Tocy írta:Amúgy miért borúlátóak most a madridisták? Nem láttam a hétvégi meccsüket, csak az utolsó 25 percet kb, ott sokkal jobbak voltak, némi szerencse hiányzott csak a győzelemhez a Valencia ellen. Akkor meg?
Azért lehetnek borúlátóak a madridisták, mert a Barcelona jobb csapat. Tavaly is jobb volt, de idegenben sokat botlottunk (ezt részben annak tudom be, hogy a szövetség megtiltotta, hogy a mérkőzés napján utazzon a csapat és ezt meg kellett szokni), szokatlanul sok volt a sérülés és kikaptunk itthon a Madridtól (az a meccs egy külön sztori). És emellett a Madrid agyonverte az összes útjába kerülő kiscsapatot, és kifogott egy nevetséges sorsolást a BL egyenes kieséses szakaszában.
És a fél csapat így is elkészült az erejével áprilisra: Xabi Alonso és Özil 60 perc után a seggükön vették a levegőt minden meccsen és Mourinho nem sűrűn rotált.
És nagyon úgy néz ki, hogy a Realnál annyi lényeges változás történik a nyáron, hogy Mourinho már nem 'Special One', hanem 'El Unico'. Simán elképzelhető, hogy Modrič marad Londonban és a Real nem igazol senkit. Tehát náluk adott lesz ugyanaz a csapat, csak egy szűkebb kerettel, bár ez igazából nem is számít mert a kezdő csak akkor változik, ha valaki sérült vagy eltiltott. Casillas, Arbeloa, Ramos, Pepe, Coentrao, Alonso, Khedira, Özil, C. Ronaldo alig hagytak ki meccset tavaly, szinte végig ott voltak az EB-n, Marcelo ugyanez csak olimpiával és idén sem számíthatnak sok pihenőre...
Ehhez képest Messi például pályafutása egyik leghosszabb vakációján van túl, Villa felépült és a Barça két, szerintem remek igazolással betömte a lukakat. Évek óta nem volt 25 fős keretünk, tehát ha Vilanova csak egy kicsit jobban rotál, mint Guardiola, akkor a szezon nagy részében képesek leszünk minden meccsen relatíve friss, kipihent kezdővel kiállni és ha egy kicsit több szerencsénk van a sérülésekkel, akkor ez elég lehet a bajnoki címre. A kupa nem fontos, az csak egy kedves kis bónusz, ha ott is messzire jut a csapat, a BL pedig mindig kiszámíthatatlan.
Egy szó mint száz, én optimistán várom a előttünk álló szezont...