Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Stalkyard
Director del Fútbol

2013.01.30. 17:29:36

kurdt írta:
Tippelek: az egyik szinte biztosan Mascherano, a másik talán Piqué.
Piqué a "pozitív" meccseken is pályán volt általában, ha jól emlékszem. Az egyik szerintem is Mascherano, a másik pedig talán valamelyik szélső védő, a felsorolt meccsek alapján talán Adriano(?).

Mascheranoval részben egyet értek, róla annyit, hogy az első két szezonjában nagyon is Barca szintű védő volt, viszont az idei játéka nekem sem tetszik, szinte minden meccsen van egy olyan hibája, amiből gólt kapunk. Hiába hoz összességében egy megbízható átlagot a meccsek 90%-án, ha abban a maradék 10%-ban olyan elemi hibákat vét, amikből betalál az ellenfél.

Adriano is felemás, a védőmunkája olykor hagy kívánnivalót mag után, az előre játéka viszont parádés, főként idén. Nyilván védőként az előbbi inkább mérvadó, de én nem bántanám őt, szerintem azokról a meccsekről van szó, ahol kényszerből középhátvédet játszott, nem volt tökéletes, de jól hozta a posztot, nem emlékszem hatalmas hibákra a részéről.

De lehet, hogy teljesen másokra gondol.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Stalkyard 2013.01.30. 17:30:05-kor.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Tocy
Director del Fútbol

2013.01.30. 17:28:59

Balázs az a baj, hogy amikor volt esélyünk a földbe döngölni őket lelkileg ( pl tavaly a kupa visszavágóján, ahol ugye 1-2 után 2-0-ra vezettünk úgy, hogy előtte 1 hónappal a bajnokságban is lefociztuk őket ), akkor inkább leültünk, kaptunk két gólt, lelkileg abszolút visszahoztuk őket, magunkat taglóztuk le. Én picit szkeptikus vagyok, szerintem túl sokan gondolnak minket sima favoritnak, nem fogunk nyerni.
visca el barca
Presidente del Barça

2013.01.30. 17:10:18

az egész meccs arrol fog szolni h az a buta biro miért állított ki / miért intette be a lest / miért nem csinálta ezt vagy azt...

nem hinném h nagy meccs lesz, de ne legyen igazam. madridban uis káosz van, jó lenne rátenni egy lapáttal.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2013.01.30. 17:08:28

az lenne a jó, ha végre megint mi rúgnánk az elsőt.

az idei bajnokin, meg a tavalyi kettőn is ők rúgták.
a tavalyi és idei szuperkupa 4 meccséből 3x szintén ők.
a tavalyi kupapárharc egyik meccsén is ők.

mostanában a legtöbb esetben nekünk kell futni az eredmény után.
Castiel
Capitá del Barça

2013.01.30. 16:49:26

Barcaman1993 írta:...Arbeloa úgyis sárgát fog kapni, amekkora hentes és favágó, ...
Végre egy ember aki azt írja le amit én is gondolok (s le is írtam soxor már)...Ha nem Mourinho lenne a Madrid trénere, nem is érteném mit keres Madridban. :)
Alattomos, könyöklős, rugdosódós Elmondtam róla mindent! A Cdr döntőjében amit Villával, s Messivel művelt, azzal elásta magát. Legalábbis elöttem.
Kép
Fc Barcelona-Csurgói KK-Scuderia Ferrari-
kurdt
Megmentő :)

2013.01.30. 16:40:00

Mezner2 írta:
herlius írta:Csak a tizenegyesekkel eldöntött párharcok számítanak döntetlennek a statisztikákban.
Dehogyis :lol: ne beszélj már butaságokat :D a rendes játékidő eredménye számít bele a statisztikába,az pedig 0-0 tehát döntetlen lett!
Nem is értem honnan vetted azt,amit írtál :lol: :lol:
Az a baj, hogy te tudod rosszul...
Példa: ha egy kupa- vagy BL-párharc első meccse 1:1-re végződik, a visszavágó pedig szintén 1:1, akkor jön a hosszabbítás. A hosszabbításban pedig ugyanúgy számítanak az idegenben lőtt gólok, mint a rendes játékidőben.
A 2x15 perce hosszabbítás a játékidő effektíve "meghosszabbítása" (asszem az elnevezés is innen jön), így ugyanúgy a mérkőzés része, mint az előtte lejátszott 90 perc. Ezzel szemben a tizenegyespárbaj már külön téma, az azt megnyerő csapat +1 gólt "szerez" (tehát a fenti példát folytatva valamelyik csapat 2:1-re nyeri a visszavágót, pusztán statisztikailag nézve). Ezért nincsenek a tizenegyespárbajban gólszerzők sem...

Tehát: a 2011-es kupadöntőt 1:0-ra nyerte a Real Madrid.
barca_boy írta:Szerintem a real elleni siker kulcsa a védelem. Azon belül is két, nem barcelona szintű védő kérdése.
Leírom az eredményeket velük és nélkülük, próbáljátok meg kitalálni, ki X és Y! (cr, kaka benzema érkezésétől számított classicók)
[...]
Tippelek: az egyik szinte biztosan Mascherano, a másik talán Piqué.
Ha eltaláltam, akkor most leszóllak, mert mindkettő Barça-szintű védő. :)
Arra nem gondoltál, hogy az ellenfél is jócskán erősödött azóta...

Pedig az alapgondolat (miszerint a védelem kulcsfontosságú) nem hülyeség, sőt...
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.01.30. 16:04:53

Tobias88 írta:
Ez sajnálatos szerintem. Bár megjegyzem hogy 3 nap helyett akartak 4 napot pihenni. Nekünk 2 nap pihenő lesz a Milan elleni visszavágó előtt mert vasárnap játszunk. Nekünk azért elfogadhatnák azt hogy szombaton szeretnénk este játszani, az még is reálisabb...
Remélhetőleg a visszavágón a Milan ellen tudunk majd pihentetni, és akkor nem számít semmit. Vannak itt olyan cserék, akiket nyugodt szívvel betennék bárki helyére a Milan ellen. Persze ahhoz olyan első meccset kell produkálni.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Tobias88
Entrenador del Barça

2013.01.30. 15:58:12

salas9 írta:A RAC1 információi szerint elutasították a real madrid kérelmét, így marad az eredeti időpont, azaz március 2.-n lesz madridban a bajnoki klasszikus.
Ez sajnálatos szerintem. Bár megjegyzem hogy 3 nap helyett akartak 4 napot pihenni. Nekünk 2 nap pihenő lesz a Milan elleni visszavágó előtt mert vasárnap játszunk. Nekünk azért elfogadhatnák azt hogy szombaton szeretnénk este játszani, az még is reálisabb...
94:39 6 - 1
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.01.30. 15:42:39

Tobias88 írta:Én ma simán el tudok képzelni Mourinhotól egy

Diego Lopez
Arbeloa-Varane-Albiol-Marcelo
Essien-Alonso-Khedira
Modric-Özil-Ronaldo

felállást. Ronaldo végig leshatáron mozogva várja a hosszú passzokat Öziltől és Modrictól, esetleg Alonsotól, labdát meg ennyi szűrőnél biztosan többet veszítenénk, kénytelenek lennénk a széleket használni, valamennyire át is engednék azokat, amikből nem vagyunk jók ugye... Alves és Alba/Adriano játéka ma döntő lesz
Ezzel a csapattal nem sok keresnivalójuk lenne. Azért azokon az időkön már úgy érzem túl vagyunk, hogy csatár nélkül egész meccsen bekkeltek. Azt meg nem mondom, hogy a védelmük kabaréba illő lesz, azért mégsem Peperől és nem is Ramosról van szó.

Szerintetek Mourinhot ma kiállítják? :D

Ini-Essien párharcot, ha megnyeri a spanyol, amire nem kis esély van, akkor nyert ügyünk van. Arbeloa úgyis sárgát fog kapni, amekkora hentes és favágó, Ronaldora meg ki kell harcolni egyet. Meg van a mai recept, és lehetőleg ne a 30. percben essen le a tantusz, hogy elkezdődött a meccs...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
salas9
Entrenador del Barça

2013.01.30. 15:15:33

A RAC1 információi szerint elutasították a real madrid kérelmét, így marad az eredeti időpont, azaz március 2.-n lesz madridban a bajnoki klasszikus.
Kép
mes
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2013.01.30. 14:51:47

JOseppe írta:Úgynézki hogy Mourinho tényleg távozik a Realtól:
Tony Damascelli, az olasz Il Giorno újságirója a AS című spanyol lapnak
. - Egyszerűen nem folytathatja Madridban. Természetesen megkérdeztem, mit ért azon, hogy politikai ok. Erre azt felelte, a környezet olyan, hogy nincs maradása. A szurkolók nem fogadták be, nem érzi magát a klub részének, és az öltözőben is egyedül van.

forrás- http://sport365.hu/nemzetkozi-foci,prim ... ohir,46862

azt hiszem tiltott oldalt linkelsz. kacsa nem kacsa, ugyis menni fog nyaron
JOseppe
Jugador d'estrella

2013.01.30. 14:48:08

Úgynézki hogy Mourinho tényleg távozik a Realtól:
Tony Damascelli, az olasz Il Giorno újságirója a AS című spanyol lapnak
. - Egyszerűen nem folytathatja Madridban. Természetesen megkérdeztem, mit ért azon, hogy politikai ok. Erre azt felelte, a környezet olyan, hogy nincs maradása. A szurkolók nem fogadták be, nem érzi magát a klub részének, és az öltözőben is egyedül van.

forrás- http://sport365.hu/nemzetkozi-foci,prim ... ohir,46862
Tata:" Fontos hogy magabiztosak legyünk. Nem kérek sokat a csapattól csak azt hogy egész évben játszunk jól és nyerjünk meg mindent.".
FCB: Ter Stegen, Mário Fernandes, Hummels, Piqué, Alba, Cesc Fabregas, Busquets, Iniesta, Neymar, Messi, Griezmann. Edző: G.Tata Martino
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2013.01.30. 14:47:21

Mezner2 írta:
herlius írta:Csak a tizenegyesekkel eldöntött párharcok számítanak döntetlennek a statisztikákban.
Dehogyis :lol: ne beszélj már butaságokat :D a rendes játékidő eredménye számít bele a statisztikába,az pedig 0-0 tehát döntetlen lett!
Bocs, de én sem értem te honnan szeded az elméletedet.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Labdar%C3%BAg%C3%A1s
A gól címszó alatt: "Ha kupamérkőzésen, vagy nemzetközi meccsen 11-esek döntik el a győztes kilétét, a hivatalos jegyzőkönyvekbe a döntetlen eredmény kerül be, és a 11-eseket végrehajtók nem számítanak be a góllövők közé." Vagyis a hosszabítás végeredménye a mérvadó. Jelen esetben nem történtek tizenegyes rúgások, mert eldőlt a mérkőzés a hosszabbítás alatt, de a HIVATALOS jegyzőkönyvbe 1-0-ás Real győzelemként kerül be. Amiről te beszélsz, az szvsz a sportfogadó irodák szabályaira vonatkozik, ahol bizonyos kötéseknél valóban csak a 90 perc eredményét veszik figyelembe. A labdarúgás statisztikái közé azonban 1-0-ként kerül be.
Messidona10
Entrenador del Barça

2013.01.30. 13:58:42

Mihu írta: Azért remélem azt Te is érzed, hogy egy ilyen párbeszédben igen rendesen a Barcás maradna alul:

Realos: A kupadöntőben is kikaptatok tőlünk...
Barcás: Jóóó, hosszabbításban, de rendes játékidőben még X volt...
Realos: Figyel csak...melyik múzeumban van az a kupa kiállítva?
Barcás: Hátőőőőő...
Realos: Kössz, nincs több kérdésem...

Szumma szummárum: a kutyát nem érdekli, hogy egy kupadöntő rendes játékidejében döntetlen volt az állás.
Figyelj csak... az a kupa, amit összetört Ramos? :D

Bocsánatot kérek, senkit nem szeretnék megbántani a hozzászólásommal, de ezt nem lehetett kihagyni. :)

Egyébként én is úgy gondolom, hogy az is Madrid-győzelemnek számított, hiszen végül a sorozatot ők nyerték.

Szerk.: Közben látom többen is megelőztek észrevételem terén :)
Tobias88
Entrenador del Barça

2013.01.30. 13:55:11

Mezner2 írta:
Mihu írta:Amúgy azt a kupát ha kiállították valahová.... :mrgreen:
Leginkább valamelyik buszpályaudvarra elrettentésnek, hogy ne menj a busz elé :D
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.01.30. 13:04:47

Mihu írta:

Szumma szummárum: a kutyát nem érdekli, hogy egy kupadöntő rendes játékidejében döntetlen volt az állás.
Jogos amit írsz,ettől még ha statisztikát linkelünk,vagy keresünk azt szabályosan tegyük! Engem nem vigasztal az,hogy hosszabbításban kaptunk csak ki,és 20év múlva mindenki csak a győztes nevére emlékszik,ettől még a statisztikákba ez,HIVATALOSAN X-nek vonul,így írjuk is annak,hogy hitelesek maradjunk !
Amúgy azt a kupát ha kiállították valahová.... :mrgreen:
Mihu
Director del Fútbol

2013.01.30. 12:57:55

Mezner2 írta:
Azért ez nem így működik,azt remélem tudod :D ennyi erővel minden továbbjutós párharcban,a továbbjutó csapat 2-0-val húzta be a párharcot (mmint 2 győzelemmel),mivel dőreség beírni a normális eredményt,ha úgyis kiestünk/nem nyertük meg a kupát??
A tények,azok tények,a kupát elveszítettük,de ettől még nem kell potyagyőzelmeket adni neki,statisztikailag sem :D

Lejebb említették Fergusson mérlegét,arányaiban az jobb mint Mou-é,már amennyiben jól számoltam!
Ha mindenképpen ki akarod hozni azt hogy Mourinho-nak egyel kevesebb győzelme legyen, akkor csináld, csak ez senkit nem fog érdekelni, mert elveszítettük a kupát, így a kutyát nem érdekli az, hogy a rendes játékidőben X volt.

De felhozok egy példát, hátha úgy nyomatékosabb lesz:

Előre szólok, hogy nem pontos számok, csak hasraütésszerűen, és az arányokat se tudom, úgyhogy töritanárok kíméljenek :D Tehát:

A II. világháború során volt 1500 csata. Ebből a nácik és a szövetségesek 750-750et nyertek, mégis a szövetségesek nyerték a 2. világháborút. Kérdem én: kit érdekel az, hogy egy vesztes csapat hány csatát nyert? Nem a csatákat kell megnyerni, hanem a háborút. És a háborút a Real nyerte.

Azért remélem azt Te is érzed, hogy egy ilyen párbeszédben igen rendesen a Barcás maradna alul:

Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2013.01.30. 12:48:15

salas9 írta:Egy kicsit eltérve a mai mérkőzésről. Zidane kisfia a 17 éves Enzo 9 percet töltött a pályán. Érdemes megnézni az arcát a srácnak:
http://www.youtube.com/watch?v=_v3IkxDskfs
stabil kezdő lehetne madridban :D bár nem tudom mi a posztja, a hátvédsorban bőven elférne :D

ma este pedig nincs mese, ritkán van ilyen tartalékos madrid, ütni kell őket, h a visszavágónak semmi tétje ne legyen.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.01.30. 12:45:09

mess2009 írta:nem kell ehhez Madrid!! láthattad legutóbb az Osa elleni meccs első 20 percét! ezt darálom azóta is: ha így kezdünk nem egyet kap(hat)unk.....
Nyilván ugyanolyan mentalitással mennek ki a srácok egy Clássicora,mint az Osasuna elleni roppant fontos derbire :D
Nézzd meg Puyol teljesítményét az összes meccsen (azért hibázgat szép számmal) és a Real ellen,mindig a szezon legjobb meccsét a klásszikón hozza,és ez még sok mindenki másra is igaz !
mess2009
Director del Fútbol

2013.01.30. 12:40:34

Stalkyard írta:
csababarca írta:A mai meccs vízválasztó lehet a tavaszra nézve, szvsz.
Bizonyítani kell,hogy az elmúlt klasszikók sikertelensége csak kisiklás volt,és jobbak vagyunk.
Nem érdekel hogy kupa, ha x-elünk megint,nálam az bukást jelent. főleg az ennyi hiányzóval felvonuló reallal szemben.
Muszáj győzni, lélektanilag lenne a legfontosabb.

Amit kérek,hogy ne ajándékozzunk nekik gólt. a legutóbbi 4 meccsen brutális potyákat kaptunk, Ronaldo szöglet utáni gólja volt egy kidolgozott figura,felment befejelte, a többi mind a kapusaink hibájából ered, vagy hogy Mascherano lyukat rúg.
Ezeket ki kell zárni, nem fér bele a hiba.
Abban biztos vagyunk,hogy kapunk gólt, de abba is hogy rúgunk. A kérdés az arány.

Hajrá!
Ne kérj lehetetlent! :lol:
Egyébként ugyanezt gondolom, jó lenne már hosszú idő után egy olyan Clásicót látni, ahol nem mi futunk az eredmény után, nem döngölnek a földbe az első 15 percben, és hasonlók. Végre egy teljes meccsen át tartó koncentrációt akarok, az elsőtől az utolsóig. Mert kezd unalmas lenni, hogy az elmúlt meccseken kivétel nélkül kifutunk lézengve a pályára, azt se tudjuk hol vagyunk, merre támadunk, a Madrid ver (jó esetben) egy gólt valahol a 10. másodperc és a 20. perc között, aztán meg loholhatunk az egyenlítésért/fordításért. Ezt a meccsképet jó lenne már hanyagolni. Nem igaz, hogy nem lehet felkészülni a meccs eleji rohamozásra, öt meccs óta ezt csinálják, ha továbbra sem találunk rá ellenszert, elég lesz nekünk Barcásoknak a 30. perc körül bekapcsolni a TV-t.
nem kell ehhez Madrid!! láthattad legutóbb az Osa elleni meccs első 20 percét! ezt darálom azóta is: ha így kezdünk nem egyet kap(hat)unk.....
salas9
Entrenador del Barça

2013.01.30. 12:37:38

Egy kicsit eltérve a mai mérkőzésről. Zidane kisfia a 17 éves Enzo 9 percet töltött a pályán. Érdemes megnézni az arcát a srácnak:
http://www.youtube.com/watch?v=_v3IkxDskfs
Kép
Stalkyard
Director del Fútbol

2013.01.30. 12:23:39

csababarca írta:A mai meccs vízválasztó lehet a tavaszra nézve, szvsz.
Bizonyítani kell,hogy az elmúlt klasszikók sikertelensége csak kisiklás volt,és jobbak vagyunk.
Nem érdekel hogy kupa, ha x-elünk megint,nálam az bukást jelent. főleg az ennyi hiányzóval felvonuló reallal szemben.
Muszáj győzni, lélektanilag lenne a legfontosabb.

Amit kérek,hogy ne ajándékozzunk nekik gólt. a legutóbbi 4 meccsen brutális potyákat kaptunk, Ronaldo szöglet utáni gólja volt egy kidolgozott figura,felment befejelte, a többi mind a kapusaink hibájából ered, vagy hogy Mascherano lyukat rúg.
Ezeket ki kell zárni, nem fér bele a hiba.
Abban biztos vagyunk,hogy kapunk gólt, de abba is hogy rúgunk. A kérdés az arány.

Hajrá!
Ne kérj lehetetlent! :lol:
Egyébként ugyanezt gondolom, jó lenne már hosszú idő után egy olyan Clásicót látni, ahol nem mi futunk az eredmény után, nem döngölnek a földbe az első 15 percben, és hasonlók. Végre egy teljes meccsen át tartó koncentrációt akarok, az elsőtől az utolsóig. Mert kezd unalmas lenni, hogy az elmúlt meccseken kivétel nélkül kifutunk lézengve a pályára, azt se tudjuk hol vagyunk, merre támadunk, a Madrid ver (jó esetben) egy gólt valahol a 10. másodperc és a 20. perc között, aztán meg loholhatunk az egyenlítésért/fordításért. Ezt a meccsképet jó lenne már hanyagolni. Nem igaz, hogy nem lehet felkészülni a meccs eleji rohamozásra, öt meccs óta ezt csinálják, ha továbbra sem találunk rá ellenszert, elég lesz nekünk Barcásoknak a 30. perc körül bekapcsolni a TV-t.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.01.30. 12:18:59

Tobias88
Entrenador del Barça

2013.01.30. 12:13:41

Én ma simán el tudok képzelni Mourinhotól egy

Diego Lopez
Arbeloa-Varane-Albiol-Marcelo
Essien-Alonso-Khedira
Modric-Özil-Ronaldo

felállást. Ronaldo végig leshatáron mozogva várja a hosszú passzokat Öziltől és Modrictól, esetleg Alonsotól, labdát meg ennyi szűrőnél biztosan többet veszítenénk, kénytelenek lennénk a széleket használni, valamennyire át is engednék azokat, amikből nem vagyunk jók ugye... Alves és Alba/Adriano játéka ma döntő lesz
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2013.01.30. 12:04:01

Mezner2 írta:
Mihu írta:Igazság szerint, egy döntőt, ami a rendes játékidőben X volt, de a hosszabbításban elveszítettünk, elég nagy dőreség (remélem ez nem számít káromkodásnak) X-nek húzni... :? A Kupát megnyertük? Nem. A meccs célja a kupa megnyerése volt? Igen. Nincs miről beszélni..nem érdekel, hogy a statisztikákba hogy vonul be, nem nyertük meg a kupát és ez a lényeg.
Azért ez nem így működik,azt remélem tudod :D ennyi erővel minden továbbjutós párharcban,a továbbjutó csapat 2-0-val húzta be a párharcot (mmint 2 győzelemmel),mivel dőreség beírni a normális eredményt,ha úgyis kiestünk/nem nyertük meg a kupát??
A tények,azok tények,a kupát elveszítettük,de ettől még nem kell potyagyőzelmeket adni neki,statisztikailag sem :D

Lejebb említették Fergusson mérlegét,arányaiban az jobb mint Mou-é,már amennyiben jól számoltam!
Szerintem nem teljesen érted a lényeget. Ha a CDR döntő pl. oda-visszavágós alapon működne, akkor előfordulhat olyan eset, hogy az első meccsen 0-0 az eredmény, a visszavágón pedig 90 perc után szintén 0-0. Ebben az esetben 2x15 perc hosszabítás következik, amiben az egyik csapat gólt szerez. A párharcot 1-0-ás összesítéssel nyeri meg a győztes csapat, tehát bajnoki rendszerben értelmezve 1 győzelemmel és 1 döntetlennel lesz kupagyőztes (bár ennek egy kuparendszerben így nincs értelme). Akárhogy szépítgetjük, az a CDR döntő bizony 1-0-ás Real győzelemmel van elkönyvelve, mint ahogy fordított esetben nekünk lenne behúzva egy győzelem. Csak a tizenegyesekkel eldöntött párharcok számítanak döntetlennek a statisztikákban.
Válasz küldése