P.U.Y.O.L. írta:LG írta:A bajnokság első negyede alapján a Man. Cityről az a véleményem, h még mindig csak egy erős középcsapat, és nem egy nagy csapat. Ettől függetlenül a 4. hely meglehet nekik, mert a Spurs-nél talán még így is jobbak, de én többet nem várok tőlük. Csak azért kellemetlen, mert már elég sokat költöttek rá a csapatra. A Chelsea anno sokkal gyorsabban tudott eredményeket felmutatni.
Ez nem igaz. Az első 1-2 évben ők is csak fejetlenül vásárolgatták össze-vissza a sztárokat, mire végre kezdett kialakulni az alapcsapat. Felsorolni is nehéz lenne, hogy hányan fordultak meg a Chelseaben Abramovic érkezése után 1-2 évig.
Én eredményekről beszéltem. Már az első szezonban ezüstérem, és BL elődöntő. Másodikban bajnoki cím, és újabb BL elődöntő.
Az meg természetes, h mikor egy szinte teljesen új csapatot akar vki építeni, akkor rengeteg új játékos érkezik, és bizony általában abból sokan nem válnak be. Nézzük csak meg, h pl. nálunk a Barcánál is hány be nem vált igazolás volt pl. Pep óta, pedig a csapat magja nálunk megvolt.
De anno 2004 nyarán, amikor új csapatot kellett építeni rengetegen jöttek, igaz, a legtöbben be is váltak.
A Citynek mondjuk meg lehet érteni vhol, miért megy olyan nehezen. Egyenlőre ugyanis csak a pénz, ami vonzó lehet ott egy játékos számára, mert aki komoly sikereket akar elérni, az máshova megy. Pl. most nyáron is valószínűleg sok játékost elriasztott, h nem szerepelhetnek a BL-ban. Ha idén sikerül kivívni a BL szereplést, az vmilyen szinten áttörés lenne, és akkor megnyílna a lehetőség az igazán nagy klasszisok szerződtetésére.
LM10-nek viszont abban igaza van, h akkoriban még nem volt ennyire kemény a PL. 99 óta nem sikerült a BL-ban igazán tűz közelbe kerülnie angol csapatnak, és 2005-ben jött meg az áttörés.