Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Mezner2
Entrenador del Barça

2012.09.17. 17:34:09

Mout nem fogják elküldeni szezon közben!

Ennek nem az ő nagysága,vagy hihetetlen zsenije az oka,hanem az,hogy ez a lépés 80 millába fájna Madridéknak,Perezre meg sok mindent lehet mondani,kivéve tán azt,hogy hülye a pénzügyekhez,és ezt a 80 millát nagyon megsínylené a Real.
Cr baja szerintem összefüggésben állhat az állítólagos portugál-spanyol ellentéttel,amit én simán eltok képzelni,hogy valóbab fenn is áll.
Ha ebből a szempontból vezetem tovább a gondolatmenetem,akkor akár arra is juthatok pusztán eljátszva a gondolataimmal,hogy a Mou-CR pakk holnap a jövőbeni csapata ellen fog játszani??? ki tudja,nem valószínű,de azért elképzelhető.
Azért az érdekes,hogy 3 évig soha egyik csapatánál sem tudott sikeres lenni a kicsit sem speciális Mou.
Megújúlás? neki? mikor? minden csapatával ugyanazt játszotta,játékosanyagtól függetlenül,ha valaki azt mondja nekem,hogy ez a Madrid alkalmatlan a szép/kombinatív játékra a játékosok minősége miatt azt körberöhögöm.
Egyszerűen arról van szó,hogy valszleg csak azokon az órákon vett részt a szuper licenc kurzuson,ahol ezt tanították :D
Lego
Jugador del Barça

2012.09.17. 17:30:04

Már megint kezdenek sokan túlzásokba esni...4. forduló...(ez nem a magyar NB1 :lol: )

A Madridnak most gyenge volt a kezdés, de ezek megint túlzóak, hogy elmegy meg nincs csapategység meg miegymás...kezdem megérteni a "közkedvelt" kollégát a túloldalon :roll:
Sajnos minden klubnál csoportosul egy maroknyi idióta, aki arra törekszik, hogy bemocskolja más csapatok hírnevét" – Brendan Rodgers.
gy
Jugador del Barça

2012.09.17. 17:25:16

Sztem nem kell túldimenzionálni a Madridi szereplést. Becsúszott egy rossz rajt, na bumm. Egyszer visszanyalhat az a fagyi amit Amerikában vagy Kínában nyalatnak el a szezon előtt a tulajdonosok a kerettel. Mi hálát adhatunk Titonak (vagy annak akin valóban múlott, szvsz Rózsa Sándoron biztos nem), hogy idén nem mentünk parasztvakítani a világ végére. Ők mentek, és (ezért vagy nem ezért, sztem ezért) egész egyszerűen rossz formában vannak. Mi is voltunk tavaly amikor minden idegenbeli meccs rosszul jött ki.

Most szerencséjük sincs, mint pl tavaly, de ez nagyrészt mentális dolgokon múlik, amikor a topon vagy fejben, akkor megdolgozol a szerencsédért. Lesznek ők ennél sokkal jobbak, ha szerencsénk van akkor egy izmos előnyt ki tudunk építeni (részben már megvan) mielőtt összeszedik magukat.

A széthúzásról viszont annyit, hogy amikor éhesek a kutyák akkor ugatnak. A madridi sajtó meg a legrosszabb fajtából való, emlékszünk még a képmanipulálós, Villaratos, stb. ténykedésükre. Most ezzel lehet eladni a legjobban a lapokat a népnek. Ennyi. Egy kis gond biztos van az öltözőben is, de szerintem azon 2 nyert meccsel, azaz egy kis önbizalommal, meg Mou fejmosásával túl is lesznek. Azért még egyik csapatánál se voltak gondjai játékosokkal, itt is fogja tudni kezelni a helyzetet.

A BLben meg akármit mondanak, rossz formában is simán ott lesznek a 2. helyen a hazai meccseket lehozva, plusz a várható körbeverésekkel. Ha pechjük van, a bajnokság elúszhat mire megindul a szekér, de ez velünk is előállt tavaly, csak nem rögtön a startnál. Viszont a keretük, még az 1-2 hiányosság, meg Arbeloák, Khedirák mellett is top3as, és simán a tavalyi performansz a mértékadó velük kapcsolatban. Egyszerű a játékuk, ki is lehet ismerni, de nem is a meglepetéssel nyerik a meccseiket alapesetben, hanem a sebességükkel, meg az egyéni képességekkel (elöl, meg a kapuban).

Sztem Mou nem fog távozni, és nem is lesz rossz szezonjuk, a széthúzós dolgok meg nagyon röviden elcsitulnak amint lesz kis önbizalmuk (pl ha most otthon elcsapják az olajválogatottat a BLben). És onnét jönnek majd a tavalyi meccseik, viszont ha koncentrálunk mi is éppúgy végigverjük a kisebb csapatokat mint ők, akkor komoly ára lehet ennek a szeptemberi formának.
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.09.17. 16:42:57

Ehhez a Mourinho távozhat témához:
Igazából én nem tudom elképzelni, márpedig mert,
1. Perez aligha fogja kipenderíteni
2. Moutól is nehezen hiszem el, h év közben bedobja a "törcsit".

Persze ettől még könnyen elképzelhető mindkettő, főleg ha benne lesznek (vagy esetleg már benne is vannak?) olyannyira a trutyiban.

Ami még érdekel, h CR gondjának mennyi köze van ehhez. Vmennyi biztos, ha nem is sok.
Most azért elég rossz lehet Realosnak lenni, h nem tudod mi folyik a csapatod háza táján és csak pletykákat hallasz, de azok meg nem nagyon biztatnak.
daffy
Madridista

2012.09.17. 16:34:59

Mihu írta:Na tessék :lol: :lol: Éjfél előtt beírtam azt a hsz-t, erre ma 10kor meg jön a spanyol megerősítés :)

http://www.sport1tv.hu/Hirek/2012/09/17 ... inho_real8
ha a cikk igaz(márpedig logika van benne) és az edzőnek nincs tekintélye az öltözőben,akkor azonnal váltani kell,mert a halogatásnak nincs értelme. vagy bedobják a szezont és megvárják,hogy mourinho magától lépjen le és akkor nem kell kifizetni a többtízmilliós bérét
ha megy, remélem egy kis játékospakkot is visz magával. neveket nem említenék,de khedira legyen benne :D
MessiFan
Llegenda del Barça

2012.09.17. 16:24:37

Mihu írta:Na tessék :lol: :lol: Éjfél előtt beírtam azt a hsz-t, erre ma 10kor meg jön a spanyol megerősítés :)

Nem mostanában hosszabbított 2016-ig?
Nem tudom mire fel ez a nagy felhajtás, gondolom az előző hihetetlen szezon után mindenki meg van döbbenve.
fcbarca78
Jugador del Barça

2012.09.17. 16:10:06

ne tévesszenek meg senkit Mou nyilatkozatai. Ez az ő hitelességi játszmájához tartozik. Nyilvánvalóan ha most is a barcat, meg a játékvezetőket szidná elveszítené a hitelességét, a pszichológiai fegyverét. Nyilván való, hogy mou azért jó manipulátor, és azért tud pszichológiai nyomást kifejteni ( más csapatokra, játékvezetőkre stb.) mert tudja mit mikor kell alkalmazni. Jönni fog még a barcazás, meg a bírózás. Nem 8 pont hátránynál, meg nem ezeken a meccseken. Most másfajta kommunikáció. Egy ideig. Amég ezt tartja hatékonynak. Aztán ismét jöhet a pszichológiai terror.
mess2009
Director del Fútbol

2012.09.17. 14:13:16

azért van két dolog amivel vitatkoznék: a Madrid stílusa amivel a tavalyi évben átgázolt a Ligán igen figyelemreméltó és egyáltalán nem túlhaladott!
a C.R-Higuain-Benzema hármas, mögöttük Özil-Modric-Di Maria nem egy hatástalan fegyver ma sem, legfeljebb kissé beázott a puskapor..... abban persze nincs vita, hogy ha egy csapat morálisan szétesik- még ha a Madrid az- akkor bizony nagy a baj...de szerintem ezek még nem tartanak ott, túl sok pénz forog itt ahoz hogy ezt ne lehessen elegyengetni.......gondolom én.
Capon
Llegenda del Barça

2012.09.17. 14:11:42

Érdekes a helyzet Madridban, bár nem tudjuk mi az igazság. Az öltözői ellentétekről szóló hírek sem mostanában kezdtek el szárnyra kapni, már olyan régóta hallani ezekről, hogy most már nem lehet figyelmen kívül hagyni ezeket.
Első éve óta mondják/mondjuk, hogy nem tölti ki Mou a szerződését. Ő nem egy hosszútávú megoldás ő 2-3 éves edző. Sikeresen állít, vásárol össze egy csapatot és utána képtelen megújulni.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
recrea
Llegenda del Barça

2012.09.17. 14:02:09

Én ezt a csapategység-, meg motiválatlanság dumát nem veszem be. Nem mondanám, h klubszinten szétnyerték volna magukat a játékosok, válogatottban is csak a spanyolok, a klikkesedéshez sztem elsősorban a rossz játék, a győzelmek hiánya vezet. Akkor nem volt klikk, mikor bajnokságot nyertek?!

Nem lehet az, h a Real ennyit tud, ennyire képes, kérdezem: nem lehet az, h esetleg vannak jó szakemberek másik spanyol csapatoknál is, és netán elemezve a játékukat rájöttek hogyan kell levédekezni a "rúgd előre DM-nek meg CR-nek a labdát, aztán lesz valami" taktikát?! Aztán vannak olyan játékosok is, akik ezt meg is tudják valósítani.

Barca-Madrid drukkerek arra fogjuk a vereségeket, h: rosszul játszottunk, fáradtak a játékosok, válogatott meccs volt, nem pörögtünk eléggé, az ellenfélnek szerencséje volt. Neh azt gondoljuk, h amikor pontot/pontokat veszítünk, akkor az szerencse kérdése volt. Azért van ám pár csapat és focista, aki tud focizni a Barcán/Realon kívül.

Az sem véletlen, h Mou nem marad sokáig a csapatainál, 2-3-4 év és viszlát, mert sikeres is a csapataival, de azért nem nyer meg mindent egymás után szép sorban.

Lehet pünkösdi királyság volt a tavaly madridéknál?! Remélem...
:twisted:

Sajnos úgy alakult, h kevés meccset láttam idén tőlünk, amit igen, azon azt látom, h egyelőre se nem jobbak, de rosszabbak sem vagyunk, mint tavaly, ki-ki döntse el, h ez jó-e vagy sem, én nem panaszkodom, várom a BL-t, ahol sztem megint komoly esélyesek vagyunk. Ellenben a rotáció/cserék alkalmazása nagyon tetszik, viszont a játékunk hullámzó, még meccsen belül is.
kurdt
Megmentő :)

2012.09.17. 13:58:15

sjd írta:
kurdt írta:Akkor miért ugyanaz a 11-13 futballista játszik minden meccsen? :roll:
Mert nincs alternatívájuk. Mourinho legszívesebben hatot cserélt volna, de azt ő is jól tudja, hogy nincs olyan ember, aki erősítést jelentene még így is.
Egyrészt, lehet hatot cserélni: a meccs előtt. Nem hiszem, hogy mondjuk Kaká vagy Essien rosszabbul játszott volna, mint a két német. Ráadásul most jön a BL, ahol max Modričot tudom elképzelni, hogy a kezdőben találná magát.
Természetesen Özil helyén és itt jutunk el a második ponthoz is: kicsit durván fogalmazok, de lehet ésszel is igazolni.
Lehet Arbeloa mellé hozni valakit, mert szerintem egy Arbeloa nem lehet állandó kezdő egy Real Madridban; lehet egynél több cseréje az Alonso-Khedira párosnak, és sorolhatnám.
Ezt már egyszer mind leírtam, azóta annyi változott, hogy megnyerték a Szuperkupát fél órányi jó focival (amihez a Barça partner is volt), illetve megszerezték Modričot és Essient. Ez utóbbihoz viszont távoznia kellett három (!) középpályásnak is (Altintopot nem is számolom) és Kaká sem azért maradt, hogy meglegyen a létszám.
És azóta (mióta ezt már mind leírtam) a Real Madrid, ahogy mondani szokás, "a pályán beszél" és egyelőre nekem ad igazat.

Erről is elmélkedtem itt a két Szuperkupa meccs között, hogy Perez elég tökös lenne-e elküldeni Mournihot. Nem csak szezon közben, egyáltalán. Alapjáraton azt mondanám, hogy nem feltétlenül, ráadásul szezon közben biztosan nem. Aztán eszembe jutott, hogy Madridban elnökválasztás lesz nyáron...
Ez még sok mindent megkavarhat, Pereznek egyre inkább arra kell figyelnie, hogy mit akarnak a szurkolók és nyilván az ellenjelöltekre sem kell sokat várni...

Úgyhogy ezen a fronton is lesznek még érdekes dolgok, de sokkal valószínűbbnek tartom azt, hogy Mourniho marad a szezon végéig. De csak addig.
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
ALEXDP
Capitá del Barça

2012.09.17. 12:09:44

Ahogy figyeltem az elmúlt kb 2 év történéseit, hajlok arra hogy minden mentális, meg csapategységbeli problémán felül van még egy ok.

Nem leírva 2 hét után a Madridot, de szerintem ez a csapat, ebben a koncepcióban tavaly csúcsra lett járatva, és ilyenformán az volt a plafon.

Játékban és szerencsében is kihozták a maximumot a lehetőségeikből, és még ha átformálható is a gárda, említetteknél többet nem látok bennük.

Merítési lehetőség nem sok, főleg minőségben nem, motivációban és taktikailag meg Mou elsősorban minden csapatnál egy alapsémát keres/ett és azt próbálta tökéletesíteni, eltérő sikerrel.

Aztán lehet hogy 2-3 hónap és megdől az elmélet..

:D
Tocy
Director del Fútbol

2012.09.17. 11:17:19

Mourinho most nem úgy nyilatkozik, hogy ez történt, szemét bírók, pedig higgyétek el, sztárok vagyunk. Hanem "nincs csapatom, aggódok" meg stb. A fennköltsége volt a fegyvere ilyenkor, erre mondták, hogy levette a terhet a játékosokról. Most meg szépen annyit csinált, hogy "nincs csapatom"...
Mihu
Director del Fútbol

2012.09.17. 10:48:15

Na tessék :lol: :lol: Éjfél előtt beírtam azt a hsz-t, erre ma 10kor meg jön a spanyol megerősítés :)

Kép
sjay
Entrenador del Barça

2012.09.17. 10:28:51

Szerintem a Real-nál komoly mentális problémák vannak, és ennek legfőbb oka talán Mourinho, és az, hogy mindig, minden helyzetben szinte csak Ronaldo van kiemelve a csapatból; Ő nyer egyéni elismeréseket, azzal pedig, hogy a Real keretében sok VB és EB győztes van, alig foglalkozik valaki. Ennek ellenére én nem temetném őket, ismerjük már jól Mou-t és a képességeit, talán még tüzet lehelhet az elfáradt csapatba. A szerencséjük (a BL meccset tekintve) az, hogy a City sem olyan erős jelenleg, mint tavaly, így akár le is győzhetik a Manchester-i kékeket. Így vagy úgy, de a holnapi összecsapás döntő jelentőségű lehet.
Castiel
Capitá del Barça

2012.09.17. 09:46:02

Hát nem tudom mit mondjak!
Haverral néztem Szombat du az Arsenal-S'hamtpon meccset, s ott Szcezny óriásit bakizott a kapott gólnál! Mivel a pajtim "ágyús", fogta a fejét, én meg mondom neki ilyen a kapus sors, még a Casillassal is megesik olykor nagy hiba! Erre tessék aznap este óriásit bakizott csaknem 5 méterre pattanat ki a labda róla, amiből jött a szöglet, majd a gól!
Puhlnak meg igaza van/volt, én is már számtalanszor írtam, hogy Khedira mit keres Madridban. Pályán nem volt sehol! Arbeloa? Angliában megtanulta hogyan kell alattomosan "keménykedni" és ennyiben ki is merül a focija. Higuaín is viszarúg, nem a játékkal foglalkozik. Higany-Benzin, Özil-Modric,(jóindulattal) Coentrao-Marcelo, meg(ha beválik)Essien lehet minőségi csere. többet nem tudok mondani. Tudtam már a Higany esetnél hogy itt bizony szenvedni fog a Madrid, és korántsem biztos a pontszerzés sem, nem hogy a 3 pont! Hál'istennek igazam lett. A City elleni Bl meccs nekik fontos lesz nemcsak azért mert otthon játszanak, hanem mert a szezon elkövetkező részét befolyásolni fogja.
Kép
Fc Barcelona-Csurgói KK-Scuderia Ferrari-
sjd
Llegenda del Barça

2012.09.17. 09:28:23

kurdt írta:
Mihu írta: Ezért úgy vélem, semmi köze nincs a dolognak az utóbbi hetek pletykáihoz. Inkább a lelkiállapothoz, illetve ahhoz, hogy két-három ember nem csapatszellemben teljesít.
Akkor miért ugyanaz a 11-13 futballista játszik minden meccsen? :roll:
Mert nincs alternatívájuk. Mourinho legszívesebben hatot cserélt volna, de azt ő is jól tudja, hogy nincs olyan ember, aki erősítést jelentene még így is.
mess2009
Director del Fútbol

2012.09.17. 08:09:47

Murinhonak soha egyetlen momentuma sem tetszett, sem az amit csinál, sem az amit mond, de most ha azt kérdeznék melyik mentalitás a szimpatikusabb: ha a pocsék játéko(s)t dícsérik , vagy ha "megmondják a tutit" nos én az utóbbira voksolnék.
ami a Madrid teljesítményét illeti lehet örülni a buktáiknak én meg is teszem, de ha összehasonlítgatunnk akkor ne hagyjuk ki a szuperkupát sem!? másrészt viszont a Sevilla meccsükön két fontos dolog történt szerintem: egy nagyon jó napot kifogó, jó taktikát választó és erős egyéni adottságokat felvonultató csapatba botlottak úgy, hogy ezúttal semmi nem befelé ment ami eddig szokott, hanem mellé. ezért én (de gondolom más sem) nem temetném őket egyelőre, az első BL. meccsük még sokatmondó lehet.
ZolTano
Jugador d'estrella

2012.09.17. 08:01:40

Mihu írta:Több helyről hallom, és a Special 5 nyilatkozata is ezt erősíti meg bennem, hogy a spanyolok "fellázadtak" a portugálok ellen. Legfőképp Mou és Ronaldo ellen.

Ezért úgy vélem, semmi köze nincs a dolognak az utóbbi hetek pletykáihoz. Inkább a lelkiállapothoz, illetve ahhoz, hogy két-három ember nem csapatszellemben teljesít.

Ezt egy Ronaldo hisztijével kapcsolatos kérdésre válaszolta. Casillas Iniestával való nagy ölelkezése a spanyol kispadon is a kirakós egy darabja lehet. Casillasnak ugye már régen tele van a töke azzal, hogy Mou problémázik, ha haverkodnak a barcásokkal. Régen, mikor még Raúl ott volt a Realban, akkor is volt ugye egy spanyol-brazil vita, amibe szépen belebukott az egész csapat, többek között, egy óriási pontelőnyről elbukott bajnokságba került ez a feszültség a csapatban. Most lehet, hogy ugyan ez játszódik le. Elképzelhető, hogy az se tetszik a spanyoloknak, hogy szinte Ronaldo-ra épül minden támadás. Lehet hogy ez az a szakmai ok, ami miatt szomorú, mert érzi, hogy fúrják a spanyolok.

Sok a lehet, meg a ha, de egyáltalán nem tartom elképzelhetetlen forgatókönyvnek. [/u]
jó írás, hasonlóan látom én is!!! Iker tavaly átment jose stílusába, de hamar észbe kapott, h neki ez nem pálya. remélem még sokáig igy marad ott minden és tönkrmennek. az utobbi évek viszontagságai miatt egyáltalán nem bánám!!!!!
Mihu
Director del Fútbol

2012.09.17. 00:17:08

kurdt írta:
Mihu írta: Ezért úgy vélem, semmi köze nincs a dolognak az utóbbi hetek pletykáihoz. Inkább a lelkiállapothoz, illetve ahhoz, hogy két-három ember nem csapatszellemben teljesít.
Akár ez is erősítheti az én verziómat...ha kihagyná Casillas-t, Ramost meg Alonso-t, akkor egyből kiderülne, hogy itt bizony spanyol-portugál konfliktus van.
Kép
kurdt
Megmentő :)

2012.09.17. 00:00:22

Kép
Your village called. Their idiot is missing.
Mihu
Director del Fútbol

2012.09.16. 23:43:54

Több helyről hallom, és a Special 5 nyilatkozata is ezt erősíti meg bennem, hogy a spanyolok "fellázadtak" a portugálok ellen. Legfőképp Mou és Ronaldo ellen.

Ezért úgy vélem, semmi köze nincs a dolognak az utóbbi hetek pletykáihoz. Inkább a lelkiállapothoz, illetve ahhoz, hogy két-három ember nem csapatszellemben teljesít.

Ezt egy Ronaldo hisztijével kapcsolatos kérdésre válaszolta. Casillas Iniestával való nagy ölelkezése a spanyol kispadon is a kirakós egy darabja lehet. Casillasnak ugye már régen tele van a töke azzal, hogy Mou problémázik, ha haverkodnak a barcásokkal. Régen, mikor még Raúl ott volt a Realban, akkor is volt ugye egy spanyol-brazil vita, amibe szépen belebukott az egész csapat, többek között, egy óriási pontelőnyről elbukott bajnokságba került ez a feszültség a csapatban. Most lehet, hogy ugyan ez játszódik le. Elképzelhető, hogy az se tetszik a spanyoloknak, hogy szinte Ronaldo-ra épül minden támadás. Lehet hogy ez az a szakmai ok, ami miatt szomorú, mert érzi, hogy fúrják a spanyolok.

Sok a lehet, meg a ha, de egyáltalán nem tartom elképzelhetetlen forgatókönyvnek. [/u]
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.09.16. 17:10:20

Különösebben nem akarok a Madrid szerepléséhez szólni, mert tök fölösleges még bármit is írni, lehet hogy karácsonyra mi leszünk -8-on.

De annyit megjegyeznék, hogy ez a zöld meg valami bitangpusztulatosanfostos. :lol: Mint ha magukra tekerték volna a biliárdasztal posztóját.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
MatyiG
Adminisztrátor

2012.09.16. 11:41:43

socio66 írta:
egyébként biztos figyeltétek, hogy majdnem közvetlenül azután játszunk a csapatokkal, miután a madriddal meccseltek, ami nem hátrány, mégis csak ők a bajnokok, ők a 'team to beat' a többség számára, így beletesznek apait anyait ellenük, két erőn felüli meccset viszont már nem biztos hogy le tudnak hozni két héten belül.
Mi mindig azzal játszunk, akikkel ők 3 fordulóval ezelőtt. :wink:
18Barca99
Capitá del Barça

2012.09.16. 11:11:17

NA de ki ha nem az "egyetlen" oldaná meg ezt a helyzetet? Igazából csak azt nem értem mért kell világgá kürtölni, hogy ez nem az ő csapata meg stb. Házon belül kéne megoldani, vagy most ezzel magát akarja menteni, hogy a játékosok nem voltak ott fejben? Pont azaz egyetlen lehetősége az edzőnek hogy a fejeket rendbe tegye mert a gólt nem tudja az edző rúgni vagy jól passzolni... nem értem, vagy megint csak "leveszi a terhet"?..
Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
Válasz küldése