2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Nem is erre gondoltam (hanem az utánpótlást érintő részre, ami már valóban nem kapcsolódott teljes mértékben a tárgyhoz)!Továbbra se hinném,h ettől kerek lenne az a történet....
Na és itt nem egyezik a véleményünk!Mert igazad van; ez valóban nem adatik meg minden edzőnek (azonban rengeteg edzőnek igen és még sem kisebbítjük az ő érdemeiket), mint ahogy az sem, hogy a Chelsea, az Inter, a Real Madrid, stb. csapatok gyakorlatilag kapkodjanak utána (maga is kőkeményen tett, bizonyított és megdolgozott azért, hogy ma ott tartson ahol)! Szóval én emiatt nem értem, hogy ettől ő miért lesz kevesebb és hogy ettől az ő érdemei miért értékelődnek le??? Így vagy úgy, de csak megcsinálta; míg mások nem, vagy még nem --> ezek után szerintem minden más lényegtelen!de nem hiszem,hogy minden edzőnek megadatik,hogy bárhova is "igazoljon", vásárolgathat szinte kénye kedve szerint
Továbbra se hinném,h ettől kerek lenne az a történet,hogy Mou a Portó óta bárhova is megy, úgy alakítja a keretet ahogy szeretné. Ennek nincs ahhoz semmi köze,hogy a Barca, vagy más egyéb nagy csapat igazol-e, vagy sem.madridronie írta:Mert így kerek a történet azért!Azért lett megemlítve,mert felhoztad,h mi mennyi pénzért igazolunk vissza saját neveléseket (ezt is minek kellett felhozni?).
azt a sportkomplexumos esetet soha nem fogják beismerni... pedig annyira egyértelmű volt, minthogy Franco sokat segített a Madridnak anno (finoman szólva...)d írta: Persze, aztán ha beüt a krach, akkor jönnek az ingatlanmachinációk és állami pénzek megfejése.
Csak én!szóval akkor ki is kalandozott el?
Számomra nem a tartalom volt az (bár az is elégé egyoldalú megközelítése a dolgoknak), sokkal inkább az okító stílus, ahogy a vitába beszálltál! -->mi abban a kötekedés, ha leírtam MOURINHOról amit?
Pavel, hagyd, bár kicsit sarkosítva írsz,de lényegében egyetértek.
Akkor ismételten leírom (két havonta le kell,mert mindig előjön a téma)
Mert így kerek a történet azért!Azért lett megemlítve,mert felhoztad,h mi mennyi pénzért igazolunk vissza saját neveléseket (ezt is minek kellett felhozni?).
Nem írtál valótlant; csak pusztán a saját megközelítésedből tálaltad a dolgot! Én meg az enyémből már jóval korábban; hozzáteszem én is csak valós dolgokat írtam le! Egyébként meg pont erről szól a fórum; valahol mindig a 2 között van az igazság!+ ha a Mourinhos hszemben valótlant írtam, arra reagálj, de úgy tűnik nem írtam valótlant.
Olyan nagy gondok azért nincsenek!nem lennék olyan biztos, hogy Madridban minden rendben vannak a pénzügyekkel.
Tévedés; az egész hitelből ment! Viszont csak idén kell vagy kellett elkezdeni törleszteni! Egyébként meg minden apró finomság szépen bele van kalkulálva a költségvetésbe; szóval ha valamiért, akkor pont a stabil gazdasági helyzete miatt nem kell félteni a Real Madridot!CR ára 94 millió euró volt, abból 70 millió hitelből ment
Ez az anyagi helyzetes vita kétélű dolog nagyon. Mi a Laporta időszakban azt hittük, hogy minden szép és jó. Aztán jött az utolsó éve, amikor tisztán emlékszem, hogy 11 millió nyereséggel zártuk az évet. Jött Rosell és azt mondta, hogy az 70 milliós veszteség. Elvileg pedig most leszünk pozitív szinten a mezszponzornak köszönhetően. Úgyhogy abban nem lennék olyan biztos, hogy Madridban minden rendben vannak a pénzügyekkel. 1 dolog viszont biztos. CR ára 94 millió euró volt, abból 70 millió hitelből ment. Magyarul a klub (Real) gazdasági helyzete nem engedte meg a leigazolását és akkor a többi világklasszisról nem is beszéltem, akik azon a nyáron érkeztek Madridba. Most kontra jönni fog a szokásos bevett duma, hogy Ronaldo volt a legolcsóbb játékos, stb... Erre van egy kérdésem: Ha ilyen jövedelmező világsztárokat venni (akár magas áron is), akkor ilyen tranzakciók miért nem történnek meg minden évben? Mert az adatok szerint a mezek nagyon kelnek... Ha ez így lenne sztem Beckham gyakrabban váltana klubokat..d írta:Persze, aztán ha beüt a krach, akkor jönnek az ingatlanmachinációk és állami pénzek megfejése.madridronie írta:A klub vezető gazdasági helyzete lehetővé teszi ezeket a transzfereket, amelyekkel aztán él is, azt ennyi (ugyanúgy mint a többi nagy klub)!
Persze, aztán ha beüt a krach, akkor jönnek az ingatlanmachinációk és állami pénzek megfejése.madridronie írta:A klub vezető gazdasági helyzete lehetővé teszi ezeket a transzfereket, amelyekkel aztán él is, azt ennyi (ugyanúgy mint a többi nagy klub)!
Jogos! Picit valóban túllőttünk a célon!ozsimiki
Abszolút nem kötekedésből, de ez rátok (rád szintén) ugyanúgy igaz; vagy mondhatnám úgy is, hogy teljes mértékben partnerek vagytok benne!Komolyan a hasonló "viták" miatt, nézem le annyira ezt a topikot,amennyire csak lehet. Van itt pár értelmes madridista, szntem Te is az vagy, erre meg full elkezdenek másról beszélni még ők is olykor-olykor, de minek? És gondoljam azt,h nem heccelésből,vagy mindenáron belekötök ebbe,meg abba "dologból"...
Hidd el; az akarok lenni!Eddig azt hittem,hogy te tényleg normális akarsz itt lenni,
Már ne is haragudj, de pusztán a José vitából ti kanyarodtatok el elsőként az igazolások felé, mondván a portugál mindig könnyű helyzetben volt az anyagi lehetőségei okán (már oldalakkal korábban is, vissza lehet olvasni)!Bár ez egy bevált madridista szokás,h eltereljük a szót másra, ha már a az aktuális vitában nincs igazunk.
Ha jól tudom a második legeredményesebb játékos a csapatotokban!Fabregas-t ne nevezzük húzóembernek még, jó?
Nem vitatja senki! Sajnos Casillas óta a ti ászaitokhoz mért klasszis nem kerül ki az utánpótlásunkból, de volt ez már fordítva is! Ettől függetlenül azt továbbra sem értem, hogy miért fáj nektek a Madrid igazoláspolitikája? A klub vezető gazdasági helyzete lehetővé teszi ezeket a transzfereket, amelyekkel aztán él is, azt ennyi (ugyanúgy mint a többi nagy klub)!Viszont a Madridot jelenleg,és évek óta kb, csak az igazolásaik viszik előre,
Akkor miről beszélünk?Azt nem tagadom,h kivételes egy időszak ez nekünk,amikor ennyi,és ilyen szintű játékost ad az utánpótlás
Csak úgy repítik a csapatot, ők Pedro-val egyetemben már koránt sem az a szint, mint a fentebb említett brigád! Granero, Callejón 2.0Cuenca,Tello
Szóval a Portoval és az Interrel is még 5-6 edző nyert volna BL-t, de közülük vki 2-t?ALEXDP írta:
Összességében, nem elvitatva a sikereit, és az edzői nagyságát, extrát sehol nem tudott a lehetőségeihez mérten! nyújtani, csak kb a stabil hozhatót, amire azt hiszem még minimum 5-6 edző alkalmas lenne...
És talán van köztük aki kicsit még többre is.
Ez így van. Épp ezért van Pep könnyű helyzetben. A jó saját nevelések többen érnek akármilyen sztárigazolásnál. És ezek a jó saját nevelések megvolttak Fergusson MU-jában is.Nem. Azért mert az utóbbi években volt pár nagyobb igazolás, még nem lesz igaz az ránk, ami rátok. Ez a Barca az utánpótlása miatt tart itt ahol, nem a sztárigazolásai miatt. Ozsi
Igen, de pont a félre sikerült, pénzkidobó igazolásokat hagytad ki, pl. Ibrát, az ukrán gyereket, Caserest, Keirissont, Henrique-t, Hlebet.He?Alves került annyiba mint Coentrao, egyelőre elég nagy a difi kettejük közt. Piqué hihetetlen mennyiségű pénzbe került, kemény 5 milla. Abidal 9 millióba került. Középpálya adott, előre jött most Alexis 35 környéke, meg Cesc 30, plusz Masch 19. Na most Alexis, Cesc, Alves, és Masch együttvéve annyiba fájt mint nektek egyedül C. És akkor nem beszéltünk Kaká mesterről, Coentrao, Benzema, stb..
He?madridronie írta:Hát persze, ugyan mitől mástól?!:D De talán így helytállóbb a kijelentésed; a már meglévő, illetve a súlyos milliókért visszavásárolt egykori saját nevelésű játékosok és a szintén aprópénzért vásárolt nemzetközi ászok, sztárigazolások miatt!Nem. Azért mert az utóbbi években volt pár nagyobb igazolás, még nem lesz igaz az ránk, ami rátok. Ez a Barca az utánpótlása miatt tart itt ahol, nem a sztárigazolásai miatt. Ozsi
Eleve te keverted bele az igazolásokat, nézd meg a Madrid húzóembereit, nézd meg a Barcáét, és láthatod,h kinek van igaza. Azt nem tagadom,h kivételes egy időszak ez nekünk,amikor ennyi,és ilyen szintű játékost ad az utánpótlás,de az eredeti témához nincs köze. Ha meg van, akkor engem igazol.madridronie írta:Hát persze, ugyan mitől mástól?!:D De talán így helytállóbb a kijelentésed; a már meglévő, illetve a súlyos milliókért visszavásárolt egykori saját nevelésű játékosok és a szintén aprópénzért vásárolt nemzetközi ászok, sztárigazolások miatt!Nem. Azért mert az utóbbi években volt pár nagyobb igazolás, még nem lesz igaz az ránk, ami rátok. Ez a Barca az utánpótlása miatt tart itt ahol, nem a sztárigazolásai miatt. Ozsi
Hát persze, ugyan mitől mástól?!:D De talán így helytállóbb a kijelentésed; a már meglévő, illetve a súlyos milliókért visszavásárolt egykori saját nevelésű játékosok és a szintén aprópénzért vásárolt nemzetközi ászok, sztárigazolások miatt!Nem. Azért mert az utóbbi években volt pár nagyobb igazolás, még nem lesz igaz az ránk, ami rátok. Ez a Barca az utánpótlása miatt tart itt ahol, nem a sztárigazolásai miatt. Ozsi
Hajnalban pont ezen agyaltam, de akkor nem írtam le, hogy alapvetően AZ a Porto megnyerhette AZT! a Bl sorozatot, benne volt , kijött de ennél több nem, majd tipli. ReálisPavel írta:Akkor kik a jó edzők?
Erről hetekig lehetne vitatkozni, hogy ki az és ki volt.
Az Inter-nél belecsöppent a jóba. Helyi ellenfele nem is volt. A BL-t meg úgy nyerte meg ahogy.
Továbbra is azt mondom, hogy mindig jókor volt jó helyen és tudja mikor kell lelépni.
Amúgy SAF amikor átvette a MU-t nem tartozott az elit csapatok közzé.
Mert a Barcelona mindenkori edzője nem úgy alakítja, alakította a keretet, ahogy akarja, akarta (Rijkaard és Pep is)??? Na hagyjuk már, nevetséges ez az egész!Az is aztán a szegények csapata, ott is úgy alakítja a keretet jóformán ahogy akarja. Ott sincs nehéz dolga a motiválással, mert elég régóta szhopóágon vannak.
Idő hiányában most csak egy vmire reagálnék: A Chelsea-től nem önszántából jött el, hanem elküldte Abramovics, ő maradt volna. Egyébként az orosszal már korábban eléggé megromlott a viszonya, mert beleszólt az igazolásokban(pl. Sevcsenko).ozsimiki írta:Pavel, hagyd, bár kicsit sarkosítva írsz,de lényegében egyetértek.
Akkor ismételten leírom (két havonta le kell,mert mindig előjön a téma)
Szóval Mourinho jó edző, viszont a Portot kivéve, eddig kb mindig olyan kerettel dolgozott, amilyennel épp akart.
Chelseavel nyert két bajnokságot, MÁR A 3.nál előjöttek a gondok, le is lépett. Maradhatott volna, és bizonyíthatott volna Ő is,mint itt Pep, hogy sikerül megújulnia, és motiválni, nem tette.
Ment az Interhez, ismételten megkapta akit csak akart, és az új embereket (számára) ismét sikerült motiválni, egységgé kovácsolnia, nyert is majdnem mindent (igaz Bl nem csak rajta múlt), majd lekoccolt, hova? Madridba. Az is aztán a szegények csapata, ott is úgy alakítja a keretet jóformán ahogy akarja. Ott sincs nehéz dolga a motiválással, mert elég régóta szhopóágon vannak.
Jó edző, de pont akkor derült volna ki,h mennyire, ha marad a Chelseanél.
A szemét húzásai miatt pedig sosem fogom egy szinten emlegetni Sir-el, Hiddinkkel, és a többi legendával. Nekik nem kellenek kicsinyes, undorító "trükkök",h sikeresek legyenek.
Fergusson azért hányszor megújult már? Hányan nőtték ki magukat sztárrá, klasszissá a kezei alatt? Ő a bajban is maradt, és utána ismét sikereket ért el. Nem egy vándor.....
Vagy azt hiszitek, az említett edzők nem lennének arra képesek mint Jose? Hogy elmennek a nagy csapatokhoz, kapnak lehetőséget a keret kialakítására bőven, és hajrá?
Dehogynem.
Ez igaz. De azt is kell hozzá kell tenni, h nemcsak Fergussonak köszönhető a MU felemelkedése. Kellett hozzá az is, h a MU az akkori gazaságpolitikájának köszönhetően Európa egyik leggazdagabb csapata lett, meg egy kiváló saját nevelésű generáció is, akikre Fergusson építeni tudott. E mellett kellett persze az ő zsenialitása is, de azért ő sem a sz.rból épitett várat, ahogy Mourinho sem, Guardiola sem, és lehetne sorolni. Mert abból nem lehet várat építeni. A legjobb edzők is csak úgy tudnak sikereket elérni, ha van a kezük alatt jó alapanyag, és jók a körülmények a csapatnál.Pavel írta: Amúgy SAF amikor átvette a MU-t nem tartozott az elit csapatok közzé.
Reménytelen!Továbbra is azt mondom, hogy mindig jókor volt jó helyen és tudja mikor kell lelépni.
Miért, Guardiola, Fergusson, Ancelotti, vagy akármelyik másik sztáredző mit kezdett volna a Boltonnal, vagy a Zarogazával?Pavel írta:Nem akarlak meggyőzni, de a Chelsea-ből nem lett volna csapat, ha nincs egy pénzember. A Madridnál is mintha lenne egy ilyen ember.
Az Inter-nél azért kellett hozzá egy régi barát.
Mit kezdett volna egy Bolton-nal vagy egy Zaragoza-val?
Én csak a Porto-i munkáját tudom elismerni. Ott tényleg alkotott valamit, de az igazi az lett volna, ha marad és megpróbálja megvédeni a szerzett címeket. Ahogy korábban írtam jókor volt jó helyen és ez nagyon bejött neki. Arra leszek kíváncsi, hogy amikor elmegy (remélem a nyáron) mit fog maga után hagyni.