2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Napestig lehetne sorolni szerintem az ilyen játékosokat, nekem az egyik "legdurvább" az az, hogy Henry sose kapott, pedig 2006-ban Bl ezüst, Vb ezüst, Pl gólkirályi cím, erre Cannavaro kapta a Vb miatt.. De ott van Iniesta is pl, hogy házon belül is említsek valakit..GonzalezRaul írta:A labdarúgás szégyene,hogy Raul, Roberto Carlos vagy Maldini nem kaptak aranylabdát, Cannavaro meg Owen igen...
megint ugyanazt írtad le...na0421 írta:csababarca, idéznéd csak azt a részt, amit nem értesz, vagy ahol az ellentmondást látod?
Mert pont azt írtam, hogy Messi kifejezetten a naptári évben rúgott 91 góljának köszönhetően nyerte az aranylabdát, vagyis annak, hogy rekordszámú gólt rúgott 2012 januártól decemberig, és NEM A GÓLKIRÁLYI cím (ezalatt értem a spanyol bajnokság gólkirályi címét), vagy más miatt. Sőt arra is céloztam, hogy Ronaldo is arra kapta a tavalyi lasztit, hogy 2013-ban több gólt rúgott bárki másnál (habár 91-nél jóval kevesebbet), és nem a gólkirályi címeire, vagy a csapat által nyert trófeákra (amiket ugye nem is nyert, talán egyedül a bl gólkirályi cím lett az övé, de már lehet rosszul emlékszem).
Szóval nem nagyon értem, hogy mit nem értesz.
Részben félreértettél. Én DM mellett még Sneijdert sorolzam ebbe a csoportba. Xavit és Init nyilván nem.Chino írta: Ezzel azért komolyan vitatkoznék. Iniesta, Xavi, de akár még DM is (neki ráadásul neki még van bőven ideje) vannak olyan korszakos arcok, mint pl. Sheva, Nedvedről pedig ne is beszéljünk. Azért Kakának és az ukránnak is olyan 5 éve volt pályafutásuk alatt, amikor az aktuális legnagyobbak közt említették őket (mindeketten a Milanban). A VB is egy érdekes dolog. Cannavaro is amiatt kapta a labdát. Csak jelenleg más szempontok vannak és nem azt nézik ki teljesített kimagaslóan, ki az az aktuális évben aki leginkább megérdemelné, hanem, hogy Messi vagy Cr volt-e a jobb és annak adják.
Ezzel azért komolyan vitatkoznék. Iniesta, Xavi, de akár még DM is (neki ráadásul neki még van bőven ideje) vannak olyan korszakos arcok, mint pl. Sheva, Nedvedről pedig ne is beszéljünk. Azért Kakának és az ukránnak is olyan 5 éve volt pályafutásuk alatt, amikor az aktuális legnagyobbak közt említették őket (mindeketten a Milanban). A VB is egy érdekes dolog. Cannavaro is amiatt kapta a labdát. Csak jelenleg más szempontok vannak és nem azt nézik ki teljesített kimagaslóan, ki az az aktuális évben aki leginkább megérdemelné, hanem, hogy Messi vagy Cr volt-e a jobb és annak adják.bence-barca írta:egyszerűen valahogy nem azok a korszakos arcok, akiknek odalehetne adni. Rájuk nem hiszem, h nagyon emlékezni fognak később. Most nem Messi-CRhez mérten, hanem korábbi aranylasztisokhoz mérten is, messze vannak ők attól, mint pl Kaká, Nedved vagy akár csak Sevcsenko is vt, ők azért nevesebbek voltak számomra valahogy. Remélem érthető amit mondok. Hiába tették a legtöbbet talán adott csapat és válogatottjukért.
Lahmnak meg az a szerencsétlensége, h védő, ő is megérdemelné. Elvégre otthon liga+kupa és VB-győzelem, ami a legnagyobb cím, amit futballista valaha elérhet, nagyobb mint a BL cím szerintem.
Fordítve kezdeném az érvelésem: abban az évben Ini jól emlékszem sokat vt sérült ill. főleg a VB teljesítménye vt kiemelkedő (azon felül is a mindent eldöntő gól amire emlékszünk [mintha most Götze kapná, kb olyan lett vna]), de ott én egyértelműen Xavinak adtam vna, mert ő a klubban is jobban teljesített mint Ini. De amit még hozzátennék és következik a második pont. Ugye abban az évben Sneijder tevékeny részese vt az Inter triplázásának és a VB döntős Hollandiának. Róla mégis az vt a véleményem, mint most DM-ről, h ugyan teljesítmény alapján ők érdemelnék meg leginkább (hisz klubszint és válogatott is), de egyszerűen valahogy nem azok a korszakos arcok, akiknek odalehetne adni. Rájuk nem hiszem, h nagyon emlékezni fognak később. Most nem Messi-CRhez mérten, hanem korábbi aranylasztisokhoz mérten is, messze vannak ők attól, mint pl Kaká, Nedved vagy akár csak Sevcsenko is vt, ők azért nevesebbek voltak számomra valahogy. Remélem érthető amit mondok. Hiába tették a legtöbbet talán adott csapat és válogatottjukért.Chino írta: Személy szerint én Di Marianak adnám. Neki is leestek ugyanazok a címek klubszinten és legalább annyi, ha nem több érdeme volt benne, mint a portugálnak. Amellett zárt egy jó VB-t is.
Ezek azonban ugyanúgy nem számítanak, mint mondjuk, amikor Ini helyett Messi kapta a bogyót, hiába teljesített jobban, vezette vb-győzelemre a válogatottat, szinte MVP volt minden meccsen, nem számított.
Már viselte nem egyszer. Azt hiszem úgy van ott, hogy az viseli, aki a legrégebb óta van a klubnál.MQuC írta:Csak egy kis kitérő az aranylabdától, mert engem aztán hidegen hagy. Gondolta volna bárki is, főleg Marcelo, hogy valaha is a MAdrid csapatkapitányi karszalagját viseli majd?
Szigorúan az eddigi meccsek alapján szerintem Messi idén focizik a legérettebb módon valaha. Semmi öncélúság alárendeli magát a csapatnak, ott és annyit játszi amennyit kérnek tőle, ha passzolni kell passzol, ha lőni kell lő. Ha egyénileg nem is tűnik ki annyira mint Ronaldo ha így folytatja akkor a csapat jóval messzebb juthat mint a Madrid.kadarzsolt85 írta:Ronaldo nem semmi szerintem Messit lefogja elozni az aranylabdakban meg egy ev es utol erte ,mert biztos,hogy az iden is o kapja meg is erdemli jobban mint Messi de hat Messi sem tehet rola ,hogy kiismertek a tikitaka Barcelonat es egyebet nem tudnak jatszani ez van azert Messi jobb focista.
na0421 írta:...
Háát... ez az idei aranylabda kényes téma lesz nagyon, most akárki kapja, duzzogni fog a másik és kissé akár jogosan is. Egy Realos barátommal beszélgettünk erről, ugye CR-nek jó éve vt, de VB kuka ill BL döntőn is gólja ellenére nuku. Messi tavalyi szezonját mindenki ismeri... VB-n döntőig vezette a válogatottat, de ott is főleg a csoportkörben alkotott, bár teszem hozzá a kieséses szakaszban is gólpasszt adott, ill vt, h tőle indult az akció. Idei őszre meg kíváncsi leszek. Mindkettő játékosnál egyértelmű, h az előző évelhez képest bár gyengébb szezont hoztak le (klubszinten főleg Messi), de még így is kiemelkednek. Nálam pl talán ink akkor már CR felé billenne a mérleg, bármilyen rossz is leírni.noname írta:Hát...Én lnnék az első, aki benzinnel próbálja eloltani az égő Bernabeut, de azért Ronaldo pont h megérdemelten kapta az Aranylabdát. Az ideit sztem megint Messi kapja: jó VB és eddig igen jó szezonja van az új posztján.
Esélye sincs Messinek. Ha megnyerte volna a vb-t akkor esetleg, szóba jöhetne.noname írta:Hát...Én lnnék az első, aki benzinnel próbálja eloltani az égő Bernabeut, de azért Ronaldo pont h megérdemelten kapta az Aranylabdát. Az ideit sztem megint Messi kapja: jó VB és eddig igen jó szezonja van az új posztján.