zsuni írta:itt most nyilván azért nem hoztam fel Özilt vagy Pepét vagy Marcelot, mert nem egy szint, és nem erröl beszéltem. Hanem a valaha volt legjobbról.
Diego mellesleg pont ezek miatt nem a legjobb, mert ha valakit odaállítunk a trónra, a dobogó tetejére, akkor ott már nem csak a focitudás dönt, és ráadásul különbözö korok különbözö stilusai miatt nem is éri meg a tudást hasonlitgatni.
Azt tenném hozzá az egész vitához, hogy utólag szokás egyes embereket a valóban zseniális emberi és sportemberi teljesítménye miatt jobb, vagy inkább rózsaszínebb színben feltüntetni elfogultság okán, mint amilyenek valójában voltak. Ezt érzem nálad is. Csak 2 példa, mert te is összesen annyit írtál levetítve egy immár 7 éves felnőtt karrierre: Az említett filmben Puskás maga mondja el, hogy a vb döntőn 2-0 után el kezdtek szórakozni (!) és nem vették elég komolyan a meccset. Ez az a hozzáállás, amiről te írsz és hiányolsz Messitől? Szerintem nem. Emberek vagyunk, követünk el hibákat, még Puskás is egy vb döntőben, pedig ha van meccs, amikor 2-0-nál nem lehet elbizakodottnak lenni az a vb-döntő...
A másik, Ronaldo. A maga idejében a kedvencem volt, bár akkor még nem láttam sok meccset, mint ahogy Puskás is a fent írtak ellenére az egyik kedvenc magyar futballistám. Ronaldo még pályafutása csúcsán lehetett volna 2-3 évig, ha 2005 körül nem kezd egyre komolytalanabbá válni és nem hízik el. Ez hozzáállás? Nem bántom, mert ő minden elért és az egyik kedvencem marad mindig, csak ne használjunk kettős mércét! A köpés valóban nem egyértelmű, ahogy jól informált kollégám is írta, a labda kirúgásról meg annyit, hogy még mindig ember mindenki, nem minden jött össze neki, közben rúgták ahol tudták és igen, kicsit mérges lett és elrúgta a labdát, amerre látott. Ez abszolút bocsánatos bűn, nem az ellenfélbe rúgott bele brutálisan, mint mások. Ilyen mindig vanés mindenkinél. Ez egy ilyen eset volt, nem általános Messinél, sőt, épp az ellenkezője. Ronaldo is nem egyszer és kétszer ideges volt, miután össze-vissza rúgdosták és csinált butaságokat,de erre persze nem emlékszünk... Nem kell felfújni 2, azaz kettő, esetet miközben az örök kedvenceknél elfelejtünk mindent....