Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Rendben nem tudtam melyik Bilbao meccsről beszélsz!Ha a 3ik meccsről beszélünk a Reallal szemben, nem volt durva, ugyanúgy fegyelmezett agresszív védekezést alkalmaztak!Hangsúlyozom erről a meccsről beszélünk!Barcaman1993 írta:
Az első meccset nem mondtam, mert ha jól emlékszem ott nem a legjobb csapatunk játszott, ráadásul a Bilbao egész csapattal védekezett, meg még elég gagyi egy meccs is volt. De azt meg tudták csinálni, amit a Madrid nem, hogy durvaságok nélkül, sportszerű védekezéssel lehoztak egy 0-0át. Az 1-1-es meccs meg példaértékű sztem minden csapat számára.
rendben,de ettől függetlenül mások provokáló dolgai törölve,jelentve vannak. attól,hogy te elhatározod,hogy megteheted,még nem vagy inkább jogosult erre,mint mások.Andris írta:...
az egy puhapcsű banda. a legegyértelműbb dolgokba sem avatkozna bele. én már nem lepődök meg semmit. kicsit talán lazára veszik a dolgokat.Hogy érdemben hozzászóljak: öröm látni, hogy ilyen nagy edzők mondják oda Mourinhonak, és igazuk van, de alapvetően mégiscsak az UEFA kellene hogy lépjen komolyabban.
eto'o-nál emlékszem valami majmozós dologra és ő levonult a pályáról érte.sak most nézem ezt a majmozást Very Happy ez mióta számít rasszista kifejezésnek ? legközelebb talán már elég lesz csúnyán nézni Marcira, hogy eltiltsák a csapatot ?
..moderátor létemre mutathatnék példát
Ez a majmozás egy vicc kategória. Mindenki tudja aki az életében rendszeresen focizott, hogy mondanak ilyeneket az emberek egymásnak, hogy majom, sőt még sokkal durvábbakat is. De azt nem azért teszik, hogy rasszista megmozdulást tegyenek, hanem azért, mert vmi kihozza belőlük. A rasszista megmozdulás az amikor az egész nézőtér úgymond ezzel inzultálja a játékost. Ha jól emlékszem talán Eto-nál volt vmi hasonló ügy, nem? Vagy csak én emlékszem rosszul. Abban viszont biztos vagyok, hogy volt olyan meccs, amikor egy barnább színű játékos emiatt nem volt hajlandó játszani és levonult a pályáról. Kétségkívül egyébként nagyon elítélendő dolog. Ha Sergio ezt annak szánta, akkor talán jobb is lenne, ha ma nem játszana, de ezt nem hiszem, hogy bárki tudja majd bizonyítani, hogy szándékosan vagy okkal mondta ezt, ha mondta egyáltalán.d írta:Azért az se semmi, hogy az AS vagy a Marca, vagy tudja a jó ég kicsoda kockáról kockára végignézi az összes Barcás megmozdulást egy meccsen, hogy megtalálják az ilyen apróságokat is. Ráérnek, mit ne mondjak. Érdekes Marcelo nem tett panaszt akkor, sem utána.
Egyébként még mindig épphogy érettségizett, nem értelmiségi emberekről beszélünk, meglepődni semmin nem kell. Persze ez nem ment fel.
Az első meccset nem mondtam, mert ha jól emlékszem ott nem a legjobb csapatunk játszott, ráadásul a Bilbao egész csapattal védekezett, meg még elég gagyi egy meccs is volt. De azt meg tudták csinálni, amit a Madrid nem, hogy durvaságok nélkül, sportszerű védekezéssel lehoztak egy 0-0át. Az 1-1-es meccs meg példaértékű sztem minden csapat számára.Bob_Marley írta:Teljesen mindegy, hogy papíron hány támadó van feltűntetve!A Bilbaonak, ha az 1-1re gondolsz nem volt túl sok helyzete (javítsatok ki ha rosszul emlékeznék), az első meccsen meg azt játszották amit egy idegenbeli első meccsen kell, ezerrel védeni a 0:0t!
Lehet a Madridot szidalmazni, mert ők hazai pályán is egy szervezett, 0 kockázatot bevállaló csapatot küldtek fel a pályára, de 2 gyors szélsővel, egyértelműen a kontrákra játszva, a biztos 0:0-t válaszották, ami logikailag nem levetendő!
És Pep meg erre reagálva okosan nem mondta, hogy rohanjunk fejjel a falnak!És inkább ezt kell kiemelni, hogy mi egy Ronaldo helyzetet kivéve lehoztuk a meccset, úgyhogy nem volt igazán helyzete a riválisnak!
Teljesen mindegy, hogy papíron hány támadó van feltűntetve!A Bilbaonak, ha az 1-1re gondolsz nem volt túl sok helyzete (javítsatok ki ha rosszul emlékeznék), az első meccsen meg azt játszották amit egy idegenbeli első meccsen kell, ezerrel védeni a 0:0t!Barcaman1993 írta: Azért kellett volna futniuk, hogy legalább 1 helyzetük lett volna meccsen. Könnyű bírózni, de valljuk be a Real 11 emberrel sem játszott támadóbb focit, mint 10 emberrel. Nincs miről beszélni. Másrészt, ha támad a Madrid lehet izgalmasabb meccs lett volna (szinte biztos). Támadó focival is meg lehet minket lepni. A Sociedadot most nem sorolom ide, de a Hercules, a Sevilla, a Valencia, a Villareal és a Valencia is támadó futballal játszottak ellenünk eredményesen. Szó szerint eredményesen a Valencia, meg a Villareal nem játszott, mert kaptak 2-2 verést, de azok csak a minimális technikai különbségen és a jó helyzetfelismerésen múlott. Másrészt nézzétek meg a Bilbao-Barcelona Spanyol Kupa meccset. Ilyet még életemben nem láttam... Ekkora hajtást, ilyen hangulatot és végjátékot nem gyakran látni. Erről pl. lehetne példát venni. Azt hiszem azon a meccsen a Bilbao 3 csatárral játszott és mégis majdnem csodát tettek. Úgyhogy nekem ne mondja senki, hogy a Barcát nem lehet megfogni támadó focival.
Ez vitán felüli. Ha még hozzáteszed, hogy egy ilyen közegben sikerült önmagához képest sokat előrelépnie jellemben, akkor ez nagyon bíztató. Szerintem az ő játéka kezd letisztulni, talán mostanra ő is eljutott addig, hogy a legcélravezetőbb ha a játékra koncentrál, ahhoz ért a legjobban. Konkrétan a legutolsó meccsen az akarása példa értékü (bocs nincs hosszú ü a bill-emen) volt.jelwaz írta: Egyébként nem gondoltam volna, hogy ezt fogom mondani, de Ronaldo igen emberien viselkedik a Classicokon. Nem nagyon lehet rá rosszakat mondani, szerintem. Sőt az az ominózus csapkodása lehet, hogy azt jelenti, hogy ,,focizzunk már végre"? mindenestre nem erre számítottam tőle, kellemesen csalódtam.
Azért kellett volna futniuk, hogy legalább 1 helyzetük lett volna meccsen. Könnyű bírózni, de valljuk be a Real 11 emberrel sem játszott támadóbb focit, mint 10 emberrel. Nincs miről beszélni. Másrészt, ha támad a Madrid lehet izgalmasabb meccs lett volna (szinte biztos). Támadó focival is meg lehet minket lepni. A Sociedadot most nem sorolom ide, de a Hercules, a Sevilla, a Valencia, a Villareal és a Valencia is támadó futballal játszottak ellenünk eredményesen. Szó szerint eredményesen a Valencia, meg a Villareal nem játszott, mert kaptak 2-2 verést, de azok csak a minimális technikai különbségen és a jó helyzetfelismerésen múlott. Másrészt nézzétek meg a Bilbao-Barcelona Spanyol Kupa meccset. Ilyet még életemben nem láttam... Ekkora hajtást, ilyen hangulatot és végjátékot nem gyakran látni. Erről pl. lehetne példát venni. Azt hiszem azon a meccsen a Bilbao 3 csatárral játszott és mégis majdnem csodát tettek. Úgyhogy nekem ne mondja senki, hogy a Barcát nem lehet megfogni támadó focival.daffy írta:ha egyszer az az edzői utasítás,hogy a barca hadd passzolgasson a saját térfelén,akkor miért futottak volna oda a többiek? ki lettek volna passzolgatva és máris emberelőnyben mehettetek volna előre. ha az edző azt kéri,akkor cé nyugodtan hisztizhet.Barcaman1993 írta: Azon a meccsen csak ő akart focizni a Madridból. Én megértem a csapkodását, mert ő letámadott futott, mint a ló, a többiek meg a saját térfelükön vakarták a tudjátok mijüket.
ha egyszer az az edzői utasítás,hogy a barca hadd passzolgasson a saját térfelén,akkor miért futottak volna oda a többiek? ki lettek volna passzolgatva és máris emberelőnyben mehettetek volna előre. ha az edző azt kéri,akkor cé nyugodtan hisztizhet.Barcaman1993 írta: Azon a meccsen csak ő akart focizni a Madridból. Én megértem a csapkodását, mert ő letámadott futott, mint a ló, a többiek meg a saját térfelükön vakarták a tudjátok mijüket.
egy darabigA legnagyobb bunkó Arbeola ott lesz.
Azon a meccsen csak ő akart focizni a Madridból. Én megértem a csapkodását, mert ő letámadott futott, mint a ló, a többiek meg a saját térfelükön vakarták a tudjátok mijüket. Erről a Mourinho ügyről csak 2 nyilatkozatot kell elolvasni. Hitzfeld és Hiddink. 2 edzőnagyság megmondta a tutit és még elfogultsággal sem vádolhatják őket. Aztán Di Stefano nyilatkozata is eléggé ott volt sztem. Próbálják keresni a kifogásokat, de sztem könnyebb lenne a pályán megmutatni. Sztem Mourinho pszichikai hadviselése már negatív irányba esett át, mert most rengeteg embert magukra haragítottak az tuti.jelwaz írta:Egyébként nem gondoltam volna, hogy ezt fogom mondani, de Ronaldo igen emberien viselkedik a Classicokon. Nem nagyon lehet rá rosszakat mondani, szerintem. Sőt az az ominózus csapkodása lehet, hogy azt jelenti, hogy ,,focizzunk már végre"? mindenestre nem erre számítottam tőle, kellemesen csalódtam.
A legnagyobb bunkó Arbeola ott lesz.chonggy írta:A 3 klasszikus után ez az egyetlen,ami előtt kicsit sem félek a Madridtól..Van kétgólos előnyünk,a Campban játszunk,nincsenek náluk a fő favágók,nincs Mou...Ráadásul Abi is meggyógyult,ami lélektanilag is óriási + lehet/lesz..
Az,hogy mennek a feljelentgetések,egy szánalom,vicc,olyan,mint a háromévesek veszekedése...
Buszkeccről annyit,hogy szerintem "mano"-t mondott (ami ugye kezet jelent),hogy azzal b*szot neki oda az a neandertáli. Bár én tuti megcsinálnám azt,hogy meccs előtt kiállnák egy mikrofonnal,és orditanák hogy szteeereeeóóóóóóó!!![]()
Most én sem arra gondoltam, hogy a Realnak minden meccsét a bíró nyerte meg, csak arra, hogy a Ligában talán több a bírói tévedés a Real javára, de ez még nem is olyan, de az, hogy a szurkolói(nem te daffydaffy írta:erre nehéz hogy válaszolni,úgyhogy inkább csak belekötök,jó?LM10 írta:Engem az dühít fel a madridisták zömében, hogy ők mondják azt, hogy mi vagyunk elhalmozva kedvező ítéletekkel. Hát én kb csak a Cheslea elleni meccsünkre emlékszem ahol tényleg a bíró nekünk makkolt, másra nem. Nem tudom, hogy maga a Spanyol Liga Szövetsége is kinek kedvez állandóan, pl a bajnoki időpontokkal is....na meg a bírókkal. Meg minden kis fütyiért feljelentenek minket...kik ezek? Az egész futballvilág velünk van ebben a kérdésben, még Hiddink is, aki még Realos edző is volt anno. Akkor miről beszélünk?
a bírókkal nehéz bárkinek is állandóan kedvezni,mert egyszerűen katasztrófák. nem is tudok olyan bírót mondani,akire nyugodtan rábíznék egy meccset.(talán kassai) ha nem a videóbíró a megoldás,akkor tegyenek +2-3 sporit a pályára vagy a pálya mellé. egyébként nem tudom,hogy miért lenne olyan nagy dolog a videóbíró. egy 5. jv nézne egy monitort a pálya szélén és kész. attól még nem lesz nfl meccs.
a feljelentések tényleg felesleges dolgok. nem értem,hogy miért kell egy edzőnek ilyenekhez nyúlni. eredményt úgyse nagyon fog elérni,a meccsen változtatni nem tud. a realt még úgy ahogy megértem,mert érzékeltetik az edzővel,hogy mögötte vannak,dehát ez is kicsit olyan savanyú...
erre nehéz hogy válaszolni,úgyhogy inkább csak belekötök,jó?LM10 írta:Engem az dühít fel a madridisták zömében, hogy ők mondják azt, hogy mi vagyunk elhalmozva kedvező ítéletekkel. Hát én kb csak a Cheslea elleni meccsünkre emlékszem ahol tényleg a bíró nekünk makkolt, másra nem. Nem tudom, hogy maga a Spanyol Liga Szövetsége is kinek kedvez állandóan, pl a bajnoki időpontokkal is....na meg a bírókkal. Meg minden kis fütyiért feljelentenek minket...kik ezek? Az egész futballvilág velünk van ebben a kérdésben, még Hiddink is, aki még Realos edző is volt anno. Akkor miről beszélünk?
mint olvashattad,nálam ez nem minősül rasszizmusnak,csak az uefánál. ha jól emlékszem volt eto'o-nak is hasonló esete. nem tudom,hogy mire írod az objektív szempontok elhalványulását. pepe kiállításának utána néztem és jogosnak ítéltem. ezen felül volt még ez a majmozás,amire azt írtam,hogy nálam nem rasszista,de ha máskor büntetik,akkor most is kell. ennyi a történet. a barcát nem kell befeketítenem,megtették ezt maguk a játékosok helyettem. gusztustalan és undorító viselkedést tanúsított mind2 gárda. legalább 2-3 embert eltiltanék a barcából és 4-5öt a realból és ezt nem gondolom szubjektivitásnak. követtek el olyanokat a csapatok,aminek helye nincs a pályán. elmeszelném pepét,arbeloát,marcelot,adebayort durvaságért és dm színészkedésért. nálatok pedrot,villát,alvest,busit színészi munkája miatt,messit sportszerűtlenségért. ennyi az egész. szerintem 10ből 9 szurkoló a szimpátiájától függetlenül egyetértene vele(ha nem barcás vagy realos). aminek nincs helye a pályán,azt büntetni kell és az sem érdekel ha 7 emberrel kell befejezni a meccset vagy a cseresor játszik a visszavágón,de vissza kellene fogni az uefának a dolgokat,mert sok focit nem fogunk látni a jövőben,ha így marad. (és akkor a bírókra még nem is szóltam egy rossz szót sem)Daffy! Ne vedd bántásnak, de azért az objektív szempontjaid az utolsó klasszikus óta, eléggé elhalványultak.
Persze ettől még nem lépsz át bizonyos határokat, mint pár kollegád,de észrevehetően keresed a kiskapukat te is, hogy lehessen azért a Barcát is befeketíteni.
legalább moderátorként viselkedhetnél és nem kellene szítani ilyen tök fölösleges és értelmetlen hozzászólásokkal a tüzet. én is magamba tartom,nem olyan nehéz.Legszívesebben törölném ezt a topikot, egy ilyen klub semmilyen formában ne kapjon helyet az eurobarcán. Rolling Eyes
Számomra is unalmas már, de egy indulatból mondott "majmozás" 100-ból 99-szer nem rasszista kifejezés. Ezt nektek is tudni kell ,mert gondolom hallottatok már vitákat és mindnyájan emberek vagytok! "Te h.lye majom!" minden második komoly veszekedésben előforduló mondat szerinted minden esetben rasszista indíttatású, még akkor is, ha mindkét fél fehér? Nem, ez úgy butaság ahogy van, azt nem állítom, hogy 100%, hogy nem volt ilyen célja Busquetsnek ( mert nem ismerjük őt), de valószínűbb, hogy nem és egy bizonyíthatatlan eset, amin teljesen felesleges lovagolni. A többi érvet már leírták itt sokan. Mindenesetre a majom kifejezés nem rasszista szleng ( már, ha van ilyen, ezt is vitatom, mert szerintem csak a pc-ék találták ki, de ebbe ne menjünk bele)!!daffy írta:ezt senki nem vitatja,de máskor az uefa bünteti az ilyesmit.kennyke04 írta: Nem takarta, hanem "épp fájlalta" a megütött testrészt.
Szinte tét nélküli kispályás meccseimen lenne ilyen kemény odaszólogatás már kulturálódni lehetne
Hát ezt mint ha én írtam volna!ztoth1 írta:El kellene már felejteni a vélt és valós sérelmeket mind a két oldalon és a focival foglalkozni! Gyermek koromból (hű de régen volt) emlékszem egy mondásra: okos enged, szamár szenved!
Azt is be kell látni, hogy hiba mind a két oldalon volt! (Itt a színészkedések, ott meg ........tudjuk).
Az is biztos, hogy ilyen "háborús" állapotok korábban nem voltak (ennyire biztosan nem). Ezt most Mou generálta, a folyamatos rinyálásaival (nagy meglepetést nem okozott). Ebben a korban már nehéz változni (de azért nem lehetetlen), én még reménykedem benne. Leszámítva az emberi gyengeségeit, jó edző lenne (illetve az is).
Egyébként meg az, hogy ilyen taktikával játszott a Barca ellen, bizony DICSÉRET tőle (nem kimondva), hiszen ezzel elismerte a Barca tudását!
Jó lenne végre békességet kötni, és a focira összpontosítani! A történtek ellenére is szeretettel fogadni a Madridot! Nem is olyan régen, még a madridi közönség is sportszerűen el tudta ismerni a Barcát, amikor az kiérdemelte (Ronaldinhot állva tapsolták a 0-3-nál). Ezt nem kívánom most, de csak azért, mert remélem, hogy mi fogunk győzni (azért egy szép akciót, netán egy gólt/de csak egyet/ meg lehetne tapsolni). Ez a feszültség a Spanyol válogatottnak sem tesz jót!
Győzzünk szép és sportszerű (színészkedésektől mentes) játékkal! Ez lenne a legjobb válasz!
ennyi a lényeg!Az a bíró egy hülye állat volt, aki "nyílt törésnél feldobás" elvvel vezette le a kupadöntőt. Igen ki kellett volna állítani Busquetset, meg vagy 3-4 madridit a durva alattomos és _szándékos_ faultokért.
De rohadt unalmas már ez! Persze, ha a ti csapatotokból értelmes bírói hozzáállással ki kellett volna szórni a Ramos, Arbeloa, Pepe, Carvalho négyesből legalább 3at (és akkor még jófej lett volna a bíró, mert 1nek megkegyelmezett), akkor nem olyan nagy csoda hogy nem egy elmaradt piroson rágóztok odaát. Ha az az egy durvaság lett volna azon a meccsen, és nem esik le a Madridnak a kupa, ne félj az összes "madridista" ezen az eseten lovagolna...blanee írta: Hasonló eset megtörtént. Bajnokin Busquets lerúgta ennél durvábban Xabit, és nem is kapott semmit. Felhoztam ezt egyszer kétszer, de úgy látszik mindig újra fel kell. Egyébként mint láthatod a kommentekből, nem kerítenek ekkora ügyet neki.
Ez már tényleg vicc nem? De komolyan, ez nem a Real. A régi sokkal jobb volt....!!!Ilúvatar írta:Nagyon meglepődtem hogy nem szerepel a felsoroltak között MessiTrogAir írta:http://www.hatharom.hu/article/3b7db7-a ... -eltiltana Ez mi?...Ezek komolyan lebetegedtek....
Egy hasonló eset, ha jól tudom volt, Alves akkor lerúgott valakit, a Real pedig nagyon verte a nyálát, hogy miért nem tiltották el. Az illetőnek a lába is eltört.blanee írta:Hasonló eset megtörtént. Bajnokin Busquets lerúgta ennél durvábban Xabit, és nem is kapott semmit. Felhoztam ezt egyszer kétszer, de úgy látszik mindig újra fel kell. Egyébként mint láthatod a kommentekből, nem kerítenek ekkora ügyet neki.rrobbiefcb írta:Sziasztok!
Tudom, hogy már mások is feltették a kérdést - tehát ez most költői...
Ha fordított lett volna a szituáció és Alves rúgja el így Pepe lábát, a madridisták hogyan reagálták volna le a talpalást???