Olykor már kicsit sértő az író megfogalmazása, s stílusa de sok igazságot mond el.Én is próbáltam hasonlókat múltkor leírni, egyszerűen nálunk a játékos képzés hiányzik, s a KIVÁLASZTÁS (mai napig nem mindig a legtehetségesebbek játszanak, tudjuk miért....)
Láttam én is Moniz edzését, Józsi azt se tudta milyen rendezvényen van, amit pl én is írtam PSG edzéssel kapcsolatban, itt is Moniz fogta az érett férfiak kezét és rángatta, hogy fiam neked itt kell helyezkedned ebben a meccsszituban, s ezek olyan alap dolgok hogy elmondani nem lehet, de mi még mindig a magyar virtus, meg a kreativitás meg anyám kínja, hát rég nem...
Bognár ezen mondata meg:
„A védekező futballt nem kell kitalálni. A védekező futball az az, hogy átengedem a területet – ehhez nagy tudás nem kell – és a kontrát megszervezem. A kontrajátékot meg nem is kell igazán megszervezni, mert a kontrajáték adja magát: ott vannak az üres területek (…)”
Ebből látszik 1; életében nem védekezett 2; halvány lila gőze sincs a mai modern futballról
A kiemelt rész a legmókásabb, ha ezt Kis Pista mondja a helyi ivóban rábólintok, hogy úgy legyen bátyja, de egy volt válogatott futballista, aki kb 40 éve a futball körül mozog, ennyit tud leszűrni az valami egészen elképesztő. (illetve nem az, neki ennyit tanítottak a kontra ebből áll meg a védekezés is.....)
Ismét csak mélységesen fel vagyok háborodva, s minden tiszteletem Sousa-é is pl, az egész magyar futball ellene van (jó magyar szokás szerint az IRIGYSÉG ismét mérhetetlen) veszekszik mindenkivel, botrány-botrányt követ, így a bírók úgy a bírók, de dolgozik, s nem a nagy szlogeneket mondja, hogy SZERETHETŐ CSAPATOT AKARUNK CSINÁLNI.....
S ami az egészben legrosszabb s paradox, hogy én is annyiszor de annyiszor csalódtam az egész "mi kis szerethető futballunkban" hogy elmondani nem lehet, de mégis gyermeki örömmel várom a hétvégi bajnokikat, s izgulok egy San Marino ellen is a Válogatottért.....