La Liga / Copa del Rey

Foci a Barçán kívül
Subinho
Director del Fútbol

2012.09.22. 10:36:37

a spanyol liga lassabb, mint az angol, de sokkal inkább joga bonito.
az angol rendkívül hajtós, erős
a német taktikus, precíz, de hajtós
az olasz catanaccio pedig ugyancsak taktikus, eredmény centrikus, masszív védelmekkel, kevés helyzettel, sok kontrával
kinek mi jön be jobban. az angol valóban a legerősebb, mert ott hatalmas hajtás és mezőnymunka van, de nem szép. a spanyol nem annyira hajtós, de szép, ötletes! a német is hajtós, de sokkalta ktikusabb, az olasz meg főleg a taktikára, magabiztos védelemre, eredményre játszik, kevés helyzettel, de nagy helyzet kihasználtsággal.
ha egy olasz spanyol összehasonlítást végzünk, akkor azt láthatjuk, hogy általában a spanyol csapatoknál a labdajáratás és támadás az első, sok helyzettel, az olaszoknál pedig a masszív bekkelés, kevés támadási lehetőséggel, de nagy helyzet kihasználással. a Barca pl. 12-13 helyzetből lő 2-3 gólt, míg egy Inter, vagy Milan 2-3 helyzetből bevág 1, vagy 2 gólt. emlékezzünk a barca-milan 2-2-re, vagy az inter-barca 3-1-re.
kivétel a Real, amely jelenleg a spanyol bajnokságban sokszor olasz stílusban "játszik".... :)
Messidona10
Entrenador del Barça

2012.09.22. 10:23:32

Rendszeresen vitatkozom egyik barátommal, mert ő (mondjuk nem elfogultságtól mentesen) állandóan kijelenti, hogy a német bajnokság jobb, mint a spanyol, meg különböző megjegyzéseket tesz, például hogy amilyen színvonalú védők a spanyol bajnokságban vannak... stb. Messi minden gólja védelmi hiba, meg ilyenek.
A vitát többnyire azzal zárjuk le, hogy ezt a kérdést nem lehet eldönteni. És én így is gondolom, nincs olyan mérce, amely alapján ki lehetne mondani egy sorrendet az európai elitbajnokságokra. Arról lehet vitatkozni, hogy melyik miben jobb, de egy komplex válasz nem adható, és nem is lesz soha. Angliában a hajtás nagyobb, Olaszországban izgalom van, Spanyolországban szép foci, Németországban taktika és precizitás, Franciaországban PSG. :D Máshogy teljesítenek a csapatok a BL-ben és az EL-ben, mint ki-ki a maga bajnokságában.
Csak azért írtam ezt be, mert láttam, hogy erről folyik a diskurzus. Úgy gondolom, hogy ez egy meddő vita, ami soha nem fog eldőlni, mert aki angol csapatot szeret, annak nyilván az angol bajnokság a legerősebb, és így tovább. Én nem is szoktam kiállni a spanyol bajnokság mellett, mert nem a ligát, hanem a Barcát pártolom.
BritishKnight
Capitá del Barça

2012.09.22. 10:10:15

Jose Maria Gay:
"A Liga lassan meghal"

Továbbá azt is elmondta, hogy szerinte a német és a francia bajnokság is jobb nála.
"Gloria Victis, dicsőség a legyőzötteknek, kik győzhetetlenek."
PCsabi
aka Game90

2012.09.21. 19:54:36

Barcaman1993 írta:A PL jobb és erősebb? Ilyen statikus, unalmas, erőfocit jobbnak tartani a pörgős spanyol focinál... Azért megnézném az Atleticot és a Valenciát a PL-ben. Megkockáztatom, hogy ott lennének a legjobbak közt.
AMadrid még a kétcsapatos PD-ben sincs a legjobbak között, de a Valencia is messze lenne a PL-ben 3. helytől, amit szinte már évek óta oda lehet nekik adni a PD-ben már a szezon elején.

De kinek mi, én például sokkal inkább megnézek egy Everton - WestHam meccset, mint egy Sevilla - Granada-t, téged lehet, hogy az utóbbi jobban vonz, nem vagyunk egyformák :wink:

Angol válogatottat nem nézek, nem érdekelnek.

Egy szavazást nem lehetne kiírni, hogy melyik a jobb bajnokság? :P
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.09.19. 20:18:40

Gareth Tello írta:
Egyébként ez igaz, de ettől függetlenül PL > PD. Ha kivesszük a 2-2 legjobb csapatot (ManUnited, ManCity, Barca, RMadrid), akkor kategóriával jobb az angol bajnokság mezőnye (AMadrid - Chelsea 4-1 ellenére is). PD-be kéne még min. 3-4 csapat, akik nyugodtan tudnak 50+ milliót költeni évente.
Egyetértek, PL-ben ott van még a manchesterieken kívül a Chelsea-Tottenham-Arsenal-Newcastle-Liverpool-Everton-Fulham-West Brom oktett. Ők lettek ugyebár a tavalyi szezon 3-10. helyezettjei.

Ugyanez (tehát a 3-10. helyezettek) a La Ligában:
Valencia, Málaga, Atlético Madrid, Levante, Osasuna, Mallorca, Sevilla, Bilbao.

Számomra az irgalmatlan hajtás, lendület, a sok rangadó, és a gyakran meglepetéseket okozni tudó csapatok, meccsek teszik a PL-t a világ legjobb bajnokságává. (Az, hogy a legerősebb is, a fentiek miatt szerintem magától értetődő.)[/quote]

Figyelemmel követem a PL és a PD-t is rendszeresen. Igazából lövésem sincs, hogy miről beszéltek. A PL jobb és erősebb? Ilyen statikus, unalmas, erőfocit jobbnak tartani a pörgős spanyol focinál... Azért megnézném az Atleticot és a Valenciát a PL-ben. Megkockáztatom, hogy ott lennének a legjobbak közt. Nem véletlen, hogy a spanyol bajnokságból elvisznek vkit Angliában, az ott rögtön sztár... Azt a meccset nem fogom elfelejteni, amikor a Hull City ellen nyert a MU 3-2-re idegenben. A Hull vezetett 2-0-ra, majd fordított 3-2-re a MU. Igazából ezzel semmi gond nem lenne, csak aki látta a meccset, az tudja, hogy a Hull játékosai 3-at nem tudtak egymás után a csapattársnak passzolni... Váratlan vereségek, pontvesztések? Sztem elég volt tegnap megnézni a Real-City meccset és világossá vált minden, aztán a City a PL legkreatívabb csapata és sztem a legerősebb is. Csak az a különbség, hogy a PL-ben a Spurs, a Newcastle, a Pool és sorolhatnám tovább, világklasszisként vannak beállítva. Pedig aztán egyáltalán nem azok, elég ha csak 1 spanyol csapat ellen játszanak, de nyugodtan megnézhettek 1 angol válogatott meccset. A botlábúakkal teletűzdelt PL számomra érthetetlen, hogy miért lenne jobb a PD-nél. Többet költenek az angolok? Ja tudom 73 millió font Stuart Downing-Jordan Henderson-Andy Carroll trióra. 1 spanyol középcsapat padjára, ha jók lennének, de lehet az se... Michu-Cazorla-Fabregas-Mata-Torres. Mond vmit? Csak az elmúlt pár év, írjatok ilyen névsort pl játékosokból, akik a spanyol bajnokságban megállták a helyüket az utóbbi időben! Nem sokat tudnék mondani...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.09.19. 20:07:14

Game90 írta:
messideco írta:De az azért még mindig igaz, hogy a világ bármelyik csapata a spanyol bajnokságban csak harmadik lenne...
Még a Vecsés is? :-k

Egyébként ez igaz, de ettől függetlenül PL > PD. Ha kivesszük a 2-2 legjobb csapatot (ManUnited, ManCity, Barca, RMadrid), akkor kategóriával jobb az angol bajnokság mezőnye (AMadrid - Chelsea 4-1 ellenére is). PD-be kéne még min. 3-4 csapat, akik nyugodtan tudnak 50+ milliót költeni évente.
Egyetértek, PL-ben ott van még a manchesterieken kívül a Chelsea-Tottenham-Arsenal-Newcastle-Liverpool-Everton-Fulham-West Brom oktett. Ők lettek ugyebár a tavalyi szezon 3-10. helyezettjei.

Ugyanez (tehát a 3-10. helyezettek) a La Ligában:
Valencia, Málaga, Atlético Madrid, Levante, Osasuna, Mallorca, Sevilla, Bilbao.

Számomra az irgalmatlan hajtás, lendület, a sok rangadó, és a gyakran meglepetéseket okozni tudó csapatok, meccsek teszik a PL-t a világ legjobb bajnokságává. (Az, hogy a legerősebb is, a fentiek miatt szerintem magától értetődő.)
PCsabi
aka Game90

2012.09.19. 18:11:34

messideco írta:De az azért még mindig igaz, hogy a világ bármelyik csapata a spanyol bajnokságban csak harmadik lenne...
Még a Vecsés is? :-k

messideco
Presidente del Barça

2012.09.19. 14:37:09

De az azért még mindig igaz, hogy a világ bármelyik csapata a spanyol bajnokságban csak harmadik lenne...
Kép
"And my heart will leave you never."
PCsabi
aka Game90

2012.09.19. 14:33:49

noname írta:Tavaly volt egy erős Vale és annyi. Az Atletico aztán Simeone alatt nagyon megerősödött, most pedig már vele kezdik a szezont. A Malaga is erősebbenek tűnik(meglepetésre). A Sevilla pedig évek óta először nyújt stabil teljesítményt.
Az erős azért túlzás, csak 39 ponttal voltak lemaradva a Real-tól. 61 pontot szereztek, ezzel a Serie A-ban 6., a PL-ben 7. helyezettek lettek volna. És elméletileg a 3. legerősebb spanyol csapat...

AMadrid nagy kérdőjel, Európában aláznak, a PD-ben meg csak szenvednek, remélem most már összekapják magukat a bajnokságban is.

Ilyen Malaga-t meg Sevilla-t nem tudok komolyan venni.
noname
Llegenda del Barça

2012.09.19. 07:36:37

Tavaly volt egy erős Vale és annyi. Az Atletico aztán Simeone alatt nagyon megerősödött, most pedig már vele kezdik a szezont. A Malaga is erősebbenek tűnik(meglepetésre). A Sevilla pedig évek óta először nyújt stabil teljesítményt.
A Fifa egy szégyen
18Barca99
Capitá del Barça

2012.09.18. 23:14:44

Azért négy forduló után, én nem látok semmi különbséget a tavalyhoz képest. Idény elején minden csapat még úgy mond "esélyes ide meg oda" a bajnokságban, aztán a végére mindig kipukkadnak, mindenegyes év így kezdődik. Úgy látszik hogy feljönnek a csapatok közben nem. Ott volt tavaly a Levante, milyen sokáig mentek elől, aztán csak elfáradtak, mi már 5-t rúgtunk nekik. Egyszerűen az a baj velük, hogy nincs minőségi cseréjük akikkel lehetne rotálni. Pedig én is sajnálom, hogy nem lehetnek közelebb a két nagyhoz, viszont ez tényleg figyelemre méltó, hogy a Malaga ilyen szépen játszva győzte le a Zenitet. De ezek a kis csapatok akkor is el fognak fáradni november végére december elejére.
Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
noname
Llegenda del Barça

2012.09.18. 23:01:28

Érdekes a Malaga eddig. Tavyl erősebb keretük volt, de nem emnt a játék túl jól, a stabilitás pedig telejsen hiányzott. Most elment pár a legjobb játékosaik közül és jobban teljesítenek. Őszintén szólva ennek örülök. Az utóbbi években csak annyi volt biztos h a Vale 3., míg a 4. helyért egy csomó gyenge csapat harcolt, míg most a Vale ugyan úgy gondolom végül bejön 3. helyre(bár ehhez javulniuk kell), de a 4. helyért nagy csata lesz az idén eddig bombaformában játszó Atletico és Malaga közt, de a Sevillánál is rendeződni látszanak a dolgok pár év folyamatos bénázás után.
Erősödik szép lassan ez a bajnokság. Most h a Malag egy csomó pénzt keresett a BL-be jutással remélem télen megint költekeznek majd.
A Fifa egy szégyen
MatyiG
Adminisztrátor

2012.09.16. 23:29:53

Mezner2 írta:Lehet,hogy idén komolyan számolni kell az Atleticoval,és ezt nem csak az eddigi jó eredményeik miatt mondom.
Minőségi,mély keretük van(főként a támadóharmadban) ötletes,szimpatikus focit játszanak,és nem gondolom,hogy idén kipukkannának,komolyan élvezet nézni amit csinálnak.
Azért a vége elég izgi lett. :mrgreen:
Mezner2
Entrenador del Barça

2012.09.16. 22:47:16

Lehet,hogy idén komolyan számolni kell az Atleticoval,és ezt nem csak az eddigi jó eredményeik miatt mondom.
Minőségi,mély keretük van(főként a támadóharmadban) ötletes,szimpatikus focit játszanak,és nem gondolom,hogy idén kipukkannának,komolyan élvezet nézni amit csinálnak.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.09.11. 19:26:38

Facsy írta:am ami spanyol meccset közvetíti valamelyik magyar adó? ha igen megtudnátok mondani melyik?
Sajnos nem.
http://www.thefirstrow.eu/watch/140050/ ... spain.html Hopefully, itt lesz majd egy-két normális stream.

A spanyolok kezdője:
Casillas - Arbeloa, Ramos, Piqué, Jordi Alba - Busquets, Xabi Alonso, Xavi - Silva, Soldado, Iniesta.

Cserék: Valdés, Reina, Juanfran, Albiol, Monreal, Cazorla, Cesc, Beñat, Pedro, Navas, Torres, Villa.

Reménykedjünk, hogy nem üt be a FIFA- (illetve ezúttal UEFA-)vírus...
Facsy
Jugador d'estrella

2012.09.11. 18:50:16

am ami spanyol meccset közvetíti valamelyik magyar adó? ha igen megtudnátok mondani melyik?
visca el barca
Presidente del Barça

2012.09.02. 19:36:26

Kash írta:Port.hu-n az áll, hogy 19:45 :D
Nem számitok Real pontvesztésre, szerintem ezen a meccsen gáláznak... :roll:
szevasz mester :D

0-1 lesz, a margit mindent kihagy a granada meg 1/1... :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.09.02. 19:32:55

Kash írta:
bence-barca írta:Amúgy az milyen hülye kezdési időpont, h 19:50? Most látom, h Real akkor kezd. Lehet csa engem idegesít, de a fenébe is legyen akk 19:45 v 20:00 :mrgreen:
Most azon az 5 v 10 percen nem tudom mi múlik, de legalább "kerek" időben kezdik.
De ha ez kell a Granada győzelemhez, felőlem kezdhetnek 19:53:21 kor is :mrgreen:

Port.hu-n az áll, hogy 19:45 :D
Kash!!!
Visszatért!!! :lol:

Hát én most néztem, livescoren is 50, hivatalos honlapon is.
Na mindegy, csak olyan furának tartom.
Kash
Entrenador del Barça

2012.09.02. 19:29:48

bence-barca írta:Amúgy az milyen hülye kezdési időpont, h 19:50? Most látom, h Real akkor kezd. Lehet csa engem idegesít, de a fenébe is legyen akk 19:45 v 20:00 :mrgreen:
Most azon az 5 v 10 percen nem tudom mi múlik, de legalább "kerek" időben kezdik.
De ha ez kell a Granada győzelemhez, felőlem kezdhetnek 19:53:21 kor is :mrgreen:

Port.hu-n az áll, hogy 19:45 :D
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.09.02. 19:14:27

Amúgy az milyen hülye kezdési időpont, h 19:50? Most látom, h Real akkor kezd. Lehet csa engem idegesít, de a fenébe is legyen akk 19:45 v 20:00 :mrgreen:
Lionel Kicsi Messi
Capitá del Barça

2012.09.02. 13:29:40

emberek a Sevilla mit művel xĐ Negredo, Rakitic is kihagyták a büntetőket, ritka az ilyen : D
Kép
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2012.09.02. 13:29:23

Ez a Rayo.. :D Eszméletlen gyengén játszanak, és még a 11-est se kapják be. Azt hiszem ez a szerencse. Igaz a Sevilla is rettentően sokat bénázik.. De talán megtörik már az egyik hibátlan csapatot legalább. :)
visca el barca
Presidente del Barça

2012.09.01. 20:47:37

félszemmel nézem a depor meccset és meglepődve hallom h manuel pablo, meg valeron még aktív :shock: nah ez a nyugdijas klub nem a milan :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.08.28. 21:28:19

kurdt írta:
messideco írta: Az idén szerintetek melyik lesz a meglepetéscsapat a Ligában? Mire számíthatunk a Levántétől? Kik lesznek a kiesők? Kicsit diskuráljunk :)
1. Barcelona
2. Real Madrid
3. Valencia

Hiába nem rossz az Atletico, nem tudnak egyletesen jó teljesítményt nyújtani, ezért lesz a Valencia idén is harmadik szerintem. Deportivo és Betis elől lesznek (nevezhetjük őket meglepetéscsapatnak), Levante középmezőny, Malaga detto, Celta bennmarad.

És ez már csak tipp, de szerintem a Granada-Zaragoza-Osasuna hármas fog kiesni. Vagy a Zaragoza helyett a Valladolid.
Ugyanezt gondolom én, Depor, Betis ott lehet a középmezőny elején, Malaga, Levante hátul

Kiesőnél egyedül amit másként érzek, szerintem Rayo-Granada-Valladolid
Kép
Kép
Kép
Barcaman14
Director del Fútbol

2012.08.28. 17:59:29

Az első két hely idén sem kérdéses, a 3. helyért pedig a Valencia-Atletico kettős harcát várom és remélem, hogy az előbbi jár sikerrel. A Sevilla szerintem csak egy EL helyre lesz jó, a Bilbaot viszont még nem írnám le.
Kiesők szerintem Granada,Celta Vigo, Zaragoza. A tabella első felében vitézkedhet még a Betis,Depor kettős.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Válasz küldése