Magyar Válogatott

Foci a Barçán kívül
CartmanBarca
Jugador del Barça

2010.10.12. 21:02:25

Szvsz a legnagyobb változás az előző évek sikertelen válogatottjaival szemben (Egervári ide, fiatalítás oda) a hajtás, a küzdeni akarás. Nagyon rég láttam olyat, akár európai szinten is (Bl,El) hogy egy két vállra fektetett ellenfelet így megszórnak, mint mi San Marinót. Valószínűleg bármely csapat beérte volna egy 4,5 gólos eredménnyel (lásd a svédek és a hollandok San Marino elleni szereplését), de mi végig hajtottuk és a hetedik után még a nyolcadikat is bepakoltuk. Az egy biztató életjel volt a magyar szurkolók felé.
A mai szereplésünk során ugyanezt figyeltem meg. Igaz hogy volt egy törés mentálisan az egyenlítés után részükről, de talpra tudtunk állni és a véghajrában egy percig sem lazsáltunk, végig hajtottunk és meg is lett az eredménye. Ez az amit nagyon régen láthatott magyar szurkoló, hogy a játékos meghal a pályán.
Egervári is nyilatkozta, hogy a csapat napról napra jobban összeszokik, a játékosok közelebb kerülnek egymáshoz, és ez biztató lehet, mert egy alakuló csapattal is csak 2-0-ás vereséget szenvedtünk a svédek ellen idegenben. Hazai pályán ilyen mentalitással és küzdeni akarással meg tudjuk szorongatni őket, és talán még a hollandokat is.

Folytassa Sanyi bá' !
Hajrá Magyarok !
Kép

"No kérem szépen, ha most ez cirkusz lenne, akkor lenne egy csomó bohócunk."

-Hajdu B. a Barcelona-Arsenal (4-1) meccsen Messi 4. gólja után.
matador
Jugador d'estrella

2010.10.12. 21:01:21

Lionel85 írta:Katasztrófa!

Tudom, hogy egy San Marino elleni gázolás nem jogosít fel nagy reményekre, de ennél mégis többet vártam volna. De nem. Visszazökkentünk a töketlenkedős futballunkhoz. Előzetesen kétcsatáros játék volt papíron megadva, Dzsudzsi nyilatkozta is, hogy feküdne neki ez a felállás, de Rudolf inkább árnyékék volt Szalai mögött. Szóval megint nem mertünk igazából támadni.

A másik a két védekező középpályás. Elek Baldwin és Vadócz minek egyszerre? Ez a finn válogatott nem olyan vérengzős, mint ahogy nekiállt ennek a meccsnek a magyar válogatott. Egyszerűen nem mert nagyot húzni Egervári, ráadásul a jól teljesítő Komant kihagyta a kezdőből. Hatalmas hiba volt, de 45 percre rá belátta ő is.
Baromira nem értek egyet.

Egyrészt egy nagyjából velünk hasonló játékerőt képviselő, de legalábbis hozzánk közel álló csapat ellen játszottunk TÉTMÉRKŐZÉST. A finnek a világranglistán bőven előttünk állnak. Mi a francért kezdtünk volna el idegenben két csatárral rohamozni? :shock:

A másik. Észre kéne venni, hogy Európában szinte mindenki (leszámítva talán az angolokat a nagyok közül) mindenki egy csatárral játszik komolyabb meccseken. Európai kupaporondon szintén ez a helyzet. Egy ék, valamint két támadó szellemű szélső. A középpálya így meg van erősítve. Enélkül semmire se megy egy csapat. Chelsea, MU, Arsenal, Real, spanyolok... mi az istennek vállalna be pont a magyar válogatott egy ilyen felállást?

Amihez ugye nincs is meg a megfelelő két stabil középső középpályása. A két védekező teljesen jogos manapság komoly meccsen. Spanyolok, hollandok nem két védekezővel álltak fel még a könnyebb vb-meccseken is???

Csak példákat hozok, hogy kicsit el vagy szállva. Ha annyira akarsz, fuss neki nyugodtan a falnak, csak a válogatott esetében ennek nem sok értelmét látom
FtcSikiHun
Director del Fútbol

2010.10.12. 20:49:13

fcbarca0827 írta:Gondolom a kommentátor reakciója lenne a lényeg. :) Én is meghallgatnám, mert túlüvöltöttem. :D
http://www.youtube.com/watch?v=jV8_ViLY620

Kicsit vegyétek hangosabbra :wink:
Kép
'élvezd, hogy minden rosszban van valami'
'...törekedj azzá lenni,ami lehetnél!'
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.10.12. 20:48:49

Katasztrófa!

Tudom, hogy egy San Marino elleni gázolás nem jogosít fel nagy reményekre, de ennél mégis többet vártam volna. De nem. Visszazökkentünk a töketlenkedős futballunkhoz. Előzetesen kétcsatáros játék volt papíron megadva, Dzsudzsi nyilatkozta is, hogy feküdne neki ez a felállás, de Rudolf inkább árnyékék volt Szalai mögött. Szóval megint nem mertünk igazából támadni.

A másik a két védekező középpályás. Elek Baldwin és Vadócz minek egyszerre? Ez a finn válogatott nem olyan vérengzős, mint ahogy nekiállt ennek a meccsnek a magyar válogatott. Egyszerűen nem mert nagyot húzni Egervári, ráadásul a jól teljesítő Komant kihagyta a kezdőből. Hatalmas hiba volt, de 45 percre rá belátta ő is.

A második félidő már jobban tetszett valamivel, de a finnek is ébredeztek, főleg 1-1 után. Egyszerűen nem értem, hogy engedhettünk ki, de Balázs megmentette a csapatot és végül nem az 1-1, netán az 1-2 után kell búslakodnunk, mert bizony az is benne volt.

Összességében nem vagyok elégedett, hiába 3 pont, nekem nem tetszett a meccs. Ennél jóval magabiztosabban kellett volna győzni!

Hajrá fiúk!
Kép
Kép
Kép
fcbarca0827
Director del Fútbol

2010.10.12. 20:47:10

FtcSikiHun írta:
Game90 írta:Aki talál magyar verziót, az linkelje. Köszi :)
http://www.youtube.com/watch?v=33TFBvAiT3MHa az összefoglaló megfelel :)
Gondolom a kommentátor reakciója lenne a lényeg. :) Én is meghallgatnám, mert túlüvöltöttem. :D
KowalskymegaVega,Supernem,HollywoodUndead,Fish!
Hiperkarma,VadFruttik,EstiKornél,AWS
30Y,BagossyBrothersCompany,Useme,Elefánt
FtcSikiHun
Director del Fútbol

2010.10.12. 20:40:18

Game90 írta:
Aki talál magyar verziót, az linkelje. Köszi :)
http://www.youtube.com/watch?v=33TFBvAiT3M

Ha az összefoglaló megfelel :)
Kép
PCsabi
aka Game90

2010.10.12. 20:35:38

Gólok:
http://www.pixter.hu/video?id=23019

Aki talál magyar verziót, az linkelje. Köszi :)
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.10.12. 20:29:18

Kellemesen csalódtam!

Könnyebben meglehet a 3.hely mint azt előzetesen hittem, ami szép teljesítmény lenne. (már,hogy ha simán meglenne)

2.helyről továbbra se álmodozok, majd ha max egyik meccsen vhogy le tudnánk győzni vagy a hollandokat,v a svédeket,max akkor, addig teljesen felesleges.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Mikaos
Director del Fútbol

2010.10.12. 20:26:14

- továbbra sem tudunk passzolni, és megtartani a labdát (v.ö.: labdabirtoklási arányok...ráadásul ez egy gyenge csapat volt).
- továbbra sem tudunk olyan nyomást csinálni, amit ez a halvány finn csapat tett 10 percen keresztül ellenünk.

+ Koman személyében újra van olyan ember a magyar labdarúgásban, aki rendelkezik ésszel és lát a pályán - amellett, hogy tud focizni. Óriási kincs, nem is emlékszem, mikor volt ilyen utoljára.
+ Szalai személyében újra van olyan ember a magyar labdarúgásban, aki tud gólt lőni. Ilyen is rég volt.
+ a csapatban lassan kezdenek többségben lenni a profi mentalitású játékosok. Ez nem feltétlenül jár a "tudás-szint" lényeges emelkedésével - de a küzdés, az akarat és a nemzetközi rutin* pontokat jelenthet.

* ez a fiatalokra is vonatkozik, hiszen egyre többen szokják a profi légkört külföldön akár 15 éves koruktól kezdve
socio66

2010.10.12. 20:22:11

Andris írta:Most akkor nem értem. Én ugyan nem nézek válogatott meccseket, ahogy ezt se, de egyszer azt olvasom h ugyanolyan trágyán játszottunk ahogy szoktunk, csak kijött a lépés, másutt pedig azt amit zipp ír.

Akkor most hogy is van ez?
magunkhoz képest jól játszottunk,az első félidőben türelmesen megjárattuk a labdát,szép lapos passzokkal jöttünk,a másodikban meg kontrázgattunk,Koman nagyon jól osztogatott és Szalai és szépen tartotta meg elöl,ennek a két srácnak szinte nem volt rossz megmozdulása.
szóval az eddig sokszor látott kilátástalan 'íveljük fel sanyinak' játékhoz képest ez tetszetős volt és ne felejtsük el hogy idegenben voltunk egy erős ellenfélnél,nálunk sokkal jobb csapatok sem játszanak ilyen körülmények közt ennél jobban.
a két Videoton játékosnak meg pacsi,divatos lett most a 'mezey állítja össze a csapatot' dolog,de hogy erre a két srácra semmi panasz nem lehet mióta ott vannak,az tuti és amíg így játszanak,addig engem nem érdekel hogy ki tette be őket,vagy volt-e protekciójuk.
Charlie
Öreg Harcos

2010.10.12. 20:14:39

Sok ratyi teljesítmény volt, akadt több ügyes ember ettől függetlenül. Utolsó percekben várható volt, hogy valaki gólt lő, mivel megszűnt a középpálya mindkét csapatnál és tizenhatosig tudtak rohanni. Nekünk volt szerencsénk egy szép támadás végén. Megérdemeltük, egy tök szabályos valószínűleg gólt, meg nem adtak meg, mivel lest látott az asszisztens, nagyon csúnyán elnézte.
C.
"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello
sjd
Llegenda del Barça

2010.10.12. 20:13:58

Andris írta:Most akkor nem értem. Én ugyan nem nézek válogatott meccseket, ahogy ezt se, de egyszer azt olvasom h ugyanolyan trágyán játszottunk ahogy szoktunk, csak kijött a lépés, másutt pedig azt amit zipp ír.

Az előbbiek még Dzsudzsák gólja előtt íródtak :D
Andris
Adminisztrátor

2010.10.12. 20:10:11

Most akkor nem értem. Én ugyan nem nézek válogatott meccseket, ahogy ezt se, de egyszer azt olvasom h ugyanolyan trágyán játszottunk ahogy szoktunk, csak kijött a lépés, másutt pedig azt amit zipp ír.

"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
PCsabi
aka Game90

2010.10.12. 20:09:41

Vááá, nagyon jó meccs volt 8) Mikor vertünk meg utoljára tétmeccsen, idegenben, egy velünk azonos szintet képviselő ellenfelet?

Dzsudzsák nagyon eltűnt a mezőnyben, de ha ilyen gólokat lő a 90+ percben és eldönti a meccset, akkor nem fogom szidni :)

Szalai és Koman pedig KELL a válogatottba!
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
messideco
Presidente del Barça

2010.10.12. 20:05:04

Sajnos én nem tudtam üvölteni, mert elment pont az adás a gól előtt.:(
De emlékszem Eto o góljára a Bl-döntőn. Na az megért mindent. Ugráltam, valamint törökülésből hátradőltem a földön, szinte kitört a derekam :D De Giovanni van Bronckhorst góljánál sem voltam semmi Uruguay ellen. De ez már off...
Kép
"And my heart will leave you never."
Andris
Adminisztrátor

2010.10.12. 20:02:30

ziipp írta:Nagyon durva ez a csapat. :D Nem csak egy-két jó játékos van, hanem mindenki magas szinten játszik. Technikásak, akarják a győzelmet, nagyszerű edzőjük van.
Ez most a Magyar válogatottra akar vonatkozni? :D
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
ziipp
Capitá del Barça

2010.10.12. 19:52:52

Nagyon durva ez a csapat. :D Nem csak egy-két jó játékos van, hanem mindenki magas szinten játszik. Technikásak, akarják a győzelmet, nagyszerű edzőjük van.

A hollandok ellen majd kiszurkoljuk a 3 pontot, és idegenben is jó lenne borsot törni az orruk alá. Hajrá Magyarország! :D

Szerk.:
Andris: Jaja. :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ziipp 2010.10.12. 20:06:22-kor.
Ronal.10
Entrenador del Barça

2010.10.12. 19:49:55

Na mostmár 4. szer orditottam ekkorát.
2006(BL) Belletti gólja, Iniesta Cheslea, Iniesta VB döntő, ÉS most Dzsudzsáááááák!!!
Am iszonyatosan rosszul játszunk. Gera,Dzsudzsák 0 volt. Labdabirtoklás hasonlitott a elöző Barca meccshez. Nevetséges. De jól védekezünk, fiatalok marha jók.....
Szép volt fiúk. Hajrá Magyarok! :wink:
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2010.10.12. 19:49:37

Váhááá. ! Akkorát üvöltöttem énis, mint már régen.
Sikítottam, és ordítottam egyszerre, hogy GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL, NEMHISZEMEEEEEL !!! VÁHÁÁÁÁ ! :D

Ez egy nagyon értékes győzelem, szép volt fiúk, büszkék vagyunk rátok !

Egyébként Koman beállítása volt a kulcs, hatalmas játékos lesz belőle.

Elek meg már-már Touré féle testcseleket nyom. Bár én eztmár lassan megszokom itt Fehérváron. =P~ 8)
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Kardi
Capitá del Barça

2010.10.12. 19:47:21

Szép volt Fiúk, igazi harcos foci volt a vége...!! :wink:

http://i52.tinypic.com/11ui04p.jpg
Kép
.:El Barça es Mes Que un Club!:.
fanbarca
Entrenador del Barça

2010.10.12. 19:43:19

Én is nagyot ugrottam, apumat orrba is vágtam :D

ON: Fantasztikus komolyan ez az Elek és Koman. Aztán Dzsudzsi és Szalai ... Pfaaaj!
més que un club
FtcSikiHun
Director del Fútbol

2010.10.12. 19:41:29

fcbarca0827 írta:Ekkorát, már rég ugrottam. Egy hosszú hatalmas üvöltéssel 1 hétre elment a hangom. 8)
Így volt ez velem is, felpattantam a fotelből, apám keze a magasba, én ugrálok és kiabálok, gyönyörű volt :twisted:
Viszont Gerát az utolsó 20 percet kivéve végig szidtam :evil:
Kép
ziipp
Capitá del Barça

2010.10.12. 19:40:17

Ezt nem a sors, hanem a csapat szerezte vissza. :D Megtanulhatnánk már végre, hogy az a fránya partjelző mindig minket hátráltat. Ennek szellemében több gólos vezetést kell szereznünk. :D
fanbarca
Entrenador del Barça

2010.10.12. 19:38:53

Steve-o írta:Helló

Lehet nem ide kellene írni, de nekem olyan link kellene amin a Német-Kazahsztán meccsről!!!!

Előre is Köszi
http://rojadirecta.org

Itt keresd ki, de ez off!
més que un club
Luigi
Barça B

2010.10.12. 19:38:09

Barcaman14 írta:2-1 lett egyébként!
Tudja ő. Arról a gólról beszél, amit elvettek tőlünk les címén.
Válasz küldése