NB1 - Magyar Bajnokság

Foci a Barçán kívül
Primitive
Entrenador del Barça

2007.08.01. 17:02:58

Zozzy 5 írta:
foci 24 írta:A Debrecen ott tart, ahol egy évvel ezelőtt: sehol! Lehet, hogy egy kicsit erős a kifejezés, de lássuk be, nem sok minden javult a Lokinál az elmúlt egy év alatt. Ahogy tavaly a macedón Rabotnicski ellen, most a nevesincs svéd Elfsborg ellen égett meg a magyar bajnok.
Azért azt nem mondanám, hogy neve sincs... Mert azért elég jó kis csapat van ott...
Tény, hogy beégett, de azért, ez az Elfsborg vezeti a svéd ligát, szal... Annyira [auto_cenzúra] nem lehet..
"Non scholae sed vitae discimus"
"Primum nil nocere"
"Lege artis medicinae"
NewM
Barça B

2007.08.01. 17:02:01

Zozzy 5 írta:
foci 24 írta:A Debrecen ott tart, ahol egy évvel ezelőtt: sehol! Lehet, hogy egy kicsit erős a kifejezés, de lássuk be, nem sok minden javult a Lokinál az elmúlt egy év alatt. Ahogy tavaly a macedón Rabotnicski ellen, most a nevesincs svéd Elfsborg ellen égett meg a magyar bajnok. Persze, lehet mondani, hogy van még a visszavágó is, de azzal az ötlettelen játékkal, amit Kouemaha-ék tegnap játszottak nem lehet továbbjutni, idegenben pedig főleg nem! Főleg nem a BL-csoportkörébe! Látszik, ami magyar szinten elég, az a nemzetközi porondra kilépve kevés, édes kevés! A magyar bajnoki tegnap megmérettetett, s ezzel az egész magyar futball is! Nem holni "sztárocskákat" kellene igazolni tízmilliókért a Loki vezetőinek - és nem akarunk nevekkel dobálozni, személyeskedni -, és más kluboknak sem: hanem el kellene végre indítani egy utánpótlásprogramot! Egy koncepciót, amely magyar játékosokat, MINŐSÉGI játékosokat nevelne a magyar focinak! De hol van ilyen most magyar szinten? MLSZ-szinten... Csak ebből és így lehet előbbre jutni! Nem abból, hogy labdarúgásunk vezetői szétvernek egy igen jól működő OTP-MOL-Bozsik programot és "baráti alapon" szerveznek, a haverok gyerekeinek egy kis nyaralást Tiszaújvárosban! Mert ezt tették hetekkel ezelőtt Őze Tiborék! Nincs mese! Ezt le kellett írnunk! Olyan tábort, ahol az elsőosztályú klubok NEM képviseltették magukat! Az esemény indulása előtt napokkal még meg sem volt a létszám és telefonon toborozták a gyerekeket, hogy meglegyen a "fejkvóta"... Ez szégyen! Kicsit elkalandoztunk a tegnapi BL-meccstől, de lássuk be: program, koncepció, futballakadémiák és szakemberek nélkül NEM fogunk előbbre jutni! A BL-ről pedig még sokáig csak álmodni fogunk!
Aha tavalyhoz képest sok fejlődés van ez tény, a Rabotnicski jóvan szarabb mint a svédek... ez tény ... foci24 [auto_cenzúra] ezis tény
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2007.08.01. 16:47:01

foci 24 írta:A Debrecen ott tart, ahol egy évvel ezelőtt: sehol! Lehet, hogy egy kicsit erős a kifejezés, de lássuk be, nem sok minden javult a Lokinál az elmúlt egy év alatt. Ahogy tavaly a macedón Rabotnicski ellen, most a nevesincs svéd Elfsborg ellen égett meg a magyar bajnok. Persze, lehet mondani, hogy van még a visszavágó is, de azzal az ötlettelen játékkal, amit Kouemaha-ék tegnap játszottak nem lehet továbbjutni, idegenben pedig főleg nem! Főleg nem a BL-csoportkörébe! Látszik, ami magyar szinten elég, az a nemzetközi porondra kilépve kevés, édes kevés! A magyar bajnoki tegnap megmérettetett, s ezzel az egész magyar futball is! Nem holni "sztárocskákat" kellene igazolni tízmilliókért a Loki vezetőinek - és nem akarunk nevekkel dobálozni, személyeskedni -, és más kluboknak sem: hanem el kellene végre indítani egy utánpótlásprogramot! Egy koncepciót, amely magyar játékosokat, MINŐSÉGI játékosokat nevelne a magyar focinak! De hol van ilyen most magyar szinten? MLSZ-szinten... Csak ebből és így lehet előbbre jutni! Nem abból, hogy labdarúgásunk vezetői szétvernek egy igen jól működő OTP-MOL-Bozsik programot és "baráti alapon" szerveznek, a haverok gyerekeinek egy kis nyaralást Tiszaújvárosban! Mert ezt tették hetekkel ezelőtt Őze Tiborék! Nincs mese! Ezt le kellett írnunk! Olyan tábort, ahol az elsőosztályú klubok NEM képviseltették magukat! Az esemény indulása előtt napokkal még meg sem volt a létszám és telefonon toborozták a gyerekeket, hogy meglegyen a "fejkvóta"... Ez szégyen! Kicsit elkalandoztunk a tegnapi BL-meccstől, de lássuk be: program, koncepció, futballakadémiák és szakemberek nélkül NEM fogunk előbbre jutni! A BL-ről pedig még sokáig csak álmodni fogunk!
PCsabi
aka Game90

2007.08.01. 16:46:56

2ik körböl valo kiesésnél van uefa kupa :?:
Nincs :?

Ez a Loki már sehol sincs a 2005-öshöz képest, amikor a Hajdukot kiütötték :oops:
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.08.01. 15:44:07

ozsimiki írta:Itt nem a pénzhiány a gond,mert akármilyen furcsa is,de van PÉNZ a magyar fociban,sok is! Csak nem oda kerül,ahova kellene...és ilyen vezetők mellett ez még sokáig így is lesz :? :x
Miki, ez így van. Teljes mértékben egyet értek Veled. Kva sok della van a magyarfociban, aminek egy jelentős része állami-önkormányzati pénz, azaz a mi adóforintjaink nyugszanak ilyen Lipcsei- Kisteleki-félék zsebében. Szombathelyen az önkormányzat évi 40 millió forinttal támogatja a Halit - hogy minek, nem tudom. Nem érdemlik meg.
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.08.01. 15:42:06

NewM írta:
varga tamás írta: A legelszomorítóbb, hogy egy közepes ellenféllel szemben szinte esélyünk sem volt - a meccs egyetlen pillanatában sem. Fizikálisan messze elmaradtunk tőlük, pedig technikailag partiban voltunk.
A magyarfoci halott! Azt hiszem, ezzel kár vitatkozni. Feltámasztására a jelen pillanatban nincs esély. Ezért nem értem, minek hoznak ide cseh edzőt, külföldi labdarúgókat. Ezeket az eredményeket magyar fiatalokkal és rutinos játékosokkal is el lehet érni. Kirúgták Szentes Lázárt, és most előbbre jutottak? Nem. Szima Gábor is csak halandzsázik, beszél, de tenni nem tesz semmit.
Emellett pedig fejétől bűzlik a hal. Aki megteheti, annak ajánlom a mai Népszabadság utolsó oldalán Murányi András jegyzetét elolvasásra. Ha azt elolvasta, mindent tud.
Valóban igaz hogy fizikailag sehol nem vagyunk... valóban igaz hogy a magyar foci halott, de fel lehet támasztani. Kirugtuk Szentes Lázárt aztán nyertük a bajnoki címeket... előbbre jutottunk...Szima Gábor pedig megmondta hogy 5%esélyt ad a bl főtáblára és 50%ot a 3. körre!
Szentes Lázárral is nyertek bajnokságot a debreceniek: ha jók az emlékeim.
Primitive
Entrenador del Barça

2007.08.01. 15:41:50

ozsimiki írta:Itt nem a pénzhiány a gond,mert akármilyen furcsa is,de van PÉNZ a magyar fociban,sok is! Csak nem oda kerül,ahova kellene...és ilyen vezetők mellett ez még sokáig így is lesz :? :x

Mindegy, hogy miért van pénzhiány, van és kész.. Ezt viszont az MLSZ nek kellene megoldania, de, ott sincsenek normális egyének akik ezt meg tudják oldani, szal..
"Primum nil nocere"
"Lege artis medicinae"
ozsimiki
Adminisztrátor

2007.08.01. 15:31:32

Itt nem a pénzhiány a gond,mert akármilyen furcsa is,de van PÉNZ a magyar fociban,sok is! Csak nem oda kerül,ahova kellene...és ilyen vezetők mellett ez még sokáig így is lesz :? :x
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
NewM
Barça B

2007.08.01. 15:31:20

Primitive írta:Szerintem is halott a magyar foci.. De nem ezzel kéne foglalkozni, hanem az utánpótlással, valóban, a fiatal tehetségek kiszűrése lenne az egyetlen módszer, amellyel meg lehetne menteni az egész magyar focit! Építeni kéne egy erős magyar ligát, mert, ha fel is fedeznek egy tehetséget, és ittmarad magyarországon, akk is beleszürkül ebbe a aszánalmas fociba... Utánpótlás, utánpótlás, erősebb liga, ez lehet itt a kulcs>>>>>>> EHHEZ VISZONT PÉNZ KELL! ! ! ! :cry:
ezt mondom énis, minden első és nevesebb másodosztályú klubbnak utánpótlás akadémia (Haladás,Ferencváros,Pápa pl) , és rendes stadion kellene... nem kell 30ezer fős, csupán amennyi kell de az minőségi legyen..
válogatott élére pedig egy külföldi elismert kapitány aki válogatttat csinalna a tehetségekből
Primitive
Entrenador del Barça

2007.08.01. 15:28:26

Szerintem is halott a magyar foci.. De nem ezzel kéne foglalkozni, hanem az utánpótlással, valóban, a fiatal tehetségek kiszűrése lenne az egyetlen módszer, amellyel meg lehetne menteni az egész magyar focit! Építeni kéne egy erős magyar ligát, mert, ha fel is fedeznek egy tehetséget, és ittmarad magyarországon, akk is beleszürkül ebbe a aszánalmas fociba... Utánpótlás, utánpótlás, erősebb liga, ez lehet itt a kulcs>>>>>>> EHHEZ VISZONT PÉNZ KELL! ! ! ! :cry:
"Primum nil nocere"
"Lege artis medicinae"
NewM
Barça B

2007.08.01. 15:24:22

Mezner2 írta: Nem mindegy hogy Zlatannak ad golpasszt vagy a Liverpool csatárának?:D
Akkor mást mondok nem mind1 hogy Mancini ad neki egy normális taktikai tanácsot vagy Petya bácsi traktálja őt a hülyeségeivel[/quote]

naja ez valóban igaz, de ha lenne egy rendes vezető (pff Kisteleki) akkor már rég egy külföldi edző vezetné a válogatottat ő ezekből a fiatalokból csapatot épitene!
NewM
Barça B

2007.08.01. 15:23:34

varga tamás írta: A legelszomorítóbb, hogy egy közepes ellenféllel szemben szinte esélyünk sem volt - a meccs egyetlen pillanatában sem. Fizikálisan messze elmaradtunk tőlük, pedig technikailag partiban voltunk.
A magyarfoci halott! Azt hiszem, ezzel kár vitatkozni. Feltámasztására a jelen pillanatban nincs esély. Ezért nem értem, minek hoznak ide cseh edzőt, külföldi labdarúgókat. Ezeket az eredményeket magyar fiatalokkal és rutinos játékosokkal is el lehet érni. Kirúgták Szentes Lázárt, és most előbbre jutottak? Nem. Szima Gábor is csak halandzsázik, beszél, de tenni nem tesz semmit.
Emellett pedig fejétől bűzlik a hal. Aki megteheti, annak ajánlom a mai Népszabadság utolsó oldalán Murányi András jegyzetét elolvasásra. Ha azt elolvasta, mindent tud.
Valóban igaz hogy fizikailag sehol nem vagyunk... valóban igaz hogy a magyar foci halott, de fel lehet támasztani. Kirugtuk Szentes Lázárt aztán nyertük a bajnoki címeket... előbbre jutottunk...Szima Gábor pedig megmondta hogy 5%esélyt ad a bl főtáblára és 50%ot a 3. körre!
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.08.01. 15:10:28

Megmondom őszintén, én a 70. percig bírtam nézni ezt a gyalázatot. Ez még mindig jó eredmény, mert magyar klubcsapat meccsét már nem is emlékszem mikor láttam utoljára. Kikaptunk 1-0-ra, ahogy vártam, és meg is jósoltam. Sajna, vagy lehet, h szerencsénkre, igazam lett.
A legelszomorítóbb, hogy egy közepes ellenféllel szemben szinte esélyünk sem volt - a meccs egyetlen pillanatában sem. Fizikálisan messze elmaradtunk tőlük, pedig technikailag partiban voltunk.
Mezner2
Entrenador del Barça

2007.08.01. 14:38:00

[/quote]
Nem mindegy hogy Zlatannak ad golpasszt vagy a Liverpool csatárának?:D[/quote]

Akkor mást mondok nem mind1 hogy Mancini ad neki egy normális taktikai tanácsot vagy Petya bácsi traktálja őt a hülyeségeivel
NewM
Barça B

2007.08.01. 14:33:09

Mezner2 írta:
NewM írta:
Mezner2 írta:Én most már komolyan gondolkozom azon hogy nem lenne-e jobb a bolgár példát követni ha jól emléxem ők voltak azok akik 5 évig felfüggesztették a profi labdarúgó ligát és csak az utánpótlással foglalkoztak ki is jutottak ezek után az Eb-re
Itt nem azzal van a baj hogy a játékosok gyengék,rosszak ittavan pl.: Dzsudzsál,Koman,Filkor,Simon,Németh és soroljam még a fiatal tehetségeket.. Mindenhova utanpotlas akadémia kellene akkor kerülnek ki a jó fiatal játékosok... ehhez pedig penz kell ami ninncs, nomeg kellenének rendes vezetők...
De a legtöbb teljesen érthetően nem a magyar csapatokat hanem külföldi klubokat segítik játékukkal ezekután némileg fásultam térnek haza és nem mind1 hogy Filkornak mondjuk Vieiraval kell összejáccania vagy nem akarok senkit megsérteni ezért inkább nem mondok neveket kivel.
Nem mindegy hogy Zlatannak ad golpasszt vagy a Liverpool csatárának?:D
NewM
Barça B

2007.08.01. 14:32:10

Lord Dragon írta:
NewM írta:MTK azt csinalja hogy a vidéki klubokból felvásárolja a 16éves tehetságeket...
De ugyanezt a Loki is megtehetné, azt aláírom, hogy például Sidibe iszonyú hasznos, de szerintem nagyon sok olyan játékos van mellette, akik helyett egy magyar fiatal 1000x többet használna.
Nincs utánpótlás akadémia addig meg ne várjunk fiatal tehetségeket rakásra
Mezner2
Entrenador del Barça

2007.08.01. 14:31:07

NewM írta:
Mezner2 írta:Én most már komolyan gondolkozom azon hogy nem lenne-e jobb a bolgár példát követni ha jól emléxem ők voltak azok akik 5 évig felfüggesztették a profi labdarúgó ligát és csak az utánpótlással foglalkoztak ki is jutottak ezek után az Eb-re
Itt nem azzal van a baj hogy a játékosok gyengék,rosszak ittavan pl.: Dzsudzsál,Koman,Filkor,Simon,Németh és soroljam még a fiatal tehetségeket.. Mindenhova utanpotlas akadémia kellene akkor kerülnek ki a jó fiatal játékosok... ehhez pedig penz kell ami ninncs, nomeg kellenének rendes vezetők...
De a legtöbb teljesen érthetően nem a magyar csapatokat hanem külföldi klubokat segítik játékukkal ezekután némileg fásultam térnek haza és nem mind1 hogy Filkornak mondjuk Vieiraval kell összejáccania vagy nem akarok senkit megsérteni ezért inkább nem mondok neveket kivel.
Lord Dragon
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2007.08.01. 14:28:05

NewM írta:MTK azt csinalja hogy a vidéki klubokból felvásárolja a 16éves tehetságeket...
De ugyanezt a Loki is megtehetné, azt aláírom, hogy például Sidibe iszonyú hasznos, de szerintem nagyon sok olyan játékos van mellette, akik helyett egy magyar fiatal 1000x többet használna.

A másik felvetés pedig, hogy meg kéne szüntetni a profi labdarúgást, már ezer éve meg kellett volna hogy essen, ennyi pénzért semmit nem csinálni... (és ez az egész magyar labdarúgásra igaz sajnos)
NewM
Barça B

2007.08.01. 14:27:54

Mezner2
Entrenador del Barça

2007.08.01. 14:25:04

Én most már komolyan gondolkozom azon hogy nem lenne-e jobb a bolgár példát követni ha jól emléxem ők voltak azok akik 5 évig felfüggesztették a profi labdarúgó ligát és csak az utánpótlással foglalkoztak ki is jutottak ezek után az Eb-re
NewM
Barça B

2007.08.01. 14:24:03

Lord Dragon írta:
NewM írta:Ilyen védelem ellen, nem tudtunk mit kezdeni, ebből kellene nekünk is tanulni, ilyen minőségi védőket igazolni...
Nomeg elgondolkozni azon, hogy jobb-e egy körülöttünk levő országbeli nevenincs játékos, mintha fiatalokat játszatnánk. Én sosem értettem ezt a felfogást, és ilyen szempontból sokkal szimpatikusabb az MTK csapatépítési technikája. Úgy érzem a Loki is tudna honnan meríteni, lásd Dzsudzsák, vagy a jobb szélső (sry, nemigazán jut eszembe a neve). Mert ők legalább odatették magukat.
MTK azt csinalja hogy a vidéki klubokból felvásárolja a 16éves tehetságeket, Németh Győri... Simon pedig Miskolci..., Debrecenben pedig vannak tehetségek de sokkal kevesebb de nézd meg Debrecenben hány saját nevelés játszik... Lokiban meg sztem akik vannak külföldiek (Stojkov,Vukmir ,Sidibe,Kuemaha például) saját nevelések közül nincs ilyen játékos...
Lord Dragon
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2007.08.01. 14:19:12

NewM írta:Ilyen védelem ellen, nem tudtunk mit kezdeni, ebből kellene nekünk is tanulni, ilyen minőségi védőket igazolni...
Nomeg elgondolkozni azon, hogy jobb-e egy körülöttünk levő országbeli nevenincs játékos, mintha fiatalokat játszatnánk. Én sosem értettem ezt a felfogást, és ilyen szempontból sokkal szimpatikusabb az MTK csapatépítési technikája. Úgy érzem a Loki is tudna honnan meríteni, lásd Dzsudzsák, vagy a jobb szélső (sry, nemigazán jut eszembe a neve). Mert ők legalább odatették magukat.
Primitive
Entrenador del Barça

2007.08.01. 14:16:16

Én követem a focit, beleértve minden ligát, mivel szenvedélyes szerencsejátékos vagyok... Az idén jó formában van az Elfsborg, vezeti a svéd ligát.. Meg egyébként is jó, masszív, összeszokott kis csapat, őszintén, nem lepett meg, hogy elporolták a lokit..
"Primum nil nocere"
"Lege artis medicinae"
NewM
Barça B

2007.08.01. 14:13:17

Lord Dragon írta:
NewM írta:...
Amugy ismerte valaki ezt az Elfsborgot, hogy ennyire biztosra ment mindenki a továbbjutással kapcsolatban? És azt is tudjátok hogy az ő kölcségvetése sokszorosa a miénknek?
...
Én igazából pont azt nem értettem, hogy a magyar foci mai helyzetét illetően miért vette mindenki biztosra azt, hogy továbbjutunk meg hogy megverjük őket. A teljesítmény viszont minden várakozásomat alulmúlta... (no offense)
Ilyen védelem ellen, nem tudtunk mit kezdeni, ebből kellene nekünk is tanulni, ilyen minőségi védőket igazolni...
Válasz küldése