Gareth Tello írta:
Egyébként ez igaz, de ettől függetlenül PL > PD. Ha kivesszük a 2-2 legjobb csapatot (ManUnited, ManCity, Barca, RMadrid), akkor kategóriával jobb az angol bajnokság mezőnye (AMadrid - Chelsea 4-1 ellenére is). PD-be kéne még min. 3-4 csapat, akik nyugodtan tudnak 50+ milliót költeni évente.
Egyetértek, PL-ben ott van még a manchesterieken kívül a Chelsea-Tottenham-Arsenal-Newcastle-Liverpool-Everton-Fulham-West Brom oktett. Ők lettek ugyebár a tavalyi szezon 3-10. helyezettjei.
Ugyanez (tehát a 3-10. helyezettek) a La Ligában:
Valencia, Málaga, Atlético Madrid, Levante, Osasuna, Mallorca, Sevilla, Bilbao.
Számomra az irgalmatlan hajtás, lendület, a sok rangadó, és a gyakran meglepetéseket okozni tudó csapatok, meccsek teszik a PL-t a világ legjobb bajnokságává. (Az, hogy a legerősebb is, a fentiek miatt szerintem magától értetődő.)[/quote]
Figyelemmel követem a PL és a PD-t is rendszeresen. Igazából lövésem sincs, hogy miről beszéltek. A PL jobb és erősebb? Ilyen statikus, unalmas, erőfocit jobbnak tartani a pörgős spanyol focinál... Azért megnézném az Atleticot és a Valenciát a PL-ben. Megkockáztatom, hogy ott lennének a legjobbak közt. Nem véletlen, hogy a spanyol bajnokságból elvisznek vkit Angliában, az ott rögtön sztár... Azt a meccset nem fogom elfelejteni, amikor a Hull City ellen nyert a MU 3-2-re idegenben. A Hull vezetett 2-0-ra, majd fordított 3-2-re a MU. Igazából ezzel semmi gond nem lenne, csak aki látta a meccset, az tudja, hogy a Hull játékosai 3-at nem tudtak egymás után a csapattársnak passzolni... Váratlan vereségek, pontvesztések? Sztem elég volt tegnap megnézni a Real-City meccset és világossá vált minden, aztán a City a PL legkreatívabb csapata és sztem a legerősebb is. Csak az a különbség, hogy a PL-ben a Spurs, a Newcastle, a Pool és sorolhatnám tovább, világklasszisként vannak beállítva. Pedig aztán egyáltalán nem azok, elég ha csak 1 spanyol csapat ellen játszanak, de nyugodtan megnézhettek 1 angol válogatott meccset. A botlábúakkal teletűzdelt PL számomra érthetetlen, hogy miért lenne jobb a PD-nél. Többet költenek az angolok? Ja tudom 73 millió font Stuart Downing-Jordan Henderson-Andy Carroll trióra. 1 spanyol középcsapat padjára, ha jók lennének, de lehet az se... Michu-Cazorla-Fabregas-Mata-Torres. Mond vmit? Csak az elmúlt pár év, írjatok ilyen névsort pl játékosokból, akik a spanyol bajnokságban megállták a helyüket az utóbbi időben! Nem sokat tudnék mondani...