Magyar Válogatott

Foci a Barçán kívül
Capon
Llegenda del Barça

2009.10.15. 17:18:49

Várhidi legalább valamit elkezdett. Nem ugyan azokból az "agyonvert", küzdeni nem tudó, lelketlen játékosokból rakta össze újra és újra a válogatottat mint éveken keresztül előtte csinálták. Újra elkezdtünk játszani kis rövid passzokkal és nem azt kellet nézni hogy ívelgetünk orrba szájba tök fölöslegesen mivel egyetlen egy játékosunk sem tudta levenni a labdát úgy hogy az ne pattanjon el tőle 30méterre. Adott egy kis fazont a válogatottnak. Lehet hogy az eredmények nem jöttek úgy ahogy azt vártuk (bezzeg előtte csak úgy brillírozott a válogatottunk), de a szerencsével is eléggé hadilábon álltunk (törökök). Én hálás vagyok neki. Újra le tudtak az emberek ülni a TV elé meccset nézni és nem azt a borzalmat kellet látnunk amit előtte.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
gekkodan
Director del Fútbol

2009.10.15. 17:09:09

gygerike írta:Nekem Várihidivel semmi bajom nem volt, igaz hogy eredmények nem jöttek de jó úton indultunk el mivel ő a fiatalokat akkarta beépiteni szerintem nem volt rossz
Várhidi egy vállalhatlan, dilettáns ember. Elég megnézni a Sport TV-s ámokfutásait. Nem ért az semmihez. Fiatalított annyiban, hogy behozott egy Vass Ádámot, meg még 1 Fülöp Marcit. Utóbbi kivételével a többségnek lefőtt a kávéja. Vassról azóta se hallunk.

A játékrendszerére nagyon büszke, de abba bele se gondol, hogy egy Husztival, Dzsudzsákkal, Hajnallal, Gerával nem nagyon tudsz más szisztémában játszani. Főleg, amikor 2 épkézláb csatár van az egész országban, abból az egyik U20-as (és igen a másik nem a favágó Torghelle Sándor, hanem Rudolf Geri).

Apró, zömök, pálya közepén, vagy baloldalt játszó játékosokkal és két épkézláb csatárral a 4-2-3-1-en kívül nem sokat tudsz játszani.

Szóval Várhidi más tészta, de szóra sem érdemes niemand volt.
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!

Yaya Touré - a szikla.

SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2009.10.15. 17:04:42

Várhidi először tényleg fiatalított, majd sikeresen "visszaöregített". Tett egy lépést előre, majd kettőt hátra.
Rivaldo-A Legnagyobb.
gygerike
Entrenador del Barça

2009.10.15. 17:02:35

Nekem Várihidivel semmi bajom nem volt, igaz hogy eredmények nem jöttek de jó úton indultunk el mivel ő a fiatalokat akkarta beépiteni szerintem nem volt rossz
Visca El Barca
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.10.15. 16:59:37

Valahogyan itt mindig elfelejtjük, hogy a "végre legalább a kötelezőket hoztuk" kezdetű mondatot már Matthaus is elmondhatta volna. Merthogy akkor megvertük oda-vissza Izlandot (nem biztos, hogy könnyebb volt mint Albánia), valamint Máltát.
Igaz, csak utánna jött Bozsik és Várhidi, és még mélyebbre sülyedtünk.
Azért ne felejtsük, hogy én bármikor belemegyek egy Moldova elleni 0-3-ba idegenben, ha előtte futballozunk egy VB-győztes csapat ellen, megszorongatunk egy Görög, lefutballozunk idegenben egy Török, legyőzünk egy Bosnyák és egy Lengyel (még ha utóbbi csak haknimeccs is volt) nemzeti válogatottat.
Ha jól tudom, az a Vb győztes elleni futballozás is hakni meccsen történt, szóval értéke 0, épp, mint a lengyelek ellen. A görögöktől meg a törököktől meg kikaptunk(utóbbitól 3-0ra). A Moldova elleni 3-0 csak a kegyelemdöfés volt. Sztem Várhidivel sikerült összehozni mindenidők legrosszabb magyar csapatát, ahhoz képest már isteni mint Matheus, mint Koeman munkája.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2009.10.15. 16:56:58

Nyilvánvalóan még nem lennének érettek arra, hogy álmodozni lehessen a továbbjutásról. De akkor is: Muszáj meglépni. Egyrészt azért, mert itt az ideje, másrészt azért, hogy tényleg legyen sanszunk kijutni mondjuk 2014-ben a vb-re. Ha azonban túl sokáig tartogatjuk őket, úgy járhatnak, mint a 96'os, atlantai csapatunk. Addig tartogatták őket, amig elment a hajó...Emlékezhetünk. Mire Bicskei épített rájuk 98'ban-tehát csak 2 évvel az olimpia után- addigra már sikerült elszürkülni( bár egy-két nagy meccset játszott az a csapat). Az általad említett meccsterhelében bízom, abban is, hogy ezeket a srácokat most már komolyabban veszik a klubjaikban.
Ami az olimpiát illeti, arra magasról tenni kell, senkit nem érdekel, és semmit nem is számít. Csak az olimpia nem lehet ok arra, hogy ezek a srácok éles meccseket játszanak komoly országok válogatottjai ellen.
a beépítéssel egyetértek, ezeknek a srácoknak a közösségét nem szabad megbontani.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rivaldo11 2009.10.15. 16:59:43-kor.
Rivaldo-A Legnagyobb.
gekkodan
Director del Fútbol

2009.10.15. 16:43:08

Szerintem Gábor azért ezzel még várni kell, ez az a pillanat amivel többet lehet bukni, mint nyerni.

Véleményem szerint:

1. Az U20-as válogatott tagjainak, de minimum a meghatározó 6-8 játékosnak folyamatos meccsterhelést kell kapniuk, lehetőleg stabilan 1-2 évig folyamatosan. Mint Németh Krisztián végre Athénban.
2. Felnőttekkel kell játszaniuk.
3. A csapat magját együtt kell betenni, majd arra alkalmas időben, nem pedig pár gyöngyszemet berakva Hajnal mellé.
4. Ne felejtsük, hogy U20-ban nagyon más a foci, az erőviszony, a taktikai képzettség és a meccsek hullámzása is.

Véleményem szerint 2014-re, a VB-re tud ebből az U20-ból erős és ütőképes válogatott fejlődni, ennek előszobájaként az olimpia jó lecke lesz a srácoknak. Addig nem kell reménykedni sem EB-ben, sem másban. DE AZ OLIMPIÁIG MARADJANAK EGYÜTT!
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!

Yaya Touré - a szikla.

SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2009.10.15. 16:34:50

Valahogyan itt mindig elfelejtjük, hogy a "végre legalább a kötelezőket hoztuk" kezdetű mondatot már Matthaus is elmondhatta volna. Merthogy akkor megvertük oda-vissza Izlandot (nem biztos, hogy könnyebb volt mint Albánia), valamint Máltát. Az már más kérdés, hogy a svéd, horvát, bolgár hármas ellen összevissza két pontot zsebeltünk be.
Szóval semmiféle fejlődés nincs, sőt, ezt már Matthaus is megcsinálta, javarészt ugyanezekkel a játékosokkal.
Csak akkor még fiatalabbak voltak...
Fejlődést csak akkor érünk majd el, ha a fiatalokhoz nyúlunk, és ha azok a fiatalok rendszeresen kapnak majd komoly meccsterhelést a (remélhetőleg külföldi) klubjaikban is. Erre most van esély. Itt az idő mélyvízbe dobni tehát az u20-as csapat magját. Persze eredményt azonnal senki ne várjon, de most már tényleg be kell vállalni ezt a lépést.
Máskülönben marad a "tisztes helytállás" (ami szép, csak már elegem van belőle), meg a parádé a barátságos derbiken.
E szempontból pedig nagyon remélem, hogy a tegnapi győzelem nem arra lesz jó, hogy meghosszabbítsa a kiégett játékosaink, és a magyar válogatott agóniáját. A legtöbbet akkor hasznosítjuk a tegnapi sikerből-ha gyorsan el is felejtjük.
Rivaldo-A Legnagyobb.
kristop
Entrenador del Barça

2009.10.15. 15:58:53

tetszik vagy nem az embereknek, fejlődést mutat ez a válogatott. emlékszem én még az utóbbi évek selejtezőire... ahhoz képest egy ennyivel lecsúszás nem sok, és nem is égő.

a simán csoportelső ellen lett egy győzelmünk és egy ikszünk. ugye az első meccsre emlékszünk, hogy könnyen nyerhettünk is volna a dánok ellen. ugye Huszti?

a portugálok is az első meccsen igencsak szenvedtek ellenünk, ugye akkor még volt esélyünk.. nem is lett sima. a második meccsen már egy megtört gyakorlatilag nekünk tét nélküli meccsen sajnos kikaptunk. de 1-0nál kint is volt két hatalmas helyzetünk. tudom, tudom nincs ha.

akkor ugye a svédek utolsóutáni percben esett szerencsés góljáról ne is beszéljünk.

természetesen, mint általában még mindig a f*sz rossz oldalán állunk, de vak, aki nem látja, hogy milyen kis dolgokon csúszott el sokszor. igen, erősebbek az előttünk végző csapatok. igen, sokszor undorító játékot is produkáltunk(portugálok, ha ezt nézzük megérdemelték? dehogy. végig szenvedtek. nézni rossz volt, amit csinálnak.), de ez azért nem olyan szégyen, mint az utóbbi években.

bőven ott vagyunk/voltunk most, hogy az összes top csapatnak jelentősen számolnia kellett és nem is nagyon bírtak velünk. ezt azért jó volt látni.
Mikaos
Director del Fútbol

2009.10.15. 15:07:36

LG írta:Egy nagy pozitivumot tudok kiemelni ezekből a selejtezőkből, hoztuk a kötelezőket, mert mostanában ez nem volt jellemző, Bozsikkal pl. már Málta is túl nagy falat volt, Várhidivel meg Moldova gyalázott szét minket.
Ez nagyon igaz, ennek én is örülök.
Viszont úgy gondolom, hogy sem Bozsik, sem Várhidi nem hibázott nagyokat, Matthäus sem - nem ők a hibásak azért, mert a válogatott focisták képtelenek 2 passzt pontosan adni, illetve képtelenek rendesen küzdeni. 30 évesen nem fogják megtanulni. (De az ifik küzdőszelleme azért biztató, profizmusra vall). Szóval a lényeg, hogy tök mindegy, ki a szövetségi kapitány egy ilyen minőségű keretnél, nem lehet csodákat művelni. Én örültem Bozsiknak, Várhidinek, Matthäusnak is, akárcsak Koeman-nak. Drukkolok is most Koeman-nak, hogy ne váltsák le, mert azzal megint nem segítenének.

Amúgy 1986 óta ez a mostani magyar válogatott szerepelt legjobban a VB-selejtezőkön!!! (A 98-assal lehet vitatkozni, mert ott 2 meccsel kevesebbet játszottak, és ott számítana talán a +2 meccs = 6 pont plusz, persze ez csak a legjobb esetben...).
torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.10.15. 14:37:56

LG, itt semmi fejlődés nincs.
Ha Várhidit veszem alapul, akkor semmivel sem vagyunk előrébb.

Hoztuk a kötelezőket? Ilyen hozzáállás és mutatott játék alapján, már akkor is, de főleg az utolsó fordulókban, ezt hogy lehet fejlődésnek nevezni?
Az a csapat legalább támadni próbált és küzdeni tudott.

Azért ne felejtsük, hogy én bármikor belemegyek egy Moldova elleni 0-3-ba idegenben, ha előtte futballozunk egy VB-győztes csapat ellen, megszorongatunk egy Görög, lefutballozunk idegenben egy Török, legyőzünk egy Bosnyák és egy Lengyel (még ha utóbbi csak haknimeccs is volt) nemzeti válogatottat.

Most pedig a nagy fejlődésünk oda vezetett, hogy már nem csak 9, 12 pontos is sikerült a hozzánk képest amatőr válogatottak ellen gyűjteni, na meg feltett kézzel, továbbjutási eséllyel sikerült megalázkodni küzdeni tudás és akarás, támadófutball nélkül, totálisan földbe döngölve az ellenfél és saját magunk által olyan válogatottak ellen, amelyeket egy lesajnált albán csürhe meg tudott.

A tegnapi pedig egy szerencsés dolog, akár egy bunda, Kisteleki úr és Koeman újabb jeles osztályzata a "bizonyítványba", amit teszem hozzá maguknak töltenek ki, de nem kellett ehhez bravúros győzelem Dánia ellen, ugyanígy értékelték magukat, s másokra hárították a felelősséget mind a svédek, mind a portugálok elleni szégyen után.

Mind a 12 pontos és az ellenük brillírozó Sanyit is odaadtam volna mondjuk Máltának, ha legalább tisztességesen, emelt fővel lépünk pályára, s kapunk ki a Portugálok ellen. Nesze neked sorsolás, 12 pont, itt marad a nyakunkon évi több százmillióért ez a beszari félnótás dilettáns.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.10.15. 14:28:33

levproff írta:
Lionel85 írta:Dzsudzsi majdnem beemelte! Nagy helyzet volt. Kár érte.
De szép lett volna 0-2-re verni a Dánokat vendégként..mégha tét nélküli is! :roll:
Miattam 5-0ra is verhettük volna őket, akkor is hidegen hagyna. Ugyanmár, megvertük a németeket is meg az olaszokat is barátságos meccsen, erre akkoriban nagyon vertük a mellünket. De mire föl? Hát persze, h megnyerünk egy olyan meccset, amit az ellenfél le sem [auto_cenzúra], mi meg ugy hajtunk, mintha VB döntő lenne. Inkább szánalmas, h jobban küzdünk egy hakni meccsen egy nagy csapat ellen, mint egy tétmeccsen mondjuk Málta ellen.
Egy nagy pozitivumot tudok kiemelni ezekből a selejtezőkből, hoztuk a kötelezőket, mert mostanában ez nem volt jellemző, Bozsikkal pl. már Málta is túl nagy falat volt, Várhidivel meg Moldova gyalázott szét minket.
igeorgy
Jugador del Barça

2009.10.15. 11:05:53

levproff írta:
De szép lett volna 0-2-re verni a Dánokat vendégként..mégha tét nélküli is! :roll:
Barátságos meccseken mindig megy a szekér... :oops:
Léfe
Entrenador del Barça

2009.10.15. 10:54:22

Persze Gerát szeretjük, de nem emlékszem mikor volt jo utoljára a válogatottban . Egyszerüen elég gyenge az utobbi időben, nem csoda, hogy a Fulhamban sem állandó kezdő. Jelenleg mellőzése indokolt volt.
Fecó
Lionel85
Llegenda del Barça

2009.10.14. 23:42:15

Amikor kijött a dán kapus a kapujából és a végén Dzsudzsi üres kapu fölé emelt, annál a helyzetnél nem ért bele kézzel a kapus a labdába a 16-oson kívül? Mert akkor piros lap kellett volna és szabadrúgás nekünk.
Kép
Kép
Kép
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2009.10.14. 22:43:30

Szép eredmény, gratula a srácoknak! Remélem ezzel a szép sikerrel le is zárul egy korszak.
Rivaldo-A Legnagyobb.
levproff
Director del Fútbol

2009.10.14. 22:41:26

Szép volt fiúk! :wink:
Kép
FC Barcelona: Més que un club! Visca el Barca!
Pep Team 2009 : Spanyol Bajnokság, Bajnokok Ligája, Spanyol Kupa, Európai Szuperkupa, Spanyol Szuperkupa, Klub VB!
Lionel85
Llegenda del Barça

2009.10.14. 22:39:28

VÉÉGEEE!!! Magyarország idegenben nyert 1-0-ra Dánia ellen! Bravó!
Kép
Kép
Kép
levproff
Director del Fútbol

2009.10.14. 22:35:37

Kép
FC Barcelona: Més que un club! Visca el Barca!
Pep Team 2009 : Spanyol Bajnokság, Bajnokok Ligája, Spanyol Kupa, Európai Szuperkupa, Spanyol Szuperkupa, Klub VB!
Lionel85
Llegenda del Barça

2009.10.14. 22:33:06

Dzsudzsi majdnem beemelte! Nagy helyzet volt. Kár érte.
Kép
Kép
Kép
danikaa10
Entrenador del Barça

2009.10.14. 22:14:49

Azért azt bírtam, ahogy Dzsudzsák az 55. percben húzta az időt. Meg oké, tényleg nem lenne rossz nyerni, de ha nem tudnám az előzményeket, azt hinném, hogy egy sorsdöntő mérkőzés, legalábbis a kommentátorból sokszor ez jön le.

Nem mintha különösebben zavarna. :D
Valdes; Alves - Puyol - Piqué - Abidal; Iniesta - Torué - Xavi; Messi - Ibrahimovic - Henry.
Kép
piton
Capitá del Barça

2009.10.14. 21:42:32

Rudolf sokat lendít a játékunkon!
Jobban megkéne becsülni a labdát és inkább a földön tartani.
Vedelem sajnos nem túl szervezett.

Hajrá Magyarok!
Kép
Hattrick: Ádáz Pitonok
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2009.10.14. 21:41:26

messideco írta:
Katalán88 írta:Jajj Koeman, Koeman...
Miért ilyenkor kezd megjönni az esze, hogy kettő csatárral játszunk és három Debrecen focistával?... :roll:
En is erre gondoltam. Szerintem Buzsaky es Varga korabban is jol jottek volna.
Nem jött meg az esze. a dánok számára nincs már tét, és cifrázni akarják a dolgokat, ami nem megy. egy fikarcnyival sem vagyunk jobbak, mint lisszabonban. Az ellenfél halványabb, és motiválatlan.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Lionel85
Llegenda del Barça

2009.10.14. 21:40:59

Kíváncsi vagyok, hogy ez az U20-as csapat a jövőben is együttmarad-e és felnőttválogatottként is ilyen hasonló sikerek kovácsai lesznek vagy sem. A tét felnőttkorban jön el, de az leszűrhető, hogy a tehetség bennük megvan, ami a nagyokban nincs.
Kép
Kép
Kép
messideco
Presidente del Barça

2009.10.14. 21:38:48

Katalán88 írta:Jajj Koeman, Koeman...
Miért ilyenkor kezd megjönni az esze, hogy kettő csatárral játszunk és három Debrecen focistával?... :roll:
En is erre gondoltam. Szerintem Buzsaky es Varga korabban is jol jottek volna.
Kép
"And my heart will leave you never."
Válasz küldése