no kezdjünk neki
miihii írta:
Messi téma: elkezdett döcögni a szekér és jöttek elő a kényes dolgok? Magyarul szerinted azért lett mocskos, mert a média nekiállt mindenféle koholmányokkal előállni sorozatgyártásban? Az adós téma kibukott, tényleg hibáztak, ez oké. De ez egy dolog, te meg hiába tudod, h marhaságok, mégis a rovására írod az ilyen "bérpennával" mutatkozott vmi szórakozóhelyen meg a nem fogott kezet a gyerekkel (talán már kétszer is eljátszva) dolgokat? Mert más nagyon nem volt róla, ami degradálta volna, maximum igyekeztek sározni. De ettől sztem nem ő lett gyökerebb, hanem a bulvár villantotta meg a sajátos szépségeit... Aztán miután képi bizonyítékokkal lettek ezek cáfolva, aki ezek után elhiszi és még alapoz ilyenekre, háááát.... Vagy mire gondolsz még? H követelőzik a klubnál a fizetési igényei miatt? Ez is témát adott a zugfirkászoknak, holott a felső vezetés több ízben is kimondta, h ők akarják megújítani a kontraktját. Ha ez meg így adódott, akkor nyilván tárgyalnak róla, h mi merre meddig legyen a jövőben, de ugye ezt is úgy kell leközölni, h eladható legyen. Vagy az Aspergeres dolog? Ami ha igaz is, aki ezért oltja le, inkább nem is kommentálnám...
no itt mintha kicsit máshogy értelmezted volna a dolgokat, mint ahogy én akartam.
Messi hosszú éveken át be volt állítva hibátlannak, aki a jó fiú, ő maga az Isten, mert pl ez is elhangzott az egyik Sport TVs közvetítés alatt... és ő maga a hibátlanság.
hiába rúgta be izomból a nézők közé a labdát, meg köpködött játékosokra, tette egymás után 2 meccsen zsinórban gallyra Maicont és még írhatnék 1-2 ilyen dolgot ezek 1 nap alatt elfelejtődtek és mentek be a szőnyeg alá.
Most meg ahogy vége lett a sikerkorszaknak ilyen hülyeségeket is már elővesznek ,hogy nem fog kezet a kisgyerekekkel, amit már az előző kommentemben is úgy értettem ,hogy totál abszurd az egész és nevetséges, hogy ilyenekkel foglalkoztam, bár lehet itt nem fogalmaztam elég konkrétan.
Félreértés ne essék, nem akarom itt Messit beállítani a gonosznak, mindenkinek vannak ilyen dolgai a pályafutása alatt, amit elő lehet venni, a Realnál se kell messzire menni ilyenekért, csak míg régen a kicsit komolyabb dolgok is el voltak hirtelen felejtve, most már kb van olyan szinten, mint CR, akit minden kis szarért elővesznek és szidnak, ami egyszerűen nevetséges.
CRnél több napig azért szidták, mert nem ment oda ünnepelni...
és 1-2 éve ez van már Messivel is, tojom le a kisgyerekes sztorit, hülyeség az egész, az csak egy példa volt, hogy miket vesznek elő, míg régebben nem ez volt a jellemző.
Még egyszer röviden összefoglalva a médiában amíg a sikerkorszak tartott Messi volt maga a tökéletesség, ez a kép élt róla, hiába nem volt az, mert olyan nem létezik és ahogy elkezdett döcögni a szekér máris jöttek elő a hülyébbnél hülyébb dolgok és mindenért szidva lett már a médiában is és valami ilyesmi játszódik le a Barcánál is jelenleg, ennyit akartam kihozni az egészből, se többet se kevesebbet.
A szerződés megint más téma, ha évente megújítják neki hülye lenne visszautasítani, ha ott lennék lehet én is ezt csinálnám.
Ezt az Aspergeres dolgot meg hagyjuk is, ha van is benne valamennyi igazság (bár ha van is max valami nagyon enyhébb verzóban jött elő nála) semmit az ég világon nem von le az érdemeiből és kellene máshogy nézni rá.
Messi egy elképesztő labdarúgó, akihez foghatót nem sokat fogok látni életem során, ezek tények, ezen nincs mit vitázni, lehet valakit nem szeretni, én se vagyok oda Messiért, de elismerni azt el kell.
2. Hosszú évekig spúroskodtak minden apróságon Rosell-ék, h fogjanak néhány eurocentet a klubnak, mert nem volt olyan az anyagi helyzetünk. Ráadásul futott is a szekér elég sokáig, így nem hazudtak azzal, h nem kell egetverő igazolásokba belemennünk, a fiatalok beépítése gyümölcsöző volt hellyel-közzel. Az akkori állapotok szerint védhető volt a dolog, így ezzel most, évek után dobálózni nem passzos szerintem. Egy-egy kimagaslóbb bizniszünk volt, sokáig Ibrát (amit még most sem értek am...) leszámítva ilyen 30-40 millákig mentünk el, ami valljuk be nem kirívó (még azzal együtt sem, h esetleg értékük felett vettük meg a srácokat sajnos). Tehát sztem nem beadva lett a világnak, hanem tény. Főleg azzal szemben, h ti meg nyaranta költöttetek el mennyit is...? Azért a kettőt nem érzem, h egy lapon lehet említeni. És ez volt kb az idei szezonig, vagy még a tavalyi egy db Neymar ügyletet is belenyomhatjuk, mert azzal kezdtük el az immáron szükségszerűnek tűnő vátoztatásokat. De ez nem befolyásolja, h előtte tényleg nem kellett szórni a lét, megvolt a bázis.
Ráadásul nem elhanyaglhat tény, h mióta szponzor került a mezre, kb évente jött egy újabb támogató, ami ÉVENTE 10-30 MILLA PLUSZ BEVÉTELT HOZ! DARABJA! Így már azért nagyobb a mozgástér, tudunk, akarhatunk és mostanra muszáj belenyúlni a kasszába.
persze, akkor volt benne igazság, de úgy volt beállítva az egész, mint egy tündérmese, meg mintha a Barca 100 éve nevelné a sztárokat és soha nem igazolna... tudta mindenki, hogy nem igaz és egyszer vége lesz mégis ez volt a sláger... kijött egy olyan trió az akadémiáról, ami nem hogy így ritka, hanem még úgyis, hogy összevásárolnák őket... és nyertek ezt azt az évek alatt... és a Xavi Iniesta duó még a válogatottban is sikeres volt.
az, hogy még egy ilyen összejöjjön valaha is azt sztem lehetetlen, de láthattunk már csodákat... és emiatt úgy volt beállítva a Barca utánpótlás nevelése, mintha egy szép almafáról szedegetnék le évenként a Messiket meg Iniestákat.
nem akarom véletlenül se degradálni a Barca utánpótlását, mert talán a legjobb még mindig.
és ez volt előadva az igazolásokkal is és jöttek az olyan nyilatkozatok, hogy a Barca kineveli az aranylabdásokat, míg a Real veszi őket... és hiába lehetett tudni, hogy ez nem lesz biza így mindig ez volt nyomatva... igen, akkor épp igazak voltak ezek, ez tény, de mégis úgy beszéltek volna, mintha 20 éve ez menne.
egy kicsit elkanyarodva: a mezes dolgot meg hagyjuk is, mennyit hallgattam én az unicefezést és, hogy mennyivel jobb emiatt is a Barca... de ez se volt egy hosszan fenntartható állapot, ez is egyértelmű volt, mert ennyi potenciális pénztől nem szabad "elesni" a mai világban.
Egy mondat még a körülményekről: ugye a recesszió (mostanra talán csak) utórengései során egyáltalán nem elhanyagolható dolog az az 1-2-3, ... év, ami során azért rengeteg dolog változik, stabilizálódik. Nálatok még a mélyponton sem látszott, h visszavennétek, de dobáljátok ránk a salakot most, amikor azért már stabilizálódik a helyzet nagyjából...
nem az a baj, hogy mezszponzor van, meg Suarezeket, Neymarokat meg Ibrákat igazolt a Barca... ebben a Real rosszabb, hanem az, hogy az ment éveken át, hogy a Barcának erre nincs szüksége, meg ezek a nagy igazolások mennyire gusztustalan dolgok is valójában meg majd jön az akadémiáról még egy Messi.... és látjuk most mi van.
értem, hogy eltelt pár év, de akkor is nagyon visszásnak hat ez számomra és a többi ember számára is.
még egyszer leírom, hogy nincs ezzel baj, amit most a Barca csinál, ez a természetes.
Még a Neymar-os dologra ráfutva, mondtad, h azóta tudjuk, h sokkal többe került, mint a publikált. Nem mondod!? Én azóta annyit tudok, h elég sok felületen támadták a bulit, de hiába vagy 10 vizsgálat, egy sem tudta kihozni az igazát, h tényleg 100 milla lett volna. Innét kezdve meg ez egy újabb megkérdőjelezhető, médiára alapozott érv ellenünk... (Holott még én is azt mondom, h vmi tuti nem kerek ezzel a biznisszel, de egyrészt asszem elég sok transzfer bűzlött már vmi miatt, aztán mégsem sikerült tényszerűen bebuktatni a dolgot. Így meg marad az, h "kamuérv".)
ez a Neymar-ügyet már ezerszer átrágtuk, biztos volt valami, nem véletlen mondott le az elnök, biztos, hogy több volt bőven, mint 57, de a teljes igazságot sose tudjuk meg, de ezt hagyjuk is.
És még lábjegyzetként annyi hozzá, h ha helyben hagyják az igazolási büntit, akkor ugye még érthetőbb, h most miért is shoppingolunk ennyire, a ti szinteteken...
3. A fiatalok kapcsán kapott büntetésbe meg belefutottunk (egyelőre ugye tisztázatlan, h mennyire), sajnos ez van. De ugyanígy több nagycsapat is belenézett a dologba és asszem még itthonról is elég tiszta a kép, h nem nagyon lenne olyan, akit nem lehetne büntetni ugyanezért, h a gyerekekhez elhozzuk a szülőket is vmi kamu állással. Szal emiatt lehetünk mi a gonosz törvényszegők és ronthat a renomén másoknak. De sztem ez hosszú évtizedek óta bevett formula a futballvilágban, amit most 2-3 csapatnál kivettek a pakliból. Tehát oké, ebben ugyanolyanok vagyunk, mint a többi klub. Viszont érdekes módon ezen a közös keresztmetszeten át csak mi lettünk a trógerek a szemetekben, holott nyilván ti is vágjátok, h mennyire adja magát, h mindenki így intézi. (Sztem am ennek valahol így is kellene lennie, mert tizenéves lurkókat mi a toszért akarnak elszakítani a családjuktól odafönt?

) Rendben, akkor legyünk emiatt kevesebbek a szemetekben. Sztem vállalható egy ilyen dolog a részünkről, mert emberibb, mint amit a döntéshozók kitaláltak a jelenségre.
már az eleje óta mondom, hogy nem lesz ebből a büntetésből semmi.
kellett egy csapat, akit meg lehetett büntetni és kapjon elég nagy visszhangot ez a történet.
akármelyik csapatot megbüntethették volna, ha elkezdenek áskálódni, de a Barcával szólt a legnagyobbat...
ha kapott volna valami lókuki pénzbüntetést a Barca, vagy felfüggesztett eltiltást senki nem beszélt volna róla...
már az elején biztos voltam benne, hogy felfüggesztik majd e nyárra a büntetést és nem is lesz ebből soha semmi... max ha nagyon erőlködnek jön egy téli átigazolási szezon, de semmi komolyabb nem lesz, mert ez nem erről szólt sztem.
hülyeségnek tartom ezt a szabályt, ami alapján megbüntették a Barcát, de ezt le is írtam korábban is.
Tehát összegezve:
a korábban kialakított és lenyilatkozott kép nem csak délibáb volt, mert AKKOR igenis megállták a helyüket. Viszont azóta eltelt néhány év és mostanra vastagabb lett a buksza is, plusz kiégett a garnitúra, így sajnos el kell engednünk ezt, h nem tolunk bele nagy lét, mert kizárólag az utánpótlással ezt már nem lehet megoldani. De asszem emiatt nem annyira jogos támadni a klubot, mert kb 6 év után jött el ez az idő újra, eddig annyira nem érzem pofánköpésnek a dolgokat, működött. (Sokkal inkább lenne az, ahogy intézik mostanában odafönt a klub ügyeit, egyre inkább a hagyományok és szurkolók szájíze ellen mendegélve a mezszponzor óta kb... De ez abszolút más történet, nem az, amiről itt egyáltalán szó van.)
nem déli báb volt, volt bőven alapja, de úgy volt előadva az egész, mintha a Barca megalapítása óta ez menne... és ez nem vicc...
ez egy elképesztő korszak volt a Barca számára, az összes Barca szurkoló büszke lehet rá és büszkének is kell rá lenni, de ez egy rövid, ámbár annál sikeresebb szakasza volt a Barcelona történelmének, nem pedig egy 20-30 éve folyamatosan működő dolog, pedig úgy volt előadva és ez a probléma és ez a rohadtul zavaró dolog.
Roselléket meg hagyjuk is... tényleg minden bántás nélkül, de mintha Calderónékat látnám a Barca vezetésében...
ők is hoztak nagy nevet, pl CRt Calderón igazolta még le (bár bemutatnia már nem sikerült neki), de nem látom, hogy igazából ez kellene a Barcának, amit Bartomeuék csinálnak... minél előbb vissza kellene térnie Laporta, úgy, mint ahogy Perez is tette... egyik sem hibátlan, de a Realnak is Perezre volt megint szüksége és ezt érzem most a Barcánál is Laportával kapcsolatban.
És elég kétes dolog számomra, h nagyjából a firkászok kreálmányaira támaszkodva jelentitek ki, h bemocskolódott Messi és a klub. A "szent" klub, amit am ti nyomattok már évek óta gúnyosan, mert nem volt támadási felület és ez érthetően bökte a csőrötöket, tekintve, h hiába voltak a garnitúraváltások, nagyjából alárendelt szerep jutott hosszú évekig. Most meg a saját gúnyolódásaitokra reagálva, a média mocskán keresztül mutogattok ránk, h na mi van, mégsem olyan szent és sérthetetlen a dolog!?
a tökéletes, hibátlan klub képéhez képest mocskolódott be (bár ez azért elég erős kifejezés), ennyi...
ez alapján a Real már hosszú évtizedek óta egy mocsokhalmazban fetreng annyit volt már szidva mindenért...
Inkább lehet ezt annak betudni sztem, h utolértetek és tavaly le is hagytatok minket, megvan a naaaaaagy 10., így már megint jöhet a lenéző dolog, kezdtek újra elemetekben lenni, jött az új impulzus.
Mert ebben ti vagytok többek, mint más...
(Persze ezt nem kifejezetten rád értem, hanem úgy en bloc a madridizmusra...)
ha rövid időn belül nézzük akkor tény a lehagyás, de én egy olyasmi korszakra vágynék, ami a Barcának is volt, bár tény az nagyon-nagyon nehéz lesz...
a végébe meg nem mennék bele mélyebben, ez mindenhol jelen van, ez ilyen, de te persze, hogy a Realos részről érzed ezt a legjobban Barcásként...