Hú, nagyon szép volt ez a pár hét, lehet most már mire alapozni s bizakodóan lehet előre tekinteni.
Van ebben a csapatban egy erős mag, akikre lehet alapozni:
Kádár, Lang, Guzmics, Fiola, Nagy Ádi, Kleinheisler és Dzsudzsák helye megkérdőjelezhetetlen. Ez ugye 7 játékos, talán még Szalait is ide lehet venni, habár az ő szerepköre elgondolkodtató. A legnagyobb tisztelettel, úgy gondolom, hogy Király és Gera ideje immáron lejárt. Óriási, amit tettek a csapatért, nem kell őket kitenni, de most már nem szabad rájuk alapoznunk. A kor eljárt felettük, s bizalmunkat a fiatalabbakba kell fektetni, hogy meglegyen a folytonosság.
Kapusposzt: Én úgy gondolom, hogy Gulácsinak oda lehet adni az 1-es mezt. Lipcsében ügyes volt mostanában, s ha stabil Bundesligás kapussá válik, akkor megkérdőjelezhetetlen a helye a kapuban. Dibusz, Megyeri, esetleg Bogdán még beleszólhat ebbe, viszont én csak Dibuszt érzem esélyesnek ebből a hármasból.
Védelem: Eléggé rendben van, az egyetlen gond a jobbhátvéd pozícióval van, mert, amint láttuk, Fiola kidőlésével nincsen minőségi pótlás. Bese Barnabást lehetne bátrabban próbálni (az EB-n nem is feltétlenül kellett, jó volt így). Vargával mi a helyzet? Őt nem lehet reaktiválni, vagy visszaesett a játéka? Én őt szerettem annak idején. Akit nem szeretnék sokat látni ezentúl, az Juhász. Szegény már nem a régi.
Középpálya: Én Pintért elég gyengének érzem. Nagy Ádám és Elek az, akinek a párosát el tudnám képzelni, Kleinheisler és Dzsudzsi helye egyértelmű, kérdés, kikkel lehetne erősebbé tenni a középpályát. Nem követem annyira az NB1-et, viszont Storck megmutatta, hogy adott esetben bátran lehet halászgatni fiatalokat.
Csatárposzt: Kéne egy igazi csatár. Tudom, nem lehet itt vásárolni. Jó lenne, ha Palermoban Baloghnak összejönne a dolog, mert Szalai nem igazi csatár (érdekes a szerepköre, mondtam, defenzív center), Böde nem tud sokat segíteni a támadásépítésben s gyakran Priskin is súlytalan. Meglátjuk
Ne tűnjön senkinek úgy, hogy én okoskodni szeretnék, vagy csomó játékost kitenni a csapatból. Büszkék vagyok mindükre, s hálás is azért, amit elértek!

Csak itt agyalgatok.
Nem lehet előre megmondani, hogy milyen fiatalokat lehetne beépíteni, a kulcs viszont az lenne, hogy most pár játékosunk külföldre igazoljon, erősebb bajnokságokba: Kádárt szinte biztosan elviszi egy erősebb angol csapat, nagyon talál a játékstílusa a Premier Leaguebe. Langnak, Guzmicsnak és Fiolának is lehetne esélye erre, ők játszhatnának a lengyeleknél is (Guzmics már ott van), aztán lehetne tovább lépni. Nagy Ádám mindenképpen nagy karriert futhat be, egyetlen dologra kell figyeljen, hogy ne menjen túl erős csapatba. Lovrencsics, Németh, Niko szintén fennebb léphetne, viszont a legjobban annak örülnék, ha végre Dzsudzsák is elkerülne egy német vagy angol középcsapatba, nagyon megérdemelné, hogy ott játszhasson. Óriásit nőtt a szemembe az utóbbi időben, annyi szidás után végre megérdemelné az elismerést, a lehetőséget. Nagyon szorítok neki!
Amúgy nem nézem le a magyar bajnokságot, az lenne a legjobb, ha az ottani színvonal emelkedne meg, viszont szerintem az most fontosabb lenne, hogy megnyíljon a piac nyugat fele, s akkor egyre kapósabbakká válnának a magyar tehetségek, ami a saját bajnokságnak is jót tenne.
Kicsit elragadtak a gondolataim, örülök, ha valaki el is olvassa.
Akit érdekel, készítettem pár magyaros avatart és aláírásképet, kiraktam a gfx csoportba.
RIA!