Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Drigo
Eurobarca Staff

2011.11.12. 19:57:25

Lehet, hogy a feledés homályába merült, de továbbra is él az a szabály, hogy nem lehet idézni a madridista.hu-ról. Köszi
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
shutterisland
Director del Fútbol

2011.11.12. 17:08:58

én egy cristofeles avájú fórumozón szoktam mosolyogni, ahogy folyamatosan (10 hozzászólásból 8..) vívja szélmalomharcát a gonosz barca-média és barcát toló uefa ellen. :lol:
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.11.12. 16:22:30

Két gyöngyszem a sötét oldalról:

1: Nem kéne hagyni fontos meccset tolni f.s pályán, mert ez kibabrált szegény céerékkel akik nem tudták hozni rövid passzos játékukat :lol:
Bezzeg a San Mamesben, mindkét félnek ugyanolyan f.s volt a pálya :mrgreen:

2: Marca szerinti all-time dream team: Iribar - Cafú, Beckenbauer, Maldini - Cruyff, Zidane, Xavi, Maradona - Messi, Di Stéfano, Pelé.

Xavinál nagyobb vicc nincs. Aki 13. éve van a Barcánál, szerepléseket tekintve klubrekorder, képes 4 gólpasszt kiosztani egy clássicón, illetve 2 Bl döntőn további kettőt, EB MVP, világbajnok, és a játékintelligenciája már-már Guti és Gago szintjén van, de csak 4 méterre hátra passzol. Igazuk van.

Viszont mi Raúl búcsúzásáról egy cikket raktunk ki a főoldalra.
Feel the difference.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
shutterisland
Director del Fútbol

2011.11.12. 14:59:52

ejj, most nézem, hogy a clasicóig nekünk lesz a rayo ellen egy plusz meccsünk (gondolom a klub vb miatt) így ha nyerjük mind a 4-et, még akkor is pontegyenlőséggel érkezünk a clasicóra, ha a madrid hozná mind a 3 kemény meccsét.

ez lelki tényezőként jól jöhet.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.11.12. 11:00:14

Ha jól tudom az edzésen mutatott be, ami zártkörű volt, s lézerezték (ami sajnos nagy divat...), persze közrejátszhatott ingereltségének, hogy Messizték!De az edzésen szakadt el a cérna nála!
Kép
Kép
Kép
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.11.12. 10:59:12

Valdés is bemutatott anno, csak nem ilyen feltűnően :D
Ez nem olyan nagy dolog.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MessiFan 2011.11.12. 11:01:19-kor.
sjd
Llegenda del Barça

2011.11.12. 10:54:05

CR úgy néz ki már nem tudja az egojával feldolgozni ezeket a támadásokat, amiket mellesleg pont ugyanez a nagyképűsége váltott ki (érdekes, az argentinokat sehol nem fogadták "Ronaldo, Ronaldo" kiáltásokkal)
Természetesen, mint gyakorló futballista, teljesen meg tudom érteni az ilyen reakciót, én is szívesen bemutattam volna már egy-két szurkolótábornak

Hozzáteszem, azért a délszlávok tudják, hogyan kell őrületbe kergetni vkit, előbb a Dinamo Zagreb meccs, most meg ez :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.11.12. 10:47:01

Ronaldo kivételes játékos, aki rendkívül gyors, erős s fejben is jó döntéseke tud hozni!Messire is mind jellemzők ezek!
Hozzáteszem játékintelligenciában nálam egyik sem éri el Xavi szintjét, de ez mellékes!A válogatottban Argentína papíron erősebb, híresebb csapat, mégis csak nyertek 2 VB-t voltak döntősök stb, míg a luzitánoknak marad az örök emlékezés 66ra!Ráadásul a csúcson maradni mindig nehezebb, így talán érthetőbb, hogy Messinél előjön, hogy a válogatottban nem úgy megy!Ráadásul egyik sem egy igazi vezéralkat, s nem tudják hátukon vinni a válogatottjukat!Messi ráadásul keveset játszott Argentínában, s ez mindig hátráltatni fogja!Messi jelenleg az elismertebb játékos neki folyamatban kell bizonyítania, ami a válogatottban kevésbé megy, a portugálok nem tudom mikor lesznek ismét meghatározó válogatott!Szóval szvz ezért kerül ritkábban elő, hogy Ronaldonak sem megy úgy a válogatottban, mert nincs akkora középpontban a portugál csapat, mint egy argentin!

Halkan megjegyezném van akinek a válogatottban is "megyeget" lsd VB, EB cím mellette zsinór bajnoki címek s ez év végi szavazásoknál nem kerül elő!Egy szó mint száz Messi, Ronaldo is igazi gólgyáros, s a támadószekcióban gólpasszokban is rendre kiveszik részüket, de egyik sem tud megfelelő középpályás segítség nélkül ilyen hatékony lenni, s ez látható a válogatottban!Xavi me fejben lejátszik mindenkit!
Kép
Kép
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2011.11.12. 02:11:45

Nazario írta:Shutterisland, remélem nem fog az egészséged rovására menni a Messi vs. C. Ronaldo dolog. Inkább csak gyúrjál, annak van értelme.
nem a gyúrásnak van értelme, hanem a felesleges személyeskedésnek.. :D

lehet, hogy kicsit sokat foglalkozok a témával, de nem véletlen, hogy nem abidal és marcelo van összehasonlítva.
két olyan játékos, aki emberfelettit nyújt, párosával vágja a gólokat szezonok óta, és valahol a topichoz is tartozik szerintem.

amit meg írtam ma ebben a témában ide, az szerintem jogos kérdés.

(ha realos vagy, akkor nem szóltam, érthető a reakciód.) :) :wink:
Nazario
Jugador del Barça

2011.11.12. 01:59:43

Shutterisland, remélem nem fog az egészséged rovására menni a Messi vs. C. Ronaldo dolog. Inkább csak gyúrjál, annak van értelme.
Deus
Boixos Nois

2011.11.12. 01:09:55

A csavar az volt a dologban, hogy nézőket be sem engedtek az edzésre, de a stadionnal szomszédos magasházakból ezt vígan megtehették a szemfüles bosnyákok.

OWNED.
KépKép
shutterisland
Director del Fútbol

2011.11.12. 00:34:29

én megértem, hogy felidegesíti, hogy mindenhol kifütyülik, jelesül boszniában most messit éltették, és lézerezték az edzésen is, viszont nem hiszem, hogy ez a megoldás, hogy mutogat, meg beszól nekik (mint a sociedad ellen levonuláskor, vagy a zágrábi bl meccs utáni arcoskodás..) hanem akkor rúgjon két gólt, és mutassa nekik, hogy "psszt"...vagy a válogatottban miért nem villog annyira, és veszi hátára a csapatot ? vagy ezt csak messinél kell felhozni ? :D
PCsabi
aka Game90

2011.11.11. 12:43:39

A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
shutterisland
Director del Fútbol

2011.11.10. 22:16:15

a cr vs messi témához szólván...

c.ronaldoék megérkeztek boszniába az eb pótselejtezőre, ahol a bosnyákok "messi,messi" rigmussal fogadták őt a reptéren. :D
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.11.10. 17:52:54

salas9 írta:„Messi rendkívüli – mondta Kaká egy brazil tévéműsorban. – Azonban az, hogy ki a világ legjobbja, relatív. A futball csapatjáték, sok múlik azon is, mennyire segítenek a csapattársak. Ő és Cristiano a világ két legjobbja jelenleg, de a mai modern futballban Cristiano számít a legkomplettebb játékosnak. Képes gólt szerezni ballal, jobbal, fejjel és szabadrúgásból is. Messi kitűnő képességekkel rendelkezik, ám Cristiano sokoldalúbb nála.”
Végülis amit elmondott Kaká, az alapján Ronaldo a jobb játékos. A focit viszont nem arra játszák, hogy vki hogyan képes gólt lőni. Ha ez lenne a mérce, akkor talán Ibrát (vagy Gomezt:D) neveznék a legjobbnak. Viszont Ronaldo hiába tud minden hogyan gólt szerezni, ha minden 3. gólja büntető, vagy pár méterről begurítják neki a labdát. Ez a Ronaldinhos és Zidane-os hasonlítás meg egyszerűen nevetséges. R10 és Zizu a futball nagymenői voltak, a gyönyörű cselek, a káprázatos labdák, míg Ronaldo ezek közül semmit nem csillogtat meg. A gólokat kiló számra lövi, de se több, se kevesebb.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
d
Entrenador del Barça

2011.11.10. 15:57:06

Már csak betyárbecsületből is ezt kell mondania, de csapattársként akár simán gondolhatja is így, azzal sincs gond. Nem az a dolga, hogy objektív véleményt formáljon.

Igazából az ilyen nyilatkozatok inkább az idióta újságírók hülyeségei, mert azok tesznek fel ilyen kérdéseket, kizártnak tartom, hogy Kaká mindenáron szükségét érezné, hogy ezekről nyílvánosan véleményt formáljon.
kanty
Llegenda del Barça

2011.11.10. 15:33:19

salas9 írta:„Messi rendkívüli – mondta Kaká egy brazil tévéműsorban. – Azonban az, hogy ki a világ legjobbja, relatív. A futball csapatjáték, sok múlik azon is, mennyire segítenek a csapattársak. Ő és Cristiano a világ két legjobbja jelenleg, de a mai modern futballban Cristiano számít a legkomplettebb játékosnak. Képes gólt szerezni ballal, jobbal, fejjel és szabadrúgásból is. Messi kitűnő képességekkel rendelkezik, ám Cristiano sokoldalúbb nála.”
Teljesen érhető, h ezt mondja. Hogy nézne ki, ha azt mondaná, h Messi a legjobb? Egyszer a Real drukkerek kezdenék szapulni, aztán otthon a brazilok, h azt mondta, h egy argentin a legjobb. :wink:

Attól, h Messi a legjobb még nem kell mindenkinek így gondolnia. PL. megértem, h ha egy Real drukker nehezen tudja beismerni, h jelenleg a Bolha a legjobb. Megnézném, h fordított esetben hány Barcás hangoztatná, h egy Madrid játékos a nr.1. Nem hiszem, h olyan sokan.
:wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
mesca
Barça C

2011.11.10. 14:52:50

szvsz lehet itt messi,ronaldo a legjobb,de en valahogy egyiket se tudom pl az igazi ronaldohoz,v ronaldinho-hoz hasonlitani!szerintem ok messsze jobbak voltak naluk!am meg en nagyon. utaloom a barcat,de a ronaldinhos barca jateka sokkal jobb volt a mostaninal....
HALA MADRID...
ab1daL
Director del Fútbol

2011.11.10. 14:52:03

lluisllach89 írta:Welcome to Sarajevo :mrgreen:
:D :D
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
lui1698
Llegenda del Barça

2011.11.10. 13:58:41

Fecooo írta:ennyi erővel aki csak lábbal szerez gólt az kevésbé értékes, mint aki a p.csével is betalált már?
Ez utalás akart lenni SuperMario-ra? :D
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2011.11.10. 13:55:35

Kaká nem is nagyon mondhatna mást sztem...de mindenképp furcsán venné ki magát a dolog ha egy mai Real játékos szájából nem az hangzana el,h Ronaldo a legjobb.

Egyébként Kaká láthatja testközelből,h Ronaldo hány szabija köt ki a 3. karéj környékén.Nyilván több gólt rúg mint Messi de többször is áll oda.Mert nincs semmi önkritikája a palinak. :D
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.11.10. 13:46:57

Nyilvánvaló, hogy mindenki szerint más a legjobb. Az, hogy Kaká azt mondja komplettebb Cristiano, mert jobbal-ballal rúg, és fejel is és jók a szabadrúgásai, ez elég gyenge érv szerintem. Messinek ugyanúgy vannak jobbal-ballal elért góljai a fejesről ne is beszéljünk, nemrég volt a Pelés "beszólás" amire rácáfoltak egyből egy videóval, hogy Messi használja a fejét. Szabadrúgásoknál is odaáll a bolha de sokszor nagyot véd a kapus. Nem kötekedni, de szerintem mindegyik ugyanolyan lábbal, fejjel talán Cristiano jobb bár Messi is mutatta, hogy nem törpe. Lényeg a lényeg neki Cristiano, nekem Messi. Mindenkinek más...
ettől megyek amúgy a falnak... :evil:
lehet, h én vagyok hülye, de nekem a "komplettség" nem azt jelenti, h ki, mivel képes gólt szerezni... ennyi erővel aki csak lábbal szerez gólt az kevésbé értékes, mint aki a p.csével is betalált már?
Messi nem csak könyörtelen gólgyáros, hanem olyan erényei is vannak, amelyek a középpályásokra jellemzőek, vmint láttuk már védekezni is (amikor éppen kedve volt...)
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.11.10. 13:44:23

Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
salas9
Entrenador del Barça

2011.11.10. 13:34:02

„Messi rendkívüli – mondta Kaká egy brazil tévéműsorban. – Azonban az, hogy ki a világ legjobbja, relatív. A futball csapatjáték, sok múlik azon is, mennyire segítenek a csapattársak. Ő és Cristiano a világ két legjobbja jelenleg, de a mai modern futballban Cristiano számít a legkomplettebb játékosnak. Képes gólt szerezni ballal, jobbal, fejjel és szabadrúgásból is. Messi kitűnő képességekkel rendelkezik, ám Cristiano sokoldalúbb nála.”

Nyilvánvaló, hogy mindenki szerint más a legjobb. Az, hogy Kaká azt mondja komplettebb Cristiano, mert jobbal-ballal rúg, és fejel is és jók a szabadrúgásai, ez elég gyenge érv szerintem. Messinek ugyanúgy vannak jobbal-ballal elért góljai a fejesről ne is beszéljünk, nemrég volt a Pelés "beszólás" amire rácáfoltak egyből egy videóval, hogy Messi használja a fejét. Szabadrúgásoknál is odaáll a bolha de sokszor nagyot véd a kapus. Nem kötekedni, de szerintem mindegyik ugyanolyan lábbal, fejjel talán Cristiano jobb bár Messi is mutatta, hogy nem törpe. Lényeg a lényeg neki Cristiano, nekem Messi. Mindenkinek más...
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2011.11.08. 22:01:47

most olvastam egy olyat, hogy 1-el több meccsünk lesz a clasicóig, mint a madridnak ? szóval ha behúzzuk mind a 4-et, akkor legrosszabb esetben is pontegyenlőséggel vágunk neki a meccsnek.
Válasz küldése