Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Sándor_is
Jugador del Barça

2012.04.18. 00:51:37

Amúgy azt figyeltétek, hogy a Chelsea-nek vasárnap fantomgólt fújó Atkinson volt az egyik gólbíró? :lol: :lol:
shutterisland
Director del Fútbol

2012.04.18. 00:49:14

amúgy most elég rosszul jött ki ez a 3 meccs, mert ugye a chelsea ellen szerdán játszunk, szombat clasicó, kedden ismét chelsea.

ez így 6 napon belül 3 meccs. :shock:

a madridnak ez egy fokkal szerencsésebben alakult, nekik 8 nap alatt lesz a 3 meccs.

a clasicóhoz : most van az a pont, hogy egy esetleges győzelem vagy döntetlen/vereség mindent eldönthet.
én úgy érzem, befolyással lesz egy minimálisan a bl-re is az eredmény, és akár ilyen nüanszokon is múlhat egy-egy párharc.

ahogy én gondolom :

- ha holnap nyerünk (vagy gólzáporos x), és a clasicón is, akkor a bl döntő szinte biztosan meglesz, míg a bajnokság is karnyújtásnyira lesz, hiszen a madridot biztosan megtörné kicsit két vereség egymás után, sőt, a bayern elleni visszavágójuknak sem tenne jót, akár ki is eshetnek.(bár valószínűleg nem ezen fog múlni, minden számít ilyen kiélezett párharcban.)

ezért a mai real meccs tükrében is, meg amúgy is...KIFEJEZETTEN fontos lesz a holnapi meccsen a magunk javára fordítani a mérleget, ha a továbbjutás eldöntése nem is, de egy megnyugtató eredmény NAGYON kellene.

és ennél a meccsnél már csak a szombati lesz fontosabb, egyelőre a szezon eddig LEGFONTOSABB meccse lesz.

de tökéletesen megelégednék ezzel :
chelsea-barca 1:1
barca-real 1:0
barca-chelsea 0:0

3 meccs, 2 döntetlen...és BL döntő, plusz a 10-ből 1 pontos hátrány a bajnokságban, ahol nehezebb a sorsolása a madridnak. 8)
daffy
Madridista

2012.04.18. 00:11:32

Andris írta:Vki egy olyan stattal dobjon meg minket, hogy kik lesznek a döntőre veszélyeztetve a madridtól! :) Köszi!
mivel a bayern nyert 2-1re,így az egész csapat
Andris
Adminisztrátor

2012.04.17. 23:59:41

Felhívnám rá a figyelmet hogy türelem és idő híján a piramisok csuklóból törlésre, nem pedig átszerkesztgetésre kerülnek. Ugyan ez érvényes minden egyéb fórumszabályzatba ütköző hozzászólásra. Mindenkinek ajánlom ismét átolvasni hogy mit szabad és mit nem.

Akitől egy nap többet kell törölni, az napi teljesítménnyel együtt megy a lomtárba hosszabb-rövidebb időre.

Köszi hogy megspóroljátok a munkánkat! :)
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.04.17. 23:54:49

visca el barca írta:
csababarca írta:
Coentrao,Alonso,Ramos,Marcelo,Higuain,Di Maria.
bakker nem arrol volt szo, hogy a dontore minden sárgát eltörölnek? :oops:
Nem hiszem,legalábbis én nem hallottam ilyet.
Akkor mi értelme lenne a sárga lapoknak? kb semmi.
Régen volt olyan,asszem tavaly is,hogy az elődöntőt kezdhették tiszta lappal a játékosok.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Andris
Adminisztrátor

2012.04.17. 23:48:14

azért gomez esete megér egy misét. csak egyszer néztem a lassításokat, de ott volt legalább három védő lengőlábbal, és abból max egy talált labdát, osztán a másik kettő se a füvön csattant..
de ez nem lényeges szerintem.

a piroslapos eset, és a második sárgás esetek egyértelműbbek voltak.

a lényeg hogy amit ma láttunk, és amire számítottunk, az kevés a bl-hez tőlük, kevés a clasicohoz is valszeg, de reményeim szerint a bajnoksághoz is.

azt tudom, hogy 3 éve Alves kihagyta a BL döntőt sárgák miatt. Illetve tudni vélem.. akkor játszott olyan nagyot a helyén Puyol.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
visca el barca
Presidente del Barça

2012.04.17. 23:48:12

csababarca írta:
Andris írta:Vki egy olyan stattal dobjon meg minket, hogy kik lesznek a döntőre veszélyeztetve a madridtól! :) Köszi!
bakker nem arrol volt szo, hogy a dontore minden sárgát eltörölnek? :oops:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Renesans
Barça B

2012.04.17. 23:38:11

BNndr írta:Két jogos tizenegyest nem adtak meg a Bayernnek és emellett pedig Marcelo is pályán maradt. Szép, mondhatom...
Szerintem nem kellett büntetőt adni egyik esetnél sem, de van spanyol bíró amelyik befújta volna egyiket.
Zsolti95
Jugador d'estrella

2012.04.17. 23:35:08

BNndr írta:Két jogos tizenegyest nem adtak meg a Bayernnek és emellett pedig Marcelo is pályán maradt. Szép, mondhatom...
Ribéry esése nem volt tizi ahogy Pepe sem kezezett mert a mellkasára pattant a laszti.
BNndr
Barça C

2012.04.17. 23:31:57

Két jogos tizenegyest nem adtak meg a Bayernnek és emellett pedig Marcelo is pályán maradt. Szép, mondhatom...
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.04.17. 23:31:21

"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Andris
Adminisztrátor

2012.04.17. 23:27:09

Vki egy olyan stattal dobjon meg minket, hogy kik lesznek a döntőre veszélyeztetve a madridtól! :) Köszi!
- József Attila
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.04.17. 23:20:07

Ronaldo megint egy kulcsmeccsen van túl,ahol momentum nélkül futballozott. most odaléptek rá 35 méteren,nem is tudott lőni,veszett ügy volt neki onnan.
Bayern meg megérdemelte a győzelmet,kár azért a szerencsétlen gólért.
Egyébként érdekes,lám lám már nem csak a barca ellen rugdosódnak a fehér balett tagjai. Ha jobban játszik náluk egy csapat,és még az eredmény se jó nekik,akkor egyből megy ez.

Hétvégén ha így játszanak fel lesz velük törölve a gyep. De tudom az egy teljesen más meccs lesz, bármi lehet.
Deus
Boixos Nois

2012.04.17. 23:12:46

épp haverral dumáltunk a face -n:

én: Catalunya is not spain!
haver: Madrid iS pain!

:lol: :lol:
KépKép
torotam
Jugador d'estrella

2012.04.17. 23:12:19

papek89 írta:Ha a Clasicón magabiztosan verjük őket, azzal mentálisan kicsit megrogyasztanánk a realt, akkor a Bayernnek megnőnének alaposan az esélyei. De így ez a 2:1 nekik jó. Bárhonnan rúgnak egy gólt (ami sztem meg is lesz) és máris ők állnak továbbjutásra. Szombaton sok dolog eldőlhet.
Ez így van. Viszont tartok a Marcelo/Pepe/Ramos/Alonso féle meccs végi elborulástól vesztes állásnál, nehogy sérülést okozzanak...
Visca el BARCA!
papek89
Jugador d'estrella

2012.04.17. 23:06:14

Ha a Clasicón magabiztosan verjük őket, azzal mentálisan kicsit megrogyasztanánk a realt, akkor a Bayernnek megnőnének alaposan az esélyei. De így ez a 2:1 nekik jó. Bárhonnan rúgnak egy gólt (ami sztem meg is lesz) és máris ők állnak továbbjutásra. Szombaton sok dolog eldőlhet.
torotam
Jugador d'estrella

2012.04.17. 23:03:08

Andris írta:
torotam írta:Ez a Real "ívelgetős" Madrid igazán őszinte és kombinatív focit játszik! Több felívelést láttunk tőlük a Bayern ellen, mint egy Wigan - Reading FA kupa mérkőzésen... Ez mi??? :shock:
másra nem volt esélyük.
Azért ezt a müncheni kp-t át lehetett volna a földön is játszani. Nem lepődnék meg, ha ellenünk is újra ezt a felívelős/kontrázós focit játszanák. Talán nem is tudnak mást egy erős csapat ellen.
Visca el BARCA!
Andris
Adminisztrátor

2012.04.17. 22:59:39

torotam írta:Ez a Real "ívelgetős" Madrid igazán őszinte és kombinatív focit játszik! Több felívelést láttunk tőlük a Bayern ellen, mint egy Wigan - Reading FA kupa mérkőzésen... Ez mi??? :shock:
másra nem volt esélyük.
- József Attila
torotam
Jugador d'estrella

2012.04.17. 22:58:32

Ez a Real "ívelgetős" Madrid igazán őszinte és kombinatív focit játszik! Több felívelést láttunk tőlük a Bayern ellen, mint egy Wigan - Reading FA kupa mérkőzésen... Ez mi??? :shock:
Visca el BARCA!
Capon
Llegenda del Barça

2012.04.17. 22:56:13

Az iramra nem lehet panasz 16ostól 16osig le fel rohangáltak mint a kerge marhák. Mondjuk ez sokat el is árul a két csapatról. Teljes átjáróház volt a kp.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2012.04.17. 22:55:41

Andris írta:Na. Gyakorlatilag mióta velünk nem játszottak, nem volt komoly ellenfelük, most ismét. Ki is kaptak, méghozzá úgy hogy játékban alig-alig volt közük a meccshez.

Marcelo szerintem úgy rúgott oda a gyereknek, hogy az már rég elpasszolta a labdát, ha nem tévedek, ilyenkor még a szándék is piros lappal büntetendő a szabályok szerint, nemhogy ha el is találja.

Emellett Xabi Alonso és Ramos is szabálytalankodott fejenként legalább kétszer úgy, hogy bőven sárgalapos megmozdulások voltak.

Szerintem óriási mákjuk volt az angol játékvezetési stílussal.

De a lényeg, hogy megint sikerült szépen és méltóságteljesen veszíteni. :roll: Megszámolni sem tudom, megtippelni sem merem, hanyadszor írom le az elmúlt két évben, de egy épeszű ésvagy jóérzésű madridista helyében én szégyenkeznék rendesen.

Hogy a játékról is legyen szó, a Bayern lényegesen jobb volt, csak a gólok jöttek nehezen. A madridnak alig volt helyzete, a góljuk is valami kapitális védelmi bakiból lett, bár előtte a kontratámadás szép volt. Aminél viszont ismét bebizonyosodott hogy Ronaldo képtelen nagy csapatok ellen teljesíteni. (milyet homorított már a középpályán egyszer? távolugró csempion)...

Hogy rólunk is legyen szó: nagy a nyomás és kényszer már a bl-ben is a madridon, ráadásul ismét idegbetegek is, ennél kevés jobb eredmény születhetett volna számunkra.

Jó meccs volt, amíg a madrid hozzá nem látott kb 55 perc után a daráláshoz, a labdarúgás szégyenfoltja ez a mourinho féle brigád.
Eddig ugye folyton ment a szöveg, hogy minket nyomnak a bírók a Real ellen, és hogy a mi játékosaink folyton fetrengenek, ezért van sok balhé. Erre tessék! Ugyanaz a forgatókönyv. Még a fetrengésre kevésbé hajlamos németeket is szépen faragták. Nem is értem, hogy Xabi Alonso vagy Marcelo hogy maradhatott végig a pályán.
noname
Llegenda del Barça

2012.04.17. 22:53:26

Nem igazságos a 2-1. A 2-0 az lett volna. A Realnak köze nem volt a meccshez, csak a Bayern nevetséges védelmének köszönhetik azt az egy gólt is.
A bíró jó volt. Bár Marcelot ki kellett volna állítani.
A Bernabeuban nagyon fognak szenvedni. Sokat számít a hazai pálya, de a Bayern pihenhet a meccs előtt, a Real nem. A németek erőnléte amúgy is jobb mint a Realé.
A Bayern megérdemelten győzött, ráadásul ezzel az utolsó percben lőtt góllal a moráljuk a plafonon lesz. Tehát, bár sokat ér az idegenben lőtt gól, de az esélyek 50-50. A Real 2 góllal jobb lenne a Bernabeuban, de a Bayern pihentebb lesz és frissebb, ami teljesen nyílttá teszi a továbbjutást.
A Fifa egy szégyen
ZS10
Jugador d'estrella

2012.04.17. 22:51:16

Sziasztok!

Holnaptól kapható az újságárusoknál a legújabb könyvem Az El Clásico és ami mögötte van címmel. Ajánlom mindenkinek!

Visca el Barca!
Mikaos
Director del Fútbol

2012.04.17. 22:50:27

Ez a Real Madrid (amióta Mourinho az edző): most épp Marcelo mutatta meg. Szánalmas banda.

A 2-0 sokkal reálisabb eredmény lett volna, de így sem vagyok szomorú.
A Real nem is akart támadni, ők csak a döntetlenért jöttek - El tudjátok képzelni ezt egy Barca-meccsen? Soha, soha, soha.

Talán a Barca után az első komoly ellenfelük egész szezonban ez a Bayern.

No, holnap nyerjük meg a meccset a Chelsea ellen, aztán a demoralizált Real-t meg kell ütni jó pár góllal.
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2012.04.17. 22:50:27

Vegyesek az érzéseim így a meccs után. Természetesen nem a Real-nak drukkoltam, így örülök a Bayern sikerének, de ez a 2-1 nagyon vékony lesz Madridban. És nem elsősorban az eredmény miatt, hanem a németek mutatott játéka (vagy annak hiánya) miatt. A Real meglehetősen alapjáraton mozogva durván 15-20 percig vette komolyan ezt a meccset és meg is lőtte az idegenbeli gólját. Főleg az első félidőben látszott, hogy a Real nagyon takarékon ég, valószínűleg a Klasszikusra is próbáltak tartalékolni. Elsősorban pont azt hiányoltam a Bayern-ből, ami most egyértelműen az erényük lehetett volna: a Real-al ellentétben ugyanis pihentebbek, frissebbek kellett volna legyenek, helyenként viszont kifejezetten fáradtnak, enerváltnak tűntek a játékosok. Az első félidővel ellentétben a másodikban már a párharcokat sem nyerték meg mindig, ráadásul többször borzasztó helyezkedési hibákat is vétettek. Nagyon komoly javulás kell tőlük és kicsit több tudatosság a kapu előtt, mert Madridban még ennyi sanszuk sem lesz a gólszerzésre.
Válasz küldése