Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
GonzalezRaul
Barça B

2014.08.12. 21:20:41

Bale meg Kroos játéka igencsak tetszik. James még idegenen mozog kicsit. Én DiMariát játszatnám. Bár fél óra után korai bármit is mondani.
Kép
na0421
Barça B

2014.08.12. 19:17:26

A madrid igazolásai nem "rosszak" szerintem, csak fölöslegesek/zsákbamacskák. Nem azokat a helyeket erősítik véleményem szerint (amivel természetesen nem kell egyetérteni), ahol gyengébbek. A támadó középpályájuk, csatársoruk minőségben és létszámban is bőven megvolt az igazolások előtt is.
Suarez-Hámesz: nem kérdés szerintem, hogy ki a jobb játékos, és az sem, hogy melyik csapat erősített az aktuális igazolt játékossal nagyobbat. Még a legelvakultabb madrid szurkolók között is van több olyan, aki szerint ez a Hámesz üzlet nem épp sportszakmai döntés volt, és ezt a pénzt okosabban kellett volna felhasználni.
Kroos-Rakitic: itt sem hiszem, hogy kérdés, hogy a statisztikák, eredmények, játék alapján ki a jobb. Csak pár embernek azt is figyelembe kellene venni, hogy melyik csapatnak volt szüksége a megvásárolt játékosra. Nekünk Rakitic úgy kellett, mint egy falat kenyér, a középpályánk frissítésre szorult, nem kérdés, míg a Realnak megvannak a játékosai azon a poszton bőven, ahova Kroost vették (ha eladták volna Dia Mariát, még megérteném a bizniszt). Persze lehet itt sírni, hogy miért nem Kroost vettük meg, de felesleges, nem ide akart jönni, és a fizetési igényei..maradjunk annyiban, hogy túl sok játékosunkat fizetjük így is túl.
Szóval én ennél a két igazolás összehasonlításnál azt mondom, mi jöttünk ki jobban a történetből, mert bár a madrid nem gyengül, de annyival nem erősödik, mint mi ezzel a két igazolással. De majd az idő mindent eldönt, mint mindig. :)

Off: crixus, remélem nem veszed személyeskedésnek, de megfigyeltem Nálad, hogy a saját véleményedet mindig kész tényként kezeled, mint valami megkérdőjelezhetetlen igazságot, és ha valaki más véleményen van, mint Te, azonnal leminősíted, a szavaiddal élve: "buta embernek" titulálod. És már bocsi, de ez Téged minősít inkább, mint a "buta embereket". Amúgy a vitátokba belefolyva: Neymar és Messi tényleg játszott együtt, csak épp keveset, és nem "érdemben". Az őszi szezonban Messi volt az, aki vagy nem játszott, vagy pedig sérüléssel bajlódva, a tavasziban Neymarra volt igaz ugyanez. Így nehéz összehangolni két embert.
Cruyff pedig abszolút besértődött szerintem a vezetőségre, szinte mindig odaszúr, ha tud. De egyébként tárgyilagos, és szinte mindig védi a játékosainkat, leginkább csak a vezetőséget ekézi, az meg engem annyira nem zavar. :D
danianevem
Entrenador del Barça

2014.08.12. 18:59:50

PCsabi írta:kép
Úgy tűnik valaki nem akar sokáig Ronaldo "árnyékában" tengődni...
crixus írta:Pár meccset játszott együtt Messi és Neymar??? Néztél te meccseket a tavasszal? De ősszel is volt még idény elején nem egy meccs, ahol mindketten a pályán voltak. Összességében most nem fogom neked megszámolgatni, de a meccsek legalább felén együtt játszottak.
Nem akarok belekeveredni a vitába, viszont erre reagálnék. Nem, nem játszottak sokat, főleg, hogy Neymar egy teljesen új közegbe került. Maga az európai foci is sokkal másabb, míg Spanyolországban is jóval többet és keményebben faultolnak, de ami fontosabb: Brazíliában kora ellenére szinte félistenként tisztelték, itt ő legfeljebb Messi után a másodhegedűs lehet. Ez pedig nemegyszer meglátszott a játékán, ziccereknél is többnyire az argentint kereste, de idén már nem hinném, hogy ne merne bátrabban játszani.

Továbbá azt sem kellene csak úgy elfelejteni, hogy sem Neymar, sem pedig Messi számára nem alakult jól a szezon, a pályán kívüli ügyeik miatt...

De, ha még ezeket sem fogadod el, akkor megemlíteném Bale esetét, aki tavaszra tudott igazán beépülni. Márpedig a walesi idősebb, tapasztaltabb játékos, meg neki nem kellett "mosnia kezeit"...
daffy
Madridista

2014.08.12. 18:48:07

Chino írta: Kroos-ról ki is fejtettem a véleményem, de ő se hiányposztra érkezett.
Szerintem de. Xabira már nem lehet építeni,Illarramendire eddig sem és eztán sem lehet. Kroos nagyon fontos és jó igazolás. Ha Vidal váltotta volna még Khedirát,akkor azt mondanám,hogy tökéletesen sikerült a nyár.
James jó lenne,mert a BBC bármely tagjának spórolna szezononként 15 meccset és sérülés,formahanyatlás,rotáció miatt játszhatna is pont eleget. Az ő esetében attól félek,hogy kezdő lesz,előtte a BBC,mögötte a Modric-Kroos duó. Ez nem oké,mert védekezésben kevés. Ha a padról szállna be James di Mariával párban,az hatalmas fegyver lehetne.

Mára: a felkészülés közepén,várhatóan fizikálisan gyenge helyzetben,a szabadságról visszaszállingózva nem várok sem nagy meccset,sem kötelező győzelmet. Azt várom,hogy az elképzelések körvonalazódjanak.
Kicsit a szezonra vonatkozó kívánság ugyan,de remélem,hogy az eredmények mellé játékban is láthatunk idén fejlődést. Mert ugyan szép a tavalyi dupla,de nem szabad elvakulni tőle. A játék nem volt a legjobb és nem sok választotta el a csapatot a bl kudarctól(igaz a triplázástól sem). Bőven megvoltak a tavalyi csapat hibái,ezeket Khedira kivételével sikerülhet befoltozni. Összességében fejlődést várok,elvárok. Carlonak pedig továbbra is legyen töke és padoztassa azokat,akiket kell.
Chino
Llegenda del Barça

2014.08.12. 18:30:00

crixus írta:
Chino írta: ...
Pár meccset játszott együtt Messi és Neymar??? Néztél te meccseket a tavasszal? De ősszel is volt még idény elején nem egy meccs, ahol mindketten a pályán voltak. Összességében most nem fogom neked megszámolgatni, de a meccsek legalább felén együtt játszottak. Télen volt Messinek egy sérülése, ami miatt 2 hónapot kihagyott, idény végén pedig Neymar nem játszott, illetve a brazil a télen is kihagyott egy hónapot. De ennyi, ráadásul a téli sérülés idejére esett az akkori BL és bajnoki szünet is.
Öngól rúgott? Igen, biztos te meg itt páran jobban látjátok. :lol: :lol: Suárez önmagában jó igazolás, persze, de nem egészen olyan típus, mint Eto'o volt, aki szinte csak a kapu előtt tevékenykedik. Ebből lehet gond, Cruyff pont, hogy jól látja.
Hagyjuk már ezt a "tebiztosjobbantudodmintők" dumát. Ennyi erővel ott bárki bármit is csinál, bármit mond az tökéletes, mert ő ért hozzá. Ha így gondolod akkor miért éri kritika Zubit? Ő biztos jobban tud mindent.
És igen. Nem hiszem, hogy játszottak annyit párban, hogy tökéletesíteni lehetett volna ezt helyzetet, tökéletesen megtalálni azt, hogy mi a legideálisabb. Annál is kardinálisabb kérdés, hogy a középpályán az Ini-Xavi-Cesc trió hogyan is a leghatékonyabb. Mindenki tudta, hogy ez nagy feladat és idő kell hozzá, nem Fifa, hogy megveszem Neymart kidobom a balosra, melléjük teszem Alexist és puszi-puszi.
crixus írta:Az, hogy a Madrid meg rosszul igazolt az vicc. Rodriguez lehet, hogy kérdéses, de nem véletlenül fizetett sokat érte korábban a Monaco sem és "fedezte fel" a Porto sem. Hatalmas tehetség, aki ha megkapja a játéklehetőséget, akkor nagy eséllyel lesz klasszis. A Real-ban pedig meg fogja. Ez bőven nem 50-50 % arra, hogy legyen belőle valaki. :roll:
Nem mondtam, hogy a Madrid annyira rosszul igazolt volna, Kroos-ról ki is fejtettem a véleményem, de ő se hiányposztra érkezett. James pedig egyelőre tehetség, bár egy 23 éves tehetséget nem ekkora sztárként aposztrofálnak. És tartom, hogy a Vb nélkül, ha fel is figyel rá a Real 40-nél többet nem ad érte. Azt pedig, honnan tudod hogy kap majd annyi lehetőséget. Habár egy 80 milliós igazolást nem hiszem, hogy padra mernek tenni. De akár vehetjük Iscot. Ő még nagyobb tehetségként érkezett Madridba, és azt hiszem van is benne annyi mint a kolumbiaiban, de ő se robbantott.
Ha pedig előszeretettel jönnek azzal, hogy XY még nem bizonyított az Rodriguez-re is bőven igaz. Hasonló volt a helyzet Jackson Martinez-el is, ha már kolumbiaiaknál tartunk vagy Lucas Moura-val.
Ezzel nem azt mondom, hogy egy senki, megvan benne minden, hogy nagy játékos legyen, de ez még közel sem biztos.
És nem elsősorban ezt vitatom, hogy olyan rossz igazolás lenne, hanem hogy nem olyan posztra érkezett, ami számukra annyira szükséges. (és kétlem, hogy Ancelotti kívánsága lett volna)
crixus írta:Abszolút nem érzem sértődöttnek, annak ellenére, hogy Rosell kitette. Látom nem érted meg Te sem a kritika lényegét... :roll:
Nem akarok sokakat megbántani, de a fórumról is süt, hogy mennyi a buta ember. Nem lehet felérni ésszel, hogy ha valakit támogatsz, akkor az nem azt jelenti, hogy minden egyes lépésével, mozdulatával tökéletesen egyetértesz. A támogatás részének kell lennie a kritikának is és igenis ha valami nem jó, akkor ki kell mondani, hogy nem jó, nem pedig addig csűrni csavarni, ameddig ki nem hozza az ember, hogy az akkor is jó.
Már-már vicces amennyire elfogultak itt páran, pedig én is a klubnak szorítok. Kicsit olyan ez, mint a politika... ha XY párt csinál valamit akkor az egyszerű (negatív értelemben) szavazó akkor is jót lát benne, ha az adott lépés nem az, mert természetesen maga a párt mindig azt fogja mondani a médiában, hogy ők nagyon jól csinálták, csak mások állítják be rossznak, olyanok, akik ártani akarnak meg csak lejáratni... :roll: Holott éppen az kritizál, tesz fel kérdéseket, aki gondolkodik is a dolgon, nem csak zsigerből reagál...

Úgyhogy vitába itt sem fogok belemenni, nyilván Cruyff egy sértődött vénember, Te(ti) pedig jól gondoljátok. :wink:
Nekem semmi bajom a kritikával, még ha negatív is, sőt. Távolról sem értek egyet a klub minden döntésével. De Cruyff szemmel láthatóan nagyon szelektáltan kritizál. Azokról nem nagyon hallottam kritikát akik régen itt vannak és mélyen maguk alatt teljesítenek. Folyamatosan csak az új igazolások, közülük is szinte csak a nagyok, vannak nála terítének és lehet hogy véletlen, de a Laporta érában azért kicsit másak voltak a nyilatkozatai.

Neked pedig azt javaslom szállj le a magas lóról! Én normálisan reagáltam az írásodra, ezt a hangnemet legyél szíves velem szemben visszavenni és azért tedd fel a kérdést magadban, hogy talán nem te vagy-e egy kicsit elfogult.
Forca Barca!!!!
ZolTano
Jugador d'estrella

2014.08.12. 18:28:29

Én nem merném kijelenteni, hogy a madridi pakk erősebb lenne, max egyenlő! Azért Suarez meg James között egyelőre olvasni lehet különbséget!!
barca0000
Jugador del Barça

2014.08.12. 17:32:29

Erxy írta:Suárez egy vérbeli cenyó, James pedig egy 10-es, esetleg szélső. Mi közük van nekik egymáshoz?
Igen tudom hogy a más poszton vannak (James meg szerintem szélső :D ) nyilván ha ő jött volna hozzánk akkor itt is szélsőt játszana Messi meg marad középen.Mindent félre téve én továbbra is azt mondom hogy a Kroos-James páros erősebb csomag mint a Suarez-Rakitic és ezt most posztoktól meg mindentől függetlenül mondom.Én nem írom le a csapatot de sajnos a Madridnak erősebb a játékos állománya :?
crixus
Entrenador del Barça

2014.08.12. 17:29:53

Chino írta: ...
Pár meccset játszott együtt Messi és Neymar??? Néztél te meccseket a tavasszal? De ősszel is volt még idény elején nem egy meccs, ahol mindketten a pályán voltak. Összességében most nem fogom neked megszámolgatni, de a meccsek legalább felén együtt játszottak. Télen volt Messinek egy sérülése, ami miatt 2 hónapot kihagyott, idény végén pedig Neymar nem játszott, illetve a brazil a télen is kihagyott egy hónapot. De ennyi, ráadásul a téli sérülés idejére esett az akkori BL és bajnoki szünet is.
Öngól rúgott? Igen, biztos te meg itt páran jobban látjátok. :lol: :lol: Suárez önmagában jó igazolás, persze, de nem egészen olyan típus, mint Eto'o volt, aki szinte csak a kapu előtt tevékenykedik. Ebből lehet gond, Cruyff pont, hogy jól látja.

Az, hogy a Madrid meg rosszul igazolt az vicc. Rodriguez lehet, hogy kérdéses, de nem véletlenül fizetett sokat érte korábban a Monaco sem és "fedezte fel" a Porto sem. Hatalmas tehetség, aki ha megkapja a játéklehetőséget, akkor nagy eséllyel lesz klasszis. A Real-ban pedig meg fogja. Ez bőven nem 50-50 % arra, hogy legyen belőle valaki. :roll:

Abszolút nem érzem sértődöttnek, annak ellenére, hogy Rosell kitette. Látom nem érted meg Te sem a kritika lényegét... :roll:
Nem akarok sokakat megbántani, de a fórumról is süt, hogy mennyi a buta ember. Nem lehet felérni ésszel, hogy ha valakit támogatsz, akkor az nem azt jelenti, hogy minden egyes lépésével, mozdulatával tökéletesen egyetértesz. A támogatás részének kell lennie a kritikának is és igenis ha valami nem jó, akkor ki kell mondani, hogy nem jó, nem pedig addig csűrni csavarni, ameddig ki nem hozza az ember, hogy az akkor is jó.
Már-már vicces amennyire elfogultak itt páran, pedig én is a klubnak szorítok. Kicsit olyan ez, mint a politika... ha XY párt csinál valamit akkor az egyszerű (negatív értelemben) szavazó akkor is jót lát benne, ha az adott lépés nem az, mert természetesen maga a párt mindig azt fogja mondani a médiában, hogy ők nagyon jól csinálták, csak mások állítják be rossznak, olyanok, akik ártani akarnak meg csak lejáratni... :roll: Holott éppen az kritizál, tesz fel kérdéseket, aki gondolkodik is a dolgon, nem csak zsigerből reagál...

Úgyhogy vitába itt sem fogok belemenni, nyilván Cruyff egy sértődött vénember, Te(ti) pedig jól gondoljátok. :wink:
PCsabi
aka Game90

2014.08.12. 16:54:28

Kép
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Chino
Llegenda del Barça

2014.08.12. 15:51:19

crixus írta:Én abszolút egyetértek Cruyffal szinte mindig. Most is. Miket is mondott?

A támadóinkról megint csak jókat mondott, azaz igazat. Szenzációsak egyénileg, de együtt lehet nem fognak tudni csapatként hatékonyan játszani. Már ha csak a korábbi "tridente-k"-ből is indulunk ki akkor is nyilvánvaló, hogy megint igaza van az öregnek. A támadótrióból mindenki szeret hátrébbról indulni, Neymar és Messi pedig a szervezésben is szeretnek rendszeresen részt venni, ha pedig az egyikük kikerül a vonal mellé, akkor úgy fog szenvedni, mint az előző szezonban Neymar. Egyébként nem nyújtott rossz teljesítményt szerintem a brazil, de az öreg korábbi "tippje" is bejött: Neymar és Messi egyszerre sok, az egyikük mindig csak halványabb, mert a másik "kiszorítja a pályáról". Az őszi klasszikuson meglepetésre Neymar került inkább középre, Messi a jobbosról indult, a brazil játéka meghatározó volt a győzelmet illetően, míg Messi-t alig láttuk. Más meccseken fordítva. Most pedig még ott lesz Suárez is. Ki akkor a hülye?
A tavalyi Neymarral kapcsolatos vélemény egyértelműen Rosselléknek szólt. Amellett nem nagyon jelentenék ki kritikát a közös játékukkal, mivel alig játszottak pár meccset együtt. Ja, és nem tudom mennyire örültek volna, ha Messi sérülése idején nincs egy Neymar kaliberünk.
Suarezzel kapcsolatban pedig kicsit öngólt rúgott, ahogy a Real igazolásokkal is.
Előbb dícséri LE-t, meg hogy biztos jó elképzelési vannak, de ha neki egy hasonló játékosra van szüksége, akkor miért ne az uruguayi legyen. Jobban örültek volna, ha egy Gomez jön? Ő nem sztár, nem nagy arc, de mennyivel lettünk volna beljebb?!

crixus írta:Az igazolásokkal kapcsolatban is igaza van, bármennyire is fáj ez sokaknak. Minden transzfert lehet vitatni, de jelenleg a Madridnál nem 11 klasszis van egy kezdőre, hanem több, ami rotációs szempontból tökéletes. Más kérdés, hogy ez sokáig nem fenntartható állapot, pl. Rodriduez és Isco essetében, ugyanúgy, ahogy nálunk sem volt Busquets és Yaya esetében, de valószínűleg a szezon végén a spanyol távozni is fog, ha nem játszik majd eleget, ahogy tőlünk is ment Touré. De a csapat sikeres volt akkor is. Rakitic-hez pedig annyit, hogy semmivel sem melósabb játékos, mint Kroos. Legfeljebb itt sokan a horvát válogatott 3 meccséből indulnak ki... Más kérdés, hogy pl. a nagy horvátok 2 melós középpályással is hármat kaptak Mexico-tól... :roll: A Real-t jelenleg pedig inkább érzem kész csapatnak, mint minket, akik inkább egy alakulófélben lévő kísérleti gárda vagyunk...
A Rakitic-Kroos esetben nem az a kérdés ki a jobb. A németben is megvannak ezek az erények, én őt is favorizáltam Rakitic előtt, de a Realnak ez kellett? Nem igazán.
James pláne. Kb mintha mi igazoltunk volna egy Song klónt. És -nem megbántva a madridistákat- de egy VB-n felkapott sztárért kiadnak annyit, mint mi a világ talán legjobb csatárára, az szerinte rendben? Úgy, hogy eddig még semmit nem tett le az asztalra. 2 dologra lennék kíváncsi. A VB előtt egy lyukas garast sem adott volna érte főleg a Real. "Ott van Isco, klasszisokkal jobb mint a kolumbiai." Még neki se találják a helyét, most mi lesz ott! És ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem lehet belőle hatalmas játékos, de az ellenkezője is bőven benne van.
Amiatt is furdalja az oldalamat a kíváncsiság, hogy mit mondott volna Cruyff, ha mi igazoljuk le James-t. Nem tudom ti hogy vagytok ezzel, de kb. Armageddont emlegetne.

crixus írta:Az én szememben Cruyff és Pep a Barcelona valaha volt legnagyobb alakjai, akik játékosként és edzőként is maradandót alkottak. Ezt nem sokan mondhatják el. Főleg az öregre igaz ez abból a szempontból, hogy amit ma látunk, amit az utóbbi 6 évben láttunk annak az alapjait az öreg fektette le, ő alkotta meg, Pep pedig tökéletesítette. Egy szó, mint száz, Cruyff-ra érdemes odafigyelni és aki legyint a szavaira az vagy nagyon utálja valamiért vagy nagyon .... (inkább nem írom le).
Én is nagyon tisztelem Cruyff-ot, az érdemeit pláne elismerem, de sokszor, nagyon elfogultan és sértődötten beszél. Meggyőződésem, hogy ha Rossell nem tette volna azt amit tett vagy Laporta lenne az elnök, nem hallanánk ennyi (sokszor alaptalan) kritikát tőle.
Forca Barca!!!!
nagyi1244
Barça B

2014.08.12. 15:49:40

Hidd el nekem se szimpatikus mikor megy az okádás.....

Én nem esnék abba a hibába,hogy leírjam a Barcelonát,sőt......

Van nálunk is olyan igazolás amivel nagyon nem értek egyet,de ne legyen igazam....
hajnesz
Entrenador del Barça

2014.08.12. 15:24:11

Megmondom őszintén, van,mikor jobban szórakozok a túloldal olvasása közben,mint mikor az eurobarcát olvasom. Sajnos itt is kezd a társaság "fiatalodni", régebben itt is sokkal színvonalasabb hsz-eket lehetett olvasni.
Már leírták előttem, hogy a Barca útálatot a túloldalon le kell nyelni, és akkor lehet élvezni azt a fórumot is. Ha úgy nézzük itt is a legtöbben lenézően beszélnek a Madridról (lásd Bayern-Real meccs utáni kommentáradatot),amivel nincs is nagy gond, mindenki azért választott magának csapatot, mert az a stílus,átigazolási politika stb tetszett meg neki. Egyik sem különb a másiknál, mindkét oldalon vannak értelmes, focihoz értő emberek.
A szinvonalról meg még leírnám, hogy míg ott a saját csapat dicsőítésétől mászok falra,addig itt a "Nem barca szintezéstől". Egy értelmes egyszer leírta,aztán a többi birka azóta követi. Akkor szoktam megnyomni a gépen a nagy piros gombot,és inkább újságot olvasok.
Sajnos itt is ott is egyeseknek ott kezdődik a jó játékos,ha a twitter és facebook oldalukon 3millió felett van a lájkolók száma, ergó felkapott játékosok.
nagyi1244
Barça B

2014.08.12. 14:55:30

Háááát azért legyünk őszinték nálatok sokat változott a fórum az elmúlt évben.(jó irányba)

Sajnos az elkerülhetetlen volt,hogy egy ilyen sorozat után pár "értelmiségi" csatlakozik hozzátok de erről senki nem tehet.

Inkább csak olvasni szoktam itt,de párszor kinyílt a bicska a zsebemben azt meg kell hagyni :mrgreen:

Akkor szokott gond lenni mikor valaki téríteni akarja a másik brigádot.....esélytelen. :D

Az biztos már nagyon várom az ujj szezont ahogy gondolom ti is.

Jó szurkolást !!

Üdv:Nagyi
crixus
Entrenador del Barça

2014.08.11. 23:48:03

Én abszolút egyetértek Cruyffal szinte mindig. Most is. Miket is mondott?

Lucho-ról jókat, azt várja, hogy lökést adjon a csapatnak, felrázza őket. Én is ezt várom, mert Luis Enrique játékosként is ilyen karakter volt. És igen, nagyon jól látja az öreg és nagyon jól tudja, hogy lesznek majd nehéz döntések azokkal akik nem állnak be a sorba.
Ezt Pep is megtett :roll: Ebben nem hiszem, hogy hiba van.

A támadóinkról megint csak jókat mondott, azaz igazat. Szenzációsak egyénileg, de együtt lehet nem fognak tudni csapatként hatékonyan játszani. Már ha csak a korábbi "tridente-k"-ből is indulunk ki akkor is nyilvánvaló, hogy megint igaza van az öregnek. A támadótrióból mindenki szeret hátrébbról indulni, Neymar és Messi pedig a szervezésben is szeretnek rendszeresen részt venni, ha pedig az egyikük kikerül a vonal mellé, akkor úgy fog szenvedni, mint az előző szezonban Neymar. Egyébként nem nyújtott rossz teljesítményt szerintem a brazil, de az öreg korábbi "tippje" is bejött: Neymar és Messi egyszerre sok, az egyikük mindig csak halványabb, mert a másik "kiszorítja a pályáról". Az őszi klasszikuson meglepetésre Neymar került inkább középre, Messi a jobbosról indult, a brazil játéka meghatározó volt a győzelmet illetően, míg Messi-t alig láttuk. Más meccseken fordítva. Most pedig még ott lesz Suárez is. Ki akkor a hülye?

Messi-vel kapcsolatban is igaza van, bár ebbe mi szurkolók kevésbé látunk bele, csak találgatni lehet. Lehúzást, fikázást itt sem érzek Cruyff részéről, aki Messi mögött áll, a klub mögött áll. Legfeljebb azt jegyzi meg, hogy az argentin nem kapott meg minden segítséget, ami akár igaz is lehet, de még egyszer mondom: ezt mi nem tudjuk, ehhez talán az öreg közelebb van.

Az igazolásokkal kapcsolatban is igaza van, bármennyire is fáj ez sokaknak. Minden transzfert lehet vitatni, de jelenleg a Madridnál nem 11 klasszis van egy kezdőre, hanem több, ami rotációs szempontból tökéletes. Más kérdés, hogy ez sokáig nem fenntartható állapot, pl. Rodriduez és Isco essetében, ugyanúgy, ahogy nálunk sem volt Busquets és Yaya esetében, de valószínűleg a szezon végén a spanyol távozni is fog, ha nem játszik majd eleget, ahogy tőlünk is ment Touré. De a csapat sikeres volt akkor is. Rakitic-hez pedig annyit, hogy semmivel sem melósabb játékos, mint Kroos. Legfeljebb itt sokan a horvát válogatott 3 meccséből indulnak ki... Más kérdés, hogy pl. a nagy horvátok 2 melós középpályással is hármat kaptak Mexico-tól... :roll: A Real-t jelenleg pedig inkább érzem kész csapatnak, mint minket, akik inkább egy alakulófélben lévő kísérleti gárda vagyunk...

Amit pedig ki kell mindenképp emelnem: a kritika nem egyenlő a fikázással. A fikázás az az, amit pl. Ibra művel vagy mondjuk Mourinho művelt. Óriási a különbség. Aki nem érzi... inkább nem folytatom.
Az én szememben Cruyff és Pep a Barcelona valaha volt legnagyobb alakjai, akik játékosként és edzőként is maradandót alkottak. Ezt nem sokan mondhatják el. Főleg az öregre igaz ez abból a szempontból, hogy amit ma látunk, amit az utóbbi 6 évben láttunk annak az alapjait az öreg fektette le, ő alkotta meg, Pep pedig tökéletesítette. Egy szó, mint száz, Cruyff-ra érdemes odafigyelni és aki legyint a szavaira az vagy nagyon utálja valamiért vagy nagyon .... (inkább nem írom le).
shutterisland
Director del Fútbol

2014.08.11. 22:47:46

még az előző "odaát" témához.

nálam jobban kevesebben ismerik a túloldalt.
attól függetlenül, hogy a guardiola korszak óta sokkal nagyobb utálat övezi a barcát, és hogy a bl győzelem után sokaknak megnőtt az arca, még mindig érdemes azért szkennelni a hozzászólásokat.
szokott sok korrekt, érdekes hsz születni real vs barca témában is, csak általában a "kishalak" között kell ezt keresni.
GonzalezRaul
Barça B

2014.08.11. 22:39:28

Pedig az öreg nem buta, jól látja a dolgokat. Sokszor van igaza, nem a levegőbe beszél majd meglátjátok.
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2014.08.11. 20:55:57

palesz77 írta:
barca0000 írta:Én maximálisan egyet értek azzal amit Cruyff mondott az átigazolásokról!Kroos jobb játékos mint Rakitic és fiatalabb is.Suarez ok hogy topp 3 támadó(jelenleg) de már egy 28 éves balhés játékosért kiadni ennyi pénzt felesleges amikor van nálunk 1 Alexis akit nem kellet volna eladni.Nem mondanám hogy James nem jobb választás e mint Suárez jóval fiatalabb nála és 1-2 év múlva akár jobb is lehet mint Suárez :wink:
Kroos-Rakitic: Kroos tényleg jobb mint Rakitic, de nem biztos, hogy jobban is kellett nekünk. Nem végez ő sem kevés mezőnymunkát, de a horvát lényegesen aktívabb és dinamikusabb ilyen téren, e mellé remek labdái vannak, jól lő távolról - plusz rendkívül sikeréhes. Igazából az a vicces vele kapcsolatban, hogy ha az ember elolvassa az Igazolások topicot még úgy április-május környékéről, az emberek 80%-a ilyen középpályást akart, akinek ezek a tulajdonságai, ennek ellenére jó páran előre leírták már a horvátot.. Ebből is látszik, hogy mennyit számít a név.

Suárez-James: Kezdjük ott, hogy nem is egy poszt a két játékos. Nekünk jelenleg egy igazi gólvágó kellett előre, aki egyéni villanásokban is bővelkedik, Suárez pedig pont ilyen.. Alexis szintén nem ilyen amúgy, úgyhogy én egyetértek a távozásával - neki is jobb lesz így. Az lehetséges, hogy nem fog bejönni LE elképzelése, de legalább keret alapján megkapja a lehetőséget arra, hogy megvalósítsa amit kigondolt.

Cruyff: Minden tiszteletem az övé, de mióta a vezetőség elbánt vele nem nagyon adok a véleményére, mert szinte csak kritizálni és odabökni tud.. Majd ha visszajön Laporta, és újra lecimbizik a klubbal, akkor érdemes lesz rá ismét figyelni, de mostanában szerintem kicsit elfogult a véleménye - és nem pozitív irányban..
Kb.

Lehet, hogy például Kroos jobb játékos, mint Rakitic, de vajon melyik csapat jár jobban a saját igazolásával. Értem ezalatt, hogy a Realnak nem egy Kroosra volt szüksége, közel sem lesznek vele annyival erősebbek, mint mi Rakitic-el.

Hasonló a helyzet James-el. Szintén, mennyire volt szüksége rá a Realnak? Még Iscot sem tudják sehogy beépíteni, Rodriguez pedig kb. ugyanaz a poszt. Minden rosszmájúság nélkül, de ez kizárólag egy válasz volt Pereztől Suarezre. Amúgy ha valaki azt mondja a VB előtt, hogy el lehet hozni 20-25 millióért a Monaco-ból se itt-se ott nem hangzott volna el egyértelmű igen, ezt 100%-ra veszem, pedig nem 20 éves a srác. Perez apó megalomániája most is kicsúcsosodott. Vagy valaki szerint Ancelotti külön kérése volt? Ha ők veszik meg Suarezt inkább mondom, hogy kellett nekik.

Ha pedig LE középcsatárral akarja elképzelni a csapatot, akkor bármennyire is kedvelem, de Alexisnek mennie kellett és a legjobbat hoztuk a helyére. Az, hogy mennyire balhés stb. pedig majd kiderül, de szerintem ezzel nem lesz gond.

Cruyff-ot pedig bármennyire tisztelem is, az elnökváltás óta nem igazán mérvadó a véleménye a csapattal kapcsolatban. Igazolások terén pedig főleg. Eddig szerintem pozitívat ezekről nem is hallhattunk. Egy durcás kisgyerekként viselkedik.
A Messivel kapcsolatos résszel ellenben egyetértek, habár ezt csak az nem látta aki a végletekig elfogult Messi irányába.
Forca Barca!!!!
Realboy94
Barça C

2014.08.11. 20:34:11

palesz77 írta:
Realboy94 írta:Talán azért az egy kicsit erős, hogy ha nagyon átnézem, de nagyon sok fikázás, meg a hőbölgés.
Ha megnézzük RMCF-et igazán nem lehet hova sorolni. Nagyon ért a focihoz. A két fórumot egybevéve senki nem ért hozzá olyan jól...de az a stílus...

mondjuk azért Ti is kicsit haza beszéltek, mert közel sem olyan vészes a helyzet, de tény, hogy sok a fb szintü felhasználó senkit meg ne bántva. Ha azok átmennének az FB-re kommentelni, máris más lenne a színvonal.
Én megmondom őszintén bírom azt a fórumot is, tény, hogy sok olyan hsz van, ami csak Barca cikizésből áll, de azokkal szimplán nem foglalkozok - általában. Viszont nagyon sok témában jól el lehet beszélgetni/vitatkozni a dolgokról, nekem pl kifejezetten tetszik, hogy az ottani Barca vs Real topicba ennyien írnak, jó a külsős véleményeket is látni, nem csak a hazaiakat.

Persze ott van R.M.C.F. például, akit te is írtál. Nagyon jó gondolatai vannak a fociról, de a stílusa, és a hihetetlen antiBarca hozzáállása.. Na mindegy - szerk.: erre persze hogy pont most ír egy tök korrekt hsz-t a Real Madrid vs Barcelona topicban.. :lol: De ilyenek nálunk is vannak, Leon hasonló ámokfutást rendez sokszor ebben a topicban - ha olvasod, akkor ne vedd sértésnek, de szerintem ezzel a dologgal te is tisztában vagy.. :D -, de ezekkel meg ha nem akar, akkor nem foglalkozik az ember. Viszont ha ezek felett a dolgok felett továbbsiklik valaki, akkor teljesen élvezhető ott is a fórumozás szerintem - vagyis hát annak, aki arra vágyik, hogy az ellentáborral is megvitassa ezeket a dolgokat.. :D
én is nagyon szeretem a srácokat, de néha inkább fel sem megyek.
Luka Modric, Gareth Bél,
Megverjük a Barcát még.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.08.11. 20:27:45

barca0000 írta:Én maximálisan egyet értek azzal amit Cruyff mondott az átigazolásokról!Kroos jobb játékos mint Rakitic és fiatalabb is.Suarez ok hogy topp 3 támadó(jelenleg) de már egy 28 éves balhés játékosért kiadni ennyi pénzt felesleges amikor van nálunk 1 Alexis akit nem kellet volna eladni.Nem mondanám hogy James nem jobb választás e mint Suárez jóval fiatalabb nála és 1-2 év múlva akár jobb is lehet mint Suárez :wink:
Kroos-Rakitic: Kroos tényleg jobb mint Rakitic, de nem biztos, hogy jobban is kellett nekünk. Nem végez ő sem kevés mezőnymunkát, de a horvát lényegesen aktívabb és dinamikusabb ilyen téren, e mellé remek labdái vannak, jól lő távolról - plusz rendkívül sikeréhes. Igazából az a vicces vele kapcsolatban, hogy ha az ember elolvassa az Igazolások topicot még úgy április-május környékéről, az emberek 80%-a ilyen középpályást akart, akinek ezek a tulajdonságai, ennek ellenére jó páran előre leírták már a horvátot.. Ebből is látszik, hogy mennyit számít a név.

Suárez-James: Kezdjük ott, hogy nem is egy poszt a két játékos. Nekünk jelenleg egy igazi gólvágó kellett előre, aki egyéni villanásokban is bővelkedik, Suárez pedig pont ilyen.. Alexis szintén nem ilyen amúgy, úgyhogy én egyetértek a távozásával - neki is jobb lesz így. Az lehetséges, hogy nem fog bejönni LE elképzelése, de legalább keret alapján megkapja a lehetőséget arra, hogy megvalósítsa amit kigondolt.

Cruyff: Minden tiszteletem az övé, de mióta a vezetőség elbánt vele nem nagyon adok a véleményére, mert szinte csak kritizálni és odabökni tud.. Majd ha visszajön Laporta, és újra lecimbizik a klubbal, akkor érdemes lesz rá ismét figyelni, de mostanában szerintem kicsit elfogult a véleménye - és nem pozitív irányban..
Erxy
Entrenador del Barça

2014.08.11. 20:19:20

Suárez egy vérbeli cenyó, James pedig egy 10-es, esetleg szélső. Mi közük van nekik egymáshoz?
Kép
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2014.08.11. 20:08:25

barca0000 írta:Nem mondanám hogy James nem jobb választás e mint Suárez jóval fiatalabb nála és 1-2 év múlva akár jobb is lehet mint Suárez :wink:
1-2 év múlva még biztos nem lesz jobb, mint Luis. Ahhoz még sok kell neki. Tényleg jók voltak a statjai a Ligue 1-ban, de ne felejtsük el, hogy a vb-n robbant be, ahol azon a 6 meccsen azért jól is kijöhetett neki a lépés. Suarez pedig a PL-ben edződött, ami azért jóval erősebb futballban francia honnál.
Nem kötekedésből írtam! :)
Kép
fanbarca
Entrenador del Barça

2014.08.11. 20:03:45

Azért azt se felejtsük el, hogy Cruyff nem nagyon szimpatizál a jelenkori vezetőségünkkel, nem annak a klubbal kapcsolatos döntései miatt, hanem azért, mert elvették tőle a tiszteletbeli elnöki titulust. Azóta mindig keresi az alkalmat, hogy kritizálhatja a klubot. :)

Én nem értek azzal egyet, hogy Kroos határozottan jobb Rakiticnél. Én örülök, hogy a horvát jött hozzánk és be is fogja bizonyítani, hogy jól döntöttünk. :)
més que un club
barca0000
Jugador del Barça

2014.08.11. 19:50:46

Én maximálisan egyet értek azzal amit Cruyff mondott az átigazolásokról!Kroos jobb játékos mint Rakitic és fiatalabb is.Suarez ok hogy topp 3 támadó(jelenleg) de már egy 28 éves balhés játékosért kiadni ennyi pénzt felesleges amikor van nálunk 1 Alexis akit nem kellet volna eladni.Nem mondanám hogy James nem jobb választás e mint Suárez jóval fiatalabb nála és 1-2 év múlva akár jobb is lehet mint Suárez :wink:
Capon
Llegenda del Barça

2014.08.11. 18:36:26

Realboy94 írta:...
Én "rendszeresen" bár ritkábban szoktam odaát olvasgatni, akkor is csak az engem érdeklő éppen aktuális témákban, fontos, hogy másik nézőpontból is lássunk dolgokat.
A csipkelődő, gúnyolódó hsz-ekkel sincsen bajom, igazából szórakoztatónak találom, nincsen bajom a rivalizálásnak ezzel a fajtájával.
Mindig találni érdekes, értelmes vagy szórakoztató hsz-eket még akkor is ha szöges ellentétben állnak az én véleményemmel.
A fórum színvonala vagy inkább hangneme annyiban más, hogy ott több minden megengedett amiért itt kitiltás jár. Ez pedig komolyan befolyásolja a stílust/hangnemet az egész összképet.
Az tény hogy sok a hülye (persze az értelmes is), de ez szerintem abból adódik, hogy vagy 3szor többen használják azt a fórumot így minimum 3szor annyi hülyével is találkozik az ember.
Szóval a különbség szerintem a nagyobb létszám és a megengedett hangnem miatt másabb.

Akit külön kiemeltél őt tényleg nehéz hova tenni. A vicc az, hogy sokszor okos értelmes dolgokat mond amit érdemes elolvasni, sokszor meg a kényszeres vagy tévképzetes dolgait mantrázza fröcsögve és a saját szurkolótársainak is nekiesik ha már rászólnak. Valami nem klappol nála.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.08.11. 18:07:07

Realboy94 írta:Talán azért az egy kicsit erős, hogy ha nagyon átnézem, de nagyon sok fikázás, meg a hőbölgés.
Ha megnézzük RMCF-et igazán nem lehet hova sorolni. Nagyon ért a focihoz. A két fórumot egybevéve senki nem ért hozzá olyan jól...de az a stílus...

mondjuk azért Ti is kicsit haza beszéltek, mert közel sem olyan vészes a helyzet, de tény, hogy sok a fb szintü felhasználó senkit meg ne bántva. Ha azok átmennének az FB-re kommentelni, máris más lenne a színvonal.
Én megmondom őszintén bírom azt a fórumot is, tény, hogy sok olyan hsz van, ami csak Barca cikizésből áll, de azokkal szimplán nem foglalkozok - általában. Viszont nagyon sok témában jól el lehet beszélgetni/vitatkozni a dolgokról, nekem pl kifejezetten tetszik, hogy az ottani Barca vs Real topicba ennyien írnak, jó a külsős véleményeket is látni, nem csak a hazaiakat.

Persze ott van R.M.C.F. például, akit te is írtál. Nagyon jó gondolatai vannak a fociról, de a stílusa, és a hihetetlen antiBarca hozzáállása.. Na mindegy - szerk.: erre persze hogy pont most ír egy tök korrekt hsz-t a Real Madrid vs Barcelona topicban.. :lol: De ilyenek nálunk is vannak, Leon hasonló ámokfutást rendez sokszor ebben a topicban - ha olvasod, akkor ne vedd sértésnek, de szerintem ezzel a dologgal te is tisztában vagy.. :D -, de ezekkel meg ha nem akar, akkor nem foglalkozik az ember. Viszont ha ezek felett a dolgok felett továbbsiklik valaki, akkor teljesen élvezhető ott is a fórumozás szerintem - vagyis hát annak, aki arra vágyik, hogy az ellentáborral is megvitassa ezeket a dolgokat.. :D
Válasz küldése