Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Chino
Llegenda del Barça

2013.10.24. 21:02:06

Az szerintem nem kérdés, hogy Pedro fog kezdeni, sajnos. Bár ha rúg egy mesterhármast megint felőlem a következő 10 meccset végigalibizheti, egy szavam nem lesz.

Én inkább Bale-t szeretném látni, DM nagy formában van, a walesi amellett, hogy egyelőre alig játszott, még nem nagyon találja a helyét a csapatban. Azt viszont már hallom, hogy ha Carvajal kezd, Neymar rúghat ötöt, akkor is az lesz hogy leradírozta a pályáról.
Ha az aktuális formát nézzük, akkor mi valamivel jobbak vagyunk, attól függetlenül, hogy a Madrid megverte a Juvet mi meg két X-et hoztunk össze. De azt hiszem itt nem ez fog dönteni. Ez mindig egy különleges meccs. A védelemben én szívesen látnám Puyolt kezdőként, mellette akár Bartrat is. Nagyon számítana most a Kapitány, lehet, hogy a sebessége megkopott, de nagyon jól helyezkedik és mentálisan is hatalmas lökést adhat. Ha ő ott van a többiek sem nagyon lazáznak.

Biztos vagyok benne hogy kimondatlanul is, de ott volt a fejekben kedden a klasszikus és ez is írható az óvatos játék számlájára. Nálunk szinte az egész csapat tudja mit is jelent a klasszikus, míg egy Bale-nek, Illarramendi-nek vagy Isco-nak új lesz, ez pedig meglátszódhat rajtuk.

Mindenképpen győzelmet várok a csapattól és ha ki is kapunk vagy X-elünk (nálam majdhogynem egyenlő lenne a kettő most) az úgy legyen, hogy megérdemeljék, ne alibi 11-esek meg hemzsegő bírói hibák miatt. És remélem a mostanában megszokott balhék is elmaradnak.
Forca Barca!!!!
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.10.24. 16:23:13

Nem kell sehová sem mutogatni, az egész meccs úgy volt kabaré, ahogy annak lennie kell, a bíró összevissza fújt, ide is, oda is, itt villant a piros, ott nem, nevetséges volt az egész.

A Real meg szerintem nagyon örülhet ennek a győzelemnek, elég necces volt, simán kiegyenlíthetett/nyerhetett volna a Juve.

A Clásicón mindenképpen nyerni kéne, oké, hogy a döntetlen sem lenne olyan rossz matematikailag, de uraim, ez mégiscsak a klasszikus, mégiscsak a legnagyobb ellenfelünk a földgolyón, mégiscsak ott vertek el minket az utóbbi időben, ahol csak lehetett - itt az ideje a visszavágásnak.

Nagyon nincsenek még egyben, sok a kérdőjel a csapatukban, bár már kezd alakulni a dolog és látszik, hogy Carlónak vannak elképzelései, van egy új rendszer, amit szeretne megvalósítani velük, szerencsére ezt még nem sikerült maradéktalanul összehoznia (sőt), úgyhogy meg lehet csapni őket most, annak ellenére, hogy azért mi sem vagyunk eget rengetően fenomenális formában.

Amire kíváncsi leszek, az az, hogy Carlo vajon tovább erőlteti a taktikát, amit szeretne látni, vagy visszaáll buszozni és kontrázgatni, ahogy tette azt anno a Mourinho-team is.

Lesz, ami lesz, mi úgyis a saját játékunkat fogjuk játszani, ez biztos, csak jóval gyorsabban, pörgősebben, hatékonyabban kell járatnunk a labdát, mint tettük azt az Osasuna vagy éppen a Milan ellen. Egy jó Messi most létfontosságú lesz, de Neymarban is bízom, Carvajalt vagy Arbeloát illene megvernie párszor a szélen.

Náluk a DM/GB-Isco-CR hármasra nagyon, de nagyon oda kell figyelni, őszintén szólva legfőképpen attól félek, hogy DM vagy Bale az őrületbe fogja kergetni Adrianót, akinek pedig jó lesz vigyáznia, nehogy eldurranjon az agya és összehozzon egy-két sárga lapos megmozdulást, mert annak nem lesz jó vége.

Ami még kulcsfontosságú lesz, az az, hogy a jobbszélsőnk (aki Sánchez lesz, remélem) rendesen besegítsen majd a védekezésbe, mert Marcelo elképesztően veszélyes tud lenni, ha felmegy a támadásokkal, ráadásul Céerr is azon az oldalon fog garázdálkodni többnyire.

Összességében a Barçát most jobbnak érzem, ha nem is sokkal, így hozni kéne ezt a meccset, pláne, hogy hazai pályán leszünk.

És a legfontosabb: legyen jó hozzáállás, legyen küzdés, jó harci szellem, ne a telivanagatyámúgyhogycsakalegközelebbiemberhezpasszolokésfőleghátrafelé típusú Barçát lássuk. Mert az biztos, hogy ők megint úgy fognak kijönni az öltözőből, hogy vért izzadnak a győzelemért, ha kell.
visca el barca
Presidente del Barça

2013.10.24. 15:51:28

Sanama írta:Közük nem volt a meccshez, kaptak egy erősen kérdőjeles 11est, egy kamu pirosat.
Ennek ellenére ők háborognak, hogy Vidal mekkora szinész. Egyszerűen zseniális. :D :D
igen, örülök h más is észre vette :lol: ebben kezdenek egyre rutinosabbak lenni. ahogy irtad kamu tizi, kamu piros és akkor még ők reklamálnak h de hát uraim :lol:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
h3x0r
Madridista

2013.10.24. 15:38:17

Deus írta:Es a piros laprol meg mit szoltak?
Mindenki szerint szabalytalan volt, de csak sarga.
csababarca írta:Volt előtte Chiellininek olyan szabálytalansága,ami durvább volt,de megúszta lap nélkül? mert egyedül azt bírom elképzelni,hogy valami elmaradt,itt meg kompenzált a spori...
Ha a biro befujta Ramosnal a 11-est, akkor sargat is kellett volna adjon. Vagy nem fujja be, vagy sarga + tizi. A Ronaldo esetnel pedig egyertelmu volt a sarga, ergo masodik sargaval piros.

Az mas kerdes, hogy Chiellini foloslegesen szabalytalankodott Ramossal, mert a labda Buffone lett volna.
(Vidal pedig megkoszonheti a bironak, hogy a masodik felidore egyaltalan kijohetett..)
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.10.24. 15:11:37

Chiellini piros lapja vicc...szándékról beszélnek egyesek, kérdem én,milyen szándék? kirakta az evezőket, ennyi történt, jó indulattal le lehet fújni,de egyből piros? attyaúristen,mi ha egy ilyet kapnánk,itt remegne minden...

Volt előtte Chiellininek olyan szabálytalansága,ami durvább volt,de megúszta lap nélkül? mert egyedül azt bírom elképzelni,hogy valami elmaradt,itt meg kompenzált a spori...

De ez az évszázad vicc piros lapja. #-o Ronaldo korrekt.

Hétvégi meccset nem várom, rég voltam ennyire pesszimista meccsel kapcsolatban, de akárhányszor pörgetem le a fejemben a meccset, nem látom,hol tudnánk nyerni. Tényleg csak Messiben lehet bízni, senki más nem képes semmire a csapatból.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Sanama
Llegenda del Barça

2013.10.24. 14:45:06

Deus írta:Es a piros laprol meg mit szoltak?
Nem tudom, de most akartam írni azt, hogy már megint olyan jól kijöttek az egészből, hogy az vmi szenzációs.
Közük nem volt a meccshez, kaptak egy erősen kérdőjeles 11est, egy kamu pirosat.

Ennek ellenére ők háborognak, hogy Vidal mekkora szinész. Egyszerűen zseniális. :D :D
Deus
Boixos Nois

2013.10.24. 14:41:11

Es a piros laprol meg mit szoltak?
KépKép
Sanama
Llegenda del Barça

2013.10.24. 14:28:35

még real szurkolók is belátták, és elismerték, hogy meccs végén a kikockázott képből látszik, hogy ráléptek a lábára, csak tovább ment. Azt elcseszte, hogy ekkorát homorított, és már későn esett, meg még földbe is rúgott. Attól még hozzáértek.
visca el barca
Presidente del Barça

2013.10.24. 13:48:27

ez maximum a realnak lett volna 11-es :lol:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
h3x0r
Madridista

2013.10.24. 13:21:49

Bob_Marley írta:
h3x0r írta:
szerk.: Vidal viszont hatalmas volt. Belerug a foldbe, elesik es 11-est reklamal. :lol:
Nem akarok beleszólni, de az tizenegyes is volt.
igazad van
Kép
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.10.24. 12:56:08

shutterisland írta:nehogy már még mi legyünk boldogabbak, ha sikerül összehozni egy x-et otthon.
most már nyerni kell, azt kész, kell a 6 pont fór.
A meccset az fogja eldönteni, hogy milyen állapotban jövünk ki az öltözőből. Ha úgy, mint ahogy a Pep-éra óta az összes meccsen, hogy a gatyánk tele van és elkötvetjük az összes bakit, amit ezeken a meccseken el lehet, akkor nagyon nagy probléma lesz. Ha végre úgy futunk ki a pályára, ahogy ilyenkor egy BARCELONÁNAK KELL, akkor nem lehet gond. Emlékszem, hogy hány, meg hány Klasszikusra ültem le úgy, hogy tudtam, hogy nekünk kedvező eredmény fog születni, akárhogy is játszunk. Most a kocka megfordult. Otthon csak a 3 pont az elfogadható ilyen helyzetben, ami az én privát véleményem szerint nagyon necces lesz. Én egy sima vereséget is kinézek a csapatból az utóbbi idők egymás elleni meccseit figyelembe véve. Kulcskérdés lesz, hogy a védelmünk "mit alkot", illetve a Messi-Neymar duó. Ha vmelyik formában lesz, akkor ide, vagy oda el fog dőlni a meccs.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
miihii
KHAL

2013.10.24. 12:48:56

h3x0r írta:
Latom hogy sokan elore alairnak az X-et. Hazai palyan BARKI legyen az ellenfel, nalam csak a gyozelem a jo eredmeny.
Jelen állás szerint egyáltalán nem elfogadható a döntetlen. Ha behúzzuk az Osa ellen, akkor talán még elmegy egy jó adag szódával (ha van hozzá bor is :mrgreen: ) , de otthon még akkor is kicsit cinkes, főleg az utóbbi jó pár Klasszikus után. De így, h kisebb az előny, must win kategória lett a derbi.

Persze olyan sok van hátra, h egy pontosztozkodás sem dönt semmiről, de ettől még hazai pályán be KELL húzni a 3 pontot.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
visca el barca
Presidente del Barça

2013.10.24. 11:29:29

kb az fogja eldönteni a klasszikust, hogy messinek lesz e kedve focizni. ha igen, akkor benne van egy sok gólos X, vagy H, ha nem akkor 100% h kikapunk.

majd figyeljétek meg, ua. lesz mit az elmult X clasicon, már a játékoskijáróban eldől a meccs. a balett, rúg, csíp, harap, AKAR, mi meg majd mind a szűz kislány a bordélyban... erőtlen oldal meg hátra passzolgatással, valdes, masche, piqué bakikkal, sanchez majd a golvonalon fog luftot rúgni, stb stb. szinte 10000000%-osan biztos vagyok ebben a forgatókönyvben.
Kép
h3x0r
Madridista

2013.10.24. 10:26:08

mess2009 írta:- Balae beépítése a csapatba cca. ott járhat ahol Neymaré nálunk de ahogy fentebb írtam Anchelotti kezében szerintem több a puskapor...
Neymar rendesen vegig csinalta az eloszezont, jelenleg pedig egyertelmuen egy kezdo jatekos.
Bale a teljes eloszezont kihagyta, majd tul hamar probalt meg visszaterni es par hetre megserult, jelenleg pedig ott tart, hogy 1 felidot se birna minden problema nelkul, teljes intenzitassal vegig jatszani. A ket jatekos beepitese teljesen mashol tart.

Latom hogy sokan elore alairnak az X-et. Hazai palyan BARKI legyen az ellenfel, nalam csak a gyozelem a jo eredmeny.
Kép
mess2009
Director del Fútbol

2013.10.24. 08:48:07

amúgy a tegnapi 11-esük Ramos mesteri (de sunyi és dátlástalan)alakításainak egyike volt az én szememben, bár látom, hogy mindenki "jogos" büntetőként emlegeti.
igy a mi két meccsünk és az ő két utóbbijuk alapján nekem a következő "jön le":
- a Madrid határozottan lassabban focizik és kevesebbet kontrázik.
- ezzel összefüggésben erősebb lett a középpályán
- a támadópotenciálja kifejezetten ERŐS! ( CR, BALE, Benzema,DiMaria, Isco ,Morata)
- a henteseik még Xabi A. nélkül is "aktívak!(Pepe, Ramos? Khedira)
- a védelmük ennek ellenére a leg gyengébb alakzatuk, de nem a lassú és gyámoltalan támadójáték az amire érzékenyek, hanem a gyors, kreatív és nyomásként ható(folytonosságra képes)alakzatra. sőt ide kívánkozik Ramos veszélyes fejjátéka, és a bogyorfejű brazil ördöngős, cseppet sem veszélytelen kalandozása...(sajnos lényegesen hatékonyabban, mint Alvesé nálunk)
- a hazai pálya motivációs készsége szerintem nem jelentős, nem szokott jellemző lenni! őket akár jobban is inspirálhatja, hogy otthon kenjenek el bennünket(ismét!), minket pedig nyomszthat az otthon legalább győzni kell kényszere.
- sokkal nagyobb lesz a nyomás a védelmünkön, viszont a támadó szekció ha nem "ül le" nagyobb teret kaphat, mint a két utóbbi meccsünkön.
- a nyilvánvaló sztár villanásokon túl, most a középpálya lehet az igazi "csatatér"
- a Madridban tehát azt mondanám valószínűen benne van 2 gól, a meccset az döti el, hogy a Barca talál e?! egyel többet.
- Balae beépítése a csapatba cca. ott járhat ahol Neymaré nálunk de ahogy fentebb írtam Anchelotti kezében szerintem több a puskapor...
- továbbra is azt gondolom, hogy az Osa ellen elszórt két pont most fog igazán ellenünk dolgozni, mert nekik reményt és erőt adott, nekünk pedik egy kényszeres fogcsikorgatást.
shutterisland
Director del Fútbol

2013.10.24. 07:36:34

nehogy már még mi legyünk boldogabbak, ha sikerül összehozni egy x-et otthon.
most már nyerni kell, azt kész, kell a 6 pont fór.

komolyan mintha egy evertonnak vag leverkusennek szurkolnánk. #-o
egyszerűen alig hiszem el, hogy egy barca szurkolóval most ne mondatná azt a szíve, hogy "igen, csapjuk meg őket, elég volt már a fölényükből a klasszikusokon, itt az ideje végre nyerni, és ezzel együtt ellépni tőlük a bajnokságban"...főleg otthon.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.10.24. 04:15:24

shutterisland írta:
most MÁR nem jó az x. [-X

gond nem lett volna, ha marad az 5 pont, és a klasszikuson elért döntetlennel függetlenítjük a bajnokságot. (értsd ez alatt, hogy onnantól 3 közvetlenül ledolgozható pont lenne, a másik klasszikus a bernabeuban.)
akkor sem örültem volna kifejezetten, de elfogadható eredménynek éreztem volna.

viszont az osasuna elleni döntetlennel azt értük el, hogy egy meccsen belül van a különbség, tehát az x már nem jó.
azt nem mondom, hogy katasztrófa, és boruljunk a párnába bőgve, ha marad a 3 pont a szombati derbi után....de nem jó, győzni kell.

a másik pedig az, hogy eddig nem volt divat az, hogy zsinórban 3 meccsen ne nyerjünk, ne most kezdje el a csapat.

(akkor pedig a presztízsről nem beszéltem, legalább 5 meccse nem vertük meg őket.)
Nem értek egyet, rendben nem lehet döntetlenből kiindulni, de a döntetlen nekünk inkább jó, mint nekik, ezért is írtam nem rossz.
Okfejtéseddel sem értek egyet, nem 1-1 egymás elleni meccs dönti el a bajnokságot , jó példa erre a tavalyi. Sok Osasuna, Elche, Levante, Malaga, ezek a döntőek.Tőlem ki is kaphatunk még az elkövetkezendő 20 évben oda-vissza ha mindig megnyerjük a bajnokságot.
Azzal egyet értek, hogy rég nem nyertünk, de ne adj Isten most se fogunk, kardomba nem dőlök, mert velük szemben így is marad 3 pont.
Kép
Kép
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2013.10.24. 01:27:03

otthon jó lenne őket megverni, de az x sem rossz.
most MÁR nem jó az x. [-X

gond nem lett volna, ha marad az 5 pont, és a klasszikuson elért döntetlennel függetlenítjük a bajnokságot. (értsd ez alatt, hogy onnantól 3 közvetlenül ledolgozható pont lenne, a másik klasszikus a bernabeuban.)
akkor sem örültem volna kifejezetten, de elfogadható eredménynek éreztem volna.

viszont az osasuna elleni döntetlennel azt értük el, hogy egy meccsen belül van a különbség, tehát az x már nem jó.
azt nem mondom, hogy katasztrófa, és boruljunk a párnába bőgve, ha marad a 3 pont a szombati derbi után....de nem jó, győzni kell.

a másik pedig az, hogy eddig nem volt divat az, hogy zsinórban 3 meccsen ne nyerjünk, ne most kezdje el a csapat.

(akkor pedig a presztízsről nem beszéltem, legalább 5 meccse nem vertük meg őket.)
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.10.24. 00:34:25

h3x0r írta:
szerk.: Vidal viszont hatalmas volt. Belerug a foldbe, elesik es 11-est reklamal. :lol:
Nem akarok beleszólni, de az tizenegyes is volt. Illaramendi rálépett hátulról. Csak baromi látványosan ugrott utána el Vidal, mert próbált továbbmenni, csak még a földbe is belerúgott. Mondjuk nem sok bíró vette volna ezt észre, mert alapból mindenki csak azt figyelte hogy Vidal földbe rúgott és elesett, miközben előtte kapott egyet achillesre. Bírózni meg felesleges, egyszer ide egyszer oda téved. A kiállítás erős volt, de pl Vidal sárgával nyomott 1-2 elég erős szabálytalanságot, amiért bőven megkaphatta volna a másodikat.

Hétvége teljesen más lesz, otthon jó lenne őket megverni, de az x sem rossz.
Kép
Kép
Kép
sörvirsli
Capitá del Barça

2013.10.24. 00:32:16

A mai meccsük után (hálisten csak összefoglalót láttam,de így is majdnem azt hittem elkapcsoltam az adást és a Sas kabarét nézem.) nehezen tudom elképzelni,hogy 7végén megverjük őket.
Pláne,hogy Neymart amióta itt van egyre többet engedik agyonrugdosni és ha valaki nagy király a favágásban akkor a "királyiak" azok.
A védelmünk miatt garantált 1-2 kapott gól,Messi válaszol is majd rá, de miután Neymart lerúgták a pályáról,megint nyugodtan az egész védelmük ráállhat Messire és a játéknak vége.
Pedro jön majd az élőhalott Neymarunk helyére a 70.ben és így máris olyan mintha emberhátrányban lennénk.
Végig szidjuk a madridot kb 20 oldalon keresztül,a mi csapatunk is azért kap majd egy 10est(Piqué,Mas,Alves,Alexis és Pedro várható teljesítménye garantálja).
Kb ennyire számítok szombaton,de tévedjek én ne az legyen mint már 14hónapja.
Aki azt hiszi, hogy a Messi és a Messiás szavak és jelentések összecsengése véletlen, az orbitálisat téved: Isten kegyelméből való ez az ember.

Messi-Neymar = the ultimate forward duo

Paul Walker - We are always gonna miss you forever!
visca el barca
Presidente del Barça

2013.10.24. 00:15:24

h3x0r írta:
visca el barca írta:ha ilyen bűnbánó? akkor az elce elleni 11-es után minek örült ennyire? ott miért nem rázta a fejét?
Mindenre lehet hozni ellen peldat..
Te ugyan ugy orulsz egy utolso utani percben lott gyoztes golnak, mint mondjuk 3-0-nal a negyedig golnak? (jelen esetben 1-0nal a masodik golnak)
nem, de ha én egy korrekt ember vagyok, és egy golom után eljátszom a bűnbánót, hogy jaj ne haragudjatok már rám, mert rosszul játsztottam, akkor ha tudom, hogy egy teljesen kamuval nyerünk meccset, szépen megrázom az öklömet és csendben elsunnyogok.

de ne folytassuk mert vak vezet világtalant.
Kép
h3x0r
Madridista

2013.10.23. 23:37:49

visca el barca írta:ha ilyen bűnbánó? akkor az elce elleni 11-es után minek örült ennyire? ott miért nem rázta a fejét?
Mindenre lehet hozni ellen peldat..
Te ugyan ugy orulsz egy utolso utani percben lott gyoztes golnak, mint mondjuk 3-0-nal a negyedig golnak? (jelen esetben 1-0nal a masodik golnak)
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2013.10.23. 23:30:25

ha ilyen bűnbánó akkor az elce elleni 11-es után minek örült ennyire? ott miért nem rázta a fejét?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára visca el barca 2013.10.23. 23:41:07-kor.
Kép
h3x0r
Madridista

2013.10.23. 23:27:45

visca el barca írta:
h3x0r írta: Ha epitene egy korhazat a sajat penzebol, akkor is ugyan igy szidnad. Lehet valakit gyulolni es szidni amikor ugy viselkedik, viszont a teljesen szimpatikus megnyilvanulasaiba belekotni..
lényegen nem változtat. fancsali ábrázáal könyörög ott a bocsánatért, hagyjuk már :D mit kell neki bocsánatot kérni? évek óta kizárólag CSAK ÉS NEKI köszönhet mindent a madrid, a töltelék modric, benzema karakterekkel sehol nem lennétek.
Kihagyta a kihagyhatatlant is, majd mindossze berugott egy 11-est es az egesz stadion elkezdte eltetni. Szamomra baromi szimpatikus volt, hogy nem kezdte unnepeltetni magat, hanem csak annyit mondott, bocsassatok meg, ma gyenge voltam. Sokszor egy apro megnyilvanulas vagy akar a valo eletben is egy apro figyelmesseg is rengeteget jelenthet. Peldaul Puyolra is az ilyenek miatt nezek fel.
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2013.10.23. 23:17:24

h3x0r írta: Ha epitene egy korhazat a sajat penzebol, akkor is ugyan igy szidnad. Lehet valakit gyulolni es szidni amikor ugy viselkedik, viszont a teljesen szimpatikus megnyilvanulasaiba belekotni..
lényegen nem változtat. fancsali ábrázáal könyörög ott a bocsánatért, hagyjuk már :D mit kell neki bocsánatot kérni? évek óta kizárólag CSAK ÉS NEKI köszönhet mindent a madrid, a töltelék modric, benzema karakterekkel sehol nem lennétek.
Kép
Válasz küldése