2021.04.19. 09:47:40
Reformra szükség van, de nem ilyenre.
A problémák egy részét legalább látják.
Az uefa meg a fifa egyébként elmehet a fenébe, rájuk nincs szükség annyi biztos, bebizonyította mindkettő már hogy mennyire korrupt, szóval rájuk a múlt bukottjaiként kell nézni. Ügynököket és a szervezeteket korlátozni kell, ugráltatnak mindenkint.
De a szuperligával megölik a sportot szerintem, ez nem vezet sehova. Nyerni fontos meg kell az tuti, meg a pénz is fontos de most mért lesz izgalmas a 9. helyezett arsenal és a 6. helyezett barca meccse? Egyik nem tud kiesni, a másik már nem lehet bajnok, én megnézem mert Barca szurkoló vagyok, de mások? Mások ugyanúgy csak az első 2-3 csapat meccsét nézik meg, és azt akinek szurkolnak. Ha nem egy időben vannak a meccsek ezen az se segít, a többség azért nem szán foci nézésre egy héten 8+ órát, nem fognak többet nézni mint eddig szerintem.
Meg most rájátszásás lenne vagy nem vagy hogy van? Kieséses rész nélkül értelmetlen.
Ha fifába csináltunk régen egy ilyet haverokkal az mindig fun volt, de ezt nézni évről évre hétről hétre nem lenne fun, a klubbokat se érdekelné, felteszik a csapatokat akik unottan letolják a meccset és elosztják a pénzt. - mint most, szóval ez nem megoldás, ettől nem lesz frissebb a labdarúgás élménye.
Ráadásul a lenézett kis csapatok évről évre verik szét a nagyokat pl a BL-ben, de a PL-ben is változatos szokott lenni a tabella.
Szerintem ami fontos lenne:
Legyen több BL meccs, hosszabb csoportkörrel. De régiókra osztva hogy utazás rendben legyen.
Legyen több játékos és több csere, heti 2 meccs, minden 3. héten hétközi pihenő. Ebbe a FIX ütemtervbe a válogatott szünetek is beilleszthetők.
Hétvége bajnoki, hétközben kupa vagy bl vagy szünet. Ne legyen olyan hogy egy klub vasárnap-kedd aztán szerda szombat ritmusban játszik.
Ha több játékos és csere van, mindig friss lehet a csapat, és nem kell meccs közben pihenni, és fásult lusta kedvtelen sztárokat nézni. Nálunk tökéletes lenne ha tökös lenne az edző és játszhatna egy Puig gyakrabban.
Hétközben meg meg mehetne a sztár kezdő, ahogy hétvégén is ha nem kell pihentetni.
Így is rengeteg pénz van a klubbokban, csak rosszul költik el. Fizetési keret és átigazolási keret kell, hogy ne 1-1 ember vigye el egy klub költségvetésének 30-40%-át. Több játékos kell / csapat. Az nem baj hogy gyengül egy csapat ha nem az alap kezdő fut ki, de hogy összedől teljesen és képtelen focira emlékeztőt produkálni ha kiveszünk 2-3 embert előlről az gáz. Legyen eleve több játékos nem 20on pár hanem 30pár és azok játszanak is folyamatosan.
A les, kontakt, tizi/szöglet/szabad stb amire a legnagyobb reform ráférne, ez a VAR egy szánalom. Engedjük el a bírót, nincs rá szükség, csak arra jó hogy 5 percenként 1 perc reklamálást ráverjen a két csapat. Vezesse tisztán a VAR a meccset, a bíró legyen kivonva a döntésekből. Mutassa merre megy a dobás és honnan kell rúgni a szabadot, hova álljon a sorfal de ne kelljen már royal rumblet nézni minden kérdéses szitunál ahogy 20an ölik a csókát aki azt se tudja mi van, és vissza se nézi a kérdéses szitukat.
Les meg legyen úgy hogy ha még valamilyük (nem a karjuk) egy vonalban van, az már nem les - tehát a támadó focit kell segíteni. Így kevesebb lesz a kérdéses szitu, és pörgősebb lesz a játék.
Utólagos lap osztást is be kell vezetni szabálytalanságokra, sportszerűtenségekre, de ha a VAR felelősségteljesen vezet akkor erre nincs szükség.
Időhúzás? Ez az amit a legkevésbé tudok elhinni. 90 perces játékidő van, és 10 percet ebből elcsalnak, 10et elreklamálnak.
Lehetne folytatni, a sportág 1000 sebből vérzik de ebből alig old meg bármit egy szuperliga.
Úgy kezeljük a sportot mégha még mindig a 19. században lennénk... 2021 van, van technológiánk, a játékosok nem beesnek a melóból hanem 6 éves koruk óta erre vannak tanítva. A klubbok nem haveri körök, hanem cégek.
Lássuk ezt be, megyeiben lehet úgy játszani mint eddig, de az hogy egy fifa rendezvényen ugyanazok a szabályok mint a megye 2-ben az egy probléma nem? Én annak érzem.
Röviden az uefa a fifa meg a klubbok is nézzenek magukba a szuperligájukkal együtt.