Magyar Válogatott

Foci a Barçán kívül
Mihu
Director del Fútbol

2014.03.06. 15:30:02

1-2 hete elkaptam egy Zuhanyhíradót a Sport TV-n. Várhídi, egy újságíró, meg Kemenes Szabi voltak a stúdióban. Az újságíró az kritikus volt százegyig, Várhídi meg meg volt sértődve, amiért lefikázzák a válogatottat, elhangzott a bűvös mondat: a fejlődés megkérdőjelezhetetlen. Kemenes azt mondta, hogy oké, volt egy 3-0, meg egy 8-1, sajnálja ami az utolsó hónapokban történt, de nem abból kellene kiindulni, mert az a két eredmény köszönő viszonyban sincs a valódi erőviszonyokkal.

Kérdem én...ha még továbbra is így gondolkozunk, akkor mi a büdös francokat akarunk mi itt egyáltalán? Nem tükrözi a reális erőviszonyokat? Tán a hollandok nincsenek előttünk csak vagy 2 góllal? 2 gólt a tulipánosok bárkinek rúgnak, még Németországnak is.

Meg mit akarunk mi, ha egy Várhídi megsértődik azon, ha valaki kritizálja a csapatot, és semmiféle előrelépést nem lát? A magyar válogatott semmivel sincs előrébb. Kijelentjük, hogy nekünk ebből a csoportból simán tovább kell jutni. Mire fel? Tényleg nem értem...
Kép
Subinho
Director del Fútbol

2014.03.06. 13:43:37

ez a válogatott 2-3 éve volt a csúcson, amikor is pont a finneket verték meg, vagy amikor bátor játékkal kikaptunk a hollandoktól 5-3-ra, de szinte végig partiban voltunk. no akkor lehetett volna valami, de nem végül lett... azóta csak lefelé megy és mostanra elértünk oda, mint ami a Barcánál is van... lassan cserélni kell a keretet és új csapatot építeni! ez a mostani válogatott az utóbbi évek leggyengébb csapata!!!
hank1ee
Director del Fútbol

2014.03.06. 13:07:15

Bocs a dupláért, még egy kis komédia:

Furcsa sérülés miatt hetekre kidőlt Németh Krisztián, a holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Roda támadója. A magyar légiós a beszámolók szerint leesett a lépcsőről az otthonában, és lábujjsérülést szenvedett.

Az L1 nevű limburgi televíziós csatorna információi szerint Németh Krisztián otthonában leesett a lépcsőről és lábujjsérülést szenvedett – ezt a Roda vezetőedzője, Jon Dahl Tomasson is megerősítette.
A magyar légiós nemrégiben eltiltása miatt hagyott ki öt meccset, most pedig furcsa lábujjsérülése miatt kényszerül többhetes pihenőre, ami nagy érvágás a sereghajtó Rodának.

Mindenki azt gondol, amit akar. Csak semmi negatív! :mrgreen:
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
hank1ee
Director del Fútbol

2014.03.06. 12:56:09

Zozzy 5 írta:Az is csak Magyarországon történhet meg, hogy a szövetségi kapitány szerint annak a csapatnak két és fél éves előnye van velünk szemben, akik 30 hellyel mögöttünk van a világranglistán. Tudom, hogy nem ez a lista az elsődlegesen mérvadó annak megítélésében, hogy ki hol tart, de ilyet kiköhögni, mint amit Pintérnek sikerült nonszensz. Természetesen ha ezt valaki nem így gondolja, akkor megint neki áll feljebb.
Nem várok én már semmit ezektől, csak egyszer egy őszinte, önkritikus és nem mellébeszélő hozzáállást, amiben legalább felsejlik bennük a gondolat, hogy egyáltalán nem értenek ahhoz, amire elvileg feltették az életüket. Sem az edző, sem a játékosok. Olyan utópisztikus vágyakról meg már ne is beszéljünk, hogy egyszer megszólal bennük a lelkiismeret, hogy talán indokolatlanul teszik zsebre azt a rengeteg pénzt. A magyar futball nem csak teljesíteni, őszintén megnyilvánulni sem képes továbbra sem.
Teljesen helytálló kritika, én viszont hallottam megszólalni pár hónapja őszintén egy embert, bár neki is sikerült magáról egy kicsit elterelni a felelősséget. Valószínű, hogy ilyen formában mégegyszer ő nem fog megszólalni. :)
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

Zozzy 5
Llegenda del Barça

2014.03.06. 12:12:43

Az is csak Magyarországon történhet meg, hogy a szövetségi kapitány szerint annak a csapatnak két és fél éves előnye van velünk szemben, akik 30 hellyel mögöttünk van a világranglistán. Tudom, hogy nem ez a lista az elsődlegesen mérvadó annak megítélésében, hogy ki hol tart, de ilyet kiköhögni, mint amit Pintérnek sikerült nonszensz. Természetesen ha ezt valaki nem így gondolja, akkor megint neki áll feljebb.
Nem várok én már semmit ezektől, csak egyszer egy őszinte, önkritikus és nem mellébeszélő hozzáállást, amiben legalább felsejlik bennük a gondolat, hogy egyáltalán nem értenek ahhoz, amire elvileg feltették az életüket. Sem az edző, sem a játékosok. Olyan utópisztikus vágyakról meg már ne is beszéljünk, hogy egyszer megszólal bennük a lelkiismeret, hogy talán indokolatlanul teszik zsebre azt a rengeteg pénzt. A magyar futball nem csak teljesíteni, őszintén megnyilvánulni sem képes továbbra sem.
zola8787
Director del Fútbol

2014.03.06. 11:48:16

Fúúú ez a sok negatív ember. ÉBREDJETEK MÁR FEL!!!!

Ez a magyar válogatott összeszokatlanul is majdnem lehozott 1 Barca szintű focit! Amiben erősödnünk kell: góllövés, meg több passz. Ezen kívül mindenben ugyanolyanok voltunk. Kapott gól megvolt, futások, izzadás, minden. Ja és aki nem vette volna észre: több jobb beadásunk volt, mint Alves-éknek szokott lenni. Arról nm tehetünk, hogy egy összeszokott 2 és fél évvel előttünk járó finn válogatott ellen nyomtuk. A spanyolok is csak 1 gólt lőttek, a finnek 2t, ha ebből nem jön le nektek, hogy melyik csapat a jobb....

:mrgreen:
hank1ee
Director del Fútbol

2014.03.06. 11:20:22

Csak képzeljétek el, ahogy az EB-n Vanczák Vili fogja Cristiano Ronaldot, vagy Koman és Németh rávezetik a labdát a spanyol védelemre. :) :) :)

Csbal
Jugador d'estrella

2014.03.06. 10:35:04

neobarca írta:Már most sajnálom Pintér Attilát. Nem tudja mibe vágta a fejszéjét... :shock:
Szted érdekli h mibe vágta a fejszéjét? Csak a pénz motiválja, kiáll nyilatkozni óriási baromságokat, és felveszi a fizetését, senki nem kéri számon tőle személyesen. A munkaadói ha kirúgják, úgyis elmegy valami csapathoz a mennyeibe, az kész. Neki veszíteni valója nincs. Nem érdekli h milyen a megítélése. Ha érdekelné, annó a fradinál nem úgy dolgozott volna ahogyan a játékosok lenyilatkozták. A válogatott tagjai meg örülnek, mert válogatottak, plusz zsé és igazából ők is letojják hogy a szurkolónak eredmény kell. Ez most erre volt elég dumával elintézik.
neobarca
Director del Fútbol

2014.03.06. 10:09:56

Már most sajnálom Pintér Attilát. Nem tudja mibe vágta a fejszéjét... :shock:
Barca Fanatics 1999-For Life!!!

"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal" - /Oscar Wilde/
Csbal
Jugador d'estrella

2014.03.06. 09:58:52

Ez a magyar válogatott amíg azt hiszi h az, hogy az iskoláknak ingyen osztogatták a jegyeket, és a legdrágább jegy is 1000 forint volt, azt jelenti h kíváncsiak rájuk az emberek, addig sehol nem lesz. Sajnos elég nagy meló egy olyan európai csapatot találni aki ellen mi vagyunk az esélyesek. Pintér unintelligens nyilatkozatai pedig magukért beszélnek.

Érdekes, hogy más csapat összetartás nélkül is képes eredményt felmutatni. Ezek meg... nyilatkozni meg hőbörögni tudnak. Lehet itt írni 2 km-es elemzést, de két szóval is el lehet mondani h mit láttunk tegnap és azelőtt is: szarok voltunk.

Ennyi... Még a hajtással nem is volt annyira gond, de dadog a labda a lábakon, passzolni nem tudunk, fejelni sem, lőni sem, akkor mi a gond? #-o
Barcaman14
Director del Fútbol

2014.03.06. 09:34:49

Léptünk egyet ismét hátra. :roll: Eddig legalább a barátságos meccseken nagy ritkán fel mertük vállalni a játékot, de tegnap már ez sem sikerült. 1-0 után úgy visszaálltunk, mintha ezen múlna, hogy kijutunk-e az EB-re.
A legnagyobb gond továbbra is az, hogy ahogy korábban, úgy Pintér alatt is úgy néz ki, hogy elképzelésünk sincs mit akarunk játszani. Nincs egy fazonja a válogatottnak továbbra sem. Csak vagyunk, csináljuk a nagy semmit, aztán majd lesz valahogy. A finnek tegnap pl. abszolút kulturáltan járatták a labdát bizonyos periódusokban és látszott, hogy mit is akarnak játszani.
Pintér ezidáig azt hangoztatta, hogy az alapelv a stabil védekezés, szervezettség. Ebből sem láttunk semmit tegnap. Amíg nem lesz meg a koncepció, amit követni és tökéletesíteni tudunk, addig ne is reménykedjünk. Viszont ehhez kéne egy olyan edző is, aki ezt ki is tudja alakítani...

1 meccs után is le lehet vonni sok mindent, pláne, hogy voltak ezek az összetartások, amin elvileg agyba-főbe gyakorolták a játékelemeket, amiből semmit nem láttunk. Plusz komolyan nem értem, miért jövünk mindig azzal, hogy kevés idő van összecsiszolni a válogatottat, 2 nap nem elég stb..Mégis sok csapatnál megfigyelhető, hogy 2 nap alatt is összetudnak hozni valami értékelhetőt és olyan válogatottaknál is megfigyelhető ez, akik minőségileg nem biztos, hogy jobbak nálunk, de mégis kirajzolódik valami elképzelés. Mi meg továbbra is abszolút fogalmatlanok vagyunk.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2014.03.06. 09:23:42

Ahogy én látom, kb a rúgott gólig volt elviselhető a játékunk. Abban igaza van Pintérnek, ott talán még volt pár szép és okos labdakihozatal is. Aztán jött a gyönyörű labdakezelés és a mákos gól. Persze ne vegyük el Rudolf érdemét, mert az a gól, amit megadnak. 1-0
Ezt követően viszont mintha elfelejtettek volna mindent. Lipták folyamatosan úgy akart tisztázni, hogy előrefelé belerúgta a támadóba. Néha kiment róla a labda, kirúgás. Néha meg megszerezték és veszélyhelyzet alakult ki. Többnyire azért hoztuk a védekezést (erős jóindulattal).
Aztán elkezdődött a szokásos. Nem értem, Koman kinek a jóvoltában fix kezdő még =D> Az a gyerek egy istenadta tehetség. 3, azaz három méterre nem ad pontos labdát, nemhogy kiugrasson valakit, mint SZERVEZŐ középpályás. Továbbá nem értem, hogy mitől olyan nehéz megmondani a játékosoknak (ha már maguktól nem jöttek rá ennyi idő alatt), hogy kicsit hamarabb el lehetne passzolni a labdát. Elkezdték vezetgetni egy percig, aztán csodálkoztak, hogy minden labdát levettek a lábukról. Ha már nem tudják fedezni, vagy lefordulni a védőről, passzolják már tovább. Más kérdés, hogy amint valaki felhozta tőlünk a bogyót, a többiek elindultak minél messzebb tőle, nehogy passzolni tudjon. Ez is tipikus =D> Párszor azért még felvillant bennem a remény ezzel kapcsolatban, mert péltául azt hiszem Lovrencsics is szépen húzta vissza a labdát, otthagyva az üldözőjét, de aztán szintén nem tudta, mi lenne a teendő és megvárta, amíg valaki elveszi tőle a játékszert. Nem bírta továbbgondolni, hogy mit kéne tennie. :mrgreen:

Ezt követően elmentem edzésre, úgyhogy a második félidő szenvedését szerencsére nem láttam, de sejtem, hogy még ennél is rosszabbak voltunk. Nem gondolom, hogy veszett fejsze nyele, de el kellene felejteni a csókosokat, mert ez így nagyon nagy vicc. Elsősorban Komannal van bajom, mert pofázik bele a nagyvilágba az is, közben lerí a képéről, hogy mekkora sunyi egy ember. Munka meg büdös.

Hajrá magyarok!
Kép
Vakmacska
Llegenda del Barça

2014.03.05. 21:49:12

Pintér szerint voltak pozitívumok.
Vajon mik lehettek azok?
Nem adtak gólpasszt az ellennek, meg nem rúgtak öngólt.

Azt mondja, hogy jól hozták ki a labdákat. Tényleg? Mert itt a fórumon azt olvastam, hogy befostak, és előrevagdosták a labdákat.
Meg hogy a finn csapat két és fél éves előnyben van, mert azóta együtt játszanak.
Hmm....
A magyar csapat:
MAGYARORSZÁG: Bogdán – Vanczák, Lipták (Kádár, 56.), Juhász, Leandro – Varga J. (Szakály P., 87.) – Lovrencsics (Gyurcsó, 53.), Sándor Gy. (Elek Á., 55.), Koman (Futács, 64.), Dzsudzsák – Rudolf (Nikolics, 82.).

Számomra itt újonc egyedül Leandro volt, akik még zöldfülűnek számítanak, az Lovrencsics (3 válogatott meccs), és Sándor (8 meccs). A többiek évek óta stabil válogatott játékosok.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2014.03.05. 21:21:57

A meccset sajnos nem láttam. Vagy ez inkább szerencse?

Egyébként az U21-es válogatottunk ellen a félidőben 2-0-ra vezet Skócia. #-o
Capon
Llegenda del Barça

2014.03.05. 21:16:00

visca el barca írta: pintér te vagy az? :lol:

hagyjaf már 5 éve ua. az emberek "fociznak" a válogatottban. mivel lesz most más?
Lehet megtanulnak labdát kezelni, esetleg még passzolni is, az már nagy szó lenne.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
bence-barca
Llegenda del Barça

2014.03.05. 21:13:57

zola8787 írta: Illetve nem kellene úgy beharangozni, hogy hú mennyire fontos, stb stb.
Hát, ezt köszönhetjük a magyar médiának. Amit letudnak nyomni itthon... mindenhova úgy megyünk, h most megfoghatjuk őket, van esély... a mindenhovába sajnos az olyanok is beletartoznak, mint Hollandia :roll:
visca el barca írta: pintér te vagy az? :lol:

hagyjaf már 5 éve ua. az emberek "fociznak" a válogatottban. mivel lesz most más?
Pintér Bence, problem ? :mrgreen:

Hát más lesz, csak kérdés milyen irányban változik a válogatott. Új taktika, majd meglátjuk. Nem látom a fényes jövőt, de bízom abban rosszabb nem lehet. (de)
Mindenesetre csak arra akartam felhívni a figyelmet, h a teljesítmény megítélését még korai elkezdeni.
visca el barca
Presidente del Barça

2014.03.05. 21:08:08

bence-barca írta:ez volt az első meccse a válogatottnak.
pintér te vagy az? :lol:

Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
zola8787
Director del Fútbol

2014.03.05. 20:54:20

bence-barca írta:Azért tegyük hozzá gyorsan, ez volt az első meccse a válogatottnak. Lesz ez még jobb is, nem kell egyből mindent és mindenkit újra lehúzni.
Nem azt mondom, h olyan jók leszünk, de az első meccs után még nem kell messzemenő következtetéseket levonni.
Rendben, én sem húzom le a válogatottat, mert tisztába vagyok a képességeinkkel, de akkor ilyen esetben ingyenessé kellett volna tenni a meccset, elvinni a puskásba, hogy telt ház legyen a legnagyobb stadionba, illetve nem kellett volna a mezekre rávarrni a magyar - finn zászlókat, most annak mi értelme volt? Illetve nem kellene úgy beharangozni, hogy hú mennyire fontos, stb stb.

Pl lehetett látni nem is 1 kényszerítőt, amit eddig a magyarok sose csináltak, max 1 Málta ellen, de ezt a Koman gyereket szépen el kell felejteni.
bence-barca
Llegenda del Barça

2014.03.05. 20:50:49

Azért tegyük hozzá gyorsan, ez volt az első meccse a válogatottnak. Lesz ez még jobb is, nem kell egyből mindent és mindenkit újra lehúzni.
Nem azt mondom, h olyan jók leszünk, de az első meccs után még nem kell messzemenő következtetéseket levonni.
Bestbarca
Entrenador del Barça

2014.03.05. 20:49:33

Fuhhh na ez az "foci" amire azt mondom,hogy ezzel vallatni lehet...Jól megmondta Nyilasi,az a baj hogy a magyarok nem tudnak mit kezdeni a letámadással,megijednek az elrúgják vaktában...Fordítok,rosszak vagyunk...Ha letámadják Xavit megfordul a labdával és elküldi gyufáért az ellenfelet,és nem ez nem "jó de az Xavi",egy labdarúgótól ez elvárható...Az megint más hogy Xavit ha 3mat támadják le akkor is megoldja,ezért klasszis...De az hogy ha egy ember odajön én megijedek és vaktába kapkodva elrúgom,jó esetbe abba az irányba ahol van csapattársam,de akkor sem emberhez...Ez mi...?És kb ez ment az egész meccsen...Kivéve az első pár percben,meg a végén amikor már kb mind1 volt...Beszari játék,megijedtünk ha közel jött vki és elpasszoltuk...

A taktika is fos volt,nem tudom mit várunk ha betömörülünk és védekezünk ilyen csapattal...Nyílván az lett volna a játék,hogy kontrázunk majd,de ahhoz tudni kéne egymás után 3 passzt megcsinálni,futni,meg gyorsan gondolkodni...Csak ez a 3 hibádzott...De elve hazai pályán a finnek ellen védekezünk,akkor mit akarunk...A játékosok is,szal az hogy egy Leandro felüdülés volt a pályán sztem sokat elmondd a színvonalról...Koman vicc...Dzsudzsák vezeti a labdát azt végignézi ahogy kimegy...A védelem nem hallott még a lestaktikáról...Talán Rudolf érne vmit,de ő is jó passzol, várná vissza,de a kedves társa már egy finnhez passzol...Van 3-4értelmes játékosunk kb,azok labdarúgók,a többi meg labda kergető...Így mit lehet tenni...

Pintér Attiláról meg annyit,hogy amikor kinevezték azt mondtam,hogy na ezzel jelezték burkoltan, hogy lemondtak a magyar labdarúgásról...Egervári mit tudom én hányszoros magyar bajnok edző azt mégis leszerepelt,akkor majd pont Pintér lesz jó, aki fele annyit nem tett le az asztalra...Szal mire fel pont ő...Persze, vhol ez nem edző kérdés,jók nem leszünk akárki is jönne ide,de azért egy Mourinho nem ennyire menne az is fix...Nyílván irreális az ő neve itt,csak azért vhol érezzük hogy edző és edző között is van különbség...
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola

„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)

http://www.youtube.com/watch?v=CESroqFl ... re=related - Hatalmas!!!
Capon
Llegenda del Barça

2014.03.05. 20:16:34

Magyarország-Finnország 1-2, és még csak meg sem lepődik az ember..., melyik a szomorúbb?
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
zola8787
Director del Fútbol

2014.03.05. 20:12:38

De az bejött, hogy Leandro egyértelműen a legjobb magyar balbekk :)

Az meg, hogy ilyen Komanok, meg Sándorok játszanak, hát ehhez képest jó az 1-2 :D
Vakmacska
Llegenda del Barça

2014.03.05. 20:08:25

Na csak sikerült hozni a formát, és kikaptak.
De jó, hogy nem láttam.
MikeTyson
Jugador del Barça

2014.03.05. 18:24:19

messideco írta:Vezetünk Rudolf góljával a finnek ellen :) 8)
Csoda gól! Csoda, hogy megadták :mrgreen: :lol:
messideco
Presidente del Barça

2014.03.05. 18:17:18

Vezetünk Rudolf góljával a finnek ellen :) 8)
Kép
"And my heart will leave you never."
Válasz küldése