Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Úgy tűnik valaki nem akar sokáig Ronaldo "árnyékában" tengődni...PCsabi írta:kép
Nem akarok belekeveredni a vitába, viszont erre reagálnék. Nem, nem játszottak sokat, főleg, hogy Neymar egy teljesen új közegbe került. Maga az európai foci is sokkal másabb, míg Spanyolországban is jóval többet és keményebben faultolnak, de ami fontosabb: Brazíliában kora ellenére szinte félistenként tisztelték, itt ő legfeljebb Messi után a másodhegedűs lehet. Ez pedig nemegyszer meglátszott a játékán, ziccereknél is többnyire az argentint kereste, de idén már nem hinném, hogy ne merne bátrabban játszani.crixus írta:Pár meccset játszott együtt Messi és Neymar??? Néztél te meccseket a tavasszal? De ősszel is volt még idény elején nem egy meccs, ahol mindketten a pályán voltak. Összességében most nem fogom neked megszámolgatni, de a meccsek legalább felén együtt játszottak.
Szerintem de. Xabira már nem lehet építeni,Illarramendire eddig sem és eztán sem lehet. Kroos nagyon fontos és jó igazolás. Ha Vidal váltotta volna még Khedirát,akkor azt mondanám,hogy tökéletesen sikerült a nyár.Chino írta: Kroos-ról ki is fejtettem a véleményem, de ő se hiányposztra érkezett.
Hagyjuk már ezt a "tebiztosjobbantudodmintők" dumát. Ennyi erővel ott bárki bármit is csinál, bármit mond az tökéletes, mert ő ért hozzá. Ha így gondolod akkor miért éri kritika Zubit? Ő biztos jobban tud mindent.crixus írta:Pár meccset játszott együtt Messi és Neymar??? Néztél te meccseket a tavasszal? De ősszel is volt még idény elején nem egy meccs, ahol mindketten a pályán voltak. Összességében most nem fogom neked megszámolgatni, de a meccsek legalább felén együtt játszottak. Télen volt Messinek egy sérülése, ami miatt 2 hónapot kihagyott, idény végén pedig Neymar nem játszott, illetve a brazil a télen is kihagyott egy hónapot. De ennyi, ráadásul a téli sérülés idejére esett az akkori BL és bajnoki szünet is.Chino írta: ...
Öngól rúgott? Igen, biztos te meg itt páran jobban látjátok.![]()
Suárez önmagában jó igazolás, persze, de nem egészen olyan típus, mint Eto'o volt, aki szinte csak a kapu előtt tevékenykedik. Ebből lehet gond, Cruyff pont, hogy jól látja.
Nem mondtam, hogy a Madrid annyira rosszul igazolt volna, Kroos-ról ki is fejtettem a véleményem, de ő se hiányposztra érkezett. James pedig egyelőre tehetség, bár egy 23 éves tehetséget nem ekkora sztárként aposztrofálnak. És tartom, hogy a Vb nélkül, ha fel is figyel rá a Real 40-nél többet nem ad érte. Azt pedig, honnan tudod hogy kap majd annyi lehetőséget. Habár egy 80 milliós igazolást nem hiszem, hogy padra mernek tenni. De akár vehetjük Iscot. Ő még nagyobb tehetségként érkezett Madridba, és azt hiszem van is benne annyi mint a kolumbiaiban, de ő se robbantott.crixus írta:Az, hogy a Madrid meg rosszul igazolt az vicc. Rodriguez lehet, hogy kérdéses, de nem véletlenül fizetett sokat érte korábban a Monaco sem és "fedezte fel" a Porto sem. Hatalmas tehetség, aki ha megkapja a játéklehetőséget, akkor nagy eséllyel lesz klasszis. A Real-ban pedig meg fogja. Ez bőven nem 50-50 % arra, hogy legyen belőle valaki.
Nekem semmi bajom a kritikával, még ha negatív is, sőt. Távolról sem értek egyet a klub minden döntésével. De Cruyff szemmel láthatóan nagyon szelektáltan kritizál. Azokról nem nagyon hallottam kritikát akik régen itt vannak és mélyen maguk alatt teljesítenek. Folyamatosan csak az új igazolások, közülük is szinte csak a nagyok, vannak nála terítének és lehet hogy véletlen, de a Laporta érában azért kicsit másak voltak a nyilatkozatai.crixus írta:Abszolút nem érzem sértődöttnek, annak ellenére, hogy Rosell kitette. Látom nem érted meg Te sem a kritika lényegét...![]()
Nem akarok sokakat megbántani, de a fórumról is süt, hogy mennyi a buta ember. Nem lehet felérni ésszel, hogy ha valakit támogatsz, akkor az nem azt jelenti, hogy minden egyes lépésével, mozdulatával tökéletesen egyetértesz. A támogatás részének kell lennie a kritikának is és igenis ha valami nem jó, akkor ki kell mondani, hogy nem jó, nem pedig addig csűrni csavarni, ameddig ki nem hozza az ember, hogy az akkor is jó.
Már-már vicces amennyire elfogultak itt páran, pedig én is a klubnak szorítok. Kicsit olyan ez, mint a politika... ha XY párt csinál valamit akkor az egyszerű (negatív értelemben) szavazó akkor is jót lát benne, ha az adott lépés nem az, mert természetesen maga a párt mindig azt fogja mondani a médiában, hogy ők nagyon jól csinálták, csak mások állítják be rossznak, olyanok, akik ártani akarnak meg csak lejáratni...Holott éppen az kritizál, tesz fel kérdéseket, aki gondolkodik is a dolgon, nem csak zsigerből reagál...
Úgyhogy vitába itt sem fogok belemenni, nyilván Cruyff egy sértődött vénember, Te(ti) pedig jól gondoljátok.
Igen tudom hogy a más poszton vannak (James meg szerintem szélsőErxy írta:Suárez egy vérbeli cenyó, James pedig egy 10-es, esetleg szélső. Mi közük van nekik egymáshoz?
Pár meccset játszott együtt Messi és Neymar??? Néztél te meccseket a tavasszal? De ősszel is volt még idény elején nem egy meccs, ahol mindketten a pályán voltak. Összességében most nem fogom neked megszámolgatni, de a meccsek legalább felén együtt játszottak. Télen volt Messinek egy sérülése, ami miatt 2 hónapot kihagyott, idény végén pedig Neymar nem játszott, illetve a brazil a télen is kihagyott egy hónapot. De ennyi, ráadásul a téli sérülés idejére esett az akkori BL és bajnoki szünet is.Chino írta: ...
A tavalyi Neymarral kapcsolatos vélemény egyértelműen Rosselléknek szólt. Amellett nem nagyon jelentenék ki kritikát a közös játékukkal, mivel alig játszottak pár meccset együtt. Ja, és nem tudom mennyire örültek volna, ha Messi sérülése idején nincs egy Neymar kaliberünk.crixus írta:Én abszolút egyetértek Cruyffal szinte mindig. Most is. Miket is mondott?
A támadóinkról megint csak jókat mondott, azaz igazat. Szenzációsak egyénileg, de együtt lehet nem fognak tudni csapatként hatékonyan játszani. Már ha csak a korábbi "tridente-k"-ből is indulunk ki akkor is nyilvánvaló, hogy megint igaza van az öregnek. A támadótrióból mindenki szeret hátrébbról indulni, Neymar és Messi pedig a szervezésben is szeretnek rendszeresen részt venni, ha pedig az egyikük kikerül a vonal mellé, akkor úgy fog szenvedni, mint az előző szezonban Neymar. Egyébként nem nyújtott rossz teljesítményt szerintem a brazil, de az öreg korábbi "tippje" is bejött: Neymar és Messi egyszerre sok, az egyikük mindig csak halványabb, mert a másik "kiszorítja a pályáról". Az őszi klasszikuson meglepetésre Neymar került inkább középre, Messi a jobbosról indult, a brazil játéka meghatározó volt a győzelmet illetően, míg Messi-t alig láttuk. Más meccseken fordítva. Most pedig még ott lesz Suárez is. Ki akkor a hülye?
A Rakitic-Kroos esetben nem az a kérdés ki a jobb. A németben is megvannak ezek az erények, én őt is favorizáltam Rakitic előtt, de a Realnak ez kellett? Nem igazán.crixus írta:Az igazolásokkal kapcsolatban is igaza van, bármennyire is fáj ez sokaknak. Minden transzfert lehet vitatni, de jelenleg a Madridnál nem 11 klasszis van egy kezdőre, hanem több, ami rotációs szempontból tökéletes. Más kérdés, hogy ez sokáig nem fenntartható állapot, pl. Rodriduez és Isco essetében, ugyanúgy, ahogy nálunk sem volt Busquets és Yaya esetében, de valószínűleg a szezon végén a spanyol távozni is fog, ha nem játszik majd eleget, ahogy tőlünk is ment Touré. De a csapat sikeres volt akkor is. Rakitic-hez pedig annyit, hogy semmivel sem melósabb játékos, mint Kroos. Legfeljebb itt sokan a horvát válogatott 3 meccséből indulnak ki... Más kérdés, hogy pl. a nagy horvátok 2 melós középpályással is hármat kaptak Mexico-tól...A Real-t jelenleg pedig inkább érzem kész csapatnak, mint minket, akik inkább egy alakulófélben lévő kísérleti gárda vagyunk...
Én is nagyon tisztelem Cruyff-ot, az érdemeit pláne elismerem, de sokszor, nagyon elfogultan és sértődötten beszél. Meggyőződésem, hogy ha Rossell nem tette volna azt amit tett vagy Laporta lenne az elnök, nem hallanánk ennyi (sokszor alaptalan) kritikát tőle.crixus írta:Az én szememben Cruyff és Pep a Barcelona valaha volt legnagyobb alakjai, akik játékosként és edzőként is maradandót alkottak. Ezt nem sokan mondhatják el. Főleg az öregre igaz ez abból a szempontból, hogy amit ma látunk, amit az utóbbi 6 évben láttunk annak az alapjait az öreg fektette le, ő alkotta meg, Pep pedig tökéletesítette. Egy szó, mint száz, Cruyff-ra érdemes odafigyelni és aki legyint a szavaira az vagy nagyon utálja valamiért vagy nagyon .... (inkább nem írom le).
Kb.palesz77 írta:Kroos-Rakitic: Kroos tényleg jobb mint Rakitic, de nem biztos, hogy jobban is kellett nekünk. Nem végez ő sem kevés mezőnymunkát, de a horvát lényegesen aktívabb és dinamikusabb ilyen téren, e mellé remek labdái vannak, jól lő távolról - plusz rendkívül sikeréhes. Igazából az a vicces vele kapcsolatban, hogy ha az ember elolvassa az Igazolások topicot még úgy április-május környékéről, az emberek 80%-a ilyen középpályást akart, akinek ezek a tulajdonságai, ennek ellenére jó páran előre leírták már a horvátot.. Ebből is látszik, hogy mennyit számít a név.barca0000 írta:Én maximálisan egyet értek azzal amit Cruyff mondott az átigazolásokról!Kroos jobb játékos mint Rakitic és fiatalabb is.Suarez ok hogy topp 3 támadó(jelenleg) de már egy 28 éves balhés játékosért kiadni ennyi pénzt felesleges amikor van nálunk 1 Alexis akit nem kellet volna eladni.Nem mondanám hogy James nem jobb választás e mint Suárez jóval fiatalabb nála és 1-2 év múlva akár jobb is lehet mint Suárez
Suárez-James: Kezdjük ott, hogy nem is egy poszt a két játékos. Nekünk jelenleg egy igazi gólvágó kellett előre, aki egyéni villanásokban is bővelkedik, Suárez pedig pont ilyen.. Alexis szintén nem ilyen amúgy, úgyhogy én egyetértek a távozásával - neki is jobb lesz így. Az lehetséges, hogy nem fog bejönni LE elképzelése, de legalább keret alapján megkapja a lehetőséget arra, hogy megvalósítsa amit kigondolt.
Cruyff: Minden tiszteletem az övé, de mióta a vezetőség elbánt vele nem nagyon adok a véleményére, mert szinte csak kritizálni és odabökni tud.. Majd ha visszajön Laporta, és újra lecimbizik a klubbal, akkor érdemes lesz rá ismét figyelni, de mostanában szerintem kicsit elfogult a véleménye - és nem pozitív irányban..
én is nagyon szeretem a srácokat, de néha inkább fel sem megyek.palesz77 írta:Én megmondom őszintén bírom azt a fórumot is, tény, hogy sok olyan hsz van, ami csak Barca cikizésből áll, de azokkal szimplán nem foglalkozok - általában. Viszont nagyon sok témában jól el lehet beszélgetni/vitatkozni a dolgokról, nekem pl kifejezetten tetszik, hogy az ottani Barca vs Real topicba ennyien írnak, jó a külsős véleményeket is látni, nem csak a hazaiakat.Realboy94 írta:Talán azért az egy kicsit erős, hogy ha nagyon átnézem, de nagyon sok fikázás, meg a hőbölgés.
Ha megnézzük RMCF-et igazán nem lehet hova sorolni. Nagyon ért a focihoz. A két fórumot egybevéve senki nem ért hozzá olyan jól...de az a stílus...
mondjuk azért Ti is kicsit haza beszéltek, mert közel sem olyan vészes a helyzet, de tény, hogy sok a fb szintü felhasználó senkit meg ne bántva. Ha azok átmennének az FB-re kommentelni, máris más lenne a színvonal.
Persze ott van R.M.C.F. például, akit te is írtál. Nagyon jó gondolatai vannak a fociról, de a stílusa, és a hihetetlen antiBarca hozzáállása.. Na mindegy - szerk.: erre persze hogy pont most ír egy tök korrekt hsz-t a Real Madrid vs Barcelona topicban..De ilyenek nálunk is vannak, Leon hasonló ámokfutást rendez sokszor ebben a topicban - ha olvasod, akkor ne vedd sértésnek, de szerintem ezzel a dologgal te is tisztában vagy..
-, de ezekkel meg ha nem akar, akkor nem foglalkozik az ember. Viszont ha ezek felett a dolgok felett továbbsiklik valaki, akkor teljesen élvezhető ott is a fórumozás szerintem - vagyis hát annak, aki arra vágyik, hogy az ellentáborral is megvitassa ezeket a dolgokat..
Kroos-Rakitic: Kroos tényleg jobb mint Rakitic, de nem biztos, hogy jobban is kellett nekünk. Nem végez ő sem kevés mezőnymunkát, de a horvát lényegesen aktívabb és dinamikusabb ilyen téren, e mellé remek labdái vannak, jól lő távolról - plusz rendkívül sikeréhes. Igazából az a vicces vele kapcsolatban, hogy ha az ember elolvassa az Igazolások topicot még úgy április-május környékéről, az emberek 80%-a ilyen középpályást akart, akinek ezek a tulajdonságai, ennek ellenére jó páran előre leírták már a horvátot.. Ebből is látszik, hogy mennyit számít a név.barca0000 írta:Én maximálisan egyet értek azzal amit Cruyff mondott az átigazolásokról!Kroos jobb játékos mint Rakitic és fiatalabb is.Suarez ok hogy topp 3 támadó(jelenleg) de már egy 28 éves balhés játékosért kiadni ennyi pénzt felesleges amikor van nálunk 1 Alexis akit nem kellet volna eladni.Nem mondanám hogy James nem jobb választás e mint Suárez jóval fiatalabb nála és 1-2 év múlva akár jobb is lehet mint Suárez
1-2 év múlva még biztos nem lesz jobb, mint Luis. Ahhoz még sok kell neki. Tényleg jók voltak a statjai a Ligue 1-ban, de ne felejtsük el, hogy a vb-n robbant be, ahol azon a 6 meccsen azért jól is kijöhetett neki a lépés. Suarez pedig a PL-ben edződött, ami azért jóval erősebb futballban francia honnál.barca0000 írta:Nem mondanám hogy James nem jobb választás e mint Suárez jóval fiatalabb nála és 1-2 év múlva akár jobb is lehet mint Suárez
Én "rendszeresen" bár ritkábban szoktam odaát olvasgatni, akkor is csak az engem érdeklő éppen aktuális témákban, fontos, hogy másik nézőpontból is lássunk dolgokat.Realboy94 írta:...
Én megmondom őszintén bírom azt a fórumot is, tény, hogy sok olyan hsz van, ami csak Barca cikizésből áll, de azokkal szimplán nem foglalkozok - általában. Viszont nagyon sok témában jól el lehet beszélgetni/vitatkozni a dolgokról, nekem pl kifejezetten tetszik, hogy az ottani Barca vs Real topicba ennyien írnak, jó a külsős véleményeket is látni, nem csak a hazaiakat.Realboy94 írta:Talán azért az egy kicsit erős, hogy ha nagyon átnézem, de nagyon sok fikázás, meg a hőbölgés.
Ha megnézzük RMCF-et igazán nem lehet hova sorolni. Nagyon ért a focihoz. A két fórumot egybevéve senki nem ért hozzá olyan jól...de az a stílus...
mondjuk azért Ti is kicsit haza beszéltek, mert közel sem olyan vészes a helyzet, de tény, hogy sok a fb szintü felhasználó senkit meg ne bántva. Ha azok átmennének az FB-re kommentelni, máris más lenne a színvonal.