LG írta: ↑2024.11.02. 18:36:38
bence0330 írta: ↑2024.11.02. 17:56:29
A Pool nagyon egyben van, a City játéka viszont Rodri kiesése óta pont olyan szánalmas, mint az elmúlt években kb az összes nélküle lejátszott meccsen. Na ez érte az aranylasztit, a világ egyik legjobb edzője nem tudja pótolni a világ egyik, ha nem a legjob keretéből (még ha most akadnak is hiányzóik). A játék tragikus, néha behúzzák így is, de most nem. Az utolsó 8-10 perc kivételével teljesen egálban játszottak a Bournemouth-al.
Rodri mellett azért hiányoznak mások is, pl. KdB, kicsit túl van misztifikálva az ember. + nem lenne pótolhatatlan, ha lenne hasonló profil a csapatban, Kovacic nagyon nem az, nem is tudom, őt szerintem kifejezetten benézte Pep. De pl. a válogatottban Zubimendi elég jó alternatíva.
A Pool sikerének örülök, ha az Arsenel nem lesz meccsben, akkor inkább ők húzzák be, mint a City. Viszont! Múltkor rákérdeztem Szoboszlaira, azóta el is kezdtem figyelni. A válogatottban remek volt, de azóta kifejezetten gyenge a klubjában, ma is lecserélték, és utána fordított a Pool. Nem lesz ez így jó...
Persze, hiányzik más is, de az elmúlt években KDB mindig hiányzott, rendre picit visszaestek, de nem ilyen ég és Föld szinten. Rodrinál már-már ilyen irreális egyenes arányosság volt 1-2 éve, ha az ember kiesik, kikapnak/borzasztó gyengék, nem is annyira tendenciózusan egy picivel, hanem a meccsek többségén, élesen. Ott van amúgy Nunes, neki kéne pótolnia, drágán vették, minőségi játékos azért, ha nem is Rodri. De nála azt érzem, hogy egyrészt nagyon mellőzve volt korábban, nem nagyon volt lehetősége bekapcsolódni a vérkeringésbe (jelenleg is kicsit olyan önbizalomhiányosnak érzem, Trincaót láttam nálunk hasonló arckifejezéssel focizni) másrészt meg hiába jó, Rodrihoz képest mindenki hatalmas visszaesés. Az a tippem, hogy ahogy vele játszanak, úgy nem fognak tudni nélküle szimpla személyi cserével, ő kb egymaga lerendezte a pálya közepét, ilyen nincs még egy, Rice áll hozzá a legközelebb talán, de még ő sem az a szint. Szerkezetben kell majd kitalálni a megoldást. Szerintem.
Szobi sajna kb hétről hétre gyengül, pedig ezt az idényt is erősen kezdte. Jelenleg árnyéka az elmúlt 2-3 évi önmagának. Nem éles, bizonytalan. Nem olyan rossz azért, csak úgy egy közepes.
A Poolnál tökéletes volt a váltás. Kloppal már a korábbi szezonra megfáradt a kapcsolat, de azért így is erősek voltak, és nyilván olyan alapokat vehetett át Slot, ami azért nem gyenge. Azért tavaly még kb simán lehetett volna az év csapata, ha a kihagyott ziccereiknek csak a harmadát beverik, játékban top3 voltak szerintem. Így főleg finomhangolni kellett, eddig bejött, Diaz teljesen bedurvult pl.
Mi történik a Notthinghammel? :O 3. helyen vannak...
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy