Aranylabda - FIFA év játékosa
- sjay
- Entrenador del Barça
Kardi írta:nálam év csapata: Casillas, Maicon-Piqué-Lúcio-Bastos, C.Ronaldo-Xavi(C)-Sneijder-Iniesta, Messi-Forlán
edző: Murinho

Detto ugyanezt raktam össze

Dettó. Azt nem értem hogy Pep miért nem volt benne az edzők közt?fcbarca0827 írta:http://en.uefa.com/community/teamoftheyear/index.html Remélem nem OFF.![]()
Nálam ez lett az Év csapata:
Julio Cesar - Lahm ; Lució ; Piqué ; Gio - Robben ; Xavi (C) ; Sneijder ; Iniesta - Messi ; Forlán
Edző: José Mourinho
99 pontot ért el a bajnokságban és az elődöntőig menetelt a BL-ben.
Szerk: Mégsem dettó mert Robben helyett nekem CR van.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MessiFan 2010.12.04. 11:52:34-kor.
- csababarca
- Az Év Fórumozója - 2021
Én csapatom:
Julio Cesar-Maicon,Puyol,Piqué,Bastos-Xavi,Fabregas,Iniesta,Robben-Messi,Villa.
Elfogultnak tűnhetek. De szerintem nem megérdemli az összes jelölt Barcás,hogy benne legyen. Meglepődnék,ha a 6 emberemből,min 4 nem kerülne be.
Szerintem ez lesz:
Julio Cesar-Maicon,Lúció,Puyol,Bastos-Ronaldo,Xavi,Sneijder,Iniesta-Messi,Forlán/Milito.
Julio Cesar-Maicon,Puyol,Piqué,Bastos-Xavi,Fabregas,Iniesta,Robben-Messi,Villa.
Elfogultnak tűnhetek. De szerintem nem megérdemli az összes jelölt Barcás,hogy benne legyen. Meglepődnék,ha a 6 emberemből,min 4 nem kerülne be.
Szerintem ez lesz:
Julio Cesar-Maicon,Lúció,Puyol,Bastos-Ronaldo,Xavi,Sneijder,Iniesta-Messi,Forlán/Milito.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
és gio helyett coentrao.kurdt írta:Nálam tök ugyanez, annyi eltéréssel, hogy én Lahm helyett Maicont raktam be.fcbarca0827 írta:http://en.uefa.com/community/teamoftheyear/index.html Remélem nem OFF.![]()
Julio Cesar - Lahm ; Lució ; Piqué ; Gio - Robben ; Xavi (C) ; Sneijder ; Iniesta - Messi ; Forlán
Nálam tök ugyanez, annyi eltéréssel, hogy én Lahm helyett Maicont raktam be.fcbarca0827 írta:http://en.uefa.com/community/teamoftheyear/index.html Remélem nem OFF.![]()

Your village called. Their idiot is missing.
- fcbarca0827
- Director del Fútbol
http://en.uefa.com/community/teamoftheyear/index.html Remélem nem OFF.

KowalskymegaVega,Supernem,HollywoodUndead,Fish!
Hiperkarma,VadFruttik,EstiKornél,AWS
30Y,BagossyBrothersCompany,Useme,Elefánt
Hiperkarma,VadFruttik,EstiKornél,AWS
30Y,BagossyBrothersCompany,Useme,Elefánt
Ez így, csak maradjon is ilyen szinten. Mondjuk 5-7 évet ilyen szinten már nem tudom, h mai, modern, túlhajszolt labdarúgásban még le lehet-e játszani, de ha még lesz 3-4 ilyen szezonja, már maximálisan elégedett leszek.daffy írta:írom ezt úgy,hogy nem kedvelem. és ez nem divatseggnyalás,hanem akinek van szeme,az észreveszi. a srác a valaha élt legnagyobb lehet,ha még 5-7évig hasonló szinten marad és a barca is versenyképes lesz(argentináról nem is beszélveKalap1988 írta: Ámen DaffySzerintem is Maradona magasságokban jár és még egyáltalán nem biztos, hogy a csúcson van. Ráadásul az egész életpályája az alázatot mutatja. R10 azért fénykorában sem volt ilyen nagybetűs EMBER (sajnos
).
írom ezt úgy,hogy nem kedvelem. és ez nem divatseggnyalás,hanem akinek van szeme,az észreveszi. a srác a valaha élt legnagyobb lehet,ha még 5-7évig hasonló szinten marad és a barca is versenyképes lesz(argentináról nem is beszélveKalap1988 írta: Ámen DaffySzerintem is Maradona magasságokban jár és még egyáltalán nem biztos, hogy a csúcson van. Ráadásul az egész életpályája az alázatot mutatja. R10 azért fénykorában sem volt ilyen nagybetűs EMBER (sajnos

-
- Director del Fútbol
Ámen Daffydaffy írta:ez előfordulhat,de r10ben volt egy brazilos gén,amitől kicsapongó lett. sok brazil focistára jellemző a küzdeni nem akarás(nem is biztos h ez a jó szó). messi teljesen más. hajt,teper és egyre csak jobb lesz. én már 2 éve is azt hittem h nincs feljebb,de van. az én szememben már maradona magasságokba jár. a srác nem borul fel,nem hibázik és elég profi ahhoz,hogy ne kallódjon el. jelenleg a világon nincs játékos,aki megszorítaná(amíg cr kicsit meg nem változik,mert a képessége meglenne hozzá) és az "új" generációból is max iniestát tudom kiemelni,aki veszélyes lehet messi aranylabdáira. nincs a jelen fociban igazán ellenfele és lássuk be: messi előbb nyer vb-t,mint cr. ez egy újabb ok lehet az aranylabdákra. a kis argentin még kap vagy 2t,erre sok pénzt tennék.LG írta: Sokan írjátok, h Messi majd még úgy is fog kapni, de ez egyáltalán nem biztos. Emlékezzünk csak, R10-ről sem gondoltuk volna, h 1-nél megáll.
A másik dologban meg igazad van, de sok Xavihoz hasonló, kiváló játékos vonult vissza úgy, h nem kapta meg az Aranylabdát. Ha megnézzük az Aranylabdások névsorát, biztos talál mindenki olyan játékosokat, akik kilógnak a sorból, pl. egy említek egy szélsőséges példát: Owen. Aztán biztos vannak, akik a tudásuk alapján megérdemelték volna, de sosem jött össze, mert minden évben volt, aki megelőzte őket. Ilyen pl. Raul, Henry, és ilyen lehet Xavi is, ha idén nem jön össze neki. Ne feledjük, h ez még mindig nem életműdíj.

ez előfordulhat,de r10ben volt egy brazilos gén,amitől kicsapongó lett. sok brazil focistára jellemző a küzdeni nem akarás(nem is biztos h ez a jó szó). messi teljesen más. hajt,teper és egyre csak jobb lesz. én már 2 éve is azt hittem h nincs feljebb,de van. az én szememben már maradona magasságokba jár. a srác nem borul fel,nem hibázik és elég profi ahhoz,hogy ne kallódjon el. jelenleg a világon nincs játékos,aki megszorítaná(amíg cr kicsit meg nem változik,mert a képessége meglenne hozzá) és az "új" generációból is max iniestát tudom kiemelni,aki veszélyes lehet messi aranylabdáira. nincs a jelen fociban igazán ellenfele és lássuk be: messi előbb nyer vb-t,mint cr. ez egy újabb ok lehet az aranylabdákra. a kis argentin még kap vagy 2t,erre sok pénzt tennék.LG írta: Sokan írjátok, h Messi majd még úgy is fog kapni, de ez egyáltalán nem biztos. Emlékezzünk csak, R10-ről sem gondoltuk volna, h 1-nél megáll.
A másik dologban meg igazad van, de sok Xavihoz hasonló, kiváló játékos vonult vissza úgy, h nem kapta meg az Aranylabdát. Ha megnézzük az Aranylabdások névsorát, biztos talál mindenki olyan játékosokat, akik kilógnak a sorból, pl. egy említek egy szélsőséges példát: Owen. Aztán biztos vannak, akik a tudásuk alapján megérdemelték volna, de sosem jött össze, mert minden évben volt, aki megelőzte őket. Ilyen pl. Raul, Henry, és ilyen lehet Xavi is, ha idén nem jön össze neki. Ne feledjük, h ez még mindig nem életműdíj.
Sokan írjátok, h Messi majd még úgy is fog kapni, de ez egyáltalán nem biztos. Emlékezzünk csak, R10-ről sem gondoltuk volna, h 1-nél megáll.daffy írta:messi kap még aranylabdát,nem is egyet,de xavi nem biztos hogy kerül még ilyen közel hozzá valaha is. a labdarúgás egyik szégyenfoltja lenne,ha e díj nélkül vonulna vissza.detabarca írta:Ezen még nagyon sokáig megy majd a vita. Én azon az állásponton vagyok, mint a többség, hogy Xavi érdemelné. Oké, hogy Messi még mindig a világ legjobbja és jelenleg is ő van a legjobb formában, de a VB sokat számít és ott sajnos nem tudott kiemelkedőt nyújtani. (nem az ő hibája, de jelen esetben ez mind1) Xavi viszont a bajnokságban (win), a BL-ben (elődöntő) és a VB-n (win) is csapata vezéregyénisége volt, ha esett, ha fújt, ha egészséges volt, ha sérült. És ezt a formát 30 évesen szinten tudja tartani a világ egyik, ha nem a legjobb csapatában. Iniestának a tavasz nem volt olyan penge ezért nem tartom esélyesnek a győzelemre, de a dobogóra odaérhet.
-
- Director del Fútbol
Nem ismered még BlauGranaGroc-ot? Szerinte kis túlzással idén kiesünk az első osztálybólwuwu írta:Megnyeri a VB-t?BlauGranaGroc írta:bármennyire is jó Messi, neki is bl győzelem vagy vb győzelem kell az aranylasztihoz
szerintem cr hamarabb lesz 2x-es aranylabdás

- detabarca
- Capitá del Barça
a BL talán esélyesebb, de sztem csak vicc volt.wuwu írta:Megnyeri a VB-t?BlauGranaGroc írta:bármennyire is jó Messi, neki is bl győzelem vagy vb győzelem kell az aranylasztihozdaffy írta:messi kap még aranylabdát,nem is egyet,de xavi nem biztos hogy kerül még ilyen közel hozzá valaha is. a labdarúgás egyik szégyenfoltja lenne,ha e díj nélkül vonulna vissza.

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
"A sportok királya a labdarúgás, a Barcelona meg a labdarúgás királya!"
(Johan Cruyff)
(Johan Cruyff)
Megnyeri a VB-t?BlauGranaGroc írta:bármennyire is jó Messi, neki is bl győzelem vagy vb győzelem kell az aranylasztihozdaffy írta:messi kap még aranylabdát,nem is egyet,de xavi nem biztos hogy kerül még ilyen közel hozzá valaha is. a labdarúgás egyik szégyenfoltja lenne,ha e díj nélkül vonulna vissza.

A lehetetlen csupán egy szó, amivel a kisemberek dobálóznak!
FC Barcelona,Arsenal FC
-
- Jugador d'estrella
bármennyire is jó Messi, neki is bl győzelem vagy vb győzelem kell az aranylasztihozdaffy írta:messi kap még aranylabdát,nem is egyet,de xavi nem biztos hogy kerül még ilyen közel hozzá valaha is. a labdarúgás egyik szégyenfoltja lenne,ha e díj nélkül vonulna vissza.
vv-puyi-rafa-pique-abidal-yaya-deco-messi-neymar-henry-samu
- Capon
- Llegenda del Barça
Én is örülnék neki ha Xavi kapna aranylabdát de nem fog sajnos. Ha igen akkor örömömben össze fosom a bokámat. Szerintem szinte mind ilyen életműdíjként adnánk oda neki a lasztit(ami nem ezért lett kitalálva) ami tök jó lenne, de voltak nála jobbak idén(is)
Különben sem ő lesz az egyetlen nagy játékos aki enélkül fog visszavonulni és ez nem is von le semmit az érdemeiből ahogy a többiekéből sem.

Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
- detabarca
- Capitá del Barça
iszom szavaidatdaffy írta:messi kap még aranylabdát,nem is egyet,de xavi nem biztos hogy kerül még ilyen közel hozzá valaha is. a labdarúgás egyik szégyenfoltja lenne,ha e díj nélkül vonulna vissza.detabarca írta:Ezen még nagyon sokáig megy majd a vita. Én azon az állásponton vagyok, mint a többség, hogy Xavi érdemelné. Oké, hogy Messi még mindig a világ legjobbja és jelenleg is ő van a legjobb formában, de a VB sokat számít és ott sajnos nem tudott kiemelkedőt nyújtani. (nem az ő hibája, de jelen esetben ez mind1) Xavi viszont a bajnokságban (win), a BL-ben (elődöntő) és a VB-n (win) is csapata vezéregyénisége volt, ha esett, ha fújt, ha egészséges volt, ha sérült. És ezt a formát 30 évesen szinten tudja tartani a világ egyik, ha nem a legjobb csapatában. Iniestának a tavasz nem volt olyan penge ezért nem tartom esélyesnek a győzelemre, de a dobogóra odaérhet.

(Johan Cruyff)
(Johan Cruyff)
messi kap még aranylabdát,nem is egyet,de xavi nem biztos hogy kerül még ilyen közel hozzá valaha is. a labdarúgás egyik szégyenfoltja lenne,ha e díj nélkül vonulna vissza.detabarca írta:Ezen még nagyon sokáig megy majd a vita. Én azon az állásponton vagyok, mint a többség, hogy Xavi érdemelné. Oké, hogy Messi még mindig a világ legjobbja és jelenleg is ő van a legjobb formában, de a VB sokat számít és ott sajnos nem tudott kiemelkedőt nyújtani. (nem az ő hibája, de jelen esetben ez mind1) Xavi viszont a bajnokságban (win), a BL-ben (elődöntő) és a VB-n (win) is csapata vezéregyénisége volt, ha esett, ha fújt, ha egészséges volt, ha sérült. És ezt a formát 30 évesen szinten tudja tartani a világ egyik, ha nem a legjobb csapatában. Iniestának a tavasz nem volt olyan penge ezért nem tartom esélyesnek a győzelemre, de a dobogóra odaérhet.
- detabarca
- Capitá del Barça
Ezen még nagyon sokáig megy majd a vita. Én azon az állásponton vagyok, mint a többség, hogy Xavi érdemelné. Oké, hogy Messi még mindig a világ legjobbja és jelenleg is ő van a legjobb formában, de a VB sokat számít és ott sajnos nem tudott kiemelkedőt nyújtani. (nem az ő hibája, de jelen esetben ez mind1) Xavi viszont a bajnokságban (win), a BL-ben (elődöntő) és a VB-n (win) is csapata vezéregyénisége volt, ha esett, ha fújt, ha egészséges volt, ha sérült. És ezt a formát 30 évesen szinten tudja tartani a világ egyik, ha nem a legjobb csapatában. Iniestának a tavasz nem volt olyan penge ezért nem tartom esélyesnek a győzelemre, de a dobogóra odaérhet.
(Johan Cruyff)
(Johan Cruyff)
-
- Director del Fútbol
Szerintem pedig Xavi játéka a maga nemében legalább annyira kiemelkedik az európai klubfutballból, mint a vetélytársaié. Igaz Messi picit más kategória, konkrétan csak a játék miatt megérdemelné, de itt címekről is szó van. Xavinak és Ininek ( az ő győzelmét én sem tartanám megérdemeltnek, de az esélyesek közt emlegetik, ezért írom őt is) valóban volt pár gyengébb meccse, amit elsősorban a rövid felkészülés számlájára írnék az ő esetükben. Ettől függetlenül sokkal láthatatlanabbul, de rengeteget hozzátesznek csapataik sikeréhez. Főképp Xavi a láthatatlan tekintetében. Ezt jól tudjátok. hisz, ha csak a látványos játék számítana, akkor védőket nevezni sem lehetne. A maga posztján Xavinak ma nincs párja. Sem Sneijder, sem Fabregas, sem Özil nem az a kategória. Init azért nem veszem ide, mert ők együtt játszanak, így más a szerepkörük. Épp ezért abszolút nem lenne érdemtelen játéktudásban sem, nem lebecsülve Messi képességeit. Klubszinten voltak Xavinál jobban teljesítők? Ki? Milito, Sneijder? Maximum Messi, más nem. Az Internél a Mou gépezet működött, de Xavi kategóriájú játékosuk nem igazán van.
Messiéhez képest mindenképp. Különben meg Iniestának volt ősszel is elég sok gyenge meccse is, most már jobban megy neki, de én eleve nem tenném őt az Aranylabda esélyesei közé. Ok, h ő döntötte el a VB döntőt, de tavasszal hol volt? Sehol.Kalap1988 írta:Te Xavi őszi teljesítményét, vagy Iniét gyengébbnek ítéled?LG írta:Különben én most már úgy gondolom, h a gyenge VB-vel együtt is Messi érdemelné meg leginkább. Anno R10-nek elment a VB miatt, de ő ősszel sem játszott kimagaslóan. Messi viszont fantasztikus. Ha belevesszük, h a riválisai pedig nem olyan jók ősszel, akkor sztem nem lehetne kérdés.Azt hiszem, akkor más Barcelonát néztünk
Szerintem Xavi érdemelné meg a legjobban, azért a heroikus küzdelemért, amit bemutatott tavasszal és nyáron sérülten. Ősszel sem rossz a teljesítménye, sőt.
Xaviról meg annyit, h a VB-n is voltak nála sokkal jobb teljesítménynek, meg klubszinten is. Az Aranylabda pedig még mindig nem életműdíj, hanem elméletileg annak kéne megkapnia, aki a legjobb volt a szezonban. Ez nem mindig jön össze, és ha Xavi kapja, akkor elmondhatjuk, h megint nem jött össze.

ebben én is lg-vel értek egyet,abban viszont nem,hogy nem xavi érdemelné meg jobban. messi ősze egészen egyedülálló. a srácot nem lehet felborítani,ötletet és lendületet visz a játékba és zsákszámra vágja a gólokat. épphogy csak nem véd büntetőket...egyszerűen tökéleteset produkál. nálam a vb miatt nem kaphatja meg és ezért kell xavinak adni.Kalap1988 írta:Te Xavi őszi teljesítményét, vagy Iniét gyengébbnek ítéled?LG írta:Különben én most már úgy gondolom, h a gyenge VB-vel együtt is Messi érdemelné meg leginkább. Anno R10-nek elment a VB miatt, de ő ősszel sem játszott kimagaslóan. Messi viszont fantasztikus. Ha belevesszük, h a riválisai pedig nem olyan jók ősszel, akkor sztem nem lehetne kérdés.Azt hiszem, akkor más Barcelonát néztünk
Szerintem Xavi érdemelné meg a legjobban, azért a heroikus küzdelemért, amit bemutatott tavasszal és nyáron sérülten. Ősszel sem rossz a teljesítménye, sőt.
-
- Director del Fútbol
Te Xavi őszi teljesítményét, vagy Iniét gyengébbnek ítéled?LG írta:Különben én most már úgy gondolom, h a gyenge VB-vel együtt is Messi érdemelné meg leginkább. Anno R10-nek elment a VB miatt, de ő ősszel sem játszott kimagaslóan. Messi viszont fantasztikus. Ha belevesszük, h a riválisai pedig nem olyan jók ősszel, akkor sztem nem lehetne kérdés.