Magyar Válogatott

Foci a Barçán kívül
kanty
Llegenda del Barça

2015.09.07. 21:35:10

Semmi bajom Szalaival, mert szimpatikus srác, de elképesztő, hogy milyen lassú, mennyire ütemkéséssel reagálja le a helyzeteket néha.
Amúgy egál szagú nagyon a meccs - második félidőben azért már kicsit többet kellene kockáztatni.
Meg lehet ez. Hajrá!
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.09.07. 21:15:45

Ádám rögtön nagy tempót próbált hozni, ez eddig nagy gondunk ma, hogy lassabbnak tűnik minden megmozdulásunk elől is meg hátul is. Szalai lábáról pillanatok alatt leszedték a lasztit, Kalmár is nagyon körülményes volt, hátul meg folyamat jönnek a szabadok mert egy ütemmel lassabbak vagyunk. Ez most némi fásultság vagy sem azt nem tudom, de ez eddig nagyon szembetűnő.

Görögök nem feltett kézzel mentek ki, néha odanézek és próbálkoznak becsülettel.

szerk:
Első félidő második fele jobban sikerült, Nagy beállása kifejezetten jót tett.
Keserű meg lehet nem tud magyarul, de nagy szívességet tett, hogy 2vs1 szituban csúnyán elönzőzte a görögök ellen. :D
Kép
Kép
Kép
Vakmacska
Llegenda del Barça

2015.09.07. 21:00:55

remélem szép ajándékot kapok a fiúktól a szülinapomra :)
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.09.07. 20:55:36

Vakmacska írta:ok. így már más. akkor hajrá görögök! :)
Nagyon ne hajrá, egy iksz az tökéletes lenne. :D
Bizakodásra ad okot, hogy csak idegenben lőttek gólt és legutóbb 1:1 volt Bukarestben a pótslejtezőn, ez most tökéletes is lenne újra.

Stílszerűen Maradjunk Talpon ez a lényeg. Balázs picit elkapkodta az ott lehetőség volt.
Kép
Kép
Kép
Vakmacska
Llegenda del Barça

2015.09.07. 20:40:23

ok. így már más. akkor hajrá görögök! :)

A studióban csatárnak mutatták Gerát. ugye ez csak vicc?

stadion: 4 év alatt újítják fel? hát, ezt tanulhatnák tőlünk, ebben profik vagyunk

a gyerekek mióta vezetik ki a játékosokat? mikor kezdődött ez el?
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.09.07. 20:00:57

Vakmacska írta:én meg remélem, hogy a görögök nem nyernek.
ha ők lesznek az utolsók, az nekünk a legjobb. a románoknak meg rossz, hiszen tőlük több pontot vonnak így le.

érdekes a kezdő. meglátjuk.
azért az íreknek sem szabad nekiesni. láttuk mi lett a vége, mikor kinyíltunk.
Kicsit szerintem megvan kavarva pár ember. :D

Ez nem ellened szól csak tegyük tisztába a dolgokat. Az hogy a görögök az utolsók az a harmadik hely szempontjából érdekes, viszont vége a csoportnak az 1-2 automatikusan kijut. Nekünk meg kifejezetten jól jönne ha a görgök tudnának pontot hozni Bukarestből. Ha ők az utolsók attól még nem fogjuk megelőzni a románokat mert ők teszem azt oda-vissza verik őket mi meg szerzünk 1-2 pontot. Számszerűsítve teszem azt a végén a románoknak van 18 pontjuk nekünk 15 nem előzzük meg őket mert kiesnek a görög pontok. Lehet ez egyértelmű, de hallottam már olyat, akinek ez nem volt egyértelmű. Az utolsó helyezett csapat pontjai csak a harmadikok összevetésénél esik ki. Azzal döntik el, hogy ki a legjobb harmadik.

Szóval egy iksszel a görögök ugyanúgy maradnának utolsók, de pl mi közelebb mehetünk egy esetleges győzelemmel az 1-2 hely bármelyikéhez.

A kezdő érdekes, Németh bekerült, most lehet hozni a KC formát (mondjuk az MLS is olyan, hogy Drogba rögtön mesterhármassal indított). :D Kalmár nekem meglepetés, Stieber tényleg eléggé enerváltan mozgott.
Kép
Kép
Kép
Vakmacska
Llegenda del Barça

2015.09.07. 19:53:09

én meg remélem, hogy a görögök nem nyernek.
ha ők lesznek az utolsók, az nekünk a legjobb. a románoknak meg rossz, hiszen tőlük több pontot vonnak így le.

érdekes a kezdő. meglátjuk.
azért az íreknek sem szabad nekiesni. láttuk mi lett a vége, mikor kinyíltunk.
messideco
Presidente del Barça

2015.09.07. 19:48:20

Érdekes.
Tud meglepetéseket okozni Storck eddig :)
Kép
"And my heart will leave you never."
kanty
Llegenda del Barça

2015.09.07. 19:41:17

A kezdő:

Király – Fiola, Guzmics, Kádár, Leandro – Elek Á., Gera, Kalmár – Dzsudzsák, Szalai, Németh K.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.09.07. 19:36:59

kanty írta:
Bob_Marley írta:És miért ne lehetne? Románoknál van sérült, ők is tuti fáradtabbak, nem hiszem el, hogy a görögök meg így szétestek. Hol van a falanx? :D Egy 0:0 de szép is lenne.
Azért én ebben annyira nem bíznék. Ha hiszed, ha nem a görögök szétestek, eddig szőrőstől-bőröstől van 2 pontjuk - én nem igazán bízok a pontszerzésükben. A románok nagyon készülnek, állítólag 40 ezer embert várnak a meccsre, - a péntekivel ellentétben - most nyerni mennek a pályára.
De legyen igazatok. :)
Nyerni akarnak, s jön a görög kontra. :lol:
Persze hogy a románok a toronymagas esélyesek és a görgök totál szétestek, de mikor ha nem most okoznak meglepetést. Én hiszek benne, hogy a románokból sokat kivett a pesti meccs, s a görögök totál tét nélkül eltudnak pontot hozni.

A harmadik hely sem rossz egyébként, mert továbbra is ott vagyunk a legjobb harmadik közelében. Storck hozzáállása a román meccsen meg pláne érthető volt, kezdőmeccsen rögtön egy ilyen felfokozott hangulatú találkozó, ahol egy vereség nagyon rosszul jött volna. A győzelem meg az írek ellen valamivel könnyebb, így totál korrekten le is nyilatkozta, hogy jó nekünk az egy pont a románok ellen, ami maximálisan igaz is volt. Ma viszont győzni lehet és és nagyobb sansz, meg kell ragadni. Eddig is ez volt a fontosabb meccsünk és 4 pont volt az "előírás" ma kell hozzátenni a hármat.
Kép
Kép
Kép
Messias2
Director del Fútbol

2015.09.07. 19:26:08

Nem vagyok túl bizakodó. Úgy érzem, Storck a 3. helyre megy rá. Ez már látszott a pénteki meccsen is. Ha nem akarna pótselejtezőt, akkor támadnunk kellett volna végig. Nem megelégedni az X-szel. Ráadásul taktikailag is több hibát vétett. Ez 2 csatáros játek hatalmas hiba volt. Nem tudtuk uralni a középpályát, kellett volna még 1 KP-ás. Ez volt a legfőbb problémánk a románok ellen. Tehát eddig nem vagyok megelégedve Strockkal. Nyilatkozataival, mentalításával, taktikájával sem vagyok eddig elégedett.
Emiatt nem várok sok jót a mai meccstől. De remélem pozitív csalódásban lesz részem.
Egy biztos, ha nem akarunk pótselejtezőt, akkor nyerni kell. RIA-RIA-HUNGÁRIA!!!!!
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
kanty
Llegenda del Barça

2015.09.07. 19:05:52

Bob_Marley írta:És miért ne lehetne? Románoknál van sérült, ők is tuti fáradtabbak, nem hiszem el, hogy a görögök meg így szétestek. Hol van a falanx? :D Egy 0:0 de szép is lenne.
Azért én ebben annyira nem bíznék. Ha hiszed, ha nem a görögök szétestek, eddig szőrőstől-bőröstől van 2 pontjuk - én nem igazán bízok a pontszerzésükben. A románok nagyon készülnek, állítólag 40 ezer embert várnak a meccsre, - a péntekivel ellentétben - most nyerni mennek a pályára.
De legyen igazatok. :)
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.09.07. 18:25:39

messideco írta:Nagyon bízom benne, hogy a görögök besegítenek, és megverik a románokat :)
Ezt lén is halkan megjegyeztem a román meccs után, jó lenne már ha a görögök tudnának pontot lopni. :D És miért ne lehetne? Románoknál van sérült, ők is tuti fáradtabbak, nem hiszem el, hogy a görögök meg így szétestek. Hol van a falanx? :D Egy 0:0 de szép is lenne.
Kép
Kép
Kép
messideco
Presidente del Barça

2015.09.07. 18:02:12

Nagyon bízom benne, hogy a görögök besegítenek, és megverik a románokat :)
Kép
"And my heart will leave you never."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.09.07. 17:53:25

Én is így vagyok ezzel, hogy az igazán nagy csata ma jön. Ez dönthet el mindent részünkről, visszatudjuk-e hozni az itthon elengedett pontokat vagy marad a harmadik helyes számolgatás.
Gondolom sokat kivett a fiúkból a pénteki meccs, fizikailag és legfőképpen mentálisa. Óriási nyomás volt rajtuk, de szerencsére sikerült most ezt kezelni és emiatt úgy érzem vagy legalábbis remélem, hogy felszabadul a gát és eltudjuk hozni a három pontot. Nagyon sokat jelentene és számomra is ez az év mérkőzése. Az északírek más játékot játszanak mint a románok és többet lehet nálunk a labda. Némethet én is adnám, jól mozgott abban a pár percben, mikor fent volt. Szalai hatalmasat küzdött, a csapat egyik legjobbja volt, de kérdés hogy 0 játékkal van-e egyáltalán erő.

Szerintem amúgy a kapitány nem fog meglepőt húzni ugyanaz a csapat megy ki Belfastban mint pénteken. Nyilván annyi változás, hogy Tőzsér helyett Gera. Meglátjuk és mindenesetre nagyon szurkolok és bízok a fiúkban. Hajrá Magyarok

szerk: persze Juhász sincs, de pénteken is szinte Guzmics volt a "kezdő".
Kép
Kép
Kép
MR. TROMORT777

2015.09.07. 17:33:39

Mekkora a csönd mindenhol, pedig ez az igazán fontos meccs. Százszor fontosabb mint a románok elleni volt. Én ezerszer jobban izgulok is. Azt a hajtást akarom látni mint pénteken és akkor én elégedett leszek eredménytől függetlenül. Van esélyünk, hátul le kell húzni a rolót mint eddig és begyötörni egyet. Támadásan Gerával a fedélzeten jobbnak kell lennünk. Románok ellen kevés labdát kaptak a támadóink. Most jobb lehet a helyzet. Illetve a románok elleni meccs hátha segített jobban játékba lendülni azoknak akik nem játszanak a csapataikban. Nem tudom mire fel, de nagyon bizakodó vagyok. Első lépést vettük a románok ellen, mert sokkal fontosabb volt nem kikapni, mint nyerni és ez nem csak rizsa, a meccs előtt is így voltam vele. Engem kifejezetten zavart az a cécó ami azt a meccset övezte. Persze jó lett volna nyerni, de ez nem volt igazán realitás. Egy jobb csapat ellen tartottuk magunkat kiválóan és ennél több nem volt elvárható.
Viszont ma a saját kezünkben van a sorsunk és egy győzelem nagy lépés lehetne a biztos kijutás felé. Nincs mese, menni kell előre. Hajrá!
visca el barca
Presidente del Barça

2015.09.07. 16:43:12

szalai helyett németh kellene, hátha vmivel gyorsabban mozogna a brit tohonya védők között..
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2015.09.07. 16:33:38

Ha az eszemre hallgatok, akkor én is 0-0-t tippelek. De reménykedek, hogy Gera ad egy kis kreativitást a középpályának, esetleg egy pontrúgásból egyet találunk, aztán meg mehet a bekkelés. Mert csak kapott gól nélkül van esélye a csapatnak, azt nem igazán tudom elképzelni, hogy kettőt lőjünk.
zola8787
Director del Fútbol

2015.09.07. 16:08:13

Alcantara írta:Miért nincs itt akkora meccsláz, mint pár napja? 8)

Nagyon kíváncsi leszek a ma esti meccsre egy dolog miatt: annak ellenére, hogy elhitették velünk, pénteken a győzelemért fogunk játszani, tökéletesen elég volt az egy pont a csapatnak a románok ellen.
Ma állítólag győzni megyünk Belfastba.(ehhez egy gól kellene minimum, de ki képes erre?)
Az északírek ma le akarják zárni a továbbjutás kérdését. Az ellenfél ideálisnak tűnik hozzá otthoni környezetben.

Nem lepődnék meg, ha 0:0 lenne ma is. Ez nekünk nagyon megy.
Lafferty kijelentette, hogy valószínűleg ez a meccs lesz az észak-ír válogatott történelmének legfontosabb meccse. Semmit sem várok ezek után a mai meccstől, majd Fiola megint védekezik mindenki helyett, aztán ha mákunk van 0-0. Kíváncsi leszek én arra a győzni akarásra. Nagyon fogok drukkolni a srácoknak, de ha Szalai ismét ott lesz a kezdőben akkor 10 ember a 12 ellen (szurkolók).
Felőlem mehet egy 95. percben lesről beadott, hazai játékost lehúzó észak-íri öngól, csak nyerjünk.

Gerában bízok, ő hozhat új dolgot a csapatnak (egy 36 éves emberben, ez gáz).
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zola8787 2015.09.07. 16:38:10-kor.
Alcantara
Director del Fútbol

2015.09.07. 15:47:06

Miért nincs itt akkora meccsláz, mint pár napja? 8)

Nagyon kíváncsi leszek a ma esti meccsre egy dolog miatt: annak ellenére, hogy elhitették velünk, pénteken a győzelemért fogunk játszani, tökéletesen elég volt az egy pont a csapatnak a románok ellen.
Ma állítólag győzni megyünk Belfastba.(ehhez egy gól kellene minimum, de ki képes erre?)
Az északírek ma le akarják zárni a továbbjutás kérdését. Az ellenfél ideálisnak tűnik hozzá otthoni környezetben.

Nem lepődnék meg, ha 0:0 lenne ma is. Ez nekünk nagyon megy.
Normandia
Director del Fútbol

2015.09.05. 20:38:27

hank1ee, egyetértek veled.
A helyén kell kezelni ezt is. A tudásunkhoz mérten teljesìtünk. Ennyit tudunk. Nem is igazán látom értelmét, hogy minek jutnánk ki.
Ami pozitìvum, hogy a lelkesedés és akarat az meg van. Negatìvum, hogy nincs játék. Alapvető hibákat vétenek válogatott játékosok, nem tudunk 4 x egymáshoz passzolni. Nincsen ész a caapatban, nincs középpálya. Az egy Szalai meg annyira alkalmatlan erre a játékra, hogy az már fáj. Szóval kb ez az amit továbbra is várhatunk, harcosságot, akaratot, védekezést, de sajnos ez kevés a középmezőnyben maradáshoz.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Kovbal88
Entrenador del Barça

2015.09.05. 20:34:22

Dzsudzsák Balázs elég rendesen dobálgatta magát a románok ellen, nem éppen szimpatikus a játéka, ahhoz képest, hogy ő magyar csapat vezére.

A többi részhez meg annyit, hogy ennyit tudunk többet már nem igen, szóval ezt kell szeretni és nem olyan rossz ez, jobb mint mindig a meccs végén kikapni.

Hajrá magyarok!
hank1ee
Director del Fútbol

2015.09.05. 19:16:09

Sajnos igen, azért nem kapunk gólt, mert nincs egyetlen topcsapat sem a csoportunkban. Nem mondom, hogy ez egy gyenge csoport, mert szerintem erős, kiegyenlített csoport ez, ahol óriási a küzdelem. De nincs itt se Németország, se Spanyolország, de még egy Hollandia, Portugália sem.

Ebben a csoportban adottak voltak az esélyeink, hogy ne kapjunk gólokat olyan válogatottaktól, mint a román vagy a görög, hogy a többiről ne is beszéljek. Egyelőre ez sikeresnek mondható, de továbbra sem tudunk támadni, egy nulla az egész, egyetlen (!!!) akciógólunk volt. Borzasztó a játék, és ezek kivétel nélkül közepes védelmek...

Igazából nem látok fejlődést, azt látom, hogy alkalmas egy kitűzött célra a keret, ezt pedig többé-kevésbé sikerül hozni.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.09.05. 18:08:03

visca el barca írta:
LG írta:A védekezés már rendben... innen lehet építkezni előrefelé.
azért ez így csalóka. görögország, é-í, románia, finn, fereör... ezek aztán nagy kihívás elé állítják a védelmet. egy közepes kaliberű válogatott (belga, lengyel) simán verne 3 gólt akármikor. láthattuk tegnap is mennyi bénázás volt hátul

ez egy pont ugyanolyan gyenge válogatott mint a 2/5/10 évvel ezelőtti, csak annyi a különbség h most borzalmasan gyenge csoportban vagyuk és "erősnek" tűnünk. nem akarok azzal jönn, hogy aki ezt nem látja az vagy vagy nagyon elfogult, de...
Megint azt érzem, hogy nem kezeljük jól a dolgokat.
Rendben gyengébb csoport, de bakker még ebben a csoportban is a realitás a 3-4 hely. És pont felvetődött, hogy bezzeg Máltán kikaptunk, de szerintem te is tudod hogy lehetne sorolni napestig a dolgokat. Most meg végre van tartás, s igen ennyit tudunk. A legjobb játékosunk Gera, Dzusdzsák ide vagy oda meg a többiek, Zoli az egyetlen, aki játékintelligenciában tud hozni egy szintet. Balázsnak kivételes bal lába van, de itt meg is áll nála a tudomány. Fegyelmezett védekezés, s abból megindulni. Lehet mondani, hogy faék egyszerű, de ezt sem tudtuk megoldani x éven keresztül.

Anno mindenki helyeselt, hogy Szalai hogy megmondta és akkor most csodálkozunk? Továbbra sincsenek olyan játékosaink, akik olyan szinten lennének. Nem játszanak a játékosaink és láthattuk tegnap is, hogy ez mennyit számít. Ez a realitás, ezt vagy kimondjuk és úgy állunk hozzá vagy várjuk a sült galambot.

Belelehetne menni, hogy de hát miért nem termelünk ki olyan játékosokat meg ott van Izland, most Észak-Írország stb, egyszerűen a játékos képzés nem megfelelő. Oké az akadémiai dolgokat nem ismerem annyira, de benne voltam elég rendesen az utánpótlásban és egy jó 15 éve csodálkoztunk azon, hogy velünk egykoron lévő gyerekek milyen edzést csinálnak és mi milyen edzést toltunk. Pedig a Fradi volt az egyik legjobb utánpótlásképző csapat. És egy akkor még nyomoronc Lille csapat játékosai nem futottak 3 kilométereket meg hasonlók, hanem csak taktikai mozgás (10 évesen!!!!!!) és robbanékonyság fejlesztő gyakorlatok. És állítom, hogy nem voltak labdával ügyesebbek, vagy technikailag képzettebbek, egyszerűen már akkor minden játékos tudta, hogy bizonyos szituban mit kell csinálni. Gyors a játék, itt gondolkozásra nincs idő. Begyakorolt sémák vannak és intuíció. Mi meg nem tanultunk semmi ilyesmit, taktika 0 volt. Nem akarok más sportágakat is felhozni, de látható sok labdasportban, hogy azért kezdünk visszaesni, mert ma már a "magyaros virtus"nem elég. Hiába olyan a magyar, hogy megvan benne a játékosság és labdaérzékenység, jön egy csapat, aki erőben, taktikában leöl minket. Nem a pólósokat akarom bántani, mert ők még mindig tudnak hozzátenni, de ott is látható, hogy lsd Amerika, lsd más csapat. Egy olyan játékosuk sincs mint nekünk egyéni szinten, de már ott vannak a tűz közelében. Miért? Mert ma már semmit nem ér, hogy valaki jól lő, jól passzol, jól cselez stb. Focira visszatérve itt aztán pláne nem számít és sajnos azt várjuk, hogy megszületik az új Puskás. Nem fog soha megszületni, csak is akkor lesz eredmény, ha képzett játékosokat tudunk kinevelni. A képzett nálam pedig azt jelenti, hogy taktikailag fegyelmezett, gyors kétlábas emberek. Ezek alap elvárások a mai szinten és sajnos még ezeket se tudjuk teljesíteni.

Most azért vannak nálunk is külföldi szakemberek és azért valami csak elindult, mert a válogatottan is látszik, hogy még ha minimális alapokon, de van tudatosság.
Ennek pedig örülni tudok és szerintem más is, mert valami koncepciót lehet látni. Fiatalok az Nb1-ben, talán végre valami haszna tényleg van az akadémiáknak. Fiola tényleg jó példa, évek óta gondunk a jhv poszt és végre valaki tud hozni egy konstans jó szintet.
Kép
Kép
Kép
Vakmacska
Llegenda del Barça

2015.09.05. 17:41:58

LG írta: Dárdai óta nagyon egyszerű a taktikánk: arra hajtunk, hogy lehozzuk kapott gól nélkül a meccset, elől pedig megpróbálunk találni valahogy egy gólt. Jelenleg ennél többet, vagy jobbat nem is lehet kihozni ebből a csapatból.
Csatlakozom azokhoz, akik optimisták. A védekezés már rendben, a támadójátékunk még gyatra, de az alap meg van, innen lehet építkezni előrefelé.
Igen, szerintem is ez van: faék egyszerű taktika. Minden kiscsapat ezt játssza.
A görögök is így nyertek EB-t anno.
Ezekkel a játékosokkal mást nem is lehet igazán. Fizikailag nem bírnak annyit, amennyit kellene, technikai tudásuk meg ennyit ér. Már az is haladás, hogy 3-4 alkalommal egymáshoz tudnak végre passzolni.
Válasz küldése