Kovbal88 írta:Az lesz még szép, ha Ronaldo-t száz millió euro felett eladja a Madrid, míg nálunk Iniesta is ingyen távozott.
Őszintén, mennyit kérnél érte? Benne volt a szerződésében hogy addig marad, amíg akar utána távozhat ingyen. Az, hogy egy játékos ingyen távozhat a klubjától - ahogy már előttem is leírták - egy gesztus a klub részéről, amellyel megkönnyítik a többi csapat dolgát, nehogy az a + néhány millió euró okozzon gondot. Kérhetett volna pénzt a United Ibrahimovicért, mégsem tették. Így mehetett Sandro is ingyen: a transzfer embargó alatt nem volt pofája távozni, ezért miután a újra igazolhattunk, ő mehetett cserébe ingyen.
És hogy ne legyen off.
A Ronaldo-sztori véleményem szerint, egy ordas nagy kamu a részéről. (Egyébként most kikerült valami kép a jövő évi Realm mezről amin ő nincs rajta viszont más, mint például Ramos vagy Carvajal, akiket ugyanúgy a Nike szponzorál igen) Véleményem szerint CR-nél vannak bizonyos dolgok, melyeknek kimagaslóan nagy presztízse van. És most nem azokra gondolok hogy nekik kell lőnie az összes szabadrúgást annak ellenére, hogy messze nem ő a legjobb pontrúgó a keretükből vagy hogy elég a 15 BL-meccsen - azok közül is főleg tavasszal - jól játszani ahhoz, hogy aranylabdát nyerjen az ember.
Cristiano Ronaldo szerint minden idők legjobb játékosa Cristiano Ronaldo. Evidens tehát, hogy a legjobb játékosnak jár a legtöbb fizetés nemde? Ám ő mégis "csak" 23 millió eurót keres évente bónuszok és minden egyéb nélkül évente. Na ehhez képest Neymar nettó 30-at kap, Leóról meg inkább ne is beszéljünk: évi 40 és 70 millió közötti összegről lehet olvasni.
Ha nem nézzük a pénzügyeket, Ronaldónak semmi oka nem lenne eligazolnia Madridból. Abszolút sztár, ő ott a legeslegjobb, mindenki imádja, klub legenda stb. De azért öregszik. Ezt közvetve-közvetlenül még maga is elismerte egy idén adott interjúban:
"Most már nem csinálom ugyanazokat a dolgokat, amelyeket 10 éve megtettem. 10 éve még képes voltam olyan dolgokra, amelyekre ma már nem. 20 évesen még persze minden más volt. Ma már áldozatokat kell hozni azért, hogy a legjobb formában lehess." Ezt mutatja már részben a tavalyi szezonja, az idei pedig abszolút. A bajnokság egyharmadában nem lépett pályára. Ennek nyilván oka volt az ellenünk szerzett eltiltás is, viszont tavasszal, a Classicot megelőző öt bajnoki mérkőzésből mindössze kettőn lépett pályára, azokból is az egyiken lejött egy óra után. (Atletico ellen otthon, 1-1) Természetesen ennek köze lehet a BL-hez de tegyük hozzá, hogy régen azért egyik edző sem hozta le Őt egy óra után egy még meg nem nyert találkozón, főleg ha az egy madridi derbi.
És akkor még nem volt szó az őszi "csúcsformájáról" amikor újévig mindössze négy darab gólra volt képes a bajnokságban - igaz cserébe rájött, hogy az aranylabda szavazáshoz elég csak a BL-ben jól játszani és megrúgta ennek a számnak a dupláját is a csoportkörben.
Úgy gondolom, hogy nagyjából négy opciója van: 1.) Marad még legalább egy szezont, de ha megkapja az általa elvárt pénzt, akár még tovább is - szerintem ez a legvalószínűbb még mindig. 2.) Visszatérhet a Unitedbe amire kevés az esély ugyanis a Manchesterben nem kevés pénzért igazoltak az általa játszott két posztra. Annak ellenére hogy Sánchez csereüzletként érkezett, a különböző bónuszok és ügynöki pénzek nagyon keményen kimerítették a pénzcsapot erre az évre. Ezen kívül ott van egy Lukaku, akiért 85 milliót fizettek az Evertonnak. És bár tudom-tudom Angliában végtelen pénz van, nem hiszem hogy a klub leállítaná annak a 3-4 játékosnak a megszerzéséről szóló tárgyalást, kiknek az árából meg tudnák őt vásárolni. 3.) KínaKatarUSA - de erre valljuk be kevés az esély 4.) PSG - Akár végtelen pénzért akár egy Neymar-Ronaldo csere részeként ellötyögni még 2-3 évig. Egy olyan bajnokságban mint a franciában még évekig lenne keresnivalója és nagyon lazán lehozná azokat a számokat, amiket Spanyolországban produkált az évek során.
És a végére egy érdekesség: az édesanyjával a BL-döntő előtt készült egy kis interjú melyben elmondja, nem bánná ha a fia Párizsban játszana de Ő azt tanácsolná neki, hogy térjen vissza Manchesterbe.