszak ez nekünk,amikor ennyi,és ilyen szintű játékost ad az utánpótlás
Akkor miről beszélünk?
Cuenca,Tello
Csak úgy repítik a csapatot, ők Pedro-val egyetemben már koránt sem az a szint, mint a fentebb említett brigád! Granero, Callejón 2.0
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.02.10. 15:42:15

ALEXDP írta:
Összességében, nem elvitatva a sikereit, és az edzői nagyságát, extrát sehol nem tudott a lehetőségeihez mérten! nyújtani, csak kb a stabil hozhatót, amire azt hiszem még minimum 5-6 edző alkalmas lenne...
És talán van köztük aki kicsit még többre is.
Szóval a Portoval és az Interrel is még 5-6 edző nyert volna BL-t, de közülük vki 2-t? :lol:
Nem. Azért mert az utóbbi években volt pár nagyobb igazolás, még nem lesz igaz az ránk, ami rátok. Ez a Barca az utánpótlása miatt tart itt ahol, nem a sztárigazolásai miatt. Ozsi
Ez így van. Épp ezért van Pep könnyű helyzetben. A jó saját nevelések többen érnek akármilyen sztárigazolásnál. És ezek a jó saját nevelések megvolttak Fergusson MU-jában is.
He? :D Alves került annyiba mint Coentrao, egyelőre elég nagy a difi kettejük közt. Piqué hihetetlen mennyiségű pénzbe került, kemény 5 milla. Abidal 9 millióba került. Középpálya adott, előre jött most Alexis 35 környéke, meg Cesc 30, plusz Masch 19. Na most Alexis, Cesc, Alves, és Masch együttvéve annyiba fájt mint nektek egyedül C. És akkor nem beszéltünk Kaká mesterről, Coentrao, Benzema, stb..
Igen, de pont a félre sikerült, pénzkidobó igazolásokat hagytad ki, pl. Ibrát, az ukrán gyereket, Caserest, Keirissont, Henrique-t, Hlebet.
ab1daL
Director del Fútbol

2012.02.10. 15:08:02

madridronie írta:
Nem. Azért mert az utóbbi években volt pár nagyobb igazolás, még nem lesz igaz az ránk, ami rátok. Ez a Barca az utánpótlása miatt tart itt ahol, nem a sztárigazolásai miatt. Ozsi
Hát persze, ugyan mitől mástól?!:D De talán így helytállóbb a kijelentésed; a már meglévő, illetve a súlyos milliókért visszavásárolt egykori saját nevelésű játékosok és a szintén aprópénzért vásárolt nemzetközi ászok, sztárigazolások miatt!
He? :D Alves került annyiba mint Coentrao, egyelőre elég nagy a difi kettejük közt. Piqué hihetetlen mennyiségű pénzbe került, kemény 5 milla. Abidal 9 millióba került. Középpálya adott, előre jött most Alexis 35 környéke, meg Cesc 30, plusz Masch 19. Na most Alexis, Cesc, Alves, és Masch együttvéve annyiba fájt mint nektek egyedül C. És akkor nem beszéltünk Kaká mesterről, Coentrao, Benzema, stb..
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.02.10. 15:04:36

madridronie írta:
Hát persze, ugyan mitől mástól?!:D De talán így helytállóbb a kijelentésed; a már meglévő, illetve a súlyos milliókért visszavásárolt egykori saját nevelésű játékosok és a szintén aprópénzért vásárolt nemzetközi ászok, sztárigazolások miatt!
Eleve te keverted bele az igazolásokat, nézd meg a Madrid húzóembereit, nézd meg a Barcáét, és láthatod,h kinek van igaza. Azt nem tagadom,h kivételes egy időszak ez nekünk,amikor ennyi,és ilyen szintű játékost ad az utánpótlás,de az eredeti témához nincs köze. Ha meg van, akkor engem igazol.

Fabregas-t ne nevezzük húzóembernek még, jó? Piqué-t pedig azért nem olyan nagy összegért vettük vissza. Iniesta,Messi,Xavi,Puyol,Valdes,Pedro, idéntől már Cuenca,Tello ,stb,stb,stb

de főleg az első 6osnak volt szerepe többek között a 6kupás, meg a kismillió kupás Barcában. Igen, volt itt Ronaldinho,volt itt Eto'o, Deco, meg még régebben is rengeteg sztár. Viszont a Madridot jelenleg,és évek óta kb, csak az igazolásaik viszik előre, vagy épp nagy örömünkre hátra. Ez a Barcáról nem mondható el.

Bár ez egy bevált madridista szokás,h eltereljük a szót másra, ha már a az aktuális vitában nincs igazunk.
Kép
madridronie
Madridista

2012.02.10. 14:58:46

Balinho
Entrenador del Barça

2012.02.10. 14:55:25

Azért Mourinho tökéletes ütemben kerül bele a jóba. A Portoval csodát tett, de utána már mindenhol irigylésre méltó helyzetben volt. A Chelseanél az Abra-építkezés végső fázisába került bele, úgy hogy addigra remek alapot raktak alá, akkorra tudtak egy-két világsztárt is magukhoz csábítani, Mou igazolásaival Ranieri is nyert volna bajnoki címet.

Olaszországban a bundabotrány miatt az Inter gyakorlatilag monopol helyzetben volt. Mancio is nyerte sorra a bajnoki címeket. A BL-meneteléséről annyit, hogy ha akkor ő a Barca edzője még most is 3 téves ítéletet kér számon a világsajtóban

A Madridba is a legjobb ütemben érkezett. Előző évben a Pelle alatt (feje fölött) elköltött 300M a csapat, amely azért már kezdett összeérni, de a Barcát megszorítani is csak bajosan tudta. A Madridnál meg pont úgy voltak vele, hogy ha 300M + Pelle nem volt elég, akkor most már mindegy hogyan csak eredmény legyen. Gyakorlatilag az a csapat a Barca detronizálására lett megalkotva. A játékospolitika, a PR, a mentális felkészítés/fanatizálás, a taktika, minden... És az, hogy nem bukott bele a tavalyi évébe az csakis a Madrid aktuális 'lélekállapotán' múlott, máskor más edzőt már rég kiakolbólítottak volna. Ha most megnyeri a bajnokságot (ne adj' Isten a BL-t), akkor megint jókor tud tiplizni.

Ettől még remek edző, az eredményei magukért beszélnek. Remek a mítoszteremtő képessége, ami miatt sokkal többet engedhet meg magának, mint az átlagos edzők. De az egyik legnagyobb képessége, hogy többek között ennek is köszönhetően, de remekül tudja megválasztani a csapatait (hogy egy Arsenalba el nem menne most az biztos...).
ALEXDP
Capitá del Barça

2012.02.10. 14:53:15

Pavel írta:Akkor kik a jó edzők?
Erről hetekig lehetne vitatkozni, hogy ki az és ki volt.
Az Inter-nél belecsöppent a jóba. Helyi ellenfele nem is volt. A BL-t meg úgy nyerte meg ahogy.
Továbbra is azt mondom, hogy mindig jókor volt jó helyen és tudja mikor kell lelépni.
Amúgy SAF amikor átvette a MU-t nem tartozott az elit csapatok közzé.
Hajnalban pont ezen agyaltam, de akkor nem írtam le, hogy alapvetően AZ a Porto megnyerhette AZT! a Bl sorozatot, benne volt , kijött de ennél több nem, majd tipli. Reális

Chelsea esetében ugyanaz, az angol bajnokság megnyerése nagyon is reális azzal a csapattal, megint csak mondhatnám, benne volt, kijött, de több nem. Hozzátéve hogy abban a keretben talán benne volt a több lehetősége is.... Alul teljesített

Az Internél szintén a bajnoki cím benne volt a keretben, ki is jött, és itt van egy kis bibi, mert a Bl már nem volt reális,innen nézve kiugró eredmény, viszont ahhoz JM önmaga sosem lett volna elég.....(Ir)reális:D

Madrid, aztmeg láttuk, látjuk.
Egyelőre ugyanaz, a bajnoki címre azért jó a keret, és talán többre is(Bl), eddig semmi, szerintem alul teljesít...

Összességében, nem elvitatva a sikereit, és az edzői nagyságát, extrát sehol nem tudott a lehetőségeihez mérten! nyújtani, csak kb a stabil hozhatót, amire azt hiszem még minimum 5-6 edző alkalmas lenne...
És talán van köztük aki kicsit még többre is.
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.02.10. 14:37:49

LG!

Gondoltam felhozod. Jose minden, csak nem hülye. Ő mindig fog tudni hivatkozni bármire, már Madridban is látszott nem is oly rég, hogy mi lesz a menekülési útvonal,amit kiépít magának, csak közbejött az álomReál 2-2je a NouCampban :D meg,h mi sorra bukjuk a pontokat.

Chelseanél is ezt tette, szerinted Abra véletlenül sokallt be? Arról nem is beszélve,h milyen eredményeket szállított azon az őszön Mou. Szóval a tulaj részéről megvolt az ok az elégedetlenségre, erre rátett jó pár lapáttal a portugál,h úgy tűnjön, Ő lett elüldözve, a szegény csóri drágaságom.

azért amennyire TE meg még páran itt imádják Joset, ismerhetnéd jobban.
Kép
madridronie
Madridista

2012.02.10. 14:34:05

Az is aztán a szegények csapata, ott is úgy alakítja a keretet jóformán ahogy akarja. Ott sincs nehéz dolga a motiválással, mert elég régóta szhopóágon vannak.
Mert a Barcelona mindenkori edzője nem úgy alakítja, alakította a keretet, ahogy akarja, akarta (Rijkaard és Pep is)??? Na hagyjuk már, nevetséges ez az egész!

röviden, tömören: Nem. Azért mert az utóbbi években volt pár nagyobb igazolás, még nem lesz igaz az ránk, ami rátok. Ez a Barca az utánpótlása miatt tart itt ahol, nem a sztárigazolásai miatt. Ozsi
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.02.10. 14:32:31

ozsimiki írta:Pavel, hagyd, bár kicsit sarkosítva írsz,de lényegében egyetértek.

Akkor ismételten leírom (két havonta le kell,mert mindig előjön a téma :D)

Szóval Mourinho jó edző, viszont a Portot kivéve, eddig kb mindig olyan kerettel dolgozott, amilyennel épp akart.

Chelseavel nyert két bajnokságot, MÁR A 3.nál előjöttek a gondok, le is lépett. Maradhatott volna, és bizonyíthatott volna Ő is,mint itt Pep, hogy sikerül megújulnia, és motiválni, nem tette.

Ment az Interhez, ismételten megkapta akit csak akart, és az új embereket (számára) ismét sikerült motiválni, egységgé kovácsolnia, nyert is majdnem mindent (igaz Bl nem csak rajta múlt), majd lekoccolt, hova? Madridba. Az is aztán a szegények csapata, ott is úgy alakítja a keretet jóformán ahogy akarja. Ott sincs nehéz dolga a motiválással, mert elég régóta szhopóágon vannak.

Jó edző, de pont akkor derült volna ki,h mennyire, ha marad a Chelseanél.

A szemét húzásai miatt pedig sosem fogom egy szinten emlegetni Sir-el, Hiddinkkel, és a többi legendával. Nekik nem kellenek kicsinyes, undorító "trükkök",h sikeresek legyenek.

Fergusson azért hányszor megújult már? Hányan nőtték ki magukat sztárrá, klasszissá a kezei alatt? Ő a bajban is maradt, és utána ismét sikereket ért el. Nem egy vándor.....

Vagy azt hiszitek, az említett edzők nem lennének arra képesek mint Jose? Hogy elmennek a nagy csapatokhoz, kapnak lehetőséget a keret kialakítására bőven, és hajrá?

Dehogynem.
Idő hiányában most csak egy vmire reagálnék: A Chelsea-től nem önszántából jött el, hanem elküldte Abramovics, ő maradt volna. Egyébként az orosszal már korábban eléggé megromlott a viszonya, mert beleszólt az igazolásokban(pl. Sevcsenko).
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.02.10. 14:19:26

Pavel, hagyd, bár kicsit sarkosítva írsz,de lényegében egyetértek.

Akkor ismételten leírom (két havonta le kell,mert mindig előjön a téma :D)

Szóval Mourinho jó edző, viszont a Portot kivéve, eddig kb mindig olyan kerettel dolgozott, amilyennel épp akart.

Chelseavel nyert két bajnokságot, MÁR A 3.nál előjöttek a gondok, le is lépett. Maradhatott volna, és bizonyíthatott volna Ő is,mint itt Pep, hogy sikerül megújulnia, és motiválni, nem tette.

Ment az Interhez, ismételten megkapta akit csak akart, és az új embereket (számára) ismét sikerült motiválni, egységgé kovácsolnia, nyert is majdnem mindent (igaz Bl nem csak rajta múlt), majd lekoccolt, hova? Madridba. Az is aztán a szegények csapata, ott is úgy alakítja a keretet jóformán ahogy akarja. Ott sincs nehéz dolga a motiválással, mert elég régóta szhopóágon vannak.

Jó edző, de pont akkor derült volna ki,h mennyire, ha marad a Chelseanél.

A szemét húzásai miatt pedig sosem fogom egy szinten emlegetni Sir-el, Hiddinkkel, és a többi legendával. Nekik nem kellenek kicsinyes, undorító "trükkök",h sikeresek legyenek.

Fergusson azért hányszor megújult már? Hányan nőtték ki magukat sztárrá, klasszissá a kezei alatt? Ő a bajban is maradt, és utána ismét sikereket ért el. Nem egy vándor.....

Vagy azt hiszitek, az említett edzők nem lennének arra képesek mint Jose? Hogy elmennek a nagy csapatokhoz, kapnak lehetőséget a keret kialakítására bőven, és hajrá?

Dehogynem.
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.02.10. 14:15:58

Pavel írta: Amúgy SAF amikor átvette a MU-t nem tartozott az elit csapatok közzé.
Ez igaz. De azt is kell hozzá kell tenni, h nemcsak Fergussonak köszönhető a MU felemelkedése. Kellett hozzá az is, h a MU az akkori gazaságpolitikájának köszönhetően Európa egyik leggazdagabb csapata lett, meg egy kiváló saját nevelésű generáció is, akikre Fergusson építeni tudott. E mellett kellett persze az ő zsenialitása is, de azért ő sem a sz.rból épitett várat, ahogy Mourinho sem, Guardiola sem, és lehetne sorolni. Mert abból nem lehet várat építeni. A legjobb edzők is csak úgy tudnak sikereket elérni, ha van a kezük alatt jó alapanyag, és jók a körülmények a csapatnál.
Lehet mondani, h Mourinhonak szerencséje volt. Olykor igen. De kinek nem? Fergussonak pl. a 99-s, vagy a 2008-s BL döntőn nem volt szerencséje? Pepnek 2009-ben nem volt szerencséje? Ancellotinak egy csomószor nem volt szerencséje? Ez egy ilyen sport, szerencse is kell hozzá, meg még sok minden más.
madridronie
Madridista

2012.02.10. 14:04:44

Továbbra is azt mondom, hogy mindig jókor volt jó helyen és tudja mikor kell lelépni.
Reménytelen! :roll: Pep is jókor van jó helyen --> nem is nagyon akar váltani!
Pavel
Entrenador del Barça

2012.02.10. 09:48:46

Akkor kik a jó edzők?
Erről hetekig lehetne vitatkozni, hogy ki az és ki volt.
Az Inter-nél belecsöppent a jóba. Helyi ellenfele nem is volt. A BL-t meg úgy nyerte meg ahogy.
Amúgy SAF amikor átvette a MU-t nem tartozott az elit csapatok közzé.
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.02.10. 09:25:28

Pavel írta:Nem akarlak meggyőzni, de a Chelsea-ből nem lett volna csapat, ha nincs egy pénzember. A Madridnál is mintha lenne egy ilyen ember.
Az Inter-nél azért kellett hozzá egy régi barát.
Mit kezdett volna egy Bolton-nal vagy egy Zaragoza-val?
Én csak a Porto-i munkáját tudom elismerni. Ott tényleg alkotott valamit, de az igazi az lett volna, ha marad és megpróbálja megvédeni a szerzett címeket. Ahogy korábban írtam jókor volt jó helyen és ez nagyon bejött neki. Arra leszek kíváncsi, hogy amikor elmegy (remélem a nyáron) mit fog maga után hagyni.
Miért, Guardiola, Fergusson, Ancelotti, vagy akármelyik másik sztáredző mit kezdett volna a Boltonnal, vagy a Zarogazával?
Az Internek ugyanolyan anyagi lehetőségei voltak JM előtt, alatt, és után is, mégiscsak vele voltak sikeresek, neked ez tényleg nem gyanús?
Úgy gondolom, h a jó anyagi lehetőségek az egyik feltétel, h egy klub sikeres legyen. Vannak kivételek, h néha oda ér egy-egy kisebb klub, de hosszútávon mégiscsak azt láthatjuk, h a pénzes csapatok sikeresek.
De a pénz még messze nem garancia a sikerre. Hányszor láthatjuk, h egy csapatnak van pénze, és jó nevű játékosokat igazol, aztán mégis hatalmas csalódást okoznak. Itt van nagy szerepe az edzőnek, h a jó játékoskeretből ki is hozza a lehetőségeket. Úgy gondolom, ebben zseniális JM. A Porto, az Inter, és a Real kereteiből úgy gondolom abszolút kihozta a a maximumot. A Chelsea-n lehet vitázni, de szsvz az eslő két évében ott is a toppon volt, még ha BL cím nem is lett. A második két szezonja már gyengébbre sikerült, ez tény.
Válasz küldése