ferninho írta:
még mindig nem magatartásra adják a bajnokságot, abba ti se lennétek az elsők

és ha az nem elég, hogy a Barcát megverjük a Camp Nouban és 7 ponttal vezetve, 2 fordulóval a vége előtt megnyerjük a bajnokságot...
nem tudom mit kellett volna még csinálnunk
erkölcsi győztesek
grat
ezt a Barcát, akik megnyertek mindent, uralták jópár évig a spanyol bajnokságot és szinte az egész világot és még mindig esélytelenek ellenük az ellenfelek a támadójátékkal, őket győzte le a bajnokságban a Real Madrid és nem érdemlik meg...
azt a Barcát előzték meg 7 ponttal, akiktől folyamatosan kikaptak, egyfolytában, több éven keresztül mindenhol, de nem érdemlik meg
Míg a bírók idén (az eredmény alakulásának szempontjából döntő szituációkban) csak a Real-t segítették, addig minket csak hátráltattak...a Real ellenfeleinek nem adtak meg rengeteg 11-est, a Mallorca-nak befújt lesről szerintem nem kell beszélnem, illetve kiállítottak játékosokat, miközben Ramos és Pepe hentelései megtorlatlanul maradtak...ugyanakkor nekünk rengeteg 11-est nem adtak meg, plusz tévesen beintett lesek miatt érvénytelenített gólok is volt kb 2-3, amelyek éppen akkor 1 helyett 3 pontot értek volna...
Lehet itt azzal jönni, hogy az utóbbi években meg minket nyomtak a bírók, de ez csak a madridisták és legfőképpen Mourinho agyszüleménye. Ha a mester azt mondja akkor az kéremszépen úgy is van...lehet hogy volt egy pár ítélet, amikor nekünk kedveztek, de ha megnéznénk alaposabban, akkor láthatnánk hogy ezek már 2-0 után voltak, amikor aztán már tökmindegy volt...azért is írtam fent zárójelben megjegyzésként...mert lehet itt jönni a madridistáknak azzal hogy hát igen de minket is mennyi bírói ítélet súlytott idén...volt ilyen, nem tagadom...de azok is a meccs olyan szakaszában, amikor igazából irreleváns volt hogy mit ítélt a bíró...egy 3-0-ra megnyert meccsen kicsit vicces reklamálni egy 2-0-nál nem befújt egyértelmű 11-est, vagy egy óriási téves lest, miközben az ellenfelek meg szinte kivétel nélkül, az esetek 95%-ában olyan helyzetben szenvedtek hátrányt a bírói ítéletekből, amik eléggé befolyásoló tényezők lehettek volna...nem mindegy hogy a Mallorca elmegy 2-0-ra, vagy a Real kiegyenlít 1-1-re. Vagy nem mindegy, hogy a Betis 2-2-nél megkapja-e a teljesen nyílvánvaló 11-est, vagy a Real győz 3-2-re...mint ahogy az sem mindegy, hogy a Valencia megkapja-e az utolsó percben X-nél a 11-est Ramos kezezéséért...vagy hogy 0-0-nál, az első félidő felénél kiállítják-e Pepét vagy Ramost...
Szóval lehet itt jönni a rég elcsépelt mondással, hogy a bírók a Barcát tolják, de ennyire még sosem súlytott és segített egy-egy csapatot a bírói kar Spanyolországban, mint idén...
És akkor arról már említést sem tettem, hogy Iniesta-nak elhúzzák a lábát a 16-oson belül mint a sz.r, műesésért sárgát kap, ami már 5. volt neki. Fellebbezünk, elutasítják, kihagyja a következő meccset, Ramo teljesen nyílvánvaló, taktikai mezráncigálásért kapott sárgáját meg eltörlik és így nem kellett kihagynia egy fontos találkozót...szóval lehet hogy az utóbbi években segítették a Barcát a bírók, de nem sorsdöntő szituációkban (only La Liga...), és ugyanakkor a Real-t nem súlytották ennyire mint idén minket...
Ezért a bírói ténykedésért (értsd: segítségért) én sem tudok őszintén gratulálni a madridistáknak, máshogy meg nincs értelme...