Magyar Válogatott

Foci a Barçán kívül
fanbarca
Entrenador del Barça

2016.06.28. 12:11:10

palesz77 írta: 2015-ös, nem hiszem, hogy ő kéne nekünk.. :D
Jaj, akkor világos. Így biztos nem kell, de nem is baj. Köszi szépen! :D :D

Közben állítólag Nagy Ádám visszautasította a Rapid Wient és a Chelseat is.
Dzsudzsákot meg szóbahozták a Trabzonsporral, de állítólag elvágyódik Törökországból. Bundesligába kéne menjen szerintem.
més que un club
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.06.28. 11:22:32

fanbarca írta:Bénes László

Nem tudom, hogy lehetne-e belőle magyar válogatott játékos, a nevéből kiindulva igen. Csak hát, tudjuk, hogy a szlovákoknál nem olyan egyszerű a helyzet, mint itt, Erdélyben, s kérdés, ő hajlana-e erre. :?
„Ajánlgatták nekem a magyar állampolgárságot, de nem fogadtam el. Nem is gondolkoztam ezen a lehetőségen, eldöntöttem, hogy szlovák válogatott akarok lenni. Egyértelmű, hogy a szlovák nemzeti csapat sikeresebb, és mentálisan is nagy különbség van a két válogatott játékosainak hozzáállásában. A nagyobb küzdőszellem, akaraterő az eredményeken is meglátszik" – válaszolta a Zsolnára szerződő futballista. - NSO

2015-ös, nem hiszem, hogy ő kéne nekünk.. :D
fanbarca
Entrenador del Barça

2016.06.28. 11:14:46

Bocsi a dupláért.

http://www.nemzetisport.hu/nemet_labdar ... aign=nsofb

Bénes László (18 - magyar származású szlovák utánpótlás válogatott középpályás) :arrow: Borussia Möchengladbach - 5.5 millió euró

Nem tudom, hogy lehetne-e belőle magyar válogatott játékos, a nevéből kiindulva igen. Csak hát, tudjuk, hogy a szlovákoknál nem olyan egyszerű a helyzet, mint itt, Erdélyben, s kérdés, ő hajlana-e erre. :?
més que un club
fanbarca
Entrenador del Barça

2016.06.27. 18:58:44

Egyedül vagyok azzal, hogy olyan izgatottan várom már, hogy hova igazolhatnak el a játékosaink? Nem várok nagy csapatokat, de olyan kíváncsi vagyok. :mrgreen:
més que un club
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.06.27. 17:58:51

De egy Dinamo ott van a BL-ben ha nem is mindig de sokkal többször mint bármelyik magyar csapat, a szerbek most nyertek utánpótlás tornát, s a válogatottjuk is magasabban jegyzett. Jobban benne vannak a körforgásban ezek a nevek, s képzések mint a miénk.
Kép
Kép
Kép
hajnesz
Entrenador del Barça

2016.06.27. 17:50:57

visca el barca írta:
fanbarca írta:Én értem, hogy Svájc nem Magyarország, Basel nem Fradi, de akkor is.
ezek szerint mégsem érted :D ennyit jelent, hogy honnan származol. ha X játékos horvát, szerb, svájci alapból 5-10 akkora árról indul mint egy nevesincs magyar.
Szerintem ez inkább azért van, mert az előbb emlitett helyekről (még sorolhatnánk a spanyolt is) több nagy tehetség került ki az elmúlt években, mint magyar.
Bár ez tényleg nem kellene, hogy indok legyen, viszont csak az nb1ről beszélünk, ahol eddig bizonyitott a tag.
visca el barca
Presidente del Barça

2016.06.27. 17:38:10

fanbarca írta:Én értem, hogy Svájc nem Magyarország, Basel nem Fradi, de akkor is.
ezek szerint mégsem érted :D ennyit jelent, hogy honnan származol. ha X játékos horvát, szerb, svájci alapból 5-10 akkora árról indul mint egy nevesincs magyar.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
hajnesz
Entrenador del Barça

2016.06.27. 17:33:11

Bob_Marley írta:
Nagy Ádámért meg maximum 2 millió eurót fizethetnek, holott sokkal többet tett ezen az EB-n, mint a "svájci" ( :mrgreen: )? Én értem, hogy Svájc nem Magyarország, Basel nem Fradi, de akkor is.
Ennek szerintem nagyon egyszerű a magyarázata, mégpedig hogy egy jó EB szereplés még nem győzi meg egy vásárló klubbot, hogy adott játékos valóban tud hozni egy olyan szintet, ami megér 20 millió eurót. Nyilván egy Benfica tud ilyennel játszani és ezért is igazol oclsón, mert ha nem jön be akkor mi van? Semmi, van másik 30 játékosuk. Viszont egy Embolo vagy bárki a Baselből évek óta nemzetközi kupákban edződött emberek, utánpótlás tornákon szereplő emberek, akik reflektorfényben vannak. Egész egyszerűen a piaci értéke magasabb, mert ismertebb, ez nem jelenti azt, hogy mindig jobb játékos is lenne természetesen.
Nézd meg a horvát és szerb utánpótlásképzést...
Noname játékosokért repkednek a 5-10-12 milliók.
Aki a végén beállt hozzájuk, Pjaca, például a hirek szerint 10millió körül fog menni a Dinamoból.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.06.27. 17:26:53

Eb topikban sok mindent leírtatok, gratuláció természetesen maximális és minden várakozást felülmúlt a teljesítmény és az ország összefogása is. Iszonyat jó volt látni, hogy a hat évestől a nyolcvanévesig a külföldi diáktól a "nagymagyarig" mindenki együtt szurkolt és ugrott egymás nyakába. Mikor kijutottunk beszéltünk erről, hogy sokat jelenthet hogy ott vagyunk és nő a focink respektje és talán többen kezdenek el játszani a kicsik közül, hát egy csoda ahogy írta is valaki, hogy nem Messi meg Ronaldo mezben láttad a gyerkőcöket az utcán hanem Gera, Dzsudzsák, Szalai mezben. Két elképesztő hét van mögöttünk, buszokon hajrá Magyarok felirat, mindenki a fociról beszélt, csodálatos volt. Utoljára ilyet akkor éltem meg mikor a Fradi BL-ben volt, s hosszú kilométeres sorok voltak a pénztáraknál, de még az is csak töredéke volt az elmúlt időszaknak, itt tényleg mindenki a csapat mögé állt.

De!!!!
Nem szabad hogy leszálljon a rózsaszín köd, mert ettől függetlenül továbbra is megvannak a gondok a focinkban. Nagyon kellett ez a siker, főleg a renomé visszaállítása miatt, több szponzor jöhet, többen nézhetnek NB1 meccseket, többen focizhatnak, több pálya. Legalábbis ebben bízok, hogy ez indul meg. De az utánpótlás válogatottjaink annyira nem remekelnek, kezdődnek a nemzetközi selejtezők, aztán VB selejtező is és tovább kell vinni ezt a lendületet. Valamint, amit talán veb is említett, hogy azért kicsi a merítési lehetőség és 1-2 ember kiesését nagyon megéreztük, ráadásul Fiola sem képes egyébként teljesíteni a nemzetközi "normát", mert előre fele nem nagyon tudja segíteni a támadásokat, de szerencsére hátra viszont nagyon szívós és jól védekezik, de a kiesése komoly gond volt az EB-n. Alapvetően úgy gondolom, hogy elég régóta komoly gond a szélsőhátvéd poszt a focinkban, gyakorlatilag jhv Bodnár óta nem nagyon van, s baloldalra is kb Löw jut eszembe. Kádár sem bhv, de nem nagyon van más. Anyagi gondokkal küzdenek klubbok, a kiválasztás továbbra sem megfelelő módon zajlik, de bízok benne hogy külföldi segítséggel tudjuk majd orvosolni a problémát. Nekem régóta lieblingem ez, hogy külföldi edző kell, bízom benne Storck példája elég arra, hogy ezt folytassuk az utánpótlás nevelésben is.

Szóval összegezve, hihetetlenül gyönyörű két hét van mögöttünk, de ez az összefogás a jövőben is kell, hogy valóban sikerüljön felvenni a versenyt hosszútávon is a többiekkel és legközelebb még jobban megtudjunk szorongatni vagy megverni egy belga csapatot pl. Hajrá Magyarok, SZÉP VOLT FIÚK
Nagy Ádámért meg maximum 2 millió eurót fizethetnek, holott sokkal többet tett ezen az EB-n, mint a "svájci" ( :mrgreen: )? Én értem, hogy Svájc nem Magyarország, Basel nem Fradi, de akkor is.
Ennek szerintem nagyon egyszerű a magyarázata, mégpedig hogy egy jó EB szereplés még nem győzi meg egy vásárló klubbot, hogy adott játékos valóban tud hozni egy olyan szintet, ami megér 20 millió eurót. Nyilván egy Benfica tud ilyennel játszani és ezért is igazol oclsón, mert ha nem jön be akkor mi van? Semmi, van másik 30 játékosuk. Viszont egy Embolo vagy bárki a Baselből évek óta nemzetközi kupákban edződött emberek, utánpótlás tornákon szereplő emberek, akik reflektorfényben vannak. Egész egyszerűen a piaci értéke magasabb, mert ismertebb, ez nem jelenti azt, hogy mindig jobb játékos is lenne természetesen.
Kép
Kép
Kép
fanbarca
Entrenador del Barça

2016.06.27. 17:17:33

davi10 írta: Hát annak Dárdai is örülne, tavaly nagyon kevesen múlott, hogy Dzsudzsi ne igazoljon a Herthába, sajnos nem jött össze ezért volt "vészmegoldás" a Bursaspor.
Állítólag Dzsudzsi ára most 3-4 millióról megint 12 millióra szökellt. Nem tudom, mennyire lehet reális (talán nso-n olvastam), de tudjuk, hogy a Hertha nem szeret költekezni.

Amúgy valaki magyarázza el nekem, hogy Embolo hogyan került 20 millió eurójába a Schalkénak, Nagy Ádámért meg maximum 2 millió eurót fizethetnek, holott sokkal többet tett ezen az EB-n, mint a "svájci" ( :mrgreen: )? Én értem, hogy Svájc nem Magyarország, Basel nem Fradi, de akkor is.
més que un club
davi10
Llegenda del Barça

2016.06.27. 17:05:14

mvik írta:üdv. én annak örülnék ha Dárdai vinne egy párat a Herthához (pl. Nagy, Dzsudzsi, Fiola, Lang, Kádár)
Hát annak Dárdai is örülne, tavaly nagyon kevesen múlott, hogy Dzsudzsi ne igazoljon a Herthába, sajnos nem jött össze ezért volt "vészmegoldás" a Bursaspor.
Persze nagyon jó lenne, ha ezek összejönnének, de én Kádártól egyszerűen elájulok :D
Mind a 3 EB meccsén fantasztikusan játszott, nem csodálkoznék, ha őt is elvinnék Lengyelországból.
Lang viszont okés, hogy nem jobbhátvéd, de nekem az Ő teljesítménye nagyon szúrta a szemem.

Nagy Ádinak, viszont nincs megállás, "dolgozunk tovább", benne abszolút megvan a potenciál, ha csak Besicet nézzük példának, még ha egy Premier League csapat vinné se csodálkoznék.

Összességében Le a Kalappal a fiúk előtt, fantasztikus volt ennyi mosolygó embert látni Budapesten 2 hétig, remélem így marad. Valamint azt is, hogy Stork "szabad kezet" kap, bebizonyította, hogy jobban ért a focihoz, mint az egész magyar edzői társadalom együtt. Illetve hallgatnak Dárdaira és meghallgatják a szurkolókat, most erre az eddigieknél nagyobb esélyt látok.

Csak nehogy őket is elüldözzék, aztán volt egy jó éve a magyar focinak...
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.06.27. 16:19:01

mvik írta: szép az h Nagy iránt érdeklődik a Benfica, de ahhoz nagyon jól kell teljesítenie h ott kezdő lehessen, márpedig neki most az a legfontosabb h játsszon.
Renato Sanchez helyére vinnék, szerintem játszana is akkor eleget. Dárdai se tenné be csak azért, mert magyar, ott még komolyabb konkurenciája is lenne állítom, ha nem megy el senki a kezdőjükből. Marseillest is nagyon rebesgetik most amúgy, na ott viszont tényleg lenne konkurencia bőven, nem tudom mennyire lenne az jó választás.. :-k Bár szerintem piszok tehetséges gyerek, ha keményen dolgozik és nem megy el az önbizalma egy kis padozástól, akkor úgyis kiharcolja szép lassan magának a helyet.
mvik
Jugador d'estrella

2016.06.27. 16:11:34

üdv. én annak örülnék ha Dárdai vinne egy párat a Herthához (pl. Nagy, Dzsudzsi, Fiola, Lang, Kádár), szerintem mindegyikükkel erősödne a Hertha és nála szerintem rendszeresen játszanának is. na de a lényeg h ha csapatot is vált valaki az olyan csapatba menjen ahol állandóan játszik is, mert anélkül nem fognak sokat fejlődni. szép az h Nagy iránt érdeklődik a Benfica, de ahhoz nagyon jól kell teljesítenie h ott kezdő lehessen, márpedig neki most az a legfontosabb h játsszon. jelenleg egyébként én személy szerint úgy érzem h az nb1-ből jelenleg egy fiatal magyar játékosnak előbb lengyelországba vagy hollandiába kéne igazolnia és ott meghatározóvá válnia a csapata számára, és utána jöhetne a következő lépcsőfok egy még erősebb bajnokságba.
mvik
fanbarca
Entrenador del Barça

2016.06.27. 15:13:44

Hú, nagyon szép volt ez a pár hét, lehet most már mire alapozni s bizakodóan lehet előre tekinteni.
Van ebben a csapatban egy erős mag, akikre lehet alapozni: Kádár, Lang, Guzmics, Fiola, Nagy Ádi, Kleinheisler és Dzsudzsák helye megkérdőjelezhetetlen. Ez ugye 7 játékos, talán még Szalait is ide lehet venni, habár az ő szerepköre elgondolkodtató. A legnagyobb tisztelettel, úgy gondolom, hogy Király és Gera ideje immáron lejárt. Óriási, amit tettek a csapatért, nem kell őket kitenni, de most már nem szabad rájuk alapoznunk. A kor eljárt felettük, s bizalmunkat a fiatalabbakba kell fektetni, hogy meglegyen a folytonosság.

Kapusposzt: Én úgy gondolom, hogy Gulácsinak oda lehet adni az 1-es mezt. Lipcsében ügyes volt mostanában, s ha stabil Bundesligás kapussá válik, akkor megkérdőjelezhetetlen a helye a kapuban. Dibusz, Megyeri, esetleg Bogdán még beleszólhat ebbe, viszont én csak Dibuszt érzem esélyesnek ebből a hármasból.
Védelem: Eléggé rendben van, az egyetlen gond a jobbhátvéd pozícióval van, mert, amint láttuk, Fiola kidőlésével nincsen minőségi pótlás. Bese Barnabást lehetne bátrabban próbálni (az EB-n nem is feltétlenül kellett, jó volt így). Vargával mi a helyzet? Őt nem lehet reaktiválni, vagy visszaesett a játéka? Én őt szerettem annak idején. Akit nem szeretnék sokat látni ezentúl, az Juhász. Szegény már nem a régi.
Középpálya: Én Pintért elég gyengének érzem. Nagy Ádám és Elek az, akinek a párosát el tudnám képzelni, Kleinheisler és Dzsudzsi helye egyértelmű, kérdés, kikkel lehetne erősebbé tenni a középpályát. Nem követem annyira az NB1-et, viszont Storck megmutatta, hogy adott esetben bátran lehet halászgatni fiatalokat.
Csatárposzt: Kéne egy igazi csatár. Tudom, nem lehet itt vásárolni. Jó lenne, ha Palermoban Baloghnak összejönne a dolog, mert Szalai nem igazi csatár (érdekes a szerepköre, mondtam, defenzív center), Böde nem tud sokat segíteni a támadásépítésben s gyakran Priskin is súlytalan. Meglátjuk

Ne tűnjön senkinek úgy, hogy én okoskodni szeretnék, vagy csomó játékost kitenni a csapatból. Büszkék vagyok mindükre, s hálás is azért, amit elértek! =D> =D> :D Csak itt agyalgatok.
Nem lehet előre megmondani, hogy milyen fiatalokat lehetne beépíteni, a kulcs viszont az lenne, hogy most pár játékosunk külföldre igazoljon, erősebb bajnokságokba: Kádárt szinte biztosan elviszi egy erősebb angol csapat, nagyon talál a játékstílusa a Premier Leaguebe. Langnak, Guzmicsnak és Fiolának is lehetne esélye erre, ők játszhatnának a lengyeleknél is (Guzmics már ott van), aztán lehetne tovább lépni. Nagy Ádám mindenképpen nagy karriert futhat be, egyetlen dologra kell figyeljen, hogy ne menjen túl erős csapatba. Lovrencsics, Németh, Niko szintén fennebb léphetne, viszont a legjobban annak örülnék, ha végre Dzsudzsák is elkerülne egy német vagy angol középcsapatba, nagyon megérdemelné, hogy ott játszhasson. Óriásit nőtt a szemembe az utóbbi időben, annyi szidás után végre megérdemelné az elismerést, a lehetőséget. Nagyon szorítok neki!
Amúgy nem nézem le a magyar bajnokságot, az lenne a legjobb, ha az ottani színvonal emelkedne meg, viszont szerintem az most fontosabb lenne, hogy megnyíljon a piac nyugat fele, s akkor egyre kapósabbakká válnának a magyar tehetségek, ami a saját bajnokságnak is jót tenne. :)

Kicsit elragadtak a gondolataim, örülök, ha valaki el is olvassa. :D

Akit érdekel, készítettem pár magyaros avatart és aláírásképet, kiraktam a gfx csoportba.

RIA!
més que un club
Mascherano
Jugador del Barça

2016.06.10. 19:30:48

Nagyon vártam ezt a filmet, és komolyan mondom izgultam rajta, pedig tudtam az eredményeket! Szorítottam hogy ne lőjék be utolsó percekbe románok, Észak-írek nekünk.Sztem minden válogatott kedvelőnek es a szidóinak is kötelező darab! Nálam azért Egervári jó edző marad, mégiscsak U20 vb, török odavissza és a svéd meccseken ő vezet a csapatot. Sajna románia ellen Guzmo összeomlott és Hollandia ellen komolyan nyerni akartunk idegenbe? #-o Megjegyzem akkor is csak pótselejtező és akkoriban nem lettek volna jó együtthatóink egy kiemeléshez, kaptunk volna egy angol, cseh, ukran csapatot akiktől 10 et is kaptunk volna.
Bob_Marley írta:Kismartoni útra és látom a gyerekeken, hogy lennének nagyon ígéretes játékosaink, de mégis elvesznek a süllyesztőben és az
Azt hiszem a rendezőnek az előzò filmje ( magyar futball 91.perc) pont ezzel az utánpótlási gondokkal foglalkozik.
herlius írta:Azért az Egervárival elért "fejlődést" nagyban árnyalja az a tény, hogy akkoriban elég sok gyenge vagy közepes ellenfél ellen játszottunk barátságos meccseket.
Azért nem teljesen, első meccse az Angolok ellen volt az új Wembleybe, és az oroszokkal is volt akik akkoriban még jók voltak.
Azért sajnalom Pinyő kimaradását a filmből, ugy valószínűleg most felértékelődne Egervári is. Nyilasi meg :wink: =P~
Més que un club !
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.06.10. 15:57:04

Akármilyen pro licensz meg hasonlók, alapból a gondolkodást láttam különbségnek. Külföldön nagy hangsúly van a játékosok mentális fejlesztésében. Hogy elhiggye megtudja csinálni. Nem akarok előrukkolni azzal, hogy magyar betegség, de némiképp mégis elő kell hoznom, hogy egyszerűen más sportágakban is megfigyelhető, hogy a nyomás alatt szétesünk. Dárdai ezen javított sokat, hogy nem lettünk mi Európa 24 legjobb csapatának egyike, de amire képesek vagyunk abban hisznek a játékosok és megcsinálják. Ez azokra elég, hogy nem kapunk ki a románoktól, görögöktől stb. Igen is ez rengeteget számít, s persze más sportág, de pl NBA-ben egy nyilatkozat nagy adag része arról szó, hogy confidence. És a profi mentalitásban ez rengeteget számít, hogy bízz magadban.Ez kellett nekünk, s csak egy alap lépcső mert sok minden másban is elvagyunk maradva. Én bizton állítom, hogy a magyar játékosok akár foci akár más labdasportágakban tehetségesek, mert a labdaérzékünk, a játék kombinatív része megvan bennünk genetikailag. De ma a tehetség egy kis százalék és egyéb nagyon fontos tényezőkben meg le vagyunk maradva. Fizikai felkészültség, mentális felkészültség, taktikai felkészültség. És ezeken a német vonal tudott javítani. Én mindig is azon az állásponton voltam, hogy külföldi edzők kellenek, mert a mentalitásbeli különbségek miatt ők tudnak javítani ezen a posványon. És nekem a szívem megszakad, mert kimegyek egy Kismartoni útra és látom a gyerekeken, hogy lennének nagyon ígéretes játékosaink, de mégis elvesznek a süllyesztőben és az hogy a válogatott élén külföldiek vannak az még kevés. én bízok benne, hogy ez az EB elindít valamit és a tehetségekből kész emberek lesznek idővel. Így legyen, így kell lennie!!!!
Kép
Kép
Kép
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2016.06.10. 12:55:09

messideco írta:Nem védem minden áron én sem Egervárit, a filmből is kijött amit mindenki kritizált. Tény, hogy érti a dolgát, a válogatott alapját ő tette le, Pintér mikor kezdte visszahozni a Rudolf-féle kutyaütőket, hát gyakorlatilag Feröer előtt végeztünk volna max...
A két megalázó vereség sajnos -joggal- lerombolta a nimbuszát, de még mindig a top edzők között van Magyarországon.
Sajnos az utolsó mondatod elsősorban nem Egervári dícsérete, hanem a hazai szakma kritikája. Ebből a posványból ugyanis ennyi is elég a felemelkedéshez. Mint ember, semmi bajom nincs vele, biztosan jó beszélgetőpartner egy vacsoránál. Viszont a szakmai hozzáértése eléggé behatárolt, ezt elsősorban a nemzetközi klubszereplései érzékeltetik a legjobban. Hogy a válogatottnál 1-2 ember jobb formája és remek megmozdulása többször kihúzta a csávából, az egy dolog, de amikor már elpártolt a szerencse, kőkeményen előjöttek a szakmai hibák.
Petr
Entrenador del Barça

2016.06.10. 12:49:30

messideco írta:még mindig a top edzők között van Magyarországon.
Ez az a mondatrész, ami valamilyen szinten valós, és a legszomorúbb dolog a magyar labdarúgásban. Az, hogy egy inkompetens Egervári tényező lehet nulla szakértelemmel és motivációs képességgel, az a legalja.

Egyébként van nem egy tehetséges edző a focinkban, ismerek is párat, az már más kérdés, hogy a lehetőséget kapni esélyük sincs. Állítom, amit Egervári művelt a válogatott élén, arra az edzők többsége képes lett volna.

Azzal sem értek egyet, hogy bármi tőle indult volna. Nem volt koncepcionális az, amit csinált, a vele elért győzelmek nem őket, hanem a játékosokat igazolják. Valamennyire...
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2016.06.10. 12:47:58

Azért az Egervárival elért "fejlődést" nagyban árnyalja az a tény, hogy akkoriban elég sok gyenge vagy közepes ellenfél ellen játszottunk barátságos meccseket. Mivel ezek is közel hasonló súllyal esnek a FIFA-ranglista számításánál, így ezt az állítólagos hatalmas előrelépést a helyén kell kezelni. Nem vitatom a fejlődést, de azért azt is látni kell, hogy Egervári egy jobb erőkből álló kerettel futhatott neki a VB-selejtezőnek, vagy még inkább az előző EB-selejtezőnek. Több topligás játékosunk volt, akik jó korban voltak és rendszeresen játszottak is a klubjukban. Ezek ismeretében azért felmerül bennem a kérdés, hogy vajon azzal a kerettel mit érhettünk volna el, ha egy Dárdai kaliberű edző vezeti a srácokat. Ha a 2014 őszi állapotokat veszem alapul, szerintem épeszű ember egy lyukas garast nem adott volna nemhogy a továbbjutásra, de még a 3-ik hely megszerzésére sem. Amikor Pintérrel még idehaza is kikaptunk a finnektől barimeccsen, vajon hányan számoltak volna 6 ponttal ellenük? Talán a számok valóban nem mutatnak nagy különbséget Evervári és a Dárdai-Storck éra között, de a filmben hatalmas a kontraszt. Olyan érzésem volt, mintha hirtelen 20 évet ugrottunk volna az időben. A langyos posványból, a szürke depresszív öltözői tanácstalanságból hirtelen egy másik bolygón találtam magam. Mindenhonnan sugárzik az erő, az elszántság, a hit, és elsősorban a hihetetlen szakmai professzionalizmus. És ez egycsapásra a srácok arckifejezésén és a csapatszellemen is tükröződik. Valójában az a gond, hogy mindezekkel a dolgokkal nagyjából mindenki tisztában lehetett, akit kicsit is érdekel a hazai foci közélet, de mégis megdöbbentő volt feketén-fehéren szembesülni ezzel.
messideco
Presidente del Barça

2016.06.10. 12:16:22

Nem védem minden áron én sem Egervárit, a filmből is kijött amit mindenki kritizált. Tény, hogy érti a dolgát, a válogatott alapját ő tette le, Pintér mikor kezdte visszahozni a Rudolf-féle kutyaütőket, hát gyakorlatilag Feröer előtt végeztünk volna max...
A két megalázó vereség sajnos -joggal- lerombolta a nimbuszát, de még mindig a top edzők között van Magyarországon.
Kép
"And my heart will leave you never."
Alfa
Entrenador del Barça

2016.06.10. 10:46:27

Barcaforever írta:.....
Azt elismerem, hogy ennek a válogatottnak kellett a Dárdai féle mentalitás és a videókból látszódott, hogy Egervári már bőven belefáradt ebbe és nem tudott semmiféle pluszt adni a csapatnak. DE az utolsó két meccse alapján megítélni őt óriási hiba. Hosszú évek után nála kezdett el a válogatott reménykeltően játszani, vele kezdtük el hozni stabilan a harmadik helyeket a selejtezőkben. Sanyi bácsival vertük meg itthon és ikszeltünk idegenben a törökökkel, megvertük itthon a svédeket, Amszterdamban egy olyan játékkal kaptunk ki 5-3-ra (óriási balszerencsével) amelyet a Dárdai csapat se tudott überelni, óriási meccs volt. Ezeket mind nálunk magasabban jegyzet csapatok ellen sikerült elérni.A fentebb felsorolt eredményeknek köszönhetően kerültünk a második kalapba és ezért is kerültünk egy ilyen könnyű csoportba ahol megint csak harmadikok lettünk úgy, hogy a legnagyobb esélyest elintézték egy edzőváltással. Dárdaival például egy olyan csapatot se tudtunk megverni akik papíron erősebbek nálunk. És ha megnézzük, Dárdai és Storck hozta a szokásos harmadik helyet ami ezúttal köszönhetően a bővítésnek már pótselejtezőt ért ( ne felejtsük el, hogy Egervárinál az első ment tovább a második pedig selejtezett). Félreértés ne essék nem azt mondom, hogy minden Egervárinak köszönhető és Dárdai csak beleült a jóba. Ennek a csapatnak kellett egy Dárdai típusú edző aki hozta magával a német precizitást. A filmből teljesen jól látszódott a minőségbeli változás a Dárdai és az Egervári korszakhoz képest. Csupán arra szeretném rávilágítani a figyelmet, hogy az Egervári korszaka bőven nem egy sötét időszak volt a válogatott életében.
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2016.06.10. 10:42:18

Én is ezt láttam, az öreg sajnos teljesen mentes minden vezetői képességtől...Bemegy az öltözőbe és legszívesebben elnézést kérne az összes játékostól, hogy hozzájuk szól. Többször felnevettem.

Dárdai és az egész stáb, ahogy fel volt építve, az meg hatalmas volt. Egyébként az sem véletlen, hogy Pinyőnél nem lehetett forgatni. :mrgreen:

Mindezek mellett borzalmas volt újra átélni, ahogy a 90+ percben kapjuk a szánlamasabbnál szánalmasabb gólokat abból, hogy ne mtudjuk 'icsánrúgni a labdát.
Kép
Barcaforever
Director del Fútbol

2016.06.10. 09:42:42

hajnesz írta:
Alfa írta:Mindenkinek ajánlani tudom a Még 50 perc című dokumentumfilmet, egyrészt nagyon jól ráhangolja az embert az EB-re másrészt baromira érdekes meglátni, hogy mi zajlik le egy öltözőben.

Én nagyon bírtam/om Egervárit és még mindig tartom, hogy azok a változások amelyek eljuttatták idáig a válogatottat az már nála beindultak ergo neki is szerepe volt ebben a kijutásban. Viszont ez a film megmutatta, hogy az Egervári típusú edzőknek az ideje lejárt. Az, hogy nem motiválta csapatot azt én nem tartom hibának hisz nem mindegyik edző hajszolja üvöltve a csapatát, de ami taktikai utasítások címszóval elhangoztak nála az esküszöm, hogy már nekem volt kínos. Megye 2-ben is kb ilyen utasítások hangzanak el. Hiába ért el szép eredményeket a vége felé már nagyon belefásult a kapitánykodásba, ez látszott is a filmben. Dárdainál és utána Storcknál is egészen más volt a légkör illetve a taktikai utasítások és a technika használatában is előreléptek. Sajnos egervári nem tudott haladni a korral így a hihetetlenül gyorsan fejlődő futball lehagyta őt.

Azt nagyon sajnálom, hogy Pinyőnél nem forgathattak, szívesen elnéztem volna őt a mágnestáblánál :lol: .
1-0ra vezetünk a félidőben, erre Egervári:
"Ha igy folytatjuk, valószinüleg meg tudjuk nyerni a meccset" :mrgreen:
Fú nagyon szánalmas volt, az a taktikai utasításnak szánt akármi, amit Egervári akart adni a játékosoknak. :shock:

Egervárinál olyan változások kezdődtek, hogy vki felismerte az MLSZ-ben, hogy változás kell. :lol: Milyen pozitívum volt az irányítása alatt? Ezt minden rossz indulat nélkül mondom, hogy mégis mire gondolsz? Magyarország elszenvedi története legnagyobb vereségét és azt mondja a félidőben, hogy nem akarok egy 8ast kapni, lépjetek ki az emberre és ennyi????? :lol: :lol: Nekem volt egy alkoholista edzőm ifiben, aki azt mondta, h láttátok tegnap fiúk a MU Bl meccsét, na azt próbáljuk meg játszani. :lol: :lol: Kb az a színvonal volt azon a ponton Sanyi bácsi.

Románia ellen totál, de totál elképzelés nélkül kikaptunk 3-0ra, ahol azt kérte, hogy hátha találunk egy gólt pontrúgásból.Hátha! :lol: :lol: Egy olyan meccsen, ahol nyerni kellett volna...

Meg is értem, hogy Szalai kiakadt. Őszintén szólva, egy normál hátterű labdarúgó szövetségnél, egy ilyen kisfilmtől, akkora botrány lenne, hogy ki nevezte ki ezt az embert szövetségi kapitánynak. Kb bele volt nyugodvam hogy sz***ok vagyunk úgyse jutunk ki sehova.

Nem tudom mit néztél tegnap, de semmilyen javulás nem kezdődött el Egervárival. [-X

Dárdai, úristen mekkora változást hozott, még a párom is mondta, hogy úristen mekkora motivátor ez az ember. :) Meg is fogom venni a könyvét. Végre egy ember, aki ismeri a rendszert, nem csak a szája járt, (lásd Várhidi) hanem idejött és megmutatta, hogy mit akar és azt ki is vitte a pályára.
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2016.06.10. 07:52:49

Veidt_madridista írta:
recrea írta:Elérhető valahol ez a film?
Csak nCore-on lattam fent.
Köszi, az nekem patent :)
hajnesz
Entrenador del Barça

2016.06.10. 00:12:44

Alfa írta:Mindenkinek ajánlani tudom a Még 50 perc című dokumentumfilmet, egyrészt nagyon jól ráhangolja az embert az EB-re másrészt baromira érdekes meglátni, hogy mi zajlik le egy öltözőben.

Én nagyon bírtam/om Egervárit és még mindig tartom, hogy azok a változások amelyek eljuttatták idáig a válogatottat az már nála beindultak ergo neki is szerepe volt ebben a kijutásban. Viszont ez a film megmutatta, hogy az Egervári típusú edzőknek az ideje lejárt. Az, hogy nem motiválta csapatot azt én nem tartom hibának hisz nem mindegyik edző hajszolja üvöltve a csapatát, de ami taktikai utasítások címszóval elhangoztak nála az esküszöm, hogy már nekem volt kínos. Megye 2-ben is kb ilyen utasítások hangzanak el. Hiába ért el szép eredményeket a vége felé már nagyon belefásult a kapitánykodásba, ez látszott is a filmben. Dárdainál és utána Storcknál is egészen más volt a légkör illetve a taktikai utasítások és a technika használatában is előreléptek. Sajnos egervári nem tudott haladni a korral így a hihetetlenül gyorsan fejlődő futball lehagyta őt.

Azt nagyon sajnálom, hogy Pinyőnél nem forgathattak, szívesen elnéztem volna őt a mágnestáblánál :lol: .
1-0ra vezetünk a félidőben, erre Egervári:
"Ha igy folytatjuk, valószinüleg meg tudjuk nyerni a meccset" :mrgreen:
Válasz küldése