Aranylabda - FIFA év játékosa

Foci a Barçán kívül
recrea
Llegenda del Barça

2013.10.30. 08:42:53

Nem akarom lelőni a poént, de a rendszer átalakítása miatt szerintem megint Messi fogja kapni.

Nálam nincs túl sok értéke az Aranylabdának, jobban kedvelem a UEFA év játékosa díjat, finoman átvette az Aranylabda szerepét, amikor az újságírók szavaznak. Ezt sorrendben Messi, Iniesta, idén pedig Ribery kapta (2010-ben meg Sneijder vitte volna, de még nem volt ilyen), nálam ez szakmaibb, és jobban hajaz a 2011 előtti Aranylabda szavazásra.

Mivel most a szövetségi kapitányok szavaznak, ezért komoly fogadásom van rá, h ismét Messi nyeri, a gólok, a marketingje miatt, és nem utolsó sorban azért, mert az utóbbi 6 éves korszak legnagyobb zsenije.
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.10.29. 20:47:06

donatiesto írta:Szerintem az a baj az aranylabdával, hogy egyszerűen nem tudjuk eldönteni,hogy az év legjobb vagy a világ legjobb játékosának jár.
Hát pedig ez egyszerű, az adott év legjobbjának kéne kapnia. Még ha nehéz is elfogadni azt sokaknak, h az most nem Messi lenne. Illetve nem csapatszinten.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.10.29. 20:38:19

Kicsit elkanyarodva a témától, áttérve az év csapatára:

http://www.sport.es/es/noticias/balon-o" target="_blank ... ro-2773098

Az elmúlt pár évben azt hiszem barcelonás év csapatok voltak... És már a Pep éra előtt is. Nem kis katalán dominancia...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
donatiesto
Barça C

2013.10.29. 20:36:08

Szerintem az a baj az aranylabdával, hogy egyszerűen nem tudjuk eldönteni,hogy az év legjobb vagy a világ legjobb játékosának jár.
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.10.29. 20:30:32

Barcaman14 írta:
Pont ez az. Nálunk sem tudta megkapni Xavi vagy Iniesta, mert amit Messi nyújtott az látványosabb, de főként több góllal, eredménnyel párosul. Ha a Bayernből kapni fog valaki aranylabdát, az előbb lesz Ribéry vagy Robben, mint Schweinsteiger.
Tudom...
Azért nálukn MEssi jobban elhomályosította a többieket, mint ott Ribery v esetleg Robben Scweinit, úgyhogy ebben azért reménykedek.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.10.29. 20:23:14

dévid villa írta: 2012/2013:
Messi : 54 mecss/64 gól, 20 assziszt (össz: 84)
Ronaldo: 66 meccs/62 gól, 17 assziszt (össz: 79)
Ribéry: 55 meccs/16 gól, 29 assziszt (össz: 45)

2013/2014:
Messi: 12/12g. 3a. (össz 15)
Ronaldo: 14/16g. 4a. (össz 20)
Ribéry: 16/9g. 8a. (össz 17)

Forrás: http://transfermarkt.de" target="_blank
Ennek most mi értelme van? Mario Gomeznek volt olyan statisztikája a német kupában, hogy 62 perc alatt 6 gólt lőtt. Most ebből kell kiindulni? Fontos a statisztika, de ezek alapján Maradona elbújhatott volna Gerd Müller mögött, a statisztika alapján, játékban kicsit más volt a helyzet...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
dévid villa
Jugador d'estrella

2013.10.29. 17:14:14

Don Blaugrana 2005 írta:Nem értem, hogy az edzőket hogyan szedték össze. Wenger nem nyert semmit, Mourinho nem nyert semmit, Del Bosque nem nyert semmit. Már csak Guardiolát hiányolom, csodálom, hogy őt nem tették fel a listára a 3 hónapos melójával, meg a dortmundi 4-2-vel. Simeone Spanyol Kupát nyert, remekül rajtolt a ligában, csapata még 100%-os a BL-ben és ennek ellenére nincs rajta. Nem beszélve arról, hogy az a keret amivel ő dolgozhat azért nem olyan, mint teszem azt a Realé v a Chelsea-é. Egyébként Messinek ugyanolyan mutatói vannak(vagy még jobbak) mint Cr7-nek és Ribery-nek, pedig kevesebbet játszott. Am meg Ribery-nél szerintem nem kevésbé érdemli meg Robben is az aranylasztit. Na mindegy aki kapja(marja :mrgreen: ) azé lesz azt kész.
Valaki nem tud valami kis statot am Ronaldo-ról, Messiről meg Ribery-ről?
Visca El Barca!
2012/2013:
Messi : 54 mecss/64 gól, 20 assziszt (össz: 84)
Ronaldo: 66 meccs/62 gól, 17 assziszt (össz: 79)
Ribéry: 55 meccs/16 gól, 29 assziszt (össz: 45)

2013/2014:
Messi: 12/12g. 3a. (össz 15)
Ronaldo: 14/16g. 4a. (össz 20)
Ribéry: 16/9g. 8a. (össz 17)

Forrás: http://transfermarkt.de" target="_blank
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.10.29. 17:11:24

Don Blaugrana 2005 írta:NValaki nem tud valami kis statot am Ronaldo-ról, Messiről meg Ribery-ről?
Ha ilyesmire gondolsz, akkor de.

Egyébként szerintem is megérdemelné Schweini vagy akár Lahm, ugyanúgy, ahogy tőlünk Xavinak, Iniestának vagy akár Busquetsnek is kijárna egy (komolyan mondom, a pali egy zseni), csak erre nincs sok esély, amíg Messi és Ronaldo van a rivaldafényben (teszem hozzá, érthető módon).

Öt játékos, aki szerepelhetne a huszonhármas listán
Busquets :idea:
Barcaman14
Director del Fútbol

2013.10.29. 17:05:43

bence-barca írta:Srácok amúgy Schweinsteigerről mik a vélemények? :-k
Csakmert nyilván Ribery látványosabb volt, több gólt lőtt, de Scweini meg ugyanolyan szerves része a bajoroknak, mint nálunk pl Xavi v Ini.
Pont ez az. Nálunk sem tudta megkapni Xavi vagy Iniesta, mert amit Messi nyújtott az látványosabb, de főként több góllal, eredménnyel párosul. Ha a Bayernből kapni fog valaki aranylabdát, az előbb lesz Ribéry vagy Robben, mint Schweinsteiger.

Ettől függetlenül én is azt gondolom, hogy Xavinak és Iniestának is kijárna egy aranygömb, de "pechükre" van egy Messi vagy CR, akik kettesével szórják a gólokat és addig amíg nem állnak le, egyszerűen nem lesz másnak esélye nyerni.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Varatrix
Director del Fútbol

2013.10.29. 16:23:18

bence-barca írta:Srácok amúgy Schweinsteigerről mik a vélemények? :-k
Csakmert nyilván Ribery látványosabb volt, több gólt lőtt, de Scweini meg ugyanolyan szerves része a bajoroknak, mint nálunk pl Xavi v Ini.
Nála szívesebben látnám. :)
szerk.: teszem hozzá Lahm is, de egy védő már túlzás ide, az is csoda lenne ha egy kvk kapná meg.
Én abszolút egyetértek, de ez egy fajta beállítottság így nézi/látni a focit. Mert én továbbvinném a hasonlatot a Barcához: Busquets teljesítményétől legalább annyira függ a csapat mint Messiétől...

Jó egy kicsit azért túlzó. :lol: De az egyik legfontosabb láncszem.

Bastiant nagyon szeretem és tisztelem, pedig nem vagyok nagy Bayern fan, de ő és Lahm akit nagyon kedvelek.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Don Blaugrana 2005
Barça B

2013.10.29. 16:07:34

Nem értem, hogy az edzőket hogyan szedték össze. Wenger nem nyert semmit, Mourinho nem nyert semmit, Del Bosque nem nyert semmit. Már csak Guardiolát hiányolom, csodálom, hogy őt nem tették fel a listára a 3 hónapos melójával, meg a dortmundi 4-2-vel. Simeone Spanyol Kupát nyert, remekül rajtolt a ligában, csapata még 100%-os a BL-ben és ennek ellenére nincs rajta. Nem beszélve arról, hogy az a keret amivel ő dolgozhat azért nem olyan, mint teszem azt a Realé v a Chelsea-é. Egyébként Messinek ugyanolyan mutatói vannak(vagy még jobbak) mint Cr7-nek és Ribery-nek, pedig kevesebbet játszott. Am meg Ribery-nél szerintem nem kevésbé érdemli meg Robben is az aranylasztit. Na mindegy aki kapja(marja :mrgreen: ) azé lesz azt kész.
Valaki nem tud valami kis statot am Ronaldo-ról, Messiről meg Ribery-ről?
Visca El Barca!
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.10.29. 15:40:28

Srácok amúgy Schweinsteigerről mik a vélemények? :-k
Nála szívesebben látnám. :)
szerk.: teszem hozzá Lahm is, de egy védő már túlzás ide, az is csoda lenne ha egy kvk kapná meg.
ZolTano
Jugador d'estrella

2013.10.29. 15:30:30

ferninho írta:Igazából nagyon érdekes a történet...
Volt egy Wesley Sneijder nevezetű ember.
Megnyerte a Bajnokságot, a Kupát meg a BL-t (pont azt a csapatot kiejtve, akiknek a játékosai előtte végeztek) is és emellé VB döntőn csak a hosszabbításban kaptak ki a Hollandok.... Végül ezzel a teljesítménnyel Sneijder a legjobb 3ban nem volt bent...
akkor ezek alapján Ribérynek mégis mi alapján kellene megnyernie az Aranylabdát?...
vagy egyszer ezt nézzük egyszer azt?.... Ribéry se emelkedett ki annyival a Bayernből, hogy nála az számítson... Ott is a csapat volt a lényeg, mint az Interben.

Igazából Messi egyáltalán nem érdemelné meg CR-rel karöltve, Ribérynél sincs semmi helye főleg a 2010-es eset után...
Én már írtam többször is, hogy Iniestának adnám a legszívesebben, de sajnos erre szinte semmi esély sincs...
(meg a mostani ősze se volt a legjobb....)
Így meg bármi is történik biztos nem leszek elégedett az eredménnyel.
én akkoriban követtem az Inter meccseit, egy interes jóbarátom végett. Londonban éltem épp. de azt még soha senki nem tudta megmagyarázni, hogy miért is kelett volna Sneijdernek megkapni az aranylabdát, azon kívül, hogy triplázott és vb döntőt játszott. merta játéka szürke volt, ha tetszik , ha nem. és ne jöjjön nekem senki h nem így van, mert az Inter meccsek 80%-át láttam, a vb-t is. pl Milito százszor többett tett abban az évben a triplázásért. a holland válogatottban sem Sneijder volt a motor.
még valami: emlékeim szerint, amikor volt az az aranylabda szavazás, érdekes addig még semmi hangja nem volt annak, hogy Sneijdernek kéne kapnia, sőt előzetesen meg sem említette senki, pontosan mert nem volt annyira kiemelkedő. nagyon sok ismerősöm szinte alig tudott róla...persze miután megnyerte Messi megint, egyből elő lett kapva, hogy Sneijder miért nem. kellett találni gyorsan valakit. és futótűzként el is terjedt. senki ne jöjjön nekem azzal, h akkor Sneijder érdemelte volna. egy emlékezetes pillanatára sem emlékszem. ezzel szemben Messiére rengeteget, sorra döntötte meg abban az évben is az egyéni rekordokat, eszméletlen dolgokat művelt a pályán és 3 kupát is begyűjtött. erről ennyit. Sneijder nagyon jó focista, de nem volt sem az aranylabda közelébe sem Messi közelében akkor!!! persze jó ezzel takarózni és a Messi utűálok, illetve arivális csapat szurkolói belekapaszkodhatnak valamibe, hogy az önérzetük ne csorbúljon.
idén Ribery a fő várományosa, Ő azért a pályán is elképesztő dolgokat művel és Messi sem futott teljes szeont a sérüléásei miatt. ha teljes szezont tud futni, akkor kétség kívül Messinek kellett volna kapnia..ill lehet h megkapja, egyáltalán nem csodálkoznék és megérdemeltnek tartanám. max az önérzetesek megint okoskodhatnának egy évig...h miért nem Robben...:(
TT
Capitá del Barça

2013.10.29. 15:28:02

én Ibrának adom. kész.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.10.29. 14:22:01

ADják oda Ronaldonak,legalább kicsit a madridisták is megnyugodhatnak.

Ronaldo,Ribéry,Messi sorrend, és mindenki elégedett lehet.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.10.29. 14:17:25

Megnyerte a Bajnokságot, a Kupát meg a BL-t (pont azt a csapatot kiejtve, akiknek a játékosai előtte végeztek) is és emellé VB döntőn csak a hosszabbításban kaptak ki a Hollandok.... Végül ezzel a teljesítménnyel Sneijder a legjobb 3ban nem volt bent...
akkor ezek alapján Ribérynek mégis mi alapján kellene megnyernie az Aranylabdát?...
vagy egyszer ezt nézzük egyszer azt?.... Ribéry se emelkedett ki annyival a Bayernből, hogy nála az számítson... Ott is a csapat volt a lényeg, mint az Interben.

Igazából Messi egyáltalán nem érdemelné meg CR-rel karöltve, Ribérynél sincs semmi helye főleg a 2010-es eset után...
Én már írtam többször is, hogy Iniestának adnám a legszívesebben, de sajnos erre szinte semmi esély sincs...
Kicsit belegabalyodtál ebbe. :D Ribery nem érdemli meg, mert egyénileg nem nyújtott olyat. Viszont Messi és Ronaldo sem érdemli meg. Ezért adnád Iniestának (aki előtt le a kalappal). Azért 1 embert tudnék legalább mondani, aki "csak a csapatból" jobb volt nála. Azt hiszem mindenki tudja kiről van szó.
Sanama
Llegenda del Barça

2013.10.29. 14:16:59

Ezzel nagyjából egyetértek. Sneijderes eset után nem értem most miért kéne Riberynek kapnia. Annyira nem tűnt ő ki, hogy eldobja mindenki az agyát.
CR meg Messi viszont szerintem hozták megint azt, amit korábban, döntik sorra a rekordokat, lövik a gólokat, akárki akármit mondd, és most jöhetnek a Bayernes haterek, de ők ketten a legjobbak, jöhet itt Robben de még Ribery is, le vannak maradva eléggé tőlük.

Kiváncsi leszek egyébként én is, majd a végén megkapja Bale. :P
ferninho
Madridista

2013.10.29. 14:08:59

Igazából nagyon érdekes a történet...

madridista
sörvirsli
Capitá del Barça

2013.10.29. 11:27:16

Messi sajnos túl sokat volt sérült és nem tudta olyan gyakran hozni a szokásos emberfeletti szintjét,szóval nem esélyes.
Remélem végre megkapja Iniesta mert már neki nagyon kijárna! [-o<
Az a beképzelt majom francia Ribery remélem nem kap ....t se,inkább akkor kapja Varane vagy Bale! :mrgreen:
Aki azt hiszi, hogy a Messi és a Messiás szavak és jelentések összecsengése véletlen, az orbitálisat téved: Isten kegyelméből való ez az ember.

Messi-Neymar = the ultimate forward duo

Paul Walker - We are always gonna miss you forever!
Varatrix
Director del Fútbol

2013.10.29. 11:07:36

REMY írta:Ti tényleg nem fogjátok fel, hogy senkit nem érdekel, hogy Messi mennyivel jobb játékos mint bárki? Zidane miért nem kapta meg 10x zsinórban a labdát? Képességekben mindenki felett volt akkoriban. Miről beszélünk? Nem az a lényeg, hogy ki milyen tehetséges stb... az adott év számít, és ott hogyan teljesítettek. Ribery jobb volt mindenkinél, és ennyi.
Azért ez még így is némileg pontatlan, de kb ez a lényeg...

Messi és Ronaldo akor is sokkal jobb mint a francia, és tavaly is jobbak voltak egyénileg, de nem tudnak 10 ember helyett focizni ezért a Francia lesz az aranylabdás. Szerintem.

Nagyon remélem hogy Messi nem kapja meg mert, a közvélemény lázadni fog. Ha messi kapja istenigazából nagy botrány lesz szerintem...

Engem már nem érdekel hányszor kapja meg ezt a borzalmasan túlértékelt, ámbár teljesen megalapozatlanul kiadott díjat. (Lehet hogy őt igen... :D )
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.10.29. 11:02:56

REMY írta:
Barcaman1993 írta: Simán odaadhatnák Riberynek, de nekem annyi gondom van vele hiába volt jó, de Messi toronymagasan sokkal jobb volt nála (ahogy Ronaldo is), a sikereit a csapategységnek köszönheti nem pedig annak, hogy ő annyira kirívóan jó lett volna.
Ti tényleg nem fogjátok fel, hogy senkit nem érdekel, hogy Messi mennyivel jobb játékos mint bárki? Zidane miért nem kapta meg 10x zsinórban a labdát? Képességekben mindenki felett volt akkoriban. Miről beszélünk? Nem az a lényeg, hogy ki milyen tehetséges stb... az adott év számít, és ott hogyan teljesítettek. Ribery jobb volt mindenkinél, és ennyi.
Ajánlom figyelmedbe, hogy olvasd el, amit odaírtam és értelmezd újra. :wink: Egy szóval nem mondtam, hogy Messi mennyivel jobb, egyszerűen annyit, hogy jobb volt (és Ronaldo is). A jobb szezont futott, meg a jobb képességű közt óriási különbség van. Én előbbiről beszéltem. [-o<
davi10
Llegenda del Barça

2013.10.29. 10:53:15

Szerintem is Ribéry kapja meg. Bár megnézném mit szólna a világ, ha megint Messi kapná, mert Sneijder se kapott aranylasztit.

Ribérynél jogos lenne, akármekkora egy féregnek is tartom, triplázott, és nem is ügyetlen játékos.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.10.29. 10:49:02

Szerintem a Messi-Ronaldo-Ribéry hármas valamelyike fogja megkapni a bogyót, hogy melyikük, azt szinte lehetetlenség megjósolni.

A huszonhármas lista különben meglepően jó, egyedül Busquetset hiányolom róla (nem vicc).

Az edzőknél ellenben vicc kategória, hogy nem került be Simeone...
ZolTano
Jugador d'estrella

2013.10.29. 10:44:48

Messi a legjobb és az aranylabda legjobbnak jár. bár sztem sem kapja meg Ő idén. Ribery fogja ez egyértelmű!

Zidane miért nem kapta meg 10x ??? egyszerű. volt pár kiemelkedő éve, azok közül is igazán csak az amikor megkapta az aranylabdát. igen zsenivolt, de akkoriban játszott még pár név , aki volt olyan jó , mint Ő!! Ronaldinho, Ronaldo, Figo, Rivaldo, Seva, Nedved, és akik aranylabdát sem kapőtak: Henry, Raul stb stb.
enneka korszaknak viszont Messi kiemelkedő alakja, talán csak CR7 veheti fel vele a versenyt, persze sikertelenül.
viszont örülni fogok ha Ribery kapja, nagy szezont futott, és Messi a szezon végén sérült volt, és eddig összel is sok sérülés hátráltatta. szal Ribery, ez egyértelmű.
StickyFingaz
Capitá del Barça

2013.10.29. 10:31:32

Ha idén Messi kapná akk már Én érezném magam kellemetlenül.
Ribéry triplázott és a csapata legjobb játékosa.Remélem Ő fogja kapni.
Válasz küldése