Válaszolva az összesre.
Neymar témához. Megszámoltam és a barátságos meccsekkel együtt, több, mint 31 meccset (a barátságosakat már nem számoltam meg) játszottak együtt, ami ha jól számolom, akkor több, mint a szezon fele. Ezt mondtam... Tehát abszolút olyan témában megy a kardoskodás, ahol nincs igaza azoknak, akik Cruyff ellen vannak.

+ Nem arról van szó, hogy Neymar mennyire jól használja ki a helyzeteit, érzi az európai focit, hanem arról, hogy Messivel mennyire értik egymást, mennyire tudják segíteni egymást. Eddig szinte semennyire, ezt tavasszal láthattuk is...
És itt kezdődik a "magas ló" téma. Olyan dolgokkal kapcsolatban fogalmaztok meg sokan véleményt, aminek egyébként cseppet sem jártok utána. Erre írtam, hogy ennél Cruyff valószínűleg jobban tudja. Egyébként kár Cruyff-ot összehasonlítani akár Zubizarreta-val akár más vezetőségbeli taggal, mivel előbbi sokkal tapasztaltabb ha futballról van szó és sokkal jobb szeme is van a futballhoz, mint akármelyik másiknak. Sértődöttség pedig lehet, hogy van benne, de egyrészt jogosan, másrészt pedig NEM MOND ROSSZAT, valós dolgokról beszél.
Ami pedig az egyes megítéléseket illeti, kötve hiszem, hogy Mathieu-ről vagy Rakitic-ről tavasszal BÁRKI is azt mondta volna, hogy na igen ők ide valóak, sőt. Csak mivel leigazoltuk őket, egyből szimpatikusabbak lettek, egyből mentek a (semmitmondó) youtube-videók és egyből az lett a vélemény, hogy megütik a szintet. Holott ez nem így van még mindig. A Barca-nak egy játékmesterre lett volna szüksége, aki sokkal inkább volt Modric ha a horvát válogatottból indulunk ki, Kroos-ról nem is beszélve. És akkor a madridiakon kívül más klubokról nem is beszéltem. A Madrid igenis jól igazolt, és Di María nem feltétlenül volt támadó középpályásnak való, volt nem is egy gyengébb teljesítménye. Jó döntés volt a "helyére" Rodriguez.
Persze, mi fikázhatjuk, mert annak drukkolunk, hogy ne váljon be, de itt objektivitásról már szó sincs. És itt kezdődnek sokaknál a problémák és jönnek a fals vélemények. Pont mint az otthoni politikával kapcsolatban...
De hogy a topic témájához is írjak. Nem vagyok elájulva a Real mai játékától, de rosszul sem játszanak. Nekem is az a véleményem, hogy simán be fogják húzni a ligát és a kupát is, nekünk ezzel a kerettel esélyünk sem lesz. A BL más kérdés, ott bármi lehet, lehetsz papíron akármilyen erős.