Rivaldo11 írta:CSAK ÁRT egy győzelem az ilyen semmitmondó, komolytalan meccsken.
Nem is mondtam, hogy jó dolog ez. Csak azt, hogy -szerintem- az ellenkezője sem igaz, hogy ki kell kapni több góllal, vagy szimplán: égni kell (a máltai égés felér egy Jugoszláv több gólos zakóval azért).
Rivaldo11 írta:És senki ne mondja, hogy nincs más választás. Nálunk fejlettebb futballkultúrával rendelkező országok sem mondhatnak le egy olyan csapatról, amely a világelitben van a 20 évesek között. Ez luxus, főleg nekünk! Van csapatunk, csak hozzá kell nyúlni!
Félreértés ne essék, én is támogatom, hogy fiatalítsunk. Csak a válogatottnál sokkal nehezebb ilyen merész döntést hozni, mivel évente átlagban -hasra ütök- 10 meccs van a barátságosakkal együtt.
Példa: az argentin válogatott évek óta szuper az olimpiákon, és nagyon is számítanak ezekre a játékosokra később a felnőtteknél (tehát a te elméleted szerint helyes módszer) : még sincs átütő eredmény.
Az én elgondolásom az, hogy előbb fel kell nőnie egy tanult, magabiztosan futballozó generációnak (ami lehet, hogy a mostani U21), és további sikeres utánpótlással megalapozható lenne, hogy az európai legjobb 16-ba bekerüljünk...4-8 év múlva. (A jelenlegi csapatban Juhászon és Dzsudzsákon kívül nem látok komoly embert...de más, nem-magyar-válogatott magyar játékosokat sem tudnék mondani)
Viszont én nem tartom szerencsésnek, hogy drasztikusan lecserélődjön egy válogatott kerete. Meg kell hagyni a természetes fejlődési szakaszt (kivéve egy Messinél), ráadásul a válogatott meccsek alapból nagy rutint követelnek meg.
Továbbá -ami a legfontosabb- ezeknek a fiataloknak először még saját klubjaikban kell bizonyítani! Hogy válassza ki őket a felnőtt szövetségi kapitány az alatt a 10 meccs / év alatt, ha saját klubjukban az évi 40 meccs alatt kevésszer veszik őket figyelembe?
Egyébként októberben, a San Marino elleni selejtezőn már számolhatunk 1-2 fiatallal a kispadon. Addigra letudják az U21-es selejtezőket, és a 3. felnőtt selejtezőn már szerepelhetnek is reményeink szerint.