Ligue 1 - Franciaország

Foci a Barçán kívül
PCsabi
aka Game90

2013.02.11. 15:53:45

Jordan Ayew, a minőségi csere:
http://youtu.be/FajX31t7fj0
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2013.02.10. 22:35:13

Nagy öröm Nekem is!:) 94'óta várok erre. Bár ez már nem a Yekini, Amokachi, Okocha, Finidi, Oliseh féle csapat, azért a szuper sasoknak jár a vezető szerep Afrikában.
Moses, Emenike, Enyeama, és Mikel volt a kulcs, de a védelem, és a két felfedezett, Onazi, és Mba is sokat tett hozzá az aranyhoz.
Rivaldo-A Legnagyobb.
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.02.10. 21:56:51

Megvan !!!!
Nigéria Afrika bajonka !!!!
:-({|= :-({|= :-({|=

Ha nem is játszanak már itt azok, akik miatt a kedvenceim lettek (Taiwo, Yakubu, Martins és még sorolhatnám) azért így is kedvencek maradtak és most boldoggá tettek!

A győztes gól meg nem kis gól volt ! :shock:
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.02.10. 20:16:51

bence-barca írta:Srácok!
Valaki tudja Emenike-vel mi van, h nem játszik döntőn? Eltiltott, sérült? Csak mert eddig rugdosta a gólokat, de most nincs a keretben sem.

Amúgy hajrá Nigéria, kedvenc afrikai válogatottam ! \:D/
SkySports:
Team news is in and Nigeria have made one change with forward Ikechukwu Uche replacing the injured Emmanuel Emenike.
Jókor jött a sérülés...

Közben 1-0!
Én amúgy szurkolok Burkina Fasónak, annyira noname válogatott, hogy megérdemelnének egy győzelmet. :D
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.02.10. 20:04:54

Srácok!
Valaki tudja Emenike-vel mi van, h nem játszik döntőn? Eltiltott, sérült? Csak mert eddig rugdosta a gólokat, de most nincs a keretben sem.

Amúgy hajrá Nigéria, kedvenc afrikai válogatottam ! \:D/
kristop
Entrenador del Barça

2013.02.07. 19:37:20

Nem csak nálad, hihetetlen a srác Érdekes, hogy őt nem sztárolják agyon (na jó, csak én ), miközben Neymar-tól mindenki elélvez...
szerintem kábé ugyanannyira vannak sztárolva, angliában azért nagyon nyomják wilsheret. ami a különbséget illeti az csak ennyi, ami általában különbség egy középpályás és egy támadó hypeja között. mindkettő pár éven belül a legjobb vagy aközeli lesz a posztján, ha már nem azok.

ami a brazilokat illeti, minden adott lenne egy jó csapathoz, kivéve a támadó alakzatuk, ami így rohadt viccesen hangzik, tekintve hogy brazilok, értitek.

kapuban diego alves teljesen stabil, és van egy rutinos és jó julio cesar is. szélsővédőkben ezt az alves, rafael, marcelo, adriano négyest szinte bármely más csapat megirigyeli. középhátvéd poszton pedig szintén marhajók. thiago silva, david luiz, (első kettőt nem kell magyarázni) dante (bayernben alapkezdő), leandro castan (roma), miranda (atletico mardrid). meg a fiatalok juan jesus és marquinho.

pálya közepe: paulinho (ő nagyon [auto_cenzúra], nyáron jön európába majd meglátjátok), ramires, sandro, luis gustavo, lucas leiva. ebből az ötből KETTŐT kell kiválasztaniuk jól, itt is jó a merítés. irányító poszton oscar, hernanes. ez se rossz, de oscarnak addig még fejlődnie kell, neki teljesen jó hogy szokhatja európát egy chelseaben.

na és akkor jön a támadóalakzat. itt csak nyugodt szívvel a neymar, lucas, hulk meg talán damiaot raknám be a keretbe, de az utóbbi kettőt csak padra. a többi az vagy kiégett már, vagy levezet, vagy névtelensúlytalan arc. és ami a legszomorúbb. mehet balszélre előre neymar, jobb oldalra lucas moura, de baszki KÖZÉPCSATÁR? egy brazil válogatottnak nincs? ahogy lentebb írták hulkkal lehet próbálkozni, de eddig amikor ott tolta befürdött. és ha lenne is, akkor sincs a többi támadónak értékelhető cseréje. vagyis van willian (sahtar, ő is [auto_cenzúra]), csak őt nem hívják be a válogatottba valamiért, meg el ment oroszországba leépülni.

szóval ez egy brazil összefoglaló volt egy kicsit csalódott brazilostól, mert másfél év van szedni a semmiből egy srácot, aki középen lövi a gólokat, vagy normális szélsőket.
messideco
Presidente del Barça

2013.02.07. 14:09:55

http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_f ... al-2215521

Kíváncsi vagyok, hogy milyen taktikai elemeket kíván bevinni Lajos a csapatba. A selejtezőcsoportot első helyen nyerni kell, a vb-ig pedig pontra kell tenni a kérdéses dolgokat.
Kép
"And my heart will leave you never."
Kalap1988
Director del Fútbol

2013.02.07. 13:26:53

barca99 írta:
Barcaman14 írta:Az utolsó értékelhető Brazil válogatott még mindig a 2002-es volt, ahol szintén meg voltak az egyéniségek, de csapatként nyertek VB-t.
Viszont a vb előtt akkor is leírta őket mindenki, nem igazán voltak jók.

Tegnap tényleg elég ötlettelennek néztek ki, bár Scolari első meccse volt ez, és az angolok is sokkal jobban játszottak, mint az utóbbi időben bármikor.

A hátsó alakzatuk jó, a pálya közepén meg az a kérdés, hogy Lucas Leiva és Sandro karrierje hogyan alakul a sérülések tükrében. Túlzottan nincs felkapva a nevük, de tényleg jó kis játékosok, biztonságot tudnának adni a középpályának. A csapat eleje már inkább rizikós, nagyon sok a fiatal, egy vb-n meg aranyat ér a rutin.

Esetleg ezt a hagyományos brazil 4-2-2-2-t elfelejthetnék, és megpróbálhatnák azt a 3-4-3-at, amit 2002-ben, vagy a manapság legelterjedtebb 4-2-3-1-et.
Az igaz, hogy a 2002-es csapatot leírták, mert rosszul játszottak, de azt mindenki elismerte, hogy ha ez a keret elindul, az félelmetes lehet. Ma láttok ilyen keretet? Van a brazil válogatottban top 3-as játékos a saját posztján? Max Alves, de ő sincs nagy formában.... Nem tudom mi lesz, én is szeretem a szambát, de ez most gyenge keret.
barca99
Llegenda del Barça

2013.02.07. 11:58:51

Barcaman14 írta:Az utolsó értékelhető Brazil válogatott még mindig a 2002-es volt, ahol szintén meg voltak az egyéniségek, de csapatként nyertek VB-t.
Viszont a vb előtt akkor is leírta őket mindenki, nem igazán voltak jók.

Tegnap tényleg elég ötlettelennek néztek ki, bár Scolari első meccse volt ez, és az angolok is sokkal jobban játszottak, mint az utóbbi időben bármikor.

A hátsó alakzatuk jó, a pálya közepén meg az a kérdés, hogy Lucas Leiva és Sandro karrierje hogyan alakul a sérülések tükrében. Túlzottan nincs felkapva a nevük, de tényleg jó kis játékosok, biztonságot tudnának adni a középpályának. A csapat eleje már inkább rizikós, nagyon sok a fiatal, egy vb-n meg aranyat ér a rutin.

Esetleg ezt a hagyományos brazil 4-2-2-2-t elfelejthetnék, és megpróbálhatnák azt a 3-4-3-at, amit 2002-ben, vagy a manapság legelterjedtebb 4-2-3-1-et.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.02.07. 11:18:06

Game90 írta:Nem csak nálad, hihetetlen a srác 8) Érdekes, hogy őt nem sztárolják agyon (na jó, csak én :mrgreen: ), miközben Neymar-tól mindenki elélvez...
Az utóbbi időben sokkal inkább Wilshere-től, mint a braziltól. :D

Amúgy kíváncsi leszek, milyen csapatot tud összerakni Scolari 2014-re. Mert ha vb-t akarnak nyerni, akkor ez édeskevés.

Isaksson egy állat: http://www.youtube.com/watch?v=avI9eCBvx8I :D

Belgium 2-1-re megverte Szlovákiát, enyhén PL-központú csapattal. (Vertonghen, Dembélé, Mirallas, Hazard, Benteke.)

Wales is 2-1-re győzött, Bale megint gól-gólpassz, embertelen, amit művel mostanában. :P
http://www.youtube.com/watch?v=pQoU7GM2 ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... gIUjGgG4NY

Honduras pedig szintén 2-1-re verte el az amcsikat... :lol: (Viszont Dempsey gólt rúgott.)
messideco
Presidente del Barça

2013.02.07. 09:33:23

VictorValdes19 írta:Még szép, hogy nem! :wink: Az első félidőt néztem végig, a 2.-ba csak bele-bele néztem. Nagyon tetszettek a fiatalok, főleg de Vrij higgadt játéka. Lens gólja gyönyörű volt, bár nekem még mindig idegen, ha ő és John kezd a szélen. A védelem rendben volt, az összes fiatal jól teljesített szerintem, de azért nem árt majd oda még egy rutinos emberke (Heitinga). A kp-n Clasie és Strootman hozta a szokásost, jó helyen volt náluk a labda, romboltak ha kellett. Maher még gyenge ezen a szinten. Kár a végén bekapott gólért.

Messze van még 14, de egy ilyen válogatottat tudnék elképzelni a vb-re, jelen állás szerint;
Stekelenburg - van Rhijn,Heitinga,de Vrij,Blind - Clasie, Strootman,Sneijder-Robben,Huntelaar,RvP
(Krul, VdWiel, Martins Indi, de Jong, Fer, VdV, Lens)
Vártam a hsz-edet. Minimum egy szinten volt a két csapat :) Jó lett volna nyerni, de egye fene.
van der Wiel ha addig kezdőbe tud kerülni a PSG-ben, akkor nálam ő a favorit, balhátvéd posztra meg Büttner, nála szintén ez a szitu, illetve esetleg Pieters/Willems.
Mahert mikor néztem egész jól tolta, idővel szerintem le fogja váltani Sneijdert.
Kép
Barcaman14
Director del Fútbol

2013.02.07. 09:27:04

Ha az angolok nem is lefocizták a brazilokat, de az biztos, hogy sokkal jobbak voltak és ez már régen rossz egy brazil válogatottra nézve. Ez így nagyon jó indulattal is csak egy bronzéremre lesz elég 2014-ben. Nem látom, hogy mivel vagy kivel lenne jobb a csapat. Tegnap elhangzott a fontosabb hiányzók neve: Kaká, Robinho, T. Silva, Pato. Közülük egyedül Silva tud hozzátenni szvsz a csapathoz értékelhető teljesítményt. A többieknél ott van a név, de az édes kevés.
Ügyes játékosok, nagy tehetségek alkotják a selecaot, akik egy-egy villanással meccseket dönthetnek el, csakhogy van egy csapatként is remekül funkcionáló Spanyol vagy Német válogatott, akik továbbra is a legnagyobb esélyesei a VB-nek szerintem.

Az utolsó értékelhető Brazil válogatott még mindig a 2002-es volt, ahol szintén meg voltak az egyéniségek, de csapatként nyertek VB-t.

Egyébként Neymar, Oscar vagy Lucas nagy tehetségek, de én személy szerint egyikükben sem látom azt, hogy elérjenek egy Ronaldo,Rivaldo, vagy Ronaldinho szintre.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
PCsabi
aka Game90

2013.02.07. 00:22:12

Gareth Tello írta: Amúgy Wilshere nálam MOM.
Nem csak nálad, hihetetlen a srác 8) Érdekes, hogy őt nem sztárolják agyon (na jó, csak én :mrgreen: ), miközben Neymar-tól mindenki elélvez...

Ronaldinho meg nagyon gyenge volt. Érte még mindig fáj a szívem :(
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
VictorValdes19
Az EuroBarca Utánpótlása

2013.02.06. 23:22:46

messideco írta:Egyedül csak én nézem a holland-olaszt? :P :D
Még szép, hogy nem! :wink: Az első félidőt néztem végig, a 2.-ba csak bele-bele néztem. Nagyon tetszettek a fiatalok, főleg de Vrij higgadt játéka. Lens gólja gyönyörű volt, bár nekem még mindig idegen, ha ő és John kezd a szélen. A védelem rendben volt, az összes fiatal jól teljesített szerintem, de azért nem árt majd oda még egy rutinos emberke (Heitinga). A kp-n Clasie és Strootman hozta a szokásost, jó helyen volt náluk a labda, romboltak ha kellett. Maher még gyenge ezen a szinten. Kár a végén bekapott gólért.

Messze van még 14, de egy ilyen válogatottat tudnék elképzelni a vb-re, jelen állás szerint;
Stekelenburg - van Rhijn,Heitinga,de Vrij,Blind - Clasie, Strootman,Sneijder-Robben,Huntelaar,RvP
(Krul, VdWiel, Martins Indi, de Jong, Fer, VdV, Lens)
" Ha nem lennének zsebtolvajok, nulla lenne a nemi életem." - Woody Allen
PUNK'S NOT DEAD!
"Szinte minden bánatunk a másokkal ápolt kapcsolatainkból fakad." - Schopenhauer
"..hogy élünk, vagy elégünk, azt a hatalom mondja meg.."
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2013.02.06. 23:12:43

kristop írta:
Dr.Dre írta:Amúgy ez a bohóc Fred mit keres még a brazil válogatottban?
Nemigaz hogy nem találnak tőle jobbat...
bohóc az összes középcsatár, egyszerűen nincs normális. egy nyaralni hazatért luis fabianoval, meg freddel próbálkoznak. van még a folyamatosan sérült pato, meg az egyelőre még kevés damiao.
Hulk? Vágom hogy ő szélső meg minden, de ilyen fizikummal meg bal lábbal nehogymár ne állja meg a helyét középen. Tényleg vicc, hogy nincs egy épkézláb csatárjuk.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
kristop
Entrenador del Barça

2013.02.06. 23:03:41

Dr.Dre írta:Amúgy ez a bohóc Fred mit keres még a brazil válogatottban?
bohóc az összes középcsatár, egyszerűen nincs normális. egy nyaralni hazatért luis fabianoval, meg freddel próbálkoznak. van még a folyamatosan sérült pato, meg az egyelőre még kevés damiao.

bekéne tolniuk neymart messi pozícióba, úgy is egész meccsen azt csinálta, de akkor meg szélen nincs senki. van vagy százmilliárd brazil kis srác, mégse tudnak egy normális támadósort összerakni. a védelem bezzeg atomnevekből áll. nem lesz így semmi 14'ben. egy-két fecske nem csinál nyarat, ugyanúgy, mintahogy 2010ben az argentinoknál se.
Dr.Dre
Capitá del Barça

2013.02.06. 22:47:04

Amúgy ez a bohóc Fred mit keres még a brazil válogatottban?
Kép

Titi - The Legend!
Messidona10
Entrenador del Barça

2013.02.06. 22:39:13

Ez az Emenike már az őszi Barca-Szpartak meccsen szemet szúrt, mondjuk akkor többnyire nem a játéka miatt, de látszott, hogy konyít valamit a focihoz. Most meg beigazolódott. Simán lehetségesnek tartom, hogy elviszi nyáron valamelyik angol nagycsapat.

Angol-brazil.

Jó meccs volt, jobbak voltak az angolok. Kevés volt az ötlet a brazilok játékában (magukhoz képest), ezért nem tudtak felpörögni. Kicsit túl vannak sztárolva a srácok szerintem, és ez is közrejátszik. Rengeteget várnak/várunk tőlük, de állandóan nem képesek jó teljesítményre.

Rooney :D
Ez az ember egy tanulmány. Végre megtanulta az angol himnuszt, vagy legalábbis tátogott közben (és nem kukán állt, mint pár éve). Szenzációs játékos, de nem teljesen komplett, annyi szent. 90. perc, vezet a csapata, barátságos meccs, a partjelző elnéz egy szögletet, és teli torokból üvölti az arcába az f-betűs szót :D
zola8787
Director del Fútbol

2013.02.06. 22:33:23

Afrika kupa döntő:
Nigéria - Burkina Faso :D
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.02.06. 22:28:59

messideco írta:Egyedül csak én nézem a holland-olaszt? :P :D
Egyedül te vagy mazochista. :mrgreen:

Amúgy Wilshere nálam MOM.
Dinho és az egész brazil "csapat" nagy csalódás volt.
miihii
KHAL

2013.02.06. 22:24:42

Srácok, ez nem az élő topic, de még ha az is lenne, kérem mellőzzétek a duplázásokat, mert már a 3. kerül törlésre rövid időn belül. Köszi.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
#David Villa#
Capitá del Barça

2013.02.06. 21:49:44

Egy Messi gól tévesen elvéve :? Pedig nagy játék volt.
geridoss
Director del Fútbol

2013.02.06. 21:49:32

recrea írta:R10-nek gyakorlatilag nincs társat találó labdája. Nem erőltetetném...
Hiába vagyok elvakult imádója, sajnos egyet kell hogy értsek veled.. Egy-két trükkel próbálkozott, azokat leszámítva semmi értékelhetőt nem mutatott. A tizenegyest kihagyta, a kipattanót szintén. Pedig nagyon reméltem hogy ott lesz a 2014es vb-n, de ha a mai produkcióját nézzük, még a tág keretbe sem kerülne be :(
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
messideco
Presidente del Barça

2013.02.06. 21:21:50

Egyedül csak én nézem a holland-olaszt? :P :D
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2013.02.06. 21:19:54

R10-nek gyakorlatilag nincs társat találó labdája. Nem erőltetetném...
Válasz küldése