Bajnokok Ligája & Európa Liga

Foci a Barçán kívül
ALEXDP
Capitá del Barça

2018.04.27. 11:36:20

alvaro írta:Cseri; igy van, 8 meccsrol szol a szezon, komolytalan bohocokbol all a csapat, biztos ezert foglalkoztok veluk, ezert kottok bele minden mozzanatukba, es ezert drukkoltok vergozos szemmel mindig az aktualis ellenfelnek 3 eve, hatha majd most... :)

Chino: Ugy latom a Real Madrid a legszerencsesebb csapat a vilagon.
Tulajdonképpen igen. Gyönyörű megfogalmazás.

De úgy is mondhatnám, hogy az eredményeitek szürreálisak a mutatott játék tükrében, és ezen még az általad szerencse faktornak (pedig mindketten tudjuk hogy ez a legtöbb esetben nem szerencse ;) ) titulált tényező sem javít.

A komolyan gondolod-e kérdés pedig azért bukkan fel újra és újra, mert mert nehéz elhinni, még akkor is ha rátok tipikusan jellemző az efféle...
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2018.04.27. 11:35:39

Alvaro, benne lehet amit írsz, de elég erős teóriagyártás, aminek semmi értelme.
Mi volt a játék képe?
Támadott a bayern,helyzetei voltak, kihagyták őket.
A real meg köszönte szépen és berúgta a helyzetét. (Marceloé helyzet sem volt)

Meccset nézve, jobb volt a bayern,többet tettek a győzelemért, ennyire futotta.

Most a te teóriád is egy opció, hogy miért volt így, de mi van akkor, ha talál egy gólt 1-2nél a bayern, és utána kiszakad a gólzsák? és nem tudtok reagálni.
ez legalább annyira veszett teória, mint a tied, hogy ha gólt kaptok akkor úgyis váltotok.

Azért nem hiszem hogy el volt tervezve, hogy Ronaldo ennyire kút legyen, és helyzetbe se kerüljön, labda ne legyen nála nettó 2 másodpercet sem. Azért ne viccelj már. Ez most tipikusan az volt tőle is, amit Messire mondtok, hogy bújócska. hogyne. inkább most ennyit tudott hozzátenni érdemben, mert levették a pályáról. (ritka az ilyen meccse, úgy hogy nem kell ezen fennakadni, foghat ki ő is ilyen napot).
De az hogy még ez is Ronaldo érdeme és Zidané, az egy vicc. Abszolút nem tudatos, max meccs közben ha már így alakult, akkor lett átdolgozva a terv, és ezért is jött Asensio, volt hely, mert Cét kivették ahogy kell.

Csak azt akarom mondani, hogy ne tulajdonítson senki ennek olyan hűű de nagy tudatosságot, hogy rosszul játszott Cé, meg hogy a BM kihagyta a ziccereket. Zidane a kezdővel is olyan meccset tervezett, hogy inkább védekezés, és kontra, bejött. De itt egy csomó más faktor is szerepet játszott ebben, amivel nem kalkulálhatott Zidane, max remélhette.

Mindegy, túl van beszélve, én éppen ezért mondom, hogy baromi nehéz megverni a Madridot, bl-ben, mert annyira rá vannak hergelve erre a sorozatra, hogy már ha 8an szenvednék végig a meccset egy alltime válogatottal is valahogy ők jönnének jól ki belőle. Csapat legyen a talpán aki párharcot nyer velük szemben akár jövőre is. (nem döntőt, párharcot, mielőtt bele köt valaki)
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Cestus
Director del Fútbol

2018.04.27. 11:21:10

Takaréklángra helyezhetnéd már magad, Alvarito. Nem az a konszenzus, hogy a Madrid mákkal nyer mindent, tesznek bőven a BL sikereikért. Felesleges a hiszti, megkapja a Madrid az elismerést, de egy Barcás fórumon soha nem fog róluk áradozni senki.

Egyre inkább túltolod ezt a kioktató stílust, ezzel pedig nem fogsz segíteni az ügyednek, bármi is legyen az. Azt meg végképp nem értem, hogy miért nem elégedsz meg a csapatod elsöprő tavaszi sikereivel, miért kell még átjönni a rivális csapat szurkolói fórumára elismerésért kuncsorogni. Ha a BL szerinted mindenek felett áll toronymagasan, miért nem elég önmagában a BL siker?
"It is what it is."

- Ernesto Valverde, 2019, közvetlenül az anfieldi vereség után.
alvaro
Barça B

2018.04.27. 10:53:36

Cseri; igy van, 8 meccsrol szol a szezon, komolytalan bohocokbol all a csapat, biztos ezert foglalkoztok veluk, ezert kottok bele minden mozzanatukba, es ezert drukkoltok vergozos szemmel mindig az aktualis ellenfelnek 3 eve, hatha majd most... :)

Chino; Nem lottek golokat, csak egyet. A Madrid kettot, vezettek. Ezt az eredmenyt akarta minimum tartani Zidena, hatra rendelte a csaptot, es kontrakra rendezkedtek be. Bejott? Igen. Eleg lesz a visszavagora? Kedden kiderul, de jobb helyzetben vannak, mint a Bayern, jelenleg a Real all tovabbjutasra.
4 szezon alatt osszemakoltak 3 BLt, erik az 5/4. Ha nem jon ossze akkor is 8 elodonto zsinkrban. Biztos a szerencsen mult. Csak az a baj, hogy a tobbi csapat nem tudott maganak osszemakolni egybilyen sorozatot. A vilag meg vegig nezte ezt a szerencses sorozatot. Ugy tunik a BLben a szerencsere osztjak a trofeakat. Ugy latom a Real Madrid a legszerencsesebb csapat a vilagon.
A Barca meg balszerencses volt, hogy 3 golos elonybol kiutotte oket a Roma. Pedig otthon meg milyen mazlistak voltak az elodontoben. :)

Amugy azt tudtatok, hogy focimeccset nem csak egyfelekeppen lehet nyerni? Lehet labdatartassal, visszaallva kontrakkal, lehet ugy, hogy a dontetlenert jatszol, de kihasznalod az adodo lehetoseget, vagy felosztod a meccset szakszokra, es mas-mas felfogasban jatszol az adott reszekben. Az is lehet, hogy nem hagyod az ellenfelet ervenyesulni, es barod a lehetoseget, nem tervezed meg elore, hanem alkalmazkodsz, stb, stb, stb... Es azt tudtatok, hogy ez a sok-sokfele gyozelem mind egyenerteku?

Amugy ugy nehez am irni, ha mindig csak azt kerdezitek, hogy ezt meg azt komolyan gondolom-e? Ti ezt a nagy fikaaradatot a csapat iranyaba komolyan gondoljatok?
(nyilvan tisztelet a kisebbsegben levo kivetelnek)
Chino
Llegenda del Barça

2018.04.27. 10:11:53

alvaro írta: Lehet ugy nezni, hogy vegigtamadta a meccset, es a RM hagyta ezt. De celszerubb lenne ugy, hogy egymas utan maradtak ki a helyzetek, ha egy vagy ketto bemegy, a Real is valtott volna. De ezt nem tudta kikenyszeriteni a Munchen, mert a 2xes cimvedo akarata ervenyesult.

Ezt most ugye te sem gondolod komolyan!?
Lehet, hogy vannak itt elfogult emberek a Reallal szemben, sőt van aki túlzásba is viszi kicsit, de ez már több, mint elfogultság. Valószínű Zidane úgy küldte ki az embereket, hogy hagyjátok őket támadni, kontrollálják a meccset, lőjenek gólokat , sőt látta, hogy a helyzeteiket úgyis mind elcseszik, a csapata pedig bármi is az eredmény játsszon 2-3 helyzetre.
Forca Barca!!!!
Cseri
Entrenador del Barça

2018.04.27. 10:09:09

Kedves Alvaro,remélem akkor is jársz,majd ide,ha idén nem nyertek semmit,mert azért erre bőven van esély. Azé' a világ egyik legnagyobb klubjának kb. 8 meccsről szóljon az idény, az elég nagy vicc,de,ha ti ennyivel beéritek. :lol:
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
alvaro
Barça B

2018.04.27. 09:48:32

Nem mintha a Madrid valaha is tudna ugy jatszani, hogy itt (sot mostanaban barhol a vilagon - khmm, sikerek, khm...) elismerjek, de;
Az Allianzban vezettek 2:1re, elotte azt is megmutattak, hogy dominalni tudnak, sem az eredmeny, sem semmi nem kenyszeritette oket arra, hogy offenzivebben jatszanak. Azert ez megiscsak Europa egyik top3 csaptanak az otthona, nem a Romae. A Munchen mindent kihagyott. Lehet ugy nezni, hogy vegigtamadta a meccset, es a RM hagyta ezt. De celszerubb lenne ugy, hogy egymas utan maradtak ki a helyzetek, ha egy vagy ketto bemegy, a Real is valtott volna. De ezt nem tudta kikenyszeriteni a Munchen, mert a 2xes cimvedo akarata ervenyesult.
De persze tudom, a Blanco-k csak szerencsevel nyerhetnek barmit, olyan nincs, hogy ok kontrollaljanak egy merkozest. Olyat csak a Blaugrana tud a hatul passzolgatassal.
MatyiG
Adminisztrátor

2018.04.26. 23:01:29

Én pl. a mi idei bajnoki veretlenségünkre sem vagyok annyira büszke, mert nem egyszer épp ésszel felfoghatatlan mákkal úsztuk meg a vereséget.
A Sevilla elleni meccsen kívül melyik még?
kas7as
Jugador del Barça

2018.04.26. 22:51:40

Nem játszhat, mert januárban érkeztek Mykhitariannal és mivel ő jött először őt regisztrálhatták!Csak egy játékost lehetett regisztrálni!
"Szabadidejében gombát szed - és aki gombát szed, rossz ember nem lehet."
Guardiola állítása Xaviról.
LG
Az Év fórumozója 2016

2018.04.26. 22:49:46

Alcantara írta:
Chino írta: Ha a harmadát belövik már szép előnnyel mennek Madridba.
Tudsz róla, hogy a labdarúgásban nincsen HA?

Értem én, hogy savanyú a szőlő, de kicsinyesség keresni, hogy miért is nem olyan jók. Kicsapták a PSG-t,Juvét, otthon csapták a Bayernt, ezeket nem kell magyarázni.

Én is utálom őket, de méltósággal kell viselni, hogy jelenleg a BL-ben eredményesebbek.
Nekünk is ott volt a lehetőség nem éltünk vele.
Számomra igenis rohadt irritáló, ahogy évek óra rendre minden összejön nekik, mindenből ők jönnek ki jól. Akkor is zavarna egy ilyen sorozat, ha nem a legnagyobb riválisé lenne. Én pl. a mi idei bajnoki veretlenségünkre sem vagyok annyira büszke, mert nem egyszer épp ésszel felfoghatatlan mákkal úsztuk meg a vereséget. A Realnak a BL meneteléseiben voltak ilyen meccsek szép számmal. Tudom azt is, hogy a sikerekhez kellenek az ilyen meccsek, de amikor ki-ki meccsekből rendre ugyanaz a csapat jön ki győztesen, az számomra már irritáló. Mintha pókerben vki behúzna egymás után öt 50-50 százalékos szitut. (van ilyen, és ha a közelemben történik, nem is tudom csúnya szavak nélkül hagyni)

Az Atletico is megéri a pénzét, ocsmány egy csapat ez is. Annyi a különbség, hogy ők BL döntőkben lezakóznak a még ocsmányabtól...
hajnesz
Entrenador del Barça

2018.04.26. 22:37:07

A kazettás egy fél szinttel a társai felett van pszichikailag, ő legalább berúgja amit kell. Amubeyang sérült, vagy csak nem fér be a kezdőbe?
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2018.04.26. 21:27:50

Erős volt a piros lap Vrsaljkónak, de attól függetlenül is már gólokkal vezethetne az Arsenal. Ez az ő vesszőparipájuk, hogy rém gyengék használják ki a helyzeteiket. Pedig nagyon szellősen védekezik az Atma. Ők is a legrosszabbkor védekeznek ennyire gyengén.
visca el barca
Presidente del Barça

2018.04.26. 20:30:52

nekem azért még szerencsére akad némi szurkolni valóm a európai kupákban

ALLEZ L'OM
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Alcantara
Director del Fútbol

2018.04.26. 19:58:20

Chino írta: Ha a harmadát belövik már szép előnnyel mennek Madridba.
Tudsz róla, hogy a labdarúgásban nincsen HA?

Értem én, hogy savanyú a szőlő, de kicsinyesség keresni, hogy miért is nem olyan jók. Kicsapták a PSG-t,Juvét, otthon csapták a Bayernt, ezeket nem kell magyarázni.

Én is utálom őket, de méltósággal kell viselni, hogy jelenleg a BL-ben eredményesebbek.
Nekünk is ott volt a lehetőség nem éltünk vele.
MatyiG
Adminisztrátor

2018.04.26. 19:28:17

markionni írta:A negyzet nagysaga a golhelyzet nagysagat es tisztasagat jelzi?
Igen.
Miért a jó helyzetkihasználás az valami komikus, gúnyolni való dolog?
Nem az a komikus, hanem az, hogy rendre győztesként jönnek ki olyan meccsekből is, ahol gólokkal kellett volna nyernie az ellenfélnek.
hajnesz
Entrenador del Barça

2018.04.26. 15:38:58

Chino írta:
Ezen a bírón meg szétröhögtem magam. Akárhányszor sárgát kellett volna adni, szépen elkezdett trécselni a játékosokkal, mintha vakrandin lenne. Amúgy azon is csodálkoztam, hogy Cr nem kapott lapot, Suareznek kisebb repülésért kiosztották, ilyen homorításért pedig szinte elnézést kért a bíró hogy nem fújta le. A kezezés szintén lap. Nem akarom azt mondani, hogy a bírón múlt, félreértés ne essék, de ezek a jelenetek több, mint viccesek voltak.
Sajnos, nem sajnos, jelenleg nem tudok olyan birót mondani, aki egy ilyen meccset hiba nélkül nem tud levezetni. Kassai nem hiába volt sokáig az egyik legjobb biró, nem tartatta be mindig szigorúan a szabályokat (nem Vak2 esetre gondolok :mrgreen: ), érezte mikor kell sárgát adni, mikor kell engedni a keményebb játékot,stb. Ezért (is) nagyon összetett sport a foci, mert nincs annyira egyértelmü szabálykönyve, mint egy sakknak.
Ezért sem vagyok biztos, hogy annyival jobb lesz az egész, ha 1 videobiró egy szobából osztogatja a sárgákat. Bazi nehéz (valószinüleg lehetetlen) megtalálni a középutat, hogy mindenki szerint tökéletes legyen a biráskodás.
Varatrix írta:

Ha ezen a párharcon lehet élcelődni valamin az a Bayern impotens játéka.
Bayernnél ez már a fene tudja, hogy hányadik szezon, mikor esélyük lett volna megugrani egy ennél nagyobb szintet, de valahogy sose pattan jófelé az a labda. Fejben 100szor erősebbek Ronaldoék, ennyiszer nem lehet véletlenül továbbjutni egy Bayern ellen.
A helyzetkihasználás meg nekünk, barca szurkolóknak egy igen komikus dolog, ha ezt a szezont nem nézzük, kb a helyzeteink 1,2%-ból lett gól :mrgreen: . Idén ilyen szempontból szintet ugrottunk :D
Varatrix
Director del Fútbol

2018.04.26. 15:36:57

S.Agüero írta:Hányadik ilyen BL-meccsük már ez a kieséses szakaszban? :)

Ha ezen a párharcon lehet élcelődni valamin az a Bayern impotens játéka.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2018.04.26. 15:28:04

S.Agüero írta:Hányadik ilyen BL-meccsük már ez a kieséses szakaszban? :)

Kép
Nekünk vajon hány kis kockánt volt Rómában? Mellesleg nekem végig az az érzésem volt, hogy a Real csak a minimálisan szükségeset adta ki magából. A Bayern ment előre, de inkább csak a hazai pálya lendülete vitte őket, játékban kevés meggyőző dolgot mutattak. A Real az utóbbi évtizedek talán legracionálisabb csapata. Mindenféle sallangtól mentes totális célfocit játszanak, gyakorlatilag németes precizitással végzik ki az ellenfeleiket. A mostani játékuk meg sem közelíti a Raul-Zidane-féle korszakos Real játékát, de hatékonyságban páratlanok. Mentálisan rendkívül erősek (ez egyértelműen Zidane érdeme) és iszonyatos BL-rutin van a lábukban, ami ezen a szinten döntő faktor. Ráadásul a padon bármikor van 2-3 minőségi friss emberük, ami a legtöbb ellenfelükről nem mondható el.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2018.04.26. 15:13:27

A rózsaszín pedig külön Ronaldoé... :$ ;)
Kép
markionni
Capitá del Barça

2018.04.26. 15:02:08

A negyzet nagysaga a golhelyzet nagysagat es tisztasagat jelzi?
MatyiG
Adminisztrátor

2018.04.26. 14:34:56

Hányadik ilyen BL-meccsük már ez a kieséses szakaszban? :)

Kép
Chino
Llegenda del Barça

2018.04.26. 13:38:00

nem fikázni akarom a Realt, mert egy müncheni győzelmet sokáig nem kell magyarázni, de azért sok minden a kezükre játszott. Alapból hiányzott 3 nagyon fontos játékosuk, fél óra alatt kiesett még kettő, (Robben szinte rekordidő alatt)n gyakorlatilag a fél kezdőjük orvisiba vonult és még így is bőven felülkerekedett a Bayern. Azért nem mindegy hogy szélen Robben vagy Müller szaladgál vagy Boateng helyett Süle védekezik. Volt 3 helyzete a Realnak, sőt Marcelo gólját nem is igazán nevezném helyzetnek. Ezt mindenképp a Real javára lehet írni, hogy a helyzetkihasználásuk szinte 100%-os volt. A Bayern meg magát verte meg. Ennyi ziccert kihagyni egy Dortmund ellen se lehet, pláne egy Real ellen. Ha a harmadát belövik már szép előnnyel mennek Madridba.
Egyedül abban bízhatnak, hogy ezeket át tudják menteni a visszavágóra, és többen felépülnek. Akkor lehet keresnivalójuk.

Ezen a bírón meg szétröhögtem magam. Akárhányszor sárgát kellett volna adni, szépen elkezdett trécselni a játékosokkal, mintha vakrandin lenne. Amúgy azon is csodálkoztam, hogy Cr nem kapott lapot, Suareznek kisebb repülésért kiosztották, ilyen homorításért pedig szinte elnézést kért a bíró hogy nem fújta le. A kezezés szintén lap. Nem akarom azt mondani, hogy a bírón múlt, félreértés ne essék, de ezek a jelenetek több, mint viccesek voltak.
Forca Barca!!!!
Varatrix
Director del Fútbol

2018.04.26. 12:58:51

Én a bírózásra nem vagyok hajlandó többet reagálni, csak annyit, hogy vakok. Pozitív és negatív irányba is tévednek, a bajnokság mind a 20 csapatát érintő probléma, ami nyilvánvalóan fejlesztésre szorul. Minden csapat joggal sértett amikor számukra kedvezőtlen a döntés, csak a hibás nem az ellenfél, vagy éppen a legnagyobb rivális, hanem szövetség, és a játékvezetői testület.

Én is hangoztattam korábban hogy, fortuna dolgozott rendesen a BL-be a Madridnak, de az hogy harmadjára is abszolút esélyesként állnak BL elődöntőben, és minden esélyük meg van arra hogy a Triplázásnak egy "új értelmet adjak", azt egyszerű baromság a bírókra, vagy a szerencsére fogni, és egészen komolyan gondolom hogy, tartson önvizsgálatot, aki a Real BL sikerességébe nem lát mást csak összeesküvéseket.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Cestus
Director del Fútbol

2018.04.26. 12:14:55

pajtai írta:jó igaz már idén is olvastam, hogy 12 pontot vettek el a bírók a barcától ideén =D>
Én meg hasonlót Reálos részről is olvastam idén. Francba már ezekkel a bírókkal. :D

Vettek el amúgy, de kaptunk is.
"It is what it is."

- Ernesto Valverde, 2019, közvetlenül az anfieldi vereség után.
mess2009
Director del Fútbol

2018.04.26. 11:34:20

nem tudom, hogy mi lesz a visszavágón, de nekem határozottan az a benyomásom, hogy a Real egy erősebb csapat. erősebb ember-anyagban, erősebb csapatjátékban és elég erős taktikailag is. a bajoroknak éppen az a bajuk, hogy semmiben nem képesek felülmúlni őket! egyénenként számos poszton gyengébbek, a kispadon szintén.
hogy még szerencséjük sem volt? ez is igaz de némi szerencsével talán egy szolid otthoni győzelem összejöhetett volna.... én egyébként is azt vártam hogy a Bernabeuban fogják szétszedni őket nos ez aligha fog változni :mrgreen: sajna még akkor sem ha én a BM.- nek szurkolok
Válasz küldése