Bajnokok Ligája & Európa Liga

Foci a Barçán kívül
noname
Llegenda del Barça

2016.02.15. 20:34:02

Tényleg, BL. Nah akkor hajrá Cselzi, Real aktuális ellenfele!
A Fifa egy szégyen
visca el barca
Presidente del Barça

2016.02.15. 20:32:17

Bob_Marley írta:Mondjuk látva a Lille elleni összefoglalót, előtte a Marseille elleni teljes meccset, PSG-től nem esnék hasra. Chelsea okosba ikszel. :D
kampós orrú pihent, holnap meg majd ver 3at, csak figyeld meg.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.02.15. 20:27:40

Mondjuk látva a Lille elleni összefoglalót, előtte a Marseille elleni teljes meccset, PSG-től nem esnék hasra. Chelsea okosba ikszel. :D
Kép
Kép
Kép
Nero.
Llegenda del Barça

2016.02.15. 20:16:19

Most látom hogy holnap már BL. Remélem a PSG veri a Chelseat szerintem sima kell hogy legyen. Bízok a Romában is, de nagyon gyenge ez a kezdő és mi is rúgtunk nekik egy hatost.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.01.08. 12:15:46

Talán ez a jó topic. UEFA Év Csapata a szurkolói szavazatok alapján. 3 ember hibádzik nálam, amúgy nem rossz végülis - igazából csak 2, mert Busi jelölve se volt, de azt se értem.. :D
TripleH
Entrenador del Barça

2015.12.16. 09:47:52

messideco írta:Szerintem nem lesz akkora szerencsém, hogy jegyhez hozzáférjek :( Ha esetleg valakinek van ilyen téren tapasztalata, megkérem ne habozzon segíteni (a londoni meccsre gondolok)
Tessék itt találsz jegyeket és meg is tudod venni.
messideco
Presidente del Barça

2015.12.16. 01:20:11

Bob_Marley írta:Legkevésbé tuti Game örül ennek. :D
+1

Ezt a párosítást akartam legjobban elkerülni. Szerintem nem lesz akkora szerencsém, hogy jegyhez hozzáférjek :( Ha esetleg valakinek van ilyen téren tapasztalata, megkérem ne habozzon segíteni (a londoni meccsre gondolok)
Kép
"And my heart will leave you never."
visca el barca
Presidente del Barça

2015.12.15. 11:20:35

P.U.Y.O.L. írta:
Messias2 írta:Ha nem jutnánk tovább, magamra varratom Wenger papa fejét. :lol:
V.e.b. ezt remélem "elraktad"....
Legyen minek örülni, ha mégis megtréfálnának minket az angolok.

Szerintem nem rossz a párosítás. 2 meccsen szerintem se lehet túl nagy baj és az is jó, hogy idegenben kezdünk.
igen látom, vettem :D csak óvatosan az ilyen kijelentésekkel. a madridista gyereket is verhette a víz rendesen :lol:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
mess2009
Director del Fútbol

2015.12.15. 09:08:35

szépen gerjedt a vita ...végül is ez (is)itt a terep had szóljon. a sorsolásról már írtam egy mondatot, azzal be is érem, inkább ahhoz csatlakoznék, hogy milyen csapat is vagyunk MI ?!
éppen mostanság!
leverjük a Realt,azután beszedünk kettőt a Deportól... ilyenek vagyunk - hangsúlyozom, MOST.
szóval, oda akarok kilyukadni, hogy igenis vannak stílusok és vannak különbségekés azonosságok is. vannak szignifikáns különbségek is és vannak a mai focira általában jellemző ismérvek is. az is viszonylag jól mérhető, hogy milyen erőt képvisel egy csapat - mondjuk Bayern-Gent viszonylatban(pl.) de hogy eredményesek leszünk e ? az ott dől el, hogy milyenek leszünk tavasszal a meccsek időpontjában.
biztosan van sok más fontos dolog is de én azt gondolom, hogy a Barcánál a legfontosabb manapság és jövőre is a motiváció lesz.
motiváció olyan (vilgág) sztároknál akik már azt is nehezen agyalják ki hogy még mit követeljenek..., motiváció egy olyan csapatnál ahol alkalmasint igencsak nyomasztó lehet, hogy már megint mindent meg kell nyerni....
szóval még egyszer: ebben a Barcában most(is) megvan az erő ahhoz, hogy megverje a mezőny bármelyikét, de benne van az is hogy simán kiessen akár az Arsenal ellen is.
a (közel)múltból ezt látom, a jövő ? nos arról szőhetjük a vitát tovább...
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2015.12.15. 06:49:17

Messias2 írta:Ha nem jutnánk tovább, magamra varratom Wenger papa fejét. :lol:
V.e.b. ezt remélem "elraktad"....
Legyen minek örülni, ha mégis megtréfálnának minket az angolok.

Szerintem nem rossz a párosítás. 2 meccsen szerintem se lehet túl nagy baj és az is jó, hogy idegenben kezdünk.
PCsabi
aka Game90

2015.12.15. 00:23:45

Bob_Marley írta:Legkevésbé tuti Game örül ennek. :D
Legalább biztosan lesz kedvenc csapat a legjobb 8 között... :D
csababarca írta:Illetve nem is az a jó szó,hogy védekezőbb, hanem az az alapjátékuk,hogy bekkelnek? Főleg a nagyobbak ellen?
Mostanában a nagyobb csapatok ellen legtöbbször az az alaptaktika, hogy visszaállunk, átadjuk a területet és kontrázunk.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Normandia
Director del Fútbol

2015.12.14. 23:38:56

csababarca írta:
nem is a barcával lett párhuzamba állítva,de jó hogy figyeltek.

Amúgy adom amit írsz, és igaz is. De attól még meg lehet állapítani egy egy csapatról,hogy melyik stílust preferálja, vagy "milyenebb" a játéka inkább.
A barca csak példa, hamár velük játszunk. Lehetett volna a PSG is.:-D
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.12.14. 23:36:24

Normandia írta: Szóval sommázva, szerintem az Arsenal semmivel sem bekkelőbb csapat, mint a barca. Az egy más kérdés, hogy mi mennyire tudunk dominálni a meccsen és ezzel kényszerìtjük az arsenált arra, hogy visszább álljon.
nem is a barcával lett párhuzamba állítva,de jó hogy figyeltek.

Amúgy adom amit írsz, és igaz is. De attól még meg lehet állapítani egy egy csapatról,hogy melyik stílust preferálja, vagy "milyenebb" a játéka inkább.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Normandia
Director del Fútbol

2015.12.14. 23:30:37

Szerintem egy bizonyos szint felett nincsen olyan, hogy bekkelős csapat. A hagyományos védekezős csapatok ideje lejárt. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy olyan csapat nincsen a 4-5 nagy bajnokságban, annak élcsapatai között, aki csak a védekezést részesìtené előnyben. Vannak meccsek, amikor egy egy csapat erre kényszerül, de ott is az ellenfél határozza meg, annak kiléte, játéka, hogy éppen ezt teheti csak ellene a másik, mert ez a megoldás a pontszerzésre. Egy Barca, vagy Reál, vagy City, Arsenal, PSG, Juventus, Bayern képtelen csak védekezni. Ezeknek a csapatoknak ez nem megy. Van kb 5-6 olyan csapat, amelyik, bárki is az ellenfél, mindig a saját játékát próbálja játszani, függetlenül attól, hogy az utolsóval vagy az élenállóval játszik. Az, hogy egy csapat védekezőbb avagy sem a szituáció hozza magával. Kivel játszik, hol stb. Egy Eibar valszeg a barca ellen védekezőbb játékot fog játszani, mint a Palmas ellen. Egyébként pont ezért élvezhetőbbek a nagy csapatok meccsei.
Szóval sommázva, szerintem az Arsenal semmivel sem bekkelőbb csapat, mint a barca. Az egy más kérdés, hogy mi mennyire tudunk dominálni a meccsen és ezzel kényszerìtjük az arsenált arra, hogy visszább álljon.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
hajnesz
Entrenador del Barça

2015.12.14. 23:28:44

Ez tényleg nagyon érdekes téma, hosszan el lehetne rajta vitázni... Pep utolsó évében 99%-ban nálunk volt a labda, mégis néha alig tudtunk a 16-os közelébe kerülni. Pep is nyilatkozta,hogy a játékosok addig pihennek, amíg nálunk van a labda, mert ugye a letámadáshoz erő kell. Ez most akkor támadó foci? Mert az általános logika szerint igen, de én eléggé kételkedek ebben.
Az Arsenal is le merem fogadni 9emberrel fog védekezni a kapuja előtti 20méteren,ugyanúgy, ahogy a Chelsea tenné, mert ellenünk másképp nem lehet. Egy csapat "bekkelését" az határozza meg, hogy az ellenfél mennyire engedi játszani.
Van kivétel (Mourinho csapatai), de mondjuk ők is csak a rangadókon állnak vissza(Bournemouth :mrgreen: ). Viccet félretéve, egyik topcsapat sem játszik úgy a középmezőny ellen, mint pl a rangadókon.
Mi a Leverkursen ellen támadólag léptünk fel pl.?
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.12.14. 21:50:22

Hagyd már ezt a beellősebb csapat, mert ezt sarkítod le az egészből, miközben pont ezt akarom kihozni az egészből, hogy nincs szignifikáns különbség a csapatok felépítése, s stílusa között. Futballról, stílusról, elemzésről lenne itt szó, amiből lehetne tanulni, ehelyett foglalkozol velem meg írod, a szemedet. Akkor én vagyok a vak, tényleg meguntam, mert egész egyszerűen beszélgetnék, de a másik nem akar és olyan hajó után meg nem futok aki nem vesz fel. Engem veled ellentétben érdekelne a dolog, de valóban hagyjuk.

Én a bajnokság számait tartottam egyébként is mérvadónak mert nagyobb intervallum. BL-t is betettem, mert ott sincs nagy különbség.
Kép
Kép
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.12.14. 21:38:30

Én már csak végsőként dobtam be ezeket a számokat, mint írtam,engem ezek nem vakítanak el. Inkább kinyitom a szemem és megnézem őket.

Vagy mondjuk elolvasok 10ezer ezzel foglalkozó cikket, amiből 9999 leírja,hogy a Juve alapjáraton egy védekező'bb" felfogású csapat mint az Arsenal.

De ezeket mindenki látja,aki néz meccseket az elmúlt 10 évben pl, a kishugomat odaültetem,és megmondja melyik csapatnak mi az alapjátéka.
Továbbra se tudom mit nem lehet ezen felfogni, nem a számok tesznek valakit védekezővé,vagy támadóvá, hanem a mutatott játék.
Ez olyan hogy mi kb mindig támadólag lépünk fel, és labdát tartunk, és van hogy van 4 ziccerünk,van hogy 12. Akkor ha csak 4 van védekezünk?:D

Mindegy, elengedem, legyen igazad,és az Arsenal a bekkelősebb csapat.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
TripleH
Entrenador del Barça

2015.12.14. 21:30:33

Egyébként, ha már statok, leírom a legjobb példát, Barca-Real, valószínűleg az értékszámok, amiket az előbb is írtál hasonlóak lesznek, és még a gólarány is közel hasonló, csak az a különbség, hogy míg itt szép játék van, addig a fehér balettnél imádkoznak Benítez leváltásáért, oh és még valami, az se mindegy, hogy melyik csapat ki ellen játszik. Ennek akkor lenne értelme, ha pl a Juve játszik a Bayern ellen, után Arsenal játszik a Bayern ellen és akkor megnézni a számokat, DE még az se festene igazi képet, mert valszeg a Bayern nem ugyan azzal a taktikával játszana a Juve és Arsenal ellen.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.12.14. 21:28:00

csababarca írta:
Bob_Marley írta:
Pár stat:

Ilyenekre gondoltam, mikor hasonló dolgokról beszéltem és a cikkben is hasonlókat feszegettek. Rengeteg az ide-oda igazolás, rengeteg a külföldi edző jobbra-balra és globalizálódik a futball.
Ahha,ok.
Szóval szerinted az Arsenal egy védekezőbb csapat,csak mert ezekben a számokban ez mutatkozik meg?
Illetve nem is az a jó szó,hogy védekezőbb, hanem az az alapjátékuk,hogy bekkelnek? Főleg a nagyobbak ellen?
Most komolyan?

Akkor mondok adatokat én is.
Arsenal lőtt 12 gólt,és kapott 10et.
Juventus lőtt 6 gólt, és kapott 3at.

De gondolom ezek az adatok nem számítanak,csak a te adataid mérvadóak.
PEdig ezek az alapadatok,ebből kell kiindulni.

Még mindig nem fogod a problémát, illetve amiből kiindult ez az egész.
Ahogy alattam is írták, vannak csapatok, akiknek az alapjátékuk inkább védekezőbb,mintsem támadóbb. Chelsea,AtMa,Juve például. Persze ezt gondolhatod szubejktívnek, de rajtad kívül mindenki ezt gondolja,akkor máris nem az annyira.
Az volt a kiindulás hogy védekezőbb csapat a Juventus, erre írtam hogy sztereotípia, mert mint láthatod mégis náluk van a labda és mégis hasonló helyzetet tudnak kialakítani és mégis hasonló gólt kap az Arsenal is mint ők. Az egész arra irányult hogy hasonló csapatok vannak.

Erre azt tudom mondani mint te, hogy akkor mi is bekkelünk, mert kevés gólt kapunk? Der akkor bajnokság 29-13 kontra 25-12. És akkor egyben reflektálnék is zolara hogy abban teljesen igaza van, hogy maximálisan nem lehet leszűrni dolgokat, de akkor pont az általad felhozott számsoroknál ez talán igaz is, hogy a Svilla-City-Juventus-Gladbach csoport talán erősebb volt mint a Zágráb-Olypiakosz-Bayern. Stílusról volt szó és azokhoz köthető dolgokat próbáltam keresni. És amit írt zola továbbra is jó, hogy nem teljesen homogén a zóna amiben keressük, de pl erre is volt jó a cikk, hogy lássuk hogy amúgy hasonló passzok, gólmennyiség, pozíció van adott bajnokságokban átlagban. Magyarán mindegy, hogy hova teszed be őket, mert hasonló csapatok vannak összességében még ha nyilván egy angol erősebb (de nem szignifikánsan, van négy top bajnokság ahonnan most a spanyol kiemelkedik eredmények alapján), de pl ott vannak a nemzetközi eredmények ahol az olaszok pl eléggé feljöttek. Itt az egész arra utalt, hogy szerintem ez nem igaz vagy árnyaljuk úgyhogy nem teljesen igaz, hogy bunker csapatok meg nem bunker csapatok, mert mindenki hasonló játékot próbál játszani. És egyébként ezt a stílust amit mindenki próbál követni mi hoztuk be többek között.
Kép
Kép
Kép
TripleH
Entrenador del Barça

2015.12.14. 21:22:27

Yokozuna írta: Igen, de melyik csapatról beszélsz?
A Cityről.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2015.12.14. 20:59:45

https://www.facebook.com/Troll.Football ... =2&theater" target="_blank

Najo..... :lol: :mrgreen: :mrgreen:
Bocs mindenkitől :D
Yokozuna
Entrenador del Barça

2015.12.14. 20:58:15

TripleH írta:
Yokozuna írta:Miért az Arsenal? Az Arsenalnak ez büntetés, de nekünk sem öröm. Kedvenc angol csapatom, Alexissel a támadósorban. Sokkal többre hivatott csapat, de nincs szerencséje a sorsolással. Bízom a Barca továbbjutásban, de sajnálom a kiesőt. Talán a City most szerencsésebb lesz, és összejön egy MC Barca döntő.
Feltéve, hogy a legjobb 8 helyett, egyből a döntőbe jutnak..
Igen, de melyik csapatról beszélsz?
zola8787
Director del Fútbol

2015.12.14. 20:57:00

Bob_Marley írta:statok
Bocsi, hogy beleszólok, de:

Te keresel nettó 60 ezret én meg keresek nettó 160 ezret. Az átlag kereset 120 ezer ft, azaz Magyarország jól él, te meg kussolj, mert nem élsz csórón. Bocsi az offért, de a statisztikának akkor lenne értelme, ha ugyanazzal a csapattal játszanának ugyanabban az időben, ami lehetetlen. Ha ez nem teljesül, akkor tök hülyeség.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.12.14. 20:53:46

Bob_Marley írta:
Pár stat:

Ilyenekre gondoltam, mikor hasonló dolgokról beszéltem és a cikkben is hasonlókat feszegettek. Rengeteg az ide-oda igazolás, rengeteg a külföldi edző jobbra-balra és globalizálódik a futball.
Ahha,ok.
Szóval szerinted az Arsenal egy védekezőbb csapat,csak mert ezekben a számokban ez mutatkozik meg?
Illetve nem is az a jó szó,hogy védekezőbb, hanem az az alapjátékuk,hogy bekkelnek? Főleg a nagyobbak ellen?
Most komolyan?

Akkor mondok adatokat én is.

De gondolom ezek az adatok nem számítanak,csak a te adataid mérvadóak.
PEdig ezek az alapadatok,ebből kell kiindulni.

Még mindig nem fogod a problémát, illetve amiből kiindult ez az egész.
Ahogy alattam is írták, vannak csapatok, akiknek az alapjátékuk inkább védekezőbb,mintsem támadóbb. Chelsea,AtMa,Juve például. Persze ezt gondolhatod szubejktívnek, de rajtad kívül mindenki ezt gondolja,akkor máris nem az annyira.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csababarca 2015.12.14. 21:10:19-kor.
TripleH
Entrenador del Barça

2015.12.14. 20:42:28

Yokozuna írta:Miért az Arsenal? Az Arsenalnak ez büntetés, de nekünk sem öröm. Kedvenc angol csapatom, Alexissel a támadósorban. Sokkal többre hivatott csapat, de nincs szerencséje a sorsolással. Bízom a Barca továbbjutásban, de sajnálom a kiesőt. Talán a City most szerencsésebb lesz, és összejön egy MC Barca döntő.
Feltéve, hogy a legjobb 8 helyett, egyből a döntőbe jutnak..
Válasz küldése