2012.01.20. 22:49:32
Olvastam a madridistán a Zidane nyilatkozatot/interjút és nekem kicsit furcsának tűnik. Nekem úgy hat, mintha azt mondaná, amit a madridisták hallani szeretnének, nem ami a valós helyzet.
Mert persze lehet védeni Pepét, hazugnak nevezni azt, aki Cristiano formáját és önzőségét kritizálja, ki lehet állni Mou és az általa alkalmazott taktika mellett, lehet védeni a mutatott játékot, de úgy gondolom a struccpolitika jelen helyzetben nem előreviszi a Madridot, hanem konzerválja a jelen helyzetet. Szerintem nem lenne ciki felvállalni, hogy CR messze van a csúcsformájától és ha abban van, akkor sem az önzetlensége teszi nagy játékossá, hogy Pepe hiába a legjobb lélek meccsen kívül, ha sorozatosan elmennek otthonról és ezzel szégyent hoz a mezre amit visel, hogy Mourinho hatalmas taktikus, de a Barca ellen nem elég, hogy nem találja az ellenszert, de ráadásul úgy teszi ezt, hogy közben szembemegy a klub történelmével és szellemiségével.
A hibák felismerése (és beismerése) szerintem erény és nem gyengeség. Pláne, hogy a cél szentesíti az eszközt-elv is akkor kap legitimációt, ha a célt sikerül elérni. De sikerült ezt az eredményt el tudta érni a Madrid már nyílt, őszinte, támadó felfogásban is, sőt közelebb is álltak akkor hozzánk, mint szerdán.
Ha meg Zidane tényleg úgy gondolja, hogy 1,5 helyzet 30% alatti labdabirtoklás, a 7 védekező játékossal fellépő, a kiscsapatokra jellemző alárendelt kontrázgatás Zizounak rendben van, akkor nagyon messzire került sportvezetőként a játékoskori felfogásától...