Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
hank1ee
Director del Fútbol

2014.08.12. 22:44:24

Azért ebből a meccsből megítélni, hogy hol tart a Real, és ezt így ránk kivetíteni, ahogy többen is teszitek, mocskosul erős. :) Ez a meccs a felkészülés része még inkább, ahogyan a szuperkupáknál lenni szokott, mi meg még nem is léptünk pályára tétmeccsen, ráadásul 2 hét múlva lesz csak az első. Hát hanyatt ne dobjuk már magunkat azért, mert ilyen játékosokkal jól bírt játszani a Madrid egy spanyol top mínusz csapat ellen!
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
roby122
Entrenador del Barça

2014.08.12. 22:43:53

LG írta:
Én örülök, h mi nem estünk ilyen hibába,
Szerintem meg pont beleestünk. A védelmünkön spóroltuk meg Suarez árát, és szvsz Alexis Sánchez mezőnymunkája is hiányozni fog a jobb szélről.

Igaz , Alexis mezőnymunkája sokat fogjuk még visszasírni , de egy olyan csapat ellen akinek a labdatartás a fő szokása (ismeretesen Barca) , ott ennyire nem fog ficánkolni James meg Kroos , VKP nélkül meg úgy mennek át rajtuk ahogy akarnak.
Mellesleg Mascherano ott középen nem fog az ellenféllel kesztyűs kézzel bánni.
Gratulálok nekik , jó erős csapat a Madrid , de elszállva ne legyünk , hosszú még a szezon.
Alonso0190
Jugador del Barça

2014.08.12. 22:41:54

Vicc, hogy egy RM - Sevilla SzKupa után sokaknak az jön le, hogy semmi esélyünk meg stb., miközben még a pályán se láttuk az A Barcát. Tavaly is az ment, hogy fu de kikapunk ellenük aztán pedig tudjuk mi lett...
"Inkább vagyok a nyolcadik helyen egy olyan csapattal, ahol ezer ember azt akarja, hogy a hetedik helyen végezzek, mint a harmadik helyen egy olyannal, amelyik a fordítottját akarja." - Fernando Alonso
na0421
Barça B

2014.08.12. 22:31:41

Nekem picit uncsi ez a meccs, be is aludtam az első félidő felénél. Mondjuk azért is mert ez "csak" egy szuperkupa, nem igazán van tétje az ilyeneknek szerintem, max annyi, hogy a győztes csapat kiteheti a vitrinbe, oszt fotózhatják a kínaiak, még ha nem is tudják mi az. :D
Amúgy szerintem nem játszik jól egyik csapat sem.
Denist figyelem én is, a Sevilla legjobbja, nem tudom, hogy ez neki dicséret-e, vagy a Sevilla szégyene. Mondjuk a Sevilla mentségére legyen mondva, hogy eladták a legjobbakat. A jó játékosokkal felálló Sevilla is nagy csodával nyerte az Európa ligát, de ez a kifilézett csapat tényleg nem a legjobb sajnos, pedig én nagyon szeretem a Sevillát.

Amúgy nekem is tetszik ez a "ki se álljunk a Real ellen, ők a világ legerősebb csapata", mondta a kollega egy szuperkupa félidő után, úgy hogy mi még nem is játszottunk komolyabb meccset hozzáállás. És ha jól láttam előjött a kedvencem: nem nézem a meccset, de... :D az argentin meccseknél voltak hasonló hsz-ek: "most kapcsoltam be a tévét egy perce, de Messi megint pocsék meccset játszik és csak sétálgat" :D
Én amúgy az Atleticótól nagyon tartok, ők konkrétan tényleg erősödtek, és tavaly egy meccsen nem tudtuk őket legyőzni, ami nem baj, a nagy baj, hogy 1 max 2 meccs kivételével erre esély sem volt.. remélem nem sikerült kipihenniük magukat rendesen, vagy lefáradnak a spanyol szuperkupán.

Kicsit visszatérve a Realra: a pesszimistáktól kérem, hogy nagyon lüktessenek a Klasszikusok előtt, mert az elmúlt években gyak háromszor volt a fórum pesszimista: a tavalyi két bajnoki előtt, és az 5-0 előtt. Lehet, hogy jó ómen :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára na0421 2014.08.12. 22:45:59-kor.
crixus
Entrenador del Barça

2014.08.12. 22:27:39

Válaszolva az összesre.

Neymar témához. Megszámoltam és a barátságos meccsekkel együtt, több, mint 31 meccset (a barátságosakat már nem számoltam meg) játszottak együtt, ami ha jól számolom, akkor több, mint a szezon fele. Ezt mondtam... Tehát abszolút olyan témában megy a kardoskodás, ahol nincs igaza azoknak, akik Cruyff ellen vannak. :roll: + Nem arról van szó, hogy Neymar mennyire jól használja ki a helyzeteit, érzi az európai focit, hanem arról, hogy Messivel mennyire értik egymást, mennyire tudják segíteni egymást. Eddig szinte semennyire, ezt tavasszal láthattuk is...

És itt kezdődik a "magas ló" téma. Olyan dolgokkal kapcsolatban fogalmaztok meg sokan véleményt, aminek egyébként cseppet sem jártok utána. Erre írtam, hogy ennél Cruyff valószínűleg jobban tudja. Egyébként kár Cruyff-ot összehasonlítani akár Zubizarreta-val akár más vezetőségbeli taggal, mivel előbbi sokkal tapasztaltabb ha futballról van szó és sokkal jobb szeme is van a futballhoz, mint akármelyik másiknak. Sértődöttség pedig lehet, hogy van benne, de egyrészt jogosan, másrészt pedig NEM MOND ROSSZAT, valós dolgokról beszél.
Ami pedig az egyes megítéléseket illeti, kötve hiszem, hogy Mathieu-ről vagy Rakitic-ről tavasszal BÁRKI is azt mondta volna, hogy na igen ők ide valóak, sőt. Csak mivel leigazoltuk őket, egyből szimpatikusabbak lettek, egyből mentek a (semmitmondó) youtube-videók és egyből az lett a vélemény, hogy megütik a szintet. Holott ez nem így van még mindig. A Barca-nak egy játékmesterre lett volna szüksége, aki sokkal inkább volt Modric ha a horvát válogatottból indulunk ki, Kroos-ról nem is beszélve. És akkor a madridiakon kívül más klubokról nem is beszéltem. A Madrid igenis jól igazolt, és Di María nem feltétlenül volt támadó középpályásnak való, volt nem is egy gyengébb teljesítménye. Jó döntés volt a "helyére" Rodriguez.
Persze, mi fikázhatjuk, mert annak drukkolunk, hogy ne váljon be, de itt objektivitásról már szó sincs. És itt kezdődnek sokaknál a problémák és jönnek a fals vélemények. Pont mint az otthoni politikával kapcsolatban... :roll:

De hogy a topic témájához is írjak. Nem vagyok elájulva a Real mai játékától, de rosszul sem játszanak. Nekem is az a véleményem, hogy simán be fogják húzni a ligát és a kupát is, nekünk ezzel a kerettel esélyünk sem lesz. A BL más kérdés, ott bármi lehet, lehetsz papíron akármilyen erős.
LG
Az Év fórumozója 2016

2014.08.12. 22:24:54

Én örülök, h mi nem estünk ilyen hibába,
Szerintem meg pont beleestünk. A védelmünkön spóroltuk meg Suarez árát, és szvsz Alexis Sánchez mezőnymunkája is hiányozni fog a jobb szélről.
Bestbarca írta:
Szerintem te lemaradtál az utóbbi két szezonról. :roll: Ok, megnyertük a tavaszi bajnoki klasszikust, hozzáteszem, hogy nekem ott is jobban tetszett a Real játéka, Ramos szerencsétlen megmozdulása nagyon kellett, hogy betudjuk húzni mérkőzést. De volt egy csomó meccs, amit teljesen reménytelen játékkal elbuktunk, pedig az általad emlegetett úriemberek közül Suarezt leszámítva mind a pályán volt. Én Guardiola éra sikerkovácsaitól sokat már nem várok, túl vannak ők pályafutásuk csúcsán. Inkább az újabb emberekben van a bizodalmam.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára LG 2014.08.12. 22:34:24-kor.
Bestbarca
Entrenador del Barça

2014.08.12. 22:23:15

Hagyjuk már ezt a Real tömjénezést...Úristen...Tavalyinál semmivel sem erősebbek,amikor rossz formában rossz taktikával otthon vertük őket...Azért ez ellen a Sevilla ellen visszafelé futva is rúgnánk egy 3mast. Amúgy meg a nyakamat rá hogyha elkapja a fonalat a Barca,ilyen Kroos meg Rodrigez félék labdába nem érnek...Hol van bármelyikük Initől vagy Xavitól,hagyjuk már.Sokan azt hiszik a Barca középpálya már kifingott,mert volt 2 gyengébb szezon ahol sérültek voltak rendre a kulcsemberek meg rossz taktika volt...Kross jójó de Inihez képest közepes.Xavit meg nyugodtan írják csak le,majd a pályán megmutatja.Rakitic meg lazán jobb lesz mint Modric.Modricban Kroosban kb 5 éve nem értem mit látnak az emberek.(No még pláne Khedirában.) Jó munkások de a zsenialitás sehol. Elől meg Benzema, no a világ röheje hogy elköltenek kb 1milliárd eurót és ő még kezdő...Hátul meg megnézem majd mit kezdenek a mi támadóinkkal.Közepes napon is benyalnak 3 az tuti. De ez privát vélemény, én nem látom a madridban azt a hűhát.Egy jó kupa csapat,nem több...Top3 tény, de verhető ha uralni tudjuk a játékot sok esélyük nem lesz. Lásdd Dortmund tavaly lemosta őket,mázliuk volt...

És mi a fenét sírunk,végülis nálunk csak Xavi,Ini,Messi,Neymar,Suarez félék futkosnak...Bármelyikük jó napot fog ki nyertünk...
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola

„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)

http://www.youtube.com/watch?v=CESroqFl ... re=related - Hatalmas!!!
kristop
Entrenador del Barça

2014.08.12. 22:20:53

nekem tetszene, ha ez lenne az alapcsapatuk. egy erősebb csapat átrobog ezen a james, kroos, modric középpályán. galaktikus utánérzés. főleg a bale + cé széllel.
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
MyShadow
Jugador del Barça

2014.08.12. 22:14:52

csababarca írta:Nem nézem a meccset, de a keret mélységét és minőségét nézve, rég láttam ekkora esélyt bl címvédésre. Tavaly a bayernre lehetett számítani,de ott stílusváltás volt,stb...itt a madridnál minden maradt,csak igazoltak még egy extraklasszist,meg egyet aki az lehet,ha már nem az. Plusz van egy Ancelotti, aki tudja kiket vett, hova, hogyan tudja kihasználni képességeiket. Mondjuk Kroost akárhova rakhatná,bármelyik csapatban helytállna,akárhol.
Na ehhez képest mi akiket igazoltunk a hiányposztokra (védelem,kp)abszolút középszerek, amivel nem lenne baj,ha egy elit csapatunk lett volna,amit csak kicsit be kell foltozni,fel kell frissíteni, de itt már nem erről volt szó.

Mindegy,bármi megtörténhet,de sok reményem idén sincs.
Nem tudom, hogy vagytok vele, ismerős-e a dolog...:D de anno volt egy galaktikus Real, teletömve sztárokkal és egy Makelelével, egyszer úgy történt, h ez a kis ember, aki csendben végig robotolta a meccseket, távozott, és hopp, maradt egy semmit sem dolgozó, de csupa nagy névből álló, azonban az eredményeket már szállítani képtelen csapat!

Én örülök, h mi nem estünk ilyen hibába, de sztem Perez papa újból belesétál. ha rajta múlik!
No nem idén, mert Kroosnak ugyan már most jókora arca van, és James Rodriguez sem kis nevek, de azért nem akkora sztárok!

De én nem adok nekik 2 évet, és ugyanott lesznek, mint az ezredfordulót követően.
Nem kívánok nekik ilyet, de erre tart a dolog, Xabi kiöregszik, Khedirának már rég kifelé áll a lába ( bár nem értem miért, és sokkal többet látok benne, mint a többség ) és Illaramendi sztem nem tudja pótolni őket:)

Én nagyon várom az idei bajnokságot, nálunk sok változás lesz, sztem az Atma kerete erősödött, de nem hiszem, hogy annyira akarás lenne bennük, mint az előző évben volt, de még így is ott lehetnek, Madrid fehér fele pedig erősödött, kevés változás lesz, mélyebb kerettel összeérve erősek lesznek:)

Szóval izgalmas szezon elé nézünk!
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2014.08.12. 22:11:34

Ne temessük még a csapatunkat, bármi megtörténhet. Eddig a Real leigazolta Kroost és Hámeszt. Ezek közül utóbbiról azt sem tudom, hogy a pályán van-e, utóbbi pedig úgy néz ki, beválik, hasonlóan, mint nálunk Rakitic. Nekem eddig úgy tűnik, hogy Ivan több mezőnymunkát végez, mint a német. Azért tavaly is 2x vertük őket egy Mascherano-Pique védőpárossal... Ráadásul most itt van nálunk az a Suarez, aki egyszerűen bármit megtesz a győzelemért. A cseréket illetően pedig tényleg gyengébb a kispadunk, de megismétlem, ez futball, bármi megtörténhet.
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2014.08.12. 22:07:23

Nem egy félidő alapján mondom, már a tavalyi szezon végére nagyon erős csapatot épített fel Ancelotti, és idén még tovább erősödtek. Persze ettől még nem lefutott a bajnokság, de a szinte biztos, hogy ők nagyon jók lesznek, mi is azok lehetünk, de nálunk szvsz sokkal több a ha, és kérdőjel. Nézzük csak a két legnagyobb sztárt, Ronaldo bombaformában van, ez már látszik, Messi kérdőjel, hogy milyen lesz a szezonban. Vagy a két edzőt, Ancelottit nem kell bemutatni, LE edzőként viszont igen nagy kérdőjel, főleg, ha a római munkásságára gondolunk. :roll:
Én csak az 1.félidőig nézem/néztem a meccset de ott Denis Suárez játéka tetszett belőle sem lesz rossz játékos
Ő viszont nekem is nagyon tetszik, azt hiszem, ha lesz időm, akkor megnézek pár Sevilla meccset a szezonban.
Ha ennyire nem bízol a Barcában nem is szereted a csapatod
Így van, csak az az igazi Barca szurkoló, aki triplázást szajkózza mindig minden körülmények között, a szavazáson is gondolkodás nélkül arra nyom. Igaz, tavaly nem jött össze, de megtudjuk magyarázni, hisz magyarok vagyunk. #-o
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára LG 2014.08.12. 22:11:36-kor.
roby122
Entrenador del Barça

2014.08.12. 22:06:54

Rinku írta:
ZBarca írta:Ha tényleg annyira bitang erős lenne, akkor már kettővel vagy hárommal mennének.
Ez már csak szőrszálhasogatás. Hozzájuk képest porfingok vagyunk és nagyon meg fognak verni minket. Cserének is olyan játékosaik vannak, akik bármikor vernek 1-2 gólt. Iszonyat erős csapatuk van, a BL-ben bármi megtörténhet, de a Ligát végig fogják verni, mint a vikingek Angliát. Esélyünk sincs, a mi keretünk sem nem mély, sem nem erős az övékhez képest. Ne várjatok semmit a szezonunktól, nem érdemes, valahol az Atletico szintjén mozgunk, nagyon maximum ott. Rosszul vagyok, ha minimum a két Real-Barcára kell gondolnom, ami a szezonban lesz.
El ne csöppenj kérlek... már megbocsáss , de ez szánalmas. Meg mi az , hogy ne várjunk semmit a szezontól ? Ezt így egy meccs alapján megmondod ? Barcát teljes kerettel még játszani sem láthattad , bírom a jósokat.
Cserének van egy két jó játékosuk (Isco , Di Maria , Jesé) ennyi , de egyik se fogja sokáig tűrni a padozást , egyedül Jesé , mert neki még itt lehet jövője.
Atletico szintjén mozgunk maximumon ? Ember lassan a Deporral fogjuk játszani a rangadót... kemény dolgok vannak itt. #-o
Ha ennyire nem bízol a Barcában nem is szereted a csapatod , ne a nevekből mond meg ki a jobb. Ez a siránkozás is szánalmas.
Elismerem tényleg erősek , de azért ennyire ne szálljunk el ettől , mégis csak egy Spanyol erősebb középcsapat ellen játszanak.
Bocs a hangnemért , de ez most kicsit felhúzott.
Varatrix
Director del Fútbol

2014.08.12. 22:06:28

Ami nagyon szembetűnő hogy Kroos mocskosul illik ebbe a csapatba, pedig így sem gyengék. James viszont egy UFO a pályán.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Alfa
Entrenador del Barça

2014.08.12. 22:00:02

Én csak az 1.félidőig nézem/néztem a meccset de ott Denis Suárez játéka tetszett belőle sem lesz rossz játékos 8)
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.08.12. 21:59:23

Nem nézem a meccset, de a keret mélységét és minőségét nézve, rég láttam ekkora esélyt bl címvédésre. Tavaly a bayernre lehetett számítani,de ott stílusváltás volt,stb...itt a madridnál minden maradt,csak igazoltak még egy extraklasszist,meg egyet aki az lehet,ha már nem az. Plusz van egy Ancelotti, aki tudja kiket vett, hova, hogyan tudja kihasználni képességeiket. Mondjuk Kroost akárhova rakhatná,bármelyik csapatban helytállna,akárhol.
Na ehhez képest mi akiket igazoltunk a hiányposztokra (védelem,kp)abszolút középszerek, amivel nem lenne baj,ha egy elit csapatunk lett volna,amit csak kicsit be kell foltozni,fel kell frissíteni, de itt már nem erről volt szó.

Mindegy,bármi megtörténhet,de sok reményem idén sincs.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
danianevem
Entrenador del Barça

2014.08.12. 21:58:41

Azért mielőtt pár ember már eltemetné a csapatot, talán érdemes lenne belegondolni, hogy ebben a Sevillában eddig az a Denis Suárez az egyik legjobb, aki tavaly még a Barca B-ben tolta...

A Real úgy tűnik hozza a kötelezőt Bale és Ronaldo ihletett formában tolja, Kroos pedig továbbra is egészen elképesztő zsugás. De az igazi kihívás majd ősszel és tavasszal lesz előttük is, meg előttünk is.
Rinku írta:Rosszul vagyok, ha minimum a két Real-Barcára kell gondolnom, ami a szezonban lesz.
Na erre még a másikon is azt mondják, hogy "a tokás Messi meg a 49 éves Xavi is felszívja magát". Szóval az El Clásico az El Clásico, és a mai Barca nagyon nem egyenlő ezzel a Sevillával...
zola8787
Director del Fútbol

2014.08.12. 21:56:15

kanty írta: Nyilván egy félidő alatt el lehet dönteni, hogy bivalyerős vagy sem.
Ránézel a kispadra és látod, hogy nem Sergi Roberto félék ülnek ott. Kb Fifában szokott ilyen erős padom lenni, vagy még ott sem.
baas11
Entrenador del Barça

2014.08.12. 21:54:34

Rinku írta:
ZBarca írta:Ha tényleg annyira bitang erős lenne, akkor már kettővel vagy hárommal mennének.
Ez már csak szőrszálhasogatás. Hozzájuk képest porfingok vagyunk és nagyon meg fognak verni minket. Cserének is olyan játékosaik vannak, akik bármikor vernek 1-2 gólt. Iszonyat erős csapatuk van, a BL-ben bármi megtörténhet, de a Ligát végig fogják verni, mint a vikingek Angliát. Esélyünk sincs, a mi keretünk sem nem mély, sem nem erős az övékhez képest. Ne várjatok semmit a szezonunktól, nem érdemes, valahol az Atletico szintjén mozgunk, nagyon maximum ott. Rosszul vagyok, ha minimum a két Real-Barcára kell gondolnom, ami a szezonban lesz.
Ne fossal a védelmük messze nem olyan erős ....a spanyol szuper kupán majd meglátod !
A Sevillabol meg nagyon hiányzik Rakitic a támadás építéshez ....ez jól látszik !
"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
mahitoo
Entrenador del Barça

2014.08.12. 21:51:07

Rinku írta:
Emlékszel még az igazi galaktikus Madridra? Várjunk még egy picit ezzel.
"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" :D
MatyiG
Adminisztrátor

2014.08.12. 21:50:52

Rinku írta:
Tavaly is ezt mondtátok, de aztán oda-vissza vertük őket a bajnokságban.
Rinku
Director del Fútbol

2014.08.12. 21:43:08

Football, bloody hell. /SAF/
kanty
Llegenda del Barça

2014.08.12. 21:40:11

ZBarca írta:
zola8787 írta:Ez a Real Madrid bitang erős. Ha Bl-re nem kellene tartalékolniuk néha szerintem 6 pont kivételével végig verné a mezőnyt. (Minket nem :twisted: )
Ha tényleg annyira bitang erős lenne, akkor már kettővel vagy hárommal mennének.
Nyilván egy félidő alatt el lehet dönteni, hogy bivalyerős vagy sem.

Kíváncsi vagyok amúgy erre a Realra, kicsit túl sűrűnek tűnik a keret, nem lesz egyszerű dolga Ancelottinak, hogy úgy keverje a lapokat, hogy az egókkal se legyenek gondok.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2014.08.12. 21:35:38

zola8787 írta:Ez a Real Madrid bitang erős. Ha Bl-re nem kellene tartalékolniuk néha szerintem 6 pont kivételével végig verné a mezőnyt. (Minket nem :twisted: )
Ha tényleg annyira bitang erős lenne, akkor már kettővel vagy hárommal mennének.
Kép
hank1ee
Director del Fútbol

2014.08.12. 21:34:44

"Kroos mintha mindig is a Real Madridban futballozott volna." - kommentátor

Aláírom.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
zola8787
Director del Fútbol

2014.08.12. 21:29:02

Ez a Real Madrid bitang erős. Ha Bl-re nem kellene tartalékolniuk néha szerintem 6 pont kivételével végig verné a mezőnyt. (Minket nem :twisted: )
Válasz küldése