Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
MessiFan
Llegenda del Barça

2012.04.13. 23:23:23

Messa írta:
MessiFan írta:A csapatjáték alapján mondom azt, hogy hogyha más hasonló képességű játékost vett volna a Real Madrid anno, akkor 100% hogy gyengébbek lettek volna mint most, de nem annyira hogy esetleg ne vezessék a táblázatot mint most!
Szerintem pont CR az egyik aki ezt a 4 pontot jelenti. Ha őt nem veszik meg anno, szerintem most mi vezetjük a bajnokságot. Nagyon sokszor döntő faktor ő...
De ezt egyébként nem lehet biztosra tudni, úgyhogy igazából én annyira nem is erőltetném ezt a témát, mert az állításaink részben eltérőek, és ugyan alá lehet támasztani őket, de 100%-ra nem lehet velük menni.
mahitoo
Entrenador del Barça

2012.04.13. 23:18:11

Kb annyi értelme van ennek a vitának, mintha feltennénk a kérdést, mi lett volna ha Florentino Perez Barca drukkernek születik, és odakerül az elnöki székbe. :) Mármint a CR-rel vagy nélküle vitának.
"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" :D
Sanama
Llegenda del Barça

2012.04.13. 23:05:36

gergo9 írta:
LG írta: De érdemes megnézni, mit érnek el most, és mit értek el akkor a spanyol csapatok a nemzeti porondon. Jó, a gergo által emlitett évben is az elődöntőbe jutottunk, de azért nagyon más volt, gondolom ezt nem kell mondani.
A vert mezőnyről van szó , BL-ben ugyanúgy bohócok a spanyol csapatok.
EL hatalmas parasztvakítás mivel elég sokan leszrják bár akkor is ott volt a duplázó Sevilla nem hiszem hogy mondjuk erősebb lenne a mostani Bilbao.
Valencia,AtMadrid szintén.
Az alaptétel az volt hogy cé és józsika nélkül nem lenne lefutott a bajnokság első két helye magyarul 30ponttal(10vesztes meccs még) lenne a Madrid hátrébb. Majd el is hiszem.
Végülis 2. éve zsinórban 2 spanyol csapat a legjobb 4 között. Valóban bohóckodás.
EL-be ha tojnak rá ha nem, ott vannak, 5év múlva senkit sem fog érdekelni,hogy ki tojik rá és ki nem. Bár gondolom egy Schalke nem tojt rá.

Ha meg 20ponttal nem is,de 10el simán lenne kevesebb a Madrid részéről,ha nem lenne CR
gergo9
Director del Fútbol

2012.04.13. 23:01:37

LG írta: De érdemes megnézni, mit érnek el most, és mit értek el akkor a spanyol csapatok a nemzeti porondon. Jó, a gergo által emlitett évben is az elődöntőbe jutottunk, de azért nagyon más volt, gondolom ezt nem kell mondani.
A vert mezőnyről van szó , BL-ben ugyanúgy bohócok a spanyol csapatok.
EL hatalmas parasztvakítás mivel elég sokan leszrják bár akkor is ott volt a duplázó Sevilla nem hiszem hogy mondjuk erősebb lenne a mostani Bilbao.
Valencia,AtMadrid szintén.
Az alaptétel az volt hogy cé és józsika nélkül nem lenne lefutott a bajnokság első két helye magyarul 30ponttal(10vesztes meccs még) lenne a Madrid hátrébb. Majd el is hiszem.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2012.04.13. 22:59:21

MessiFan írta:A csapatjáték alapján mondom azt, hogy hogyha más hasonló képességű játékost vett volna a Real Madrid anno, akkor 100% hogy gyengébbek lettek volna mint most, de nem annyira hogy esetleg ne vezessék a táblázatot mint most!
Szerintem pont CR az egyik aki ezt a 4 pontot jelenti. Ha őt nem veszik meg anno, szerintem most mi vezetjük a bajnokságot. Nagyon sokszor döntő faktor ő...
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
shutterisland
Director del Fútbol

2012.04.13. 22:42:23

pont azt írtam, hogy amit cr-ben sok madridista nem szeret (esetenként önző, sokat dajkálja a labdát, sokszor akadozik miatta a csapatjáték, nagy meccseken általában nem hozza magát) az lehet, hogy egy agueroval mondjuk ki lenne küszöbölve, habár ő kevesebb gólt rúgna, mégsem lenne gyengébb a madrid teljesítményben, max a gólok számában, nem 5-1-re nyernének egy adott meccset, hanem 3-1-re, de szerintem pontokban megközelítőleg itt lennének a bajnokságban és bl-ben is.

voltak meccsek, ahol nem játszott, asszem a racing ellen, úgy folyt a labda a madridiaknál, hogy csak néztem, sokkal jobban tették-vették.

persze sokszor kell a klasszisa, mint pl. most az atletico ellen is.

messiben meg azok, amiket ronaldonak hibaként róttam fel, megvannak.
ő azért pótolhatatlan szerintem.

mindegy, hagyjuk.
MessiFan
Llegenda del Barça

2012.04.13. 22:40:21

Sanama írta:De most ennyi erővel.... Barcába jönne Agüero vagy Rooney Messi helyére, komolyan gondoljátok, hogy ugyanaz a szint lenne?
Nem! Nem érted. A csapatjáték alapján mondom azt, hogy hogyha más hasonló képességű játékost vett volna a Real Madrid anno, akkor 100% hogy gyengébbek lettek volna mint most, de nem annyira hogy esetleg ne vezessék a táblázatot mint most!
Rinku
Director del Fútbol

2012.04.13. 22:38:44

Én elhiszem, hogy Pepe és Carvalho kedves emberek. Elhiszem, csak nem értem, hogy akkor miért kell egy utolsó szarházinak lenni a pályán? Miért nem lehet becsülettel küzdeni a címerért, a szurkolókért és a társaidért? Miért nem? Miért kell rugdosódni, ölni a másikat? Mi értelme? Elhiszem, hogy kedves és békés emberek a magánéletében, de a legkisebb mértékben sem tudom tolerálni, hogy a pályán nem mások, mint holmi idegbeteg baromállatok, akik megnyomorítják a labdarúgást... Ha a Madrid játékosai olyanok lennének a pályán is, mint amilyenek a magánéletben, nem lenne annyira keserű az a pirula, ha megnyerik a bajnokságot. Nem lenne annyira fájó és megalázó vereséget szenvedni. Egy normalitás és emberség jellemvonásokkal bíró csapat ellen nem. De az az arculat, ami most őket jellemzi, az gyomorforgató...

Ha az arroganciát és az egoizmust arra fordítanák, hogy szebben és jobban játszanának, még jobb csapat lehetne belőlük. Kiváló és zseniális együttes. De így nem. Ilyen edzővel és ilyen vezéralakkal nem. Ezek a gyökér portugálok mindent tönkre tesznek...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rinku 2012.04.13. 22:40:30-kor.
Football, bloody hell. /SAF/
Sanama
Llegenda del Barça

2012.04.13. 22:33:19

Jó hát ebben akkor megint teljesen felesleges eszmecserét folytatni... :)

CR valahogy úgy látom, Mourinhoval együt, sose lesz elismerve egyes embereknél, mert lesz más :D Agüero :D , meg Rooney, akik hoznák azt a szintet, ha nem is gólban ,összjátékban. Na mindegy.

De most ennyi erővel.... Barcába jönne Agüero vagy Rooney Messi helyére, komolyan gondoljátok, hogy ugyanaz a szint lenne?
shutterisland
Director del Fútbol

2012.04.13. 22:26:35

én tartom, hogy ha ronaldo helyére beraknának egy kevésbé gólerős, de a csapatjátékban erősebb zsugást, mint cr, akkor nem gyengülnének.
aguero-t írtam, de írhattam volna talán rooneyt is. (direkt nem messit írtam :D)
az összes sorozatban rúgnának ezek a játékosok 20-30 között, de a többiek többet rúgnának szerintem (özil,benzema,higuain,dm) és nagyjából kiegyenlítődne.
szerintem.

míg messinél a játékunkba jobban passzoló, hasznosabb játékos nincs.
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.04.13. 22:17:15

Messa írta:
Sanama írta: Mert olyan sok klasszis van CR és Messi mellett azokon a posztokon. Főleg akik elérhetőek. Vagy ilyen Balotelliket ti oda soroltok? Bár nem lepődök meg, egyeseknél Pedro is világklasszis :)
így van, nem is tudnék hasonló kalibert mondani, szerintem egyszerűen nincs. emlékszem anno güiza huszon akárhánnyal lett gólkirály még 2006 körül talán, most meg a dupláját lövi cr és messi is. azt ne mondja senki, hogy egy rooney ha oda kerülne akármelyikük posztjára, megrúgna szezononként 60-at...
Hát igen. Itt a jó példa: http://www.nemzetisport.hu/spanyol_labd ... lyai_1929-
Messi és CR előtt 30 gól fölé jutni igencsak ritkaság volt, Hugo Sanchez 38 gólos rekordja pedig érinthetetlennek tűnt. Azt hiszem, nyugodtan mondhatom, h Messi és CR korszakalkotó játékosok.
A Madridnak CR-t leigazolni megérte, még ilyen órási összegért is. Nincs más játékos(kivéve persze Messi, de ő elérhetetlen számukra) aki ilyen temérdek mennyiségű gólt tudna szerezni, és ezek nélkül a gólok nélkül a Madrid nem lenne versenybe a bajnoki címért.
Mourinho-t szintén nem nagyon lehet megkérdőjelezni. Mióta Pep az edző, a Barca csupán 3x vesztett fontos párharcot: kupa elődöntőt a Sevilla ellen, Bl elődöntőt a az Inter ellen, és kupa döntőt a Real ellen. Ebből ugye 2 JM aktuális csapata ellen volt. Igaz, eddig még mindent összevetve Mourinhonak sem sikerült felül kerekednie a Barcán, de ő legalább meg tudja szorongatni. Nem hiszem, h ezt nagyon sok másik edző tudná. Talán még Hiddink, és Capello, akik még vmit tudnának kezdeni. De Capellonak is valószínűleg elege van már a Realból, szóval marad Hiddink. Úgy gondolom, ha Mourinho távozna a Reáltól, igen nehéz lenne pótolni, és ha annyira nem esnének vissza, mint az Inter, sztem ők is jelentősen gyengülnének.
lluisllach89 írta:
Sanama írta:
CR és Mou nélkül harcolhatnának a 3-ik helyért kb.
Sanama írta:sok értelme van 4-5évet visszamenni és hasonlítgatni.
Miért, most már nem két csapatos a Liga?
De érdemes megnézni, mit érnek el most, és mit értek el akkor a spanyol csapatok a nemzeti porondon. Jó, a gergo által emlitett évben is az elődöntőbe jutottunk, de azért nagyon más volt, gondolom ezt nem kell mondani.
lluisllach89
Director del Fútbol

2012.04.13. 22:08:22

Sanama írta:
Sanama írta:sok értelme van 4-5évet visszamenni és hasonlítgatni.
Miért, most már nem két csapatos a Liga?
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
MessiFan
Llegenda del Barça

2012.04.13. 21:58:46

Messa írta:azt ne mondja senki, hogy egy rooney ha oda kerülne akármelyikük posztjára, megrúgna szezononként 60-at...
Nem is mondja szerintem, csak én úgy gondolom, hogy ha nincs CR, hanem más attól még nem lesz olyan szinten rosszabb a Real, hogy nem képesek gólt lőni. Tény hogy Ronaldo is olyan korszakát éli amikor mindent belő, és biztosan meglátszana a kiesése a csapat játékán, de nekem ez a véleményem.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2012.04.13. 21:53:03

Sanama írta: Mert olyan sok klasszis van CR és Messi mellett azokon a posztokon. Főleg akik elérhetőek. Vagy ilyen Balotelliket ti oda soroltok? Bár nem lepődök meg, egyeseknél Pedro is világklasszis :)
így van, nem is tudnék hasonló kalibert mondani, szerintem egyszerűen nincs. emlékszem anno güiza huszon akárhánnyal lett gólkirály még 2006 körül talán, most meg a dupláját lövi cr és messi is. azt ne mondja senki, hogy egy rooney ha oda kerülne akármelyikük posztjára, megrúgna szezononként 60-at...
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Sanama
Llegenda del Barça

2012.04.13. 21:47:23

gergo9 írta:
Sanama írta:
Jaja józsi/cé korszak előtt is izzadniuk kellett az EL helyekért. Nélkülük is bőven harcba lennének a bajnokságért főleg idén. Anno suszter féle bohóc madrid is rekordpontszámmal lett bajnok.(legalább is úgyrémlik :mrgreen: ) Mondjuk más kérdés hogy milyen bajnokság az ahol az a csapat rekordpontszámot tudott elérni.
sok értelme van 4-5évet visszamenni és hasonlítgatni.
gergo9
Director del Fútbol

2012.04.13. 21:45:40

Sanama írta:
Jaja józsi/cé korszak előtt is izzadniuk kellett az EL helyekért. Nélkülük is bőven harcba lennének a bajnokságért főleg idén. Anno suszter féle bohóc madrid is rekordpontszámmal lett bajnok.(legalább is úgyrémlik :mrgreen: ) Mondjuk más kérdés hogy milyen bajnokság az ahol az a csapat rekordpontszámot tudott elérni.
MessiFan
Llegenda del Barça

2012.04.13. 21:43:16

Neeem nem. Félre értesz. Ronaldo dolga egyértelműen a góllövés. Rendkívül képzett és remek adottságai vannak, de úgy gondolom ha mondjuk Rooneyt vagy tudja a tököm kit vettek volna meg helyette, és azt építik be a csapat támadójátékába akkor nem lettek volna oly sokkal gyengébbek mint most, de ha nálunk nem játszana Messi és Iniesta egyszerre, akkor az sokkal nagyobb hátrány lenne, mint ha Ronaldo nem játszana.
shutterisland
Director del Fútbol

2012.04.13. 21:42:45

szerintem ha mondjuk aguerot beraknánk ronaldo helyére, nyilván annyi gólt nem rúgna, mint cr (azért egy 20-at termelne...) , de a többiek is 4-5 góllal többet termelnének a folyékonyabb csapatjáték miatt.
ezzel együtt kevesebbet rúgna a madrid.

de ez tényleg szubjektív.
Sanama
Llegenda del Barça

2012.04.13. 21:31:58

MessiFan írta:
Sanama írta: Hát ez az... Messit és Iniestát elismeritek. De CR-t és Mou-t meg nem. Mert ha helyettük lenne más, akkor kb. ugyanitt lennének. Akkor most mi van?
Igen... Igazából ha CR helyett más klasszis lenne, és egy másik jó edző akkor biztosan nem állnának sokkal rosszabbul mint most, de ha nálunk nem lenne Messi és Iniesta akkor nem is tudom mi lenne, ha még Xavi se akkor meg pláne.
Mert olyan sok klasszis van CR és Messi mellett azokon a posztokon. Főleg akik elérhetőek. Vagy ilyen Balotelliket ti oda soroltok? Bár nem lepődök meg, egyeseknél Pedro is világklasszis :)
MessiFan
Llegenda del Barça

2012.04.13. 21:29:17

Sanama írta: Hát ez az... Messit és Iniestát elismeritek. De CR-t és Mou-t meg nem. Mert ha helyettük lenne más, akkor kb. ugyanitt lennének. Akkor most mi van?
Igen... Igazából ha CR helyett más klasszis lenne, és egy másik jó edző akkor biztosan nem állnának sokkal rosszabbul mint most, de ha nálunk nem lenne Messi és Iniesta akkor nem is tudom mi lenne, ha még Xavi se akkor meg pláne.
Sanama
Llegenda del Barça

2012.04.13. 21:27:10

shutterisland írta:
mi sem lettünk volna/lennénk a világ legjobb csapata mondjuk a messi-iniesta duó nélkül.
Hát ez az... Messit és Iniestát elismeritek. De CR-t és Mou-t meg nem. Mert ha helyettük lenne más, akkor kb. ugyanitt lennének. Akkor most mi van?
shutterisland
Director del Fútbol

2012.04.13. 21:24:23

mi sem lettünk volna/lennénk a világ legjobb csapata mondjuk a messi-iniesta duó nélkül.
Sanama
Llegenda del Barça

2012.04.13. 20:57:24

sjd írta:
LG írta:Ha ez a két ember nem lenne, akkor a Madrid még mindig sima középcsapat lenne, és Lyon szintű csapatok égetnék őket, mint azelőtt.
Nekem megfelel :D

Azért ettől függetlenül nem nehéz belátni, hogy néhányan már az eredmények (?) ellenére is elküldenék őket a búsba a Madrid szurkolók közül.
És hozzátenném, hogy talán ez a két ember csak az elmúlt évek kontrasztjában számít ilyen jónak, egy normális edzővel és egy épkézláb balszélsővel még mindig tudnák hozni a szintet
Ne viccelődjünk már.
CR a világ egyik legjobb játékosa, Nála jobbat nem tudsz odatenni. Mourinhonál se. Nem értem miért kell lehúzni őket ennyire. Attól,hogy Barcások vagyunk, reálisan értékeljük már a Madridot/CR-t...

samy85
Capitá del Barça

2012.04.13. 20:13:41

érdekes interjú! :)
Kép
Nincs nappalom, de kárpótol ezeregy éjszaka!
"Foglalkoztat a jövőm, mivel hátralévő napjaimat ott szeretném eltölteni."
sjd
Llegenda del Barça

2012.04.13. 19:51:11

LG írta:Ha ez a két ember nem lenne, akkor a Madrid még mindig sima középcsapat lenne, és Lyon szintű csapatok égetnék őket, mint azelőtt.
Nekem megfelel :D

Azért ettől függetlenül nem nehéz belátni, hogy néhányan már az eredmények (?) ellenére is elküldenék őket a búsba a Madrid szurkolók közül.
És hozzátenném, hogy talán ez a két ember csak az elmúlt évek kontrasztjában számít ilyen jónak, egy normális edzővel és egy épkézláb balszélsővel még mindig tudnák hozni a szintet
Válasz küldése