danianevem írta:
A harapás már másabb helyzet. Ráadásul ebből visszaesni, hát nem tudom, volt-e már rá precedens, szóval nem meglepő, ha túl kevés, vagy túl sok meccsről tiltják el az illetőt egy ennyire kirívó helyzetben.
MessiNeymarSuarez írta:Amúgy Suarez második esetre hány meccses eltiltást kapott?
Az elsőre 5 meccseset, a másodikra 10-et.
Nos akkor nézzük a harapást. Ugye Suarez kis túlzással, négy hónapig még csak labdára sem nézhetet. A válogatott mezt körülbelül egy évig nem húzhatja magára. 112 000 dollárt kellett befizetnie a nemzetközi szövetség számlájára, Brazíliából pedig gyakorlatilag kitoloncolták.
Ha feltételezzük, hogy Luis Suárez ellen nem boszorkányüldözés folyt, joggal várhatunk ugyanennyire szigorú ítéletet a többi sportszerűtlen cselekedet ügyében. Mert, ugye, a fair play mindenekelőtt. A pályán és azon kívül egyaránt.
Nem tudom emlékszel e a Francia-Nigéria meccsre, ahol az afrikai Ogenyi Onazit a második félidő elején hordágyon vitték le a pályáról, míg a sípcsont- és szárkapocscsonttörést okozó francia Blaise Matuidi csupán sárgalapos figyelmeztetést kapott, holott azonnali kiállítást érdemelt volna. A FIFA megvédte a játékvezetőt, mondván: „A fegyelmi szabályzat 72. pontja értelmében a játékvezető döntései a mérvadóak. Következésképp a fegyelmi bizottság azokat nem bírálhatja felül " Irigylésre méltó a FIFA határozott álláspontja: a játékvezető ítélete szent és sérthetetlen. Vagy talán még sem?
Az uruguayiak Olaszország elleni mérkőzését vezető mexikói Marco Rodríguez, egyébként téves és sok vitát kiváltó, ítéletét ugyanis, önkényesen módosította a FIFA fegyelmi bizottsága.
Mivel magyarázható viszont Olivier Giroud könyököse, amelynek John Obi Mikel volt a szenvedő alanya? Milliók voltak szemtanúi az esetnek, ráadásul a nigériai futballista szerint a francia játékos szándékosan ütötte őt arcon - ezt a televíziós felvételek is alátámasztották. Még sem nyitottak dossziét Giroud-ról a FIFA-nál.
Nem tudom elfogadni, hogy egy harapás súlyosabb vétség, mint egy ütés, pontosan azért amit a FIFA a zászlajára tűzott, a fair play okán.