Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
MikeTyson
Jugador del Barça

2014.03.05. 22:02:24

Leon írta:Tudomásom szerint nem bírják egymást de nem is utálják,egyszerűen nem igazán foglalkoznak a másikkal így sem haveri sem ellenséges kapcsolat nincs köztük. :)
(Legalábbis múltkor ezt írták nekem sms-ben. :mrgreen: )
CR annyit mondott egyszer, hogy jóban vannak... Mindig lenyilatkozza, hogy neki is köszönhető az, hogy nem elégszik meg a teljesítményével, mert Leo ösztönzi, hogy jobb legyen :).
Leon
Director del Fútbol

2014.03.05. 21:56:42

Tudomásom szerint nem bírják egymást de nem is utálják,egyszerűen nem igazán foglalkoznak a másikkal.Így a sem haveri sem ellenséges kapcsolat nincs köztük,bármennyire is szeretné a média. :)
(Legalábbis múltkor ezt írták nekem sms-ben. :mrgreen: )
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
bence-barca
Llegenda del Barça

2014.03.05. 21:30:29

MikeTyson írta:
Amúgy az a durva, hogy állítólag a való életben is bírják egymást... Ezzel csak azt akartam mondani főként, hogy a sajtó meg úgy állítja be őket mintha utálnák egymást... :roll:
Hm... ez most meglepett.
Noha azt gondoltam, h nincs köztük harag, de azt hittem volna inkább ilyem semleges a viszonyuk.
Amúgy nem is a sajtó részéről van ez, hanem inkább a szurkolótáborok miatt. Ők még véresebben veszik ezt, mint a sajtó.
Chino
Llegenda del Barça

2014.03.05. 16:04:35

MikeTyson írta:
Amúgy az a durva, hogy állítólag a való életben is bírják egymást... Ezzel csak azt akartam mondani főként, hogy a sajtó meg úgy állítja be őket mintha utálnák egymást... :roll:

Az lenne meglepő, ha nem így állítanák be őket. Ők a legnagyobb riválisok a jelen futballjában, ráadásul a klubjukat tekintve is a két "ősellenség" csapatában játszanak.
Az is csoda, hogy "csak" ilyen mértékben állítják be őket riválisként. Már csak az kellene, hogy Cr brazil legyen. :)
Forca Barca!!!!
MikeTyson
Jugador del Barça

2014.03.05. 14:15:37

bence-barca
Llegenda del Barça

2014.03.04. 22:08:19

MikeTyson
Jugador del Barça

2014.03.04. 22:07:04

Hát Pepe mostanság pont, hogy messze áll a henteskedéstől... Idén pont, hogy Ramos volt az aki gyengébb volt fejben. Amikor gondolkozik és higgadt akkor jó minden, de vasárnap gyenge volt...
Chino
Llegenda del Barça

2014.03.04. 20:25:46

mess2009 írta:Bale vs Neymar ? tény, adódik a párhuzam...ahogy én látom: Bale fizikai felépítése kedvezőbb a focihoz, mert elég gyors és elég erős, játék inteligencia - tapasztalatban nem látok markáns különbséget, nem tudom ugyan hogy gólerősségben melyiknek a fajlagos mutatója a jobb de én a walesit gólerősebbnek érzem, beleértve a rúgó technikáját is. az is igaz, hogy mindkettő éppen beépül egy új csapatba, itt talán Neymarnak van nehezebb dolga és sajna mintha mostanság megtorpant volna, Bale viszont ahogy én látom folyamatosan fejlődik, és ebből a szempontból jobb a közeg is neki nem kell annyira mást tennie mint eddig, Neymarra viszont egy egészen más játékstílus várt és bizony ezt még meg kell(ene) emésztenie....valószínű, hogy mindkettejükre szép karrier vár még de egyáltalán nem biztos hogy a mostani helyükön.

Én Bale-t személy szerint kicsit sajnálom, habár sosem szerettem. ( enyhe kifejezéssel élve) Itt sosem fogja azt a formát hozni amit a PL-ben, látványosan nem fekszik neki ez a szerep, ami itt rá van erőltetve.
Sok Madrid meccsen kizárólag őt néztem, de szerintem a neve és az árcédulája tartja még a kezdőben. Lehet mondani, hogy bele kell szokni blablabla, de azt amit ő tud, ami az erőssége azt Cr személyesíti meg a pályán. Viszont amikor a portugált elmeszelték és nem játszhatott, akkor sem voolt képes a csapat húzóemberévé válni.
Nem azt mondom, hogy hatalmas flop az emberke, de ha Madridban kombinatív játékot, kényszerítőket, kijátszott figurákat akarnak látni akkor nem a walesi az emberünk. Az mindenképp pozitívum, hogy gólerős, de a többsége rögzített szituációból vagy távoli bombákból áll össze, ami nem von le semmit az érdemeiből (sőt!), de jól tükrözi, hogy nem ez a közeg ahol robbanni fog.
Modric közel sem ebben a helyzetben volt. Neki semmi (legalábbis semmi komoly) gondja nem volt az asszimilációval, kivéve Mou papát.

A Neymarról írottakkal nagyjából egyetértek, de nem elsősorban a játékstílus miatt, habár ebben a tekintetben is talán a miénk a legnehezebb, hanem egy (akkor) 21 éves srácról van szó, aki addig csak a brazil ligában rúgta a bőrt és átkerült a világ egyik topcsapatához, nagy reményekkel nagy várakozásokkal és hatalmas nyomással a vállán. Mondjuk Tatanak nagy szerepe van abban, hogy folyamatosan fejlődött. Okosan építette be, olykor más más posztot bízott rá, ami egyértelműen bejött.
Viszont valamit nem értek. Míg Bale-nél enyhítő körülmény, hogy akkora nyomás van rajta az ára miatt, akkor a brazil mit érezhetett, milyen elvárások voltak/vannak vele szemben, amit ráadásul még kölyökként kell viselnie, míg a walesi már pályája csúcsához (ami az életkort illeti) közeledik és komoly tapasztalattal bírt.

Amúgy objektíven tekintve Neymar eddig minden szempontból jobb befektetésnek tűnik a sérüléséig kiválóan játszott, visszahozott egy kis látványt is a Barcaba, most az utóbbi két-három meccsen megtorpant, de ezen csöppet se csodálkozom. Egyrészt vissza kell rázódnia, illetve ami körülötte forog csodálom, hogy még megáll a lábán a páylán. Az apját börtönbe akarják csukni, a klubot folyamatosan perelik az ügye miatt, nem lehet könnyű ezt kezelni.

Azt a lökést hagyjuk már. Ezer és egy ilyen van. Volt egy kis kontakt, de közel sem szabálytalan. Az lett volna inkább meglepő ha lefújják. Kár ezen lovagolni.

Pepe-n pedig egyáltalán nem csodálkozom. Már vagy két éve folyamatosan dobálja magát, csak ez a henteskedései miatt nincs előtérben.
Forca Barca!!!!
bence-barca
Llegenda del Barça

2014.03.04. 16:04:22

torotam írta:Pepétől még a mi Busquetsünknek is volna mit tanulnia... :mrgreen:
Legjobb, h dominóban nyomták. Coentrao lökte meg Godínt, aki így dőlt neki Pepének. Pepe, meg mint a dominó utolsó darabja, földet is ért. :lol:

Balet azért nem lehet igazán megítélni, mert szezon nagy részében sérült volt. Ha játszik akkor viszont meg mindig lő egy gólt kb. :D
ferninho
Madridista

2014.03.04. 13:31:12

emiatt hőbörögni szerintem is túlzás. az érintett atletico játékos sem reklamált igazából, csak feltette a kezét, hátha befújják lesnek.
Benzemának egyértelműen piros járt volna ezért a szabálytalansságért, tisztán kivehető, hogy átakart nyúlni a védő hátán és kiakarta tépni a szívét, ez tagadhatatlan, tehát szabad kifelé és piros Karimnak lett volna a jogos ítélet.

Ebbe a Bale vs. Neymarba meg felesleges még belemenni, max a szezon végeztével lehetne ezt elkezdeni, de én inkább a következő szezonig várnék vele...
Jelenleg Balenek a BLben lehet nagy szerepe, az ott sokkal jobban fekszik neki, a Ligához meg még hozzá kell simulnia, eddig az nem az ő terepe.
Én azt várom el tőle, hogy a BLben alkosson rendesen, a ligában meg hozza a gólokat, gólpasszokat, ahogy eddig, viszont a köv. szezonra már remélem a Ligára is összekapja magát.
madridista
hank1ee
Director del Fútbol

2014.03.04. 13:14:07

mess2009 írta:Bale vs Neymar ? tény, adódik a párhuzam...ahogy én látom: Bale fizikai felépítése kedvezőbb a focihoz, mert elég gyors és elég erős, játék inteligencia - tapasztalatban nem látok markáns különbséget, nem tudom ugyan hogy gólerősségben melyiknek a fajlagos mutatója a jobb de én a walesit gólerősebbnek érzem, beleértve a rúgó technikáját is. az is igaz, hogy mindkettő éppen beépül egy új csapatba, itt talán Neymarnak van nehezebb dolga és sajna mintha mostanság megtorpant volna, Bale viszont ahogy én látom folyamatosan fejlődik, és ebből a szempontból jobb a közeg is neki nem kell annyira mást tennie mint eddig, Neymarra viszont egy egészen más játékstílus várt és bizony ezt még meg kell(ene) emésztenie....valószínű, hogy mindkettejükre szép karrier vár még de egyáltalán nem biztos hogy a mostani helyükön.
Ebben a szezonban Bale valóban előrébb jár egy kicsivel, mint Neymar, akinek a szezon eleji formája nyilvánvalóan jobb volt. Teljesen egyetértek, annyiban kiegészíteném, hogy remélem, a brazil itt fut be, a Barcában (egy csodálatos karriert).
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
mess2009
Director del Fútbol

2014.03.04. 12:57:13

Bale vs Neymar ? tény, adódik a párhuzam...ahogy én látom: Bale fizikai felépítése kedvezőbb a focihoz, mert elég gyors és elég erős, játék inteligencia - tapasztalatban nem látok markáns különbséget, nem tudom ugyan hogy gólerősségben melyiknek a fajlagos mutatója a jobb de én a walesit gólerősebbnek érzem, beleértve a rúgó technikáját is. az is igaz, hogy mindkettő éppen beépül egy új csapatba, itt talán Neymarnak van nehezebb dolga és sajna mintha mostanság megtorpant volna, Bale viszont ahogy én látom folyamatosan fejlődik, és ebből a szempontból jobb a közeg is neki nem kell annyira mást tennie mint eddig, Neymarra viszont egy egészen más játékstílus várt és bizony ezt még meg kell(ene) emésztenie....valószínű, hogy mindkettejükre szép karrier vár még de egyáltalán nem biztos hogy a mostani helyükön.
MikeTyson
Jugador del Barça

2014.03.04. 12:25:36

Leon írta:Pepe szerintem csak azért úszta meg ezt a végtelenül szánalmas produkcióját mert Costa is hozta kb ezt a szintet és a bíró inkább úgy volt vele,hogy le....ja és hadd csinálják csak egy-egy sárga lappal a tarsolyban.
Az érdekesség az az, hogy Pepe Idén csak az atma ellen volt ilyen paraszt... Gondolom szereti magát kiélni Costán :mrgreen: :lol:
Amùgy Bale Idén még csak csiszolódik a spanyol ligához, mint ahogy azt tavaly Modric tette. A két bajnokság teljesen más. CR is rengeteget alakult, formálódott az évek során. Hasonló csiszolódást várok Baletől is...
Leon
Director del Fútbol

2014.03.04. 12:06:37

Pepe szerintem csak azért úszta meg ezt a végtelenül szánalmas produkcióját mert Costa is hozta kb ezt a szintet és a bíró inkább úgy volt vele,hogy le....ja és hadd csinálják csak egy-egy sárga lappal a tarsolyban.
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
torotam
Jugador d'estrella

2014.03.04. 11:47:06

Pepétől még a mi Busquetsünknek is volna mit tanulnia... :mrgreen:
Visca el BARCA!
torotam
Jugador d'estrella

2014.03.04. 11:41:28

visca el barca írta:bale helyzete kicsit olyan mint sanchezé... amig lövi a goloka,t meg osztja az assistokat, addihg nem fogják bántani.
Ez szerintem nem így van. Sanchez és Bale átigazolását és a feléjük támasztott elvárásokat nagyjából köszönő viszonyba sem lehet hozni egymással.
Sanchez személyében egy jó kis játékost igazoltunk, átlagos elvárásokkal, reményekkel és sajtóvisszhanggal. Ellenben Bale átigazolása (valószínűleg) rekord összegért történt, így az elvárások is roppant magasak felé, a sajtó pedig a mai napig csámcsog a témán.
Így amíg Sanchez bekotor pár gólt és kioszt néhány assistot, az oké, de Baletől azt várják, hogy a meccsek nagy részén CR mellett ő legyen a MOM, mutasson túl a kiváló PL-es formáján, és a nagy mérkőzéseken vezérré lépjen elő.
Na ehhez képest max a Schalke ellen volt ő a MOM, messze van a PL-es formájától és a rangadókon rendbe besűl.
Az elvárások és a hercehurca terén Neymarhoz hasonlítanám, de Neymar eddig többet mutatott, mint Bale.
Barcaman1993 írta: Akkor Benzema 2 kezes lökése szabályos? Aligha...
A visszajátszások alapján egyértelmű, hogy két kézzel ellökte a védőt, ezzel SZABÁLYTALANUL szerzett magának területet. A gól SZABÁLYTALANSÁG miatt születhetett.
Szóval gólt érvényteleníteni és szabadrúgás kifelé (ha pedig ugatérozik valamelyik, sárgát neki! :twisted: )
Visca el BARCA!
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2014.03.04. 11:21:13

bence-barca írta:
ferninho írta: http://www.youtube.com/watch?v=JKelR8izNP8" target="_blank
Ugyan már... az ilyen a fociban még simogatásnak is túlzás. Persze szigorú szemmel nézve lehet mondani, h vt kontakt, de azért na.... 100ból ha 1x lefújják, de lehet most túloztam.
emiatt hőbörögni szerintem is túlzás. az érintett atletico játékos sem reklamált igazából, csak feltette a kezét, hátha befújják lesnek.
visca el barca
Presidente del Barça

2014.03.04. 10:32:20

bale helyzete kicsit olyan mint sanchezé... amig lövi a goloka,t meg osztja az assistokat, addihg nem fogják bántani. amugy tényleg hót idétlen az a palai ebbe a bajnokságba, de azért 29 meccsen csak összkapart egy 14+14-et :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.03.04. 09:11:34

Ajánlom mindenkinek a figyelmébe a tegnapi PL összefoglalót. :wink: Bede Feri elmondja benne, hogy vállal sem szabad lökni, mert az is szabálytalan. Akkor Benzema 2 kezes lökése szabályos? Aligha...

De ha idevesszük a futsalt - ahol a szabálytalanságra vonatkozó szabályok ugyanazok, mint a nagy pályás fociban -, akkor ha Benzema ugyanezt csinálja meg az ellenfél kapuja előtt, vagy csak az oldalvonal előtt, akkor szabályos? Nem.

:arrow: a vitatott szituáció eldöntve.
MikeTyson írta:Mi kivételesen nem egy szezonra vásároltunk most. Bale és Illara 24-25 évesek, Isco-Jesé 21-22. Ez egy kivételes hùzás volt. A kérdés, hogy be fog-e válni mind...
Özil azért ment el, mert nem volt neki poszt, Carlo pedig nem akarta a 4-2-3-1-et nyomatni. Isco jobb, és akar. Ez az oka, hogy most edzéseken DM poszton gyakorol és hamis kilencesen... Láthattuk mekkora plusz volt vasárnap amikor beállt... Remélem a legjobbakat. :)
Meglepődnék, ha Bale hosszútávú megoldás lenne. Szemmel láthatóan teljesen fogalmatlan ehhez a játékhoz. Ha sokáig a csapatban marad az csak is az elnök úr és az ára miatt lesz. Jesé sokkal jobb. Iscoval is várnék. Nagyon penge a srác, de ha Carlo papa nem játszatja, akkor fölösleges is beszélni róla. Csodálom, hogy nem talált még neki helyet az öreg a csapatban.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
MikeTyson
Jugador del Barça

2014.03.04. 07:27:22

Mi kivételesen nem egy szezonra vásároltunk most. Bale és Illara 24-25 évesek, Isco-Jesé 21-22. Ez egy kivételes hùzás volt. A kérdés, hogy be fog-e válni mind...
Özil azért ment el, mert nem volt neki poszt, Carlo pedig nem akarta a 4-2-3-1-et nyomatni. Isco jobb, és akar. Ez az oka, hogy most edzéseken DM poszton gyakorol és hamis kilencesen... Láthattuk mekkora plusz volt vasárnap amikor beállt... Remélem a legjobbakat. :)
Kovbal88
Entrenador del Barça

2014.03.03. 23:04:33

MikeTyson írta:Más...
A Real idén még nem az igazi. Hiányzik belőle valami plusz. Jelenleg Iscot nevelik befelé, és szerintem jövőre nagyot fog robbanni. Jön még 1-2 tag kp-ra aztán csókolom... Idén, ha behùzunk 1-2 kupát már boldog leszek, de triplázás féle álomvilágba nem ringatom magam... Bajnokság + Kupa amit jó lenne behùzni + jó lenne már döntőzni BL-ben, mert ott bármi lehet. Elég idegesítő, hogy zsinorban 3x estünk ki elődöntőben...
Jól hangzik, csak mondjuk, ha nem megy el Özil, akkor a Real kiadott 200 millió eurót játékosokra, fizetésre is gondolom legalább 20 milliót és kb ott van ahol az Atletico. Viszont Bale nélkül is lehet pont itt lennének, csak lenne még 100 millió euro plusz.

Barcánál is ezt érezni, az egyik legkevesebb kapott gól a ligában, 1 pont hátrány a bajnokságban, kupában döntőben a csapat, BL szinte a legjobb nyolc között, lehetne itt T. Silva 40-45 millióért plusz 10 milliós fizetés, nem lennénk előrébb.
MikeTyson
Jugador del Barça

2014.03.03. 22:33:49

Más...
A Real idén még nem az igazi. Hiányzik belőle valami plusz. Jelenleg Iscot nevelik befelé, és szerintem jövőre nagyot fog robbanni. Jön még 1-2 tag kp-ra aztán csókolom... Idén, ha behùzunk 1-2 kupát már boldog leszek, de triplázás féle álomvilágba nem ringatom magam... Bajnokság + Kupa amit jó lenne behùzni + jó lenne már döntőzni BL-ben, mert ott bármi lehet. Elég idegesítő, hogy zsinorban 3x estünk ki elődöntőben...
visca el barca
Presidente del Barça

2014.03.03. 21:38:14

ez a lökés szituáció detto ugyanaz mint mikor szögletnél a támadó rámászik a védő nyakára és kifelé fújnak.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
hank1ee
Director del Fútbol

2014.03.03. 21:33:05

Gareth Tello írta:
Leon írta:Vagy csak kettőt... tizenegyesből! :mrgreen:
Ronaldo nem Soldado. :wink:

A lökés egyébként felejtős szerintem is, ilyenért nem szoktak (és nem is kell) büntetőt adni szvsz.
Pedig ha úgy hívnák, hogy Cristiano Soldado, azaz CS7, névrokona lehetne az Adobe Photoshop képszerkesztő és grafikus szoftver egyik verziójának. Kihagyta :!:

Egyébként melyik lökésre gondolunk? Még az volna szép, ha a Real kapna büntetőt, mert Benzema lökött :lol: #uefadrid
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hank1ee 2014.03.03. 21:56:17-kor.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
bence-barca
Llegenda del Barça

2014.03.03. 21:19:55

ferninho írta: http://www.youtube.com/watch?v=JKelR8izNP8" target="_blank
Ugyan már... az ilyen a fociban még simogatásnak is túlzás. Persze szigorú szemmel nézve lehet mondani, h vt kontakt, de azért na.... 100ból ha 1x lefújják, de lehet most túloztam.
Válasz küldése