Magyar Válogatott

Foci a Barçán kívül
visca el barca
Presidente del Barça

2013.12.07. 22:25:18

socio66 írta:akivel megreformálhatjuk az egész futballunkat végre
és az ki lett volna? :?
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
socio66

2013.12.07. 20:49:58

Én azt szerettem volna, ha vagy olyan edző jön, akivel hosszútávra tervezhetünk, és akivel megreformálhatjuk az egész futballunkat végre, vagy ha nem, akkor egy akkora kaliber, aki a szakmai tudásával és profizmusával össze tudja kapni ezt a brigádot, és kivisz minket az eb-re.
Na hát Rutten nem tudom melyik irányt képviseli, nálam egyiket sem, megint csak az időt és a pénzt vesztegetjük.
ab1daL
Director del Fútbol

2013.12.07. 20:20:44

A Nemzeti Sport Online információi szerint Fred Rutten lesz a magyar válogatott új szövetségi kapitánya. A nemzeti csapattal néhány hete már hírbe hozott szakember szerződtetését a jövő héten jelentheti be hivatalosan a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ). Lapunk értesülése szerint korábban Bölöni László volt az első számú jelölt, de nem tudtak megállapodni a felek, így Dzsudzsák Balázs korábbi edzőjére esett a választás.

http://www.nemzetisport.hu/magyar_valog ... ik-2300171" target="_blank
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
shutterisland
Director del Fútbol

2013.10.19. 00:42:50

Érdekelne, hogy kire gondoltál. Huszti?
igen.
bár berobbant most szalai, viszont huszti magyar szinten valami brutális szezont hozott le tavaly, még így is, hogy keresztül húzta a sérülése.
idén is nagyszerűen kezdett.

azt lehet vitatni, hogy jelenleg ő e a legjobb magyar, de az nálam vitathatatlan, hogy a legjobb háromban benne van.
donatiesto
Barça C

2013.10.17. 16:51:47

visca el barca írta:akkor mint csináljon? nyaljon ő is? az a neve h kommentátor, és az a feldata h kommentálja az eseményeket.
Ne nyaljon, de még a tavaszi meccseken nagyon dicsérte a válogatottat úgyhogy nevetséges ez az okoskodása, hogy "csináljuk csak ne így". Komolyan ennyi kritikát mint amennyit mondott az Andorra elleni meccs utolsó 10 percében még életemben nem hallottam. Mindenről elmondta hogyan ne csináljuk csak azt nem mondta el, hogy hogy kéne csinálni!
Zolee23
Capitá del Barça

2013.10.17. 13:46:47

knézy kifakadása azért nevetséges, mert ugyanúgy nulla a szakmájában, mint a magyar focisták, edzők. anno ő is tevékeny részese volt a nép hülyítésének, és amikor már ez nem volt "kifizetődő", beállt fikázni, aztán most ő a megmondóember.
davi10
Llegenda del Barça

2013.10.17. 13:40:53

recrea írta: előző meccseken nyalta a csapatot
Na azért ez így nem igaz. A Román meccsen is rendesen osztotta a népet.
Tény, hogy én se csípem, de hogy ezeket kimondta emelem a kalapom.
shutterisland írta:
jah, és az edzőváltással azért van rá esély, hogy a talán jelenleg legjobb magyar futballista is kerettag legyen.
Érdekelne, hogy kire gondoltál. Huszti?
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Capon
Llegenda del Barça

2013.10.17. 13:09:25

Teljesen igaza volt Knézinek, nem csodálom hogy kiborult attól a szeméttől amit a pofánkba nyomtak megint.
Az a Csank interjú is gyerekek... édes jó istenem... az mutatta csak meg igazán a mai magyar viszonyokat az elképzelés nélküli teljes dilettantizmusról amit ma magyar labdarúgásnak nevezünk :!: Az a sok megannyiszor kipróbál és ezerszer és ezerszer megbukott magyar edző... á inkább nem is folytatom.
Most ha második helyen ki ki meccset kellet volna játszanunk, akkor kétségem nem lenne afelől, hogy egy Mongólia lelépett volna minket. Mentális felkészültségben, ha mérni lehetne, világranglista utolsó 10 helyezettjében lennénk benne.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
recrea
Llegenda del Barça

2013.10.17. 12:33:29

shutterisland írta:egyébként szerintem nem olyan vészes azért a helyzet, így is 1-2 pontra volt a második hely.
pedig a hollandon kívül a török és a román futball is előttünk jár, illetőleg a leszereplő észtek is veszélyesek lehettek elöljáróban, azért csak pótselejtezőig mentek az előző kvalifikációban
Szerintem meg 20 éve rendkívül vészes a helyzet a magyar labdarúgásban. A világranglistán mögöttünk álló csapatok közül is sokan előrébb járnak nálunk. Nincs semmi jövőkép.
shutterisland írta:
1. mint már mondottam volt, a magyarokéhoz hasonló, vagy akár gyengébb kerettel is ki lehet jutni eb-re, vb-re, de legalább pótselejtezőre, megannyiszor bizonyítják európában, és a többi földrészen is...
És pont ez a legrémisztőbb az egészben... :oops:...hogy - velünk ellentétben - meg is teszik.
visca el barca
Presidente del Barça

2013.10.17. 12:26:19

shutterisland írta:jah, és az edzőváltással azért van rá esély, hogy a talán jelenleg legjobb magyar futballista is kerettag legyen.
így van. egyértelmű h airxanyinak a válogatottban a helye, nem is értem sunyi alatt miért nem játszott.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2013.10.17. 12:03:32

egyébként szerintem nem olyan vészes azért a helyzet, így is 1-2 pontra volt a második hely.
pedig a hollandon kívül a török és a román futball is előttünk jár, illetőleg a leszereplő észtek is veszélyesek lehettek elöljáróban, azért csak pótselejtezőig mentek az előző kvalifikációban.

1. mint már mondottam volt, a magyarokéhoz hasonló, vagy akár gyengébb kerettel is ki lehet jutni eb-re, vb-re, de legalább pótselejtezőre, megannyiszor bizonyítják európában, és a többi földrészen is. (nyilván a többi kontinensen is megvannak a futball nagyhatalmak, akiket rendre meg-meglepnek az etiópia, burkina faso vagy jordánia szerű csapatok.)
tehát a jelenlegi helyzetben is lenne esélyünk hittel, akarással és szerencsével pótselejtezőzni.
ami valljuk be, elnézve az utóbbi jópár évet, óriási előrelépés lenne, még akkor is, ha lelép egy horvát vagy portugál szintű válogatott a play-off során.

2. ha jön egy új edző (nem kell klasszis legyen, csak egervárinál jobb), már mindenképpen előrébb lesz a csapat.
hiddink-et emlegetik, kétlem, hogy jönne, de nem kérdés, hogy óriásit lépne előre a csapat.
az egy dolog, hogy az alapokat már ő sem fogja megtanítani, amit meg kellett volna anno az utánpótlás képzőben, de a keze munkájának ezen a szinten is látszódnia kell.
jah, és az edzőváltással azért van rá esély, hogy a talán jelenleg legjobb magyar futballista is kerettag legyen.
visca el barca
Presidente del Barça

2013.10.17. 11:41:06

recrea írta:
visca el barca írta:akkor mint csináljon? nyaljon ő is? az a neve h kommentátor, és az a feldata h kommentálja az eseményeket.
Tanuljon, fejlődjön, legyen objektív, de szurkoljon a nemzeti csapatnak...a stílusa annyira ostoba személyiségre vall, h fájdalmas, szakmailag nagyon gyenge a pali, keveri a játékosokat, felkészületlen, nem érti ezt a sportágat, csak a média hatására nyílt ki a csipája, eddig ő is lapított, előző meccseken nyalta a csapatot, holott a játék alapján nem volt rá oka (sőt!), eddig félrebeszélt, most játssza a megmondót, a szava semmit nem ér a szakmában, súlytalan (ellentétben az apjával), őt is vezeti a média, mint a válogatott játékosokat meg a magyar népet. Ráadásul kopasz is... :D
és még a nejét is veri :lol: én ezekkel tisztában vagyok, a reagálásom másra történt
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2013.10.17. 11:25:09

Tanuljon, fejlődjön, legyen objektív, de szurkoljon a nemzeti csapatnak...a stílusa annyira ostoba személyiségre vall, h fájdalmas, szakmailag nagyon gyenge a pali, keveri a játékosokat, felkészületlen, nem érti ezt a sportágat, csak a média hatására nyílt ki a csipája, eddig ő is lapított, előző meccseken nyalta a csapatot, holott a játék alapján nem volt rá oka (sőt!), eddig félrebeszélt, most játssza a megmondót, a szava semmit nem ér a szakmában, súlytalan (ellentétben az apjával), őt is vezeti a média, mint a válogatott játékosokat meg a magyar népet. Ráadásul kopasz is... :D
visca el barca
Presidente del Barça

2013.10.17. 10:49:18

akkor mint csináljon? nyaljon ő is? az a neve h kommentátor, és az a feldata h kommentálja az eseményeket.
Kép
donatiesto
Barça C

2013.10.17. 09:58:20

davi10 írta:"Most már csak elmondom, mert böki a csőrömet: kollégám, amit itt Csank Jánossal interjút csinált a szünetben, Istenem! Mekkora közhelyek voltak ezek! Föl kell állni a padlóról, a Jugó pótselejtező után is felálltunk. Könyörgöm, hol álltunk mi fel a padlóról Mexikó után? Hát sehol! Hol álltunk mi fel a Jugoszlávok elleni pótselejtező után, amikor Csank volt a szövetségi kapitány? Nem álltunk fel azóta sem! És ezek milyen dumák már, hogy majd újra kell kezdeni és akkor azt kell megtartani, ami jó, ami nem jó azon javítani kell meg Jézus Máriám.. Egyetlen egy konkrétum nem hangzik el ilyenkor! Hát ilyeneket én is tudok: meg a labda gömbölyű, még ezt is szokták mondani.. Nem akarom tényleg bántani Csank Jánost, mert ugyanennek a közegnek a terméke ő is, de ha valaki visszahallgatja ezt az interjút, a semmit mondta el."

ifj. Knézy Jenő

Annak ellenére, hogy mint kommentátor nem bírom, a mai, meg a román meccsen is azért elég jókat mondott.
Szerintem azért egy kommentárnak nem szabadna szidni az egész magyar focit, a játékosokat és az edzőket.
Vakmacska
Llegenda del Barça

2013.10.17. 09:29:39

Sajnos viszont az is baj, hogy hiában van EGY vag KETTŐ játékos, aki TUD is focizni valamennyire, ha a többi botlábú. Ezen a csapaton még Messi sem tudna segíteni.
Habár de... ő képes arra, hogy egyedül vévigvigyen akciókat úgy, hogy nem kell passzolnia.
recrea
Llegenda del Barça

2013.10.17. 09:09:55

Vakmacska írta:Nem tudom emlékeztek-e rá, de mikor kiesett anno az MTK az NBI-ből, akkor Verebes volt az edzőjük. És a meccs után ment végig a folyóson, és beszólt a tévéseknek, hogy "ezek kutyaütők, nem tudnak focizni, szégyen!"
Azóta sehol nincs. Csank szerintem csak a pozicíóját félti.
Az egész magyar foci arról szól, hogy évente a fél játékosállomány csapatot vált, repkednek a milliók, amikből zsíros hasznot húz mindenki. Szerintem külföldi játékosok is azért jöttek, mert rajtuk jobban lehet gazdagodni.
Szerintem két nagyon lényeges dolgot fogtál meg, az elsőhöz: ugyanaz a 15 edző forog az nb1-ben, valamelyik elnök gondol egyet, hoz egy külföldit, az meg hozza a külföldi játékosokat és megtömi vele a csapatot.

A másodikhoz: számtalanszor játszik a ugyanolyan tudású külföldi, mint a magyar, játszania kell, h el tudják adni, pénzt tudjanak belőle csinálni. Egyébként se pénz, se türelem, se koncepció magyar játékost kinevelésére.

Azért egy rémisztő dolgot mondott Szalai, mégha a stílus és az időzítés is undorító volt, amibe én sem gondoltam bele: h mikor igazolt utoljára top ligás vagy top liga közeli bajnokságba magyar?! Azért anno volt ebben egy sorminta: Lipcsei, Lisztes, Király, Dárdai, Gera, Szabics, Juhász, Szalai, Halmosi, Huszti, Dzsudzsák, hovatovább ők letettek valamit csapataikban, esetleg némelyik kulcsember is volt külföldön. Ez pár éve megszűnt, nincs, nyista! [-X :roll:
Vakmacska
Llegenda del Barça

2013.10.17. 08:47:24

Nem tudom emlékeztek-e rá, de mikor kiesett anno az MTK az NBI-ből, akkor Verebes volt az edzőjük. És a meccs után ment végig a folyóson, és beszólt a tévéseknek, hogy "ezek kutyaütők, nem tudnak focizni, szégyen!"
Azóta sehol nincs. Csank szerintem csak a pozicíóját félti.
Az egész magyar foci arról szól, hogy évente a fél játékosállomány csapatot vált, repkednek a milliók, amikből zsíros hasznot húz mindenki. Szerintem külföldi játékosok is azért jöttek, mert rajtuk jobban lehet gazdagodni.
shutterisland
Director del Fútbol

2013.10.17. 00:21:43

nem tudom, én örültem, hogy knézy oltogatta őket.
devecseri, koman, azt hiszem szalai is kapott, na meg csank alibi interjúja is.
persze természetesen szerintem sem knézy az az ember, akinek meg kell fogalmaznia ezeket, sőt.
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.10.16. 21:53:34

zola8787 írta:2 percen múlt a "csoda", jó oké, ebben az esetben is szidtuk volna őket, de azért mégis.
Ebbe is belegondolok néha, elég durva.
Mert ilyen esetben kutyát nem érdekelte volna, h 0-3 meg 1-8.
Viszont kontrának meg ott van, h Isztambulban nagyot köszönhettünk a szerencsének.
BDSRSTNT!

De tudjuk, a futballban nincs 'ha'. Felesleges is ilyenen gondolkozni, bosszankodni.

szerk.:
amúgy kik ezek a Wágner ikrek? Életemben nem hallottam még róluk, de most ők is előjöttek és kifejtik a véleményüket.
zola8787
Director del Fútbol

2013.10.16. 21:42:14

Abba gondoltam bele, mi lett volna ha hozzuk a hazai román meccset. Ha nyerünk mi vagyunk a második helyen és az MLSZ meg Egervári is kihúzhatta volna magát, hogy igen, megcsináltuk. 2 percen múlt a "csoda", jó oké, ebben az esetben is szidtuk volna őket, de azért mégis. 2 perc...
ettől függetlenül Egervári csáó, MLSZ elnökségi tagoknak csáó (bár úgyis maradnak...), nem érdekel a válogatott, külföldi edzőket kérek szépen az akadémiákra, több pénzt az akadémiáknak, illetve max 4 főre csökkenteni a csapatokban lévő külföldiek számát. (úgy értve, hogy lehet 20 külföldi is egy csapatban, de a pályán max 4 tartózkodhat). Majd 10 év múlva talán beindulna itt valami, hajrá-hajrá!!!

Ja és a legfontosabb: a válogatott meccsekért 1 FT-OT SEM KAPHATNAK a játékosok!!!! Az országért játszanak és ne a milliókért. Így is megkapják a luxusszállásokat, ételeket, mindent. Pénzt ne már, csak 1 esetben: teljesítmény után. A selejtező alatt kaphattak volna pénzt a török győzelem és döntetlen után. Nem játszottunk jól idegenben, de mégis egy jobb csapat ellen x-eltünk le.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zola8787 2013.10.16. 21:54:08-kor.
Vakmacska
Llegenda del Barça

2013.10.16. 11:17:48

Most megy az értékelés.
Azt mondják, hogy az utánpótlással vannak a gondok, meg hogy a pro licenszek nem a legjobak, de már egyeztetünk, átvettük a spanyol angol német mintát.
Nem lenne egyszerűbb, ha inkább kint képeznék az edzőket?
Aki az akar lenni, menjen ki, és végezze el ott kint.
Már csak azért is jobb lenne, mert nem az olyan idiótáktól tanulná meg amit kell, akik a focit ide juttatták.
JOseppe
Jugador d'estrella

2013.10.16. 09:29:33

Bob_Marley írta:
Knézy kitöréseivel viszont borzasztóan nem értek egyet, az egész média szintén hibás. Ő nem azért van ott, hogy filozofáljon, hanem tárgyilagosan elmondja a történéseket. Ahogyan mikor megy az egekbe emelés, úgy megy a földbe döngölés is. Nem azon van a hangsúly, hogy igaza van vagy sincs, hanem hogy egy sportriporter nem viselkedhet úgy ahogy Knézy tegnap.
Eddig pontosan az volt a baj, amit Szalai is mondott az interjúában, hogy a média is elhitette a magyar szurkolókal a rengeteg hazugságot hogy most majd sikerül kijutni.Ez az ember legalább kimerte jelenteni mint kommentátor, hogy sajnos ennyire vagyunk hivatottak jelenleg (Szalaihoz kapcsolódva), és képes volt szembe menni más véleményekel is ennek érdekében amik ezt tagadják.Abban lehet hogy igazad van Bob, hogy nem neki kellett volna erről beszélni, de sajnos a studióban, és általában más studiókban ülők közül is szinte majdnem mindenki a Csank féle ámitási vonalat képviseli, és egy áltag nézőben is sajnos ez a vélemény fogalmazódik meg. :wink: Vagyis hogy ez csak egy kisiklás (már hány x éve) és minden rendben van. :| Nem sokan merték volna ezt így megmondani, esetleg még Hegyi Iván szerintem. =P~
Tata:" Fontos hogy magabiztosak legyünk. Nem kérek sokat a csapattól csak azt hogy egész évben játszunk jól és nyerjünk meg mindent.".
FCB: Ter Stegen, Mário Fernandes, Hummels, Piqué, Alba, Cesc Fabregas, Busquets, Iniesta, Neymar, Messi, Griezmann. Edző: G.Tata Martino
Cooh
Jugador del Barça

2013.10.16. 08:45:18

Köszönöm a magyar válogatottnak ezt a remek 90 percet...
Átkapcsolva a svéd-német meccsre, 1perc alatt több minden történt mint a mieinkén 70perc alatt...

Az meg, hogy leállunk jampiskodni meg lökdösődni, kérdem én, hogy MIRE??? a szájkarate meg a másik fele...

Lehet kritizálni a sportriportert, de igaza van.
Egy Andorra ellen amikor csere van és a visszajátszásokat mutatják nem a helyzet(ek)et hanem az arcokat mutatják...ennyire izgalmas meccs volt..
recrea
Llegenda del Barça

2013.10.16. 08:10:43

Bob_Marley írta:Na azért csak nyertünk, s ez a harmadik hely szerintem ebben a csoportban, azért legalább valami, s megint sorsolhatnak minket a harmadik kalapból.

Knézy kitöréseivel viszont borzasztóan nem értek egyet, az egész média szintén hibás. Ő nem azért van ott, hogy filozofáljon, hanem tárgyilagosan elmondja a történéseket. Ahogyan mikor megy az egekbe emelés, úgy megy a földbe döngölés is. Nem azon van a hangsúly, hogy igaza van vagy sincs, hanem hogy egy sportriporter nem viselkedhet úgy ahogy Knézy tegnap.
Pontosan ugyanígy gondolom én is. Sem vicces, sem korrekt, szimpatikus meg végképp nem volt, ahogy felvette ezt az álarcot. Számomra azt bizonyította, h elenyésző szakmai tudása mellett az értelmi, érzelmi képességei is mélyen vannak, legalább is ahhoz a poszthoz képest, ahol ő van. Szánalmas volt, ahogy felbátorodott a média hülyeségeinek hatására, vezetik az orránál fogva.

Bár, azért a tárgyilagosságot megkérdőjelezem a hsz-edben, hiszen egy válogatott meccsen igenis legyen elfogult a honi riporter, hovatovább szurkoljon a saját nemzet csapatának.

Az, h mi a magyar foci problémája, sokan, sokféleképpen leírták. Ha az elvárásokat is ehhez igazítjuk, akkor nem lesz gyász, ha kapunk egy hármast Romániában.

Javaslom a Nemzeti Sportnak, minden meccs előtt nézze meg az oddsokat és nagy betűvel tegye címlapra. Mondjuk az ő érdekük a legkevésbé a tárgyilagosság, csak menjek az újság...természeten ezt is megértem. Csak szájába adnak 80-as iq-val rendelkező játékosoknak olyat, amit maguk sem hisznek el, ezt megírva vezetik a hasonlóan eszes, birka magyar népet, utána meg okosan számon kérnek...a saját kreálmányukat, másokon.

Eladják a reményt, ahogy a kormány, a Szerencsejáték Zrt, a Csányi - és még sorolhatnám - teszik, a végén persze mindenki meglepetten csalódik, h rossz végén van a fallosznak.
Válasz küldése