Real-Dortmund: Ez a Dortmund nem a tavalyi csapat, ahogy a Real sem. Előbbinél sok a sérült, akik pedig felépültek vagy felfognak remélhetőleg, nincsenek top formában. Gondolok itt Hummelsre elsősorban, de Reus és Mkhitaryan is kisebb gondokkal küszködik. Lewandowski meg nem is játszik az első meccsen. A védelem ezer sebből vérzik és ezt az idei Real kőkeményen kihasználhatja. Ha az első meccsen nem lesz stabil a Dortmund, akkor hamar el fog dőlni. De ha nyílt marad a párharc a visszavágóig, akkor hazai pályán idén is meglephetik őket szerintem. Szurkolok nekik, de kevés esélyt látok a továbbjutásra jelenleg.
MU-Bayern: Nagyon simának ígérkezik a párharc, de ilyenkor szokott az történni, hogy meglepően nehéz dolga van az esélyesebb csapatnak. Pláne a Bl-ben. Ettől függetlenül azért továbbmennek szerintem is a bajorok, mert továbbra is nagyon gyenge Moyes brigádja, de azért bízom a csodában. Mindenki érdeke, hogy kiessen a Bayern/továbbmenjen a MU.
PSG-Chelsea: A legszorosabb párharc, de egyben a legérdektelenebb is legalábbis számomra. Mourinho a szokásos szellemben fogja kiküldeni őket az első meccsre, aztán ha megvan az x, hazai pályán majd megpróbálnak játszani is. Valami ilyesmire számítok. Kívánom, hogy ne legyen meg az x, a második meccsen pedig nyíljon ki a Chelsea és menjenek tovább a párizsiak.
Pár szó az EL-ről is. A Juventus és a Benfica sima továbbjutására számítok. A Basel-Valencia-t nem tudom megtippelni sem, de a denevéreknek szurkolok. A Porto-Sevilla pedig az egyik legjobb meccs lehet, remélem szintén spanyol továbbjutással.