Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
trey88
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2015.02.14. 19:37:53

Kár hogy nem most játszunk velük..
daffy
Madridista

2015.02.14. 09:06:58

Chino írta: Félre ne érts nem temetem a srácot, de nagyon nehéz lesz ott neki, a körülmények áldozata is kicsit, mert ilyen fiatalon ilyen kérői voltak, el kellett mennie, de ahol ilyen eredménykényszer van, mint Madridban, nem biztos, hogy a legjobb lesz neki.
Csak van annyi ész Madridban,hogy megnézik mit tud és ha közel sem eleget,akkor dobják kölcsönbe. Szerencsére még csak 16,így a Castillában eljátszadozik egy picit. De én bízom benne,hogy jövőre megy kölcsönbe valahova.
Chino
Llegenda del Barça

2015.02.13. 17:50:56

daffy írta:
Chino írta: Az meg a másik dolog, hogy pont ezért szállnak el a fiatalok, mert ekkora hype-al leigazolják őket, ráadásul kap egy irdatlan fizetést. Ezért gáz az a 3 millás fizetés és nem amiatt mert megint ráfizetne anyagilag a klub. Plusz megindulhat egy hullám, ahogy az többször is megtörtént. Di Maria is leginkább erre ment rá. Jönnek majd a követelések,, hogy ha ő annyit keres és még semmit nem tett le sz asztalra, meg csak egy csikó, akkor én is többet kérek stb.
Ez rendben,de úgy írod,mintha a srác 100.000-ret kért volna,a Real meg mondta,hogy legyen inkább 3 milla. A többi klubbal kellett versenyezni,a Bayernnel biztosan,de talán a Barca is ott volt. Ha elviszi a Bayern 2,5 milliós fizetéssel,akkor az a Real szempontjából nézve milyen? Tegyük fel hogy kap 3 évet a bizonyításra,az csak plusz 1,5 millió euró kiadás a Bayern által fizetetthez képest. És nagy tehetség,ennyit megér. Van kb 15% esély rá,hogy lesz belőle valaki,ki kell fizetni sajnos,ahogy egy befutott játékosnál is ki kell fizetni mind a vételárat,mind a fizetést. Itt mivel taknyos a srác,nem volt magas a vételár,de valamivel meg kellett győzni,hogy fehérbe öltözzön és gondolom 3 csokiért nem írt volna alá.
Ne értsd félre,tényleg ha a fizetését nézzük,akkor rengetegnek hat. De tudom úgy nézni a dolgot,hogy lássak benne rációt.(fordítva is)
Ha nem fogja hozni hamarosan, amit elvárnak tőle (ami nagyon magasan van) könnyen kieshet a pikszisből.
Anyagilag nem lesz bukás,a Real pedig mi többet kívánhat?
Az más kérdés,hogy 23-24 éves korom előtt eszembe nem jutna Madridba igazolni. 16 évesen tökéletes az Ajax. Aztán a Dortmund. Majd utána lehet bl-t nyerni egy nagyágyúnál.
Pontosan azt írtam, hogy nem az a lényeg, hogy anyagilag bukik a klub. Az a pár millió ide vagy oda rohadtul nem számít, hanem, hogy ennek mik lehetnek a vonzatai.
Különben egyetértek veled. Oda lehetett volna adni szerintem -ahogy írtad is- valakinek, az Ajax tökéletes ilyen szempontból. Ha valakiben tényleg van potenciál, a hollandok nagy valószínűséggel kihozzák belőle, legalábbis sokkal inkább mint Madridban. Ebből a szempontból nem a Real a főnyeremény.
Én annak ellenére szurkolok a srácnak, hogy nálatok van, látszik hogy nagyon ügyes, bőven lehet belőle valaki, de tartok tőle, hogy nem fog tudni kiteljesedni. Nem azért írom, mert a Madrid ellen vagyok, de mindig vannak galaktikus igazolások, akik nem fognak padozni, hogy Odegaard fejlődhessen. Főleg, hogy ott a kp-n is elég fiatalok vannak. Még ha mondjuk Modric kiöregszik, Isco vagy James nem fog miatta padozni (három ilyen támadó szellemű kp-t nem bír el a csapat, bármi a taktika). Ha pedig valamelyik belátható időn belül távozik, Perez papa úgyis ki fogja nyitni a tárcát.
Félre ne érts nem temetem a srácot, de nagyon nehéz lesz ott neki, a körülmények áldozata is kicsit, mert ilyen fiatalon ilyen kérői voltak, el kellett mennie, de ahol ilyen eredménykényszer van, mint Madridban, nem biztos, hogy a legjobb lesz neki.
Forca Barca!!!!
daffy
Madridista

2015.02.13. 06:35:14

Chino írta: Az meg a másik dolog, hogy pont ezért szállnak el a fiatalok, mert ekkora hype-al leigazolják őket, ráadásul kap egy irdatlan fizetést. Ezért gáz az a 3 millás fizetés és nem amiatt mert megint ráfizetne anyagilag a klub. Plusz megindulhat egy hullám, ahogy az többször is megtörtént. Di Maria is leginkább erre ment rá. Jönnek majd a követelések,, hogy ha ő annyit keres és még semmit nem tett le sz asztalra, meg csak egy csikó, akkor én is többet kérek stb.
Ez rendben,de úgy írod,mintha a srác 100.000-ret kért volna,a Real meg mondta,hogy legyen inkább 3 milla. A többi klubbal kellett versenyezni,a Bayernnel biztosan,de talán a Barca is ott volt. Ha elviszi a Bayern 2,5 milliós fizetéssel,akkor az a Real szempontjából nézve milyen? Tegyük fel hogy kap 3 évet a bizonyításra,az csak plusz 1,5 millió euró kiadás a Bayern által fizetetthez képest. És nagy tehetség,ennyit megér. Van kb 15% esély rá,hogy lesz belőle valaki,ki kell fizetni sajnos,ahogy egy befutott játékosnál is ki kell fizetni mind a vételárat,mind a fizetést. Itt mivel taknyos a srác,nem volt magas a vételár,de valamivel meg kellett győzni,hogy fehérbe öltözzön és gondolom 3 csokiért nem írt volna alá.
Ne értsd félre,tényleg ha a fizetését nézzük,akkor rengetegnek hat. De tudom úgy nézni a dolgot,hogy lássak benne rációt.(fordítva is)
Ha nem fogja hozni hamarosan, amit elvárnak tőle (ami nagyon magasan van) könnyen kieshet a pikszisből.
Anyagilag nem lesz bukás,a Real pedig mi többet kívánhat?
Az más kérdés,hogy 23-24 éves korom előtt eszembe nem jutna Madridba igazolni. 16 évesen tökéletes az Ajax. Aztán a Dortmund. Majd utána lehet bl-t nyerni egy nagyágyúnál.
Chino
Llegenda del Barça

2015.02.13. 02:14:10

daffy írta:
MessiNeymarSuarez írta:meg ugye Odegaard 3 milliós fizetése se gyenge :mrgreen:
A tag ha csak fele olyan jó lesz,mint várják,már megéri. Ha meg nem,akkor bármelyik csapat ad majd érte 6-8-10 millát 3 év múlva. Az ő pénze csak elsőre tűnik soknak. Én örülök,hogy olcsó igazolásként próbálnak a fiatalok közé is újítani pár embert.

Csak ez nem így megy, hogy "hacsakfeleannyirajólesz". Ha nem fogja hozni hamarosan, amit elvárnak tőle (ami nagyon magasan van) könnyen kieshet a pikszisből. Az utóbbi éveket figyelembe véve nem lesz túl sok ideje megmaradni a felnőtteknél. Perez papát ismerve kiderült, hogy a nagy neveket nem fogják padoztatni, hogy hátha sikerül majd beépülnie. Főleg ilyen fizetési igény mellett. Azt pedig tudjuk, hogy egy fiatalt nem egy-két év beépíteni a nagycsapatba. Félek míg Perez az elnök a kissrác nem fog túl sok sót megenni, amit sajnálnék mert tényleg ügyes gyerek.

Az meg a másik dolog, hogy pont ezért szállnak el a fiatalok, mert ekkora hype-al leigazolják őket, ráadásul kap egy irdatlan fizetést. Ezért gáz az a 3 millás fizetés és nem amiatt mert megint ráfizetne anyagilag a klub. Plusz megindulhat egy hullám, ahogy az többször is megtörtént. Di Maria is leginkább erre ment rá. Jönnek majd a követelések,, hogy ha ő annyit keres és még semmit nem tett le sz asztalra, meg csak egy csikó, akkor én is többet kérek stb.
Forca Barca!!!!
daffy
Madridista

2015.02.12. 22:46:29

MessiNeymarSuarez írta:meg ugye Odegaard 3 milliós fizetése se gyenge :mrgreen:
A tag ha csak fele olyan jó lesz,mint várják,már megéri. Ha meg nem,akkor bármelyik csapat ad majd érte 6-8-10 millát 3 év múlva. Az ő pénze csak elsőre tűnik soknak. Én örülök,hogy olcsó igazolásként próbálnak a fiatalok közé is újítani pár embert.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2015.02.12. 22:42:08

S.Agüero írta:
James mi a fenének kellett oda? Helyére mehetne a szűrő a kp-ra.
Perez papának kellett valamit villantani Suárez után. :mrgreen:
Pontosan, ha már lemarad a "sztárigazolásról" akkor valamivel mégis el kell terelnie a figyelmet :mrgreen:
Tavaly is Neymarnak már előre hogy örültek a realosok, aztán nálunk kötött ki, szóval rögtön kellett valakiért 100 milliót adni, és Bale lett az. Idén meg Hámesz, mert lőtt egy szép gólt a VB-n.
Persze nagy tehetség, de nem ért annyit, meg ugye Odegaard 3 milliós fizetése se gyenge :mrgreen:
zola8787
Director del Fútbol

2015.02.12. 21:49:59

daffy írta:Kicsit kavarjuk meg a vizet :twisted:
Az El Confidencial szerint Flo kész eladni Ronaldot.
Kinek mi a véleménye?
A, hogy jelenleg tényleg top embe,r szóval elképesztő összegért válthatna klubbot (ha lenne aki megvegye) és annyit nem ér a következő 2-3 szezon, hogy ne érné meg (értem úgy, hogy 2-3 év múlva már nem lesz ennyire jó, szerintem).
MatyiG
Adminisztrátor

2015.02.12. 21:40:33

James mi a fenének kellett oda? Helyére mehetne a szűrő a kp-ra.
Perez papának kellett valamit villantani Suárez után. :mrgreen:
Petr
Entrenador del Barça

2015.02.12. 21:28:50

daffy írta:Kicsit kavarjuk meg a vizet :twisted:
Kinek mi a véleménye?
Igazad van, csapatszinten pótolható. Az árából kell egy Reus, egy igazi szűrő és egy fiatalabb kapus (pl.: De Gea) és még marad is rengeteg pénz keretet erősíteni. Bár szerintem Bale sokkal kevésbé illik oda, abból a pénzből kellett volna mindezt megcsinálni. James mi a fenének kellett oda? Helyére mehetne a szűrő a kp-ra.
defender3
Entrenador del Barça

2015.02.12. 21:18:14

Lehet csak azért lett bedobva, hogy erről beszélneken ne a sérülésről meg a buliról. Ha másért nem azért se érné eladni, mert CR mezt adnak el a legtöbbet meg az ő marketingje a legjobb és főleg Ázsiában sokan csak miatta nézik a Real meccseit, ugyanúgy mint nálunk Messi meg Neymar miatt a miénket. Gazdaságilak nem biztos, hogy megérné eladni. Meg Messin és Neymaron kívül még nincs olyan játékos akivel ennyi mindent lehetne eladni. Esetleg Jamesben van ez a potenciál de az még a jövő zenéje.
Szakmai szempontból szerintem lehetne pótolni de arra egy év minimum rámenni míg az új taktika kialakul, de mindenhol kell korszakváltás ami a Realnál nemsokára esedékes nálunk meg most zajlik.
daffy
Madridista

2015.02.12. 21:00:16

palesz77 írta:Szerintem is pótolható lenne, de ahhoz kéne egy olyan csapat is. Amíg Balekre és Hámeszre kell építeni, akik közül az egyik egyáltalán nem illik a spanyol fociba, a másiknak meg még nincs meg igazán a posztja, addig elég merész ötlet lenne szerintem..
Azért azt feltételezem,hogy bármelyik szélső is távozik,a helyén Reus fog szaladgálni. Ha Bale megy,akkor kb az árának a feléből. Ha Cr,akkor a harmadából,negyedéből. Okosan is lehet(ne) költeni a pénzt. Mondjuk nem James-ekre(aki pl egy nagybetűs csapatban nem rossz,már ami a hozzáállását illeti)
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.02.12. 20:55:21

Szerintem is pótolható lenne, de ahhoz kéne egy olyan csapat is. Amíg Balekre és Hámeszre kell építeni, akik közül az egyik egyáltalán nem illik a spanyol fociba, a másiknak meg még nincs meg igazán a posztja, addig elég merész ötlet lenne szerintem..
daffy
Madridista

2015.02.12. 20:49:39

Kicsit kavarjuk meg a vizet :twisted:
Kinek mi a véleménye?

Számomra hiába a világ egyik legjobbja,pótolható. Hogy miért,arra ismét a német csapatot hoznám fel példának. Nekik nincs Ronaldo,sem Messi. Csapatként megoldják. A Real Madrid kerete (és a CR-ért beszedhető pénz) minimum lehetővé kéne hogy tegye a csapatszintű pótlást. Függetlenül attól,hogy sosem voltam oda érte,top 3 focista ma. De ha beérkezne egy 150+ millió euró,akkor ott már lehet vakargatni a kopasz buksit.
Ettől függetlenül maradjon még a fenekén. Nem megy neki,ezért most őt kezdik ki mindennel,ahogy eddig Messit. Remélem Bale távozik,nem ő.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2015.02.12. 15:07:00

mess2009 írta:figyelem a Real játékát is és arra jutottam, hogy,csak olyan csapatnak van esélye ellenük akik támadó focit játszanak.( egy adott szinten !!)
lejjebb írtátok, hogy a támadó sztárok védekező munkája a kulcs náluk ez igaz ha a gyengéjüket keressük de megfordítva: erősségük, hogy a védelem igen aktívan támogatja a támadásokat!! Marcello és egyre inkább Carvalaj is kifejezetten veszélyes támadó-focira képes viszont ha u. itt védekezni kényszerülnek borul az erőviszony!
Varane : már most a világ egyik legjobb védőjének tartom. a legutóbbi meccsen ugyan nem ízlett neki a párosítás, de egy az egyben szinte verhetetlen.
Szerintem ahhoz egy igazán masszív csapat kell, erős aggresszív támadással és jó védekezéssel, mert ha csak támadni tud akkor könnyen ráfázhat mint pl a Bayern tavaly mert szétkontrázta a Real.
Ja és az egyik kulcsfontosságú: Nem szabad Roniékat beengedni a 16oson belülre, mert ha ők dobják fel magukat akkor általában be szokták fújni, ami mindent eldönthet.
Lásd pl az Atletico, régóta szorongatják a Realt, utoljára a BL döntőben tudtak nyerni ellenük, ott is ha nincs Ramos akkor bukta, mert a bekapott gól után lényegében köze se volt a Realnak a meccshez. Azóta a Spanyol Szuperkupát is elnyerték a Real elöl, illetve a Spanyol Kupából is kiejtették a Realt. Plusz a Bernabeuban is 1-2-re verték, úgy hogy a Realnak az az egyetlen gólja is a szokásos Ronaldo dive =11-es kombóból lett.

Talán nekünk pl lenne esélyünkaz Atleticon kívül, sokkal erősebb mentálisan is a csapat mint októberben, ott is hozhattuk volna jó eséllyel a meccset, csak nagyon szétesett a csapat, kérdéses 11-es után csúszott ki a kezünkből a meccs, és onnan jöttek sorra a bajok.
Deszép is lenne megint kiütni a Realt a Bl-ből mint 2011-ben.... :lol: bár azt se bánnám ha pl az Atletico ejtené ki, de úgyis elintézik hogy a buszos csapatokat mi kapjuk, mert a Realnak mégjobban nem fekszik a buszfoci elleni játék mint nekünk.
mess2009
Director del Fútbol

2015.02.12. 08:34:04

figyelem a Real játékát is és arra jutottam, hogy,csak olyan csapatnak van esélye ellenük akik támadó focit játszanak.( egy adott szinten !!)
lejjebb írtátok, hogy a támadó sztárok védekező munkája a kulcs náluk ez igaz ha a gyengéjüket keressük de megfordítva: erősségük, hogy a védelem igen aktívan támogatja a támadásokat!! Marcello és egyre inkább Carvalaj is kifejezetten veszélyes támadó-focira képes viszont ha u. itt védekezni kényszerülnek borul az erőviszony!
Varane : már most a világ egyik legjobb védőjének tartom. a legutóbbi meccsen ugyan nem ízlett neki a párosítás, de egy az egyben szinte verhetetlen.
szekelygyula
Jugador del Barça

2015.02.12. 08:16:24

LG írta:
MessiNeymarSuarez írta:Szerintetek BL-ben a Realt ki képes kiejteni? (atleticon kivül,mert úgyis megoldják hogy elkerüljék egymást mert égő lenne ha kiejtené az Atletico)
Én a 4-0 ellenére is azt mondom, két meccsen kiejtené a Real a városi riválist.
Ne feledjük azt sem, hogy Ancelottinak a BL-ben mindig ment.
Én úgy gondolom, hogy a Chelsea, Barca, Bayern hármasnak lehet reális esélye kiejteni a Realt, de 50 százaléknál egyiknek sem adnék nagyobb esélyt a továbbjutásra.
Játszottak már idén oda-vissza vágót, és 4-2-vel a matracosok jutottak tovább.
LG
Az Év fórumozója 2016

2015.02.11. 23:30:56

MessiNeymarSuarez írta:Szerintetek BL-ben a Realt ki képes kiejteni? (atleticon kivül,mert úgyis megoldják hogy elkerüljék egymást mert égő lenne ha kiejtené az Atletico)
Én a 4-0 ellenére is azt mondom, két meccsen kiejtené a Real a városi riválist.
Ne feledjük azt sem, hogy Ancelottinak a BL-ben mindig ment.
Én úgy gondolom, hogy a Chelsea, Barca, Bayern hármasnak lehet reális esélye kiejteni a Realt, de 50 százaléknál egyiknek sem adnék nagyobb esélyt a továbbjutásra.
daffy
Madridista

2015.02.11. 22:47:42

Bob_Marley írta: 80-at viszont egészen biztos nem ér, s kockázatos kiadni érte ennyit.
És ha azt mondom,hogy Illarra 30+, Bale kb 90?
60at ennek fényében szerintem megér. Sőt,James-nél is többre tartom,az árát be sem írom...
A Realnál úgyis el kell gondolkodni, hogy mit is akarnak, mert szerintem a védelembe jobban kéne erősítés nekik, Pepe még pár évig jó, Varanet meg ha elkerülik a sérülések a közeljövő egyik legjobb középsővédője lehet de ahhoz játszatni kéne. Az AtMa ellen is érződött rajt a meccshiány.
Szerintem nem a védelemben van a baj,hanem a védekezésben. Kroos a seggén veszi a levegőt. Bale és Ronaldo "védekezését" Ancelotti is lehozza az oldalvonal mellett. Ma már ha nem veszi ki a részét mind a 11 ember a védekezésből,akkor ott emberhátrány van valahol.
danianevem
Entrenador del Barça

2015.02.11. 21:58:08

MessiNeymarSuarez írta:link
A különbség...
Nekem teljesen mindegy, hogy ki lövi a tizenegyest, csak értékesítse. Ráadásul pont annak a Neymarnak kellett átadni a lehetőséget, akinek a legkevésbé ment a hármasból?
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2015.02.11. 21:54:00

Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.02.11. 21:16:33

Még mindig erősebb egy olasz bajnokság mint egy brazil. Írhattam volna Napolit vagy Laziot is. Inter sajnos valóban középcsapat de ez remélhetőleg nem lesz sokáig így. :evil:
Kép
Kép
Kép
defender3
Entrenador del Barça

2015.02.11. 21:09:05

Bob_Marley írta: Neymar Európátban sem járt még előtte, míg a francia már Inter meg Milan vagy éppen Roma ellen játszott ha nem éppen EL vagy BL meccse volt. 80-at viszont egészen biztos nem ér, s kockázatos kiadni érte ennyit.
Csak a bibi az az, hogy a Milan meg az Inter jelen pillanatban a nem túl erős olasz bajnokságban is középcsapat. Ha meg a Milan akkor nem tudok elmenni szó nélkül arról, hogy a tavaly mennyire sztárolt Lopez nem tudott komolyabb csapatba menni.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.02.11. 21:03:52

Erős túlzás, hogy Pogba nem teljesített még magasabb szinteken. Juventus meghatározó játékosa, nemzetközi rutinnal s válogatott szerepléssel. Neymar Európátban sem járt még előtte, míg a francia már Inter meg Milan vagy éppen Roma ellen játszott ha nem éppen EL vagy BL meccse volt. 80-at viszont egészen biztos nem ér, s kockázatos kiadni érte ennyit.
Kép
Kép
Kép
defender3
Entrenador del Barça

2015.02.11. 20:58:27

Ha a Juvénak van esze akkor eladja 80-100millióért ennyinél többet úgy se kaphat érte, meg abból a pénzből amit kapnak érte vehetne 3-4 jó játékost. Úgyis már csak egy európai középcsapat ahhoz, hogy újra nagycsapat legyen kéne olyan 250-300millió amit szabadon elkölthetnek.
A Realnál úgyis el kell gondolkodni, hogy mit is akarnak, mert szerintem a védelembe jobban kéne erősítés nekik, Pepe még pár évig jó, Varanet meg ha elkerülik a sérülések a közeljövő egyik legjobb középsővédője lehet de ahhoz játszatni kéne. Az AtMa ellen is érződött rajt a meccshiány.
Válasz küldése