Ligue 1 - Franciaország

Foci a Barçán kívül
d
Entrenador del Barça

2011.07.03. 19:46:49

Az az igazság, hogy az összeállításbeli problémák a legkisebbek az argentin csapatnál. Persze, hogy egy-egyeznek, amikor egyszerűen nincs meg az összhang, nincs begyakorolt taktika, figurák, elmozgások, mindenki öt percet gondolkodik, amikor megkapja a labdát, hogy mégis mit kellene kezdeni vele, rendre rosszul helyezkednek. A vak is látja, hogy komoly edzői problémák vannak.
És akkor ezt állítjuk szemben a Barca végletekig kidolgozott és játékosokba sulykolt taktikájával, akkor megértjük, hogy mik a fő gondok. Persze ilyen mértékű összeszokottságot nem lehet elvárni egy válogatotttól, de ez így nagyon kevés.
Bogyó
Jugador del Barça

2011.07.03. 19:40:07

Varatrix írta:Szerintem pont nem a kp-van a gondja Argentínának. Egyetértek azzal, hogy Pastore hiányzik a kezdőből, de Banega, Cambiasso, Mascherano remekül végzik a dolguk a kp-n. Amint más is írta, Messi rossz helyen játszik, ráadásul ilyen kutyaütő védelemmel nem lehet meccseket hozni. Nem feltétlen a képességeikkel van a gond, de rettenetesen szervezetlenek, ez meg edzői hiba.
Minden szavaddal egyetértek!
Varatrix
Director del Fútbol

2011.07.03. 19:38:39

Szerintem pont nem a kp-van a gondja Argentínának. Egyetértek azzal, hogy Pastore hiányzik a kezdőből, de Banega, Cambiasso, Mascherano remekül végzik a dolgukat a kp-n. Amint más is írta, Messi rossz helyen játszik, ráadásul ilyen kutyaütő védelemmel nem lehet meccseket nyerni. Nem feltétlen a képességeikkel van a gond, de rettenetesen szervezetlenek, ez meg edzői hiba.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Varatrix 2011.07.03. 19:40:20-kor.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
daffy
Madridista

2011.07.03. 19:31:53

messiisten írta:Argentína nagyon jó csapat lenne ha 3 csatárral játszanának.
Agüero-Higuain-Messi(isten :D)
Tevezt szerintem el lehet felejteni meg aki Bolívia ellen játszott azt a barmot is. Hajnali 3 kor felkeltem, hogy megnézzek egy kumma gyenge Argentín csapatot. Remélem rájön az a barom még mielőtt Messit még hátrébb teszi egészen a kapuba. Egy zseni van a csapatba de nem engedi, hogy dolgozzon.
amíg argentína így áll fel,addig az a meglepő,ha nem égnek meg.
kapus-védelem-cambiasso,mascherano,banega-pastore-messi,aguero
én így tenném ki a bandát,de itt viszont nincs normális kp csere és a védelem már a kezdőben is gyenge
bali 15
Director del Fútbol

2011.07.03. 19:29:34

Tevezzel nekem semmi bajom.
Inkább Lavezzi irritál....
messiisten
Barça B

2011.07.03. 19:27:10

Argentína nagyon jó csapat lenne ha 3 csatárral játszanának.
Agüero-Higuain-Messi(isten :D)
Tevezt szerintem el lehet felejteni meg aki Bolívia ellen játszott azt a barmot is. Hajnali 3 kor felkeltem, hogy megnézzek egy [auto_cenzúra] gyenge Argentín csapatot. Remélem rájön az a barom még mielőtt Messit még hátrébb teszi egészen a kapuba. Egy zseni van a csapatba de nem engedi, hogy dolgozzon.
bali 15
Director del Fútbol

2011.07.03. 19:21:14

Pastoréra szükség lehet, mert az argentínok agyáig eljuthatna, hogy ezt a játékot csak csatárokkal nem lehet megnyerni. Szinte az összes játékos csak egy-egyezni akart, nem volt egy olyan játékos, aki passzolt volna ( Messit kivéve), akkor amikor kell és oda ahová kell. Szerintem egyébként Pastore és Banéga ide, oda az argentín középpályás képzés óriási bajban van. Mindenki új Maradona, vagy most már Messi akar lenni.... Már évek óta ezt érzem. Ugyan Messi miatt nekik szurkolok elsősorban, de ennél jóval több kell és meg kellene tanulni passzolni. Nagyon hiányzik ebből a csapatból 1 vagy 2 Xavi-Ini típusú ( nem képességű) játékos, mert jelenleg nincs ilyen. Banégának is csak a cselen jár az esze ( ezt már a Valenciában is láttam).
Örülök, hogy valaki pont úgy látja a szitut mint, én. Talán itt is leírtam, de máshol már sokszor, hogy Pastore kell arra a posztra amit Messire próbálnak ráerőltetni.
Azt is sokszor látom én is, hogy minden egyes Argentin játékosra rávetül Maradona árnyéka. Argentinának már 4 VB címnél kellene tartania, ha normális edzők ülnek a kispadon. Sokkal komplettebb játékosaik vannak mint a Braziloknak. Messi jól lát a pályán, semmi kétség. De az, hogy a középpályára teszik őt nincs olyan közel a kapuhoz. Ilyenkor jönnek a hosszú egyéni szólók, de ezekbe elég egy kicsit is belepiszkálni a védőnek és annyi is.
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.07.03. 19:10:05

Lionel85 írta:Megérdemelte Bolívia a döntetlent. Nem tudom, mit akartunk játszani, egyszerűen semmit nem láttam a csapattól a 90 folyamán, hogyan is szeretnék megnyerni a meccset. Senki sem tudott kiemelkedőt nyújtani, sőt, negatívan teljesítőket tudnék többet mondani. Általában a dél-amerikaiakra jellemző alázatosság és fegyelem most is hiányzik, egyszerűen nem voltak képesek egyszerűen passzolni a játékosok, mindig kellett valami bonyolítást csinálni. Bolívia pedig elérte a célját, húzta az időt, tördelte a játékot. Azért ha akart volna Argentína, tudott volna nyerni, mert a helyzetei megvoltak.

Lavezzi szemmel láthatóan mentálisan nem volt felkészülve a meccsre, utolsó passzai, lövései mind ezt mutatták. Futni tud, de a többi az mind elmaradt, amit megszokhattunk tőle. Agüero góljai óriási volt, remélem a következő meccsen ő kezd Lavezzi helyett és Pastorénak is örülnék végre.
Pastoréra szükség lehet, mert az argentínok agyáig eljuthatna, hogy ezt a játékot csak csatárokkal nem lehet megnyerni. Szinte az összes játékos csak egy-egyezni akart, nem volt egy olyan játékos, aki passzolt volna ( Messit kivéve), akkor amikor kell és oda ahová kell. Szerintem egyébként Pastore és Banéga ide, oda az argentín középpályás képzés óriási bajban van. Mindenki új Maradona, vagy most már Messi akar lenni.... Már évek óta ezt érzem. Ugyan Messi miatt nekik szurkolok elsősorban, de ennél jóval több kell és meg kellene tanulni passzolni. Nagyon hiányzik ebből a csapatból 1 vagy 2 Xavi-Ini típusú ( nem képességű) játékos, mert jelenleg nincs ilyen. Banégának is csak a cselen jár az esze ( ezt már a Valenciában is láttam).
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.07.03. 18:20:57

Megérdemelte Bolívia a döntetlent. Nem tudom, mit akartunk játszani, egyszerűen semmit nem láttam a csapattól a 90 folyamán, hogyan is szeretnék megnyerni a meccset. Senki sem tudott kiemelkedőt nyújtani, sőt, negatívan teljesítőket tudnék többet mondani. Általában a dél-amerikaiakra jellemző alázatosság és fegyelem most is hiányzik, egyszerűen nem voltak képesek egyszerűen passzolni a játékosok, mindig kellett valami bonyolítást csinálni. Bolívia pedig elérte a célját, húzta az időt, tördelte a játékot. Azért ha akart volna Argentína, tudott volna nyerni, mert a helyzetei megvoltak.

Lavezzi szemmel láthatóan mentálisan nem volt felkészülve a meccsre, utolsó passzai, lövései mind ezt mutatták. Futni tud, de a többi az mind elmaradt, amit megszokhattunk tőle. Agüero góljai óriási volt, remélem a következő meccsen ő kezd Lavezzi helyett és Pastorénak is örülnék végre.
Kép
Kép
Kép
daffy
Madridista

2011.07.03. 14:35:35

palesz77 írta:
Hát a hivatalos infók szerint igen, még nem próbáltam ki...

A Brazil meccsre meg én is kíváncsi leszek. Neymar, Ganso, Robinho, Pato, Lucas... Végre remélem Joga Bonitot láthatunk megint a Braziloktól, már nagyon hiányzik nekem egy látványos brazil foci.
meglepődnék,ha látványos lenne. ganso,lucas lesz ma nálam a figyelem középpontjában. nagyon várom már a meccset.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2011.07.03. 14:12:24

fanbarca írta:
Ez élőben közvetít?

ON: Én is kíváncsi vagyok Gansora és Neymarra, nagy a teher rajtuk és fiatalok. Be is sülhetnek akár. Szerintem Neymar azért mondja, hogy nem megy el a Santosból, mert arra vágyik, hogy a Copa után még nagyobb fizetést ajánlnak neki. :D
Hát a hivatalos infók szerint igen, még nem próbáltam ki...

A Brazil meccsre meg én is kíváncsi leszek. Neymar, Ganso, Robinho, Pato, Lucas... Végre remélem Joga Bonitot láthatunk megint a Braziloktól, már nagyon hiányzik nekem egy látványos brazil foci.
fanbarca
Entrenador del Barça

2011.07.03. 14:02:16

palesz77 írta:
fanbarca írta:Valaki nem tud minőségi közvetítést online, vagy Romániában milyen adón lehet fogni a meccseket?

Nem is olyan könnyű azért ennek az argentín csapatnak összeállni, minden edző 60-70 százalékban megváltoztatja a keretet. Nem olyan könnyű ez. Mindenesetre én szorítok nekik.
Ez nem jó?
Ez élőben közvetít?

ON: Én is kíváncsi vagyok Gansora és Neymarra, nagy a teher rajtuk és fiatalok. Be is sülhetnek akár. Szerintem Neymar azért mondja, hogy nem megy el a Santosból, mert arra vágyik, hogy a Copa után még nagyobb fizetést ajánlnak neki. :D
més que un club
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.07.03. 13:03:13

MessiFan írta:Nem láttam a meccset.. Megmondaná valaki, hogy mit is takart ez a felállás?

Tévez---Agüero
------Messi------

Megint ő nyalja ki mások ...? Megint ott játszik mint a VB-n?
Hasonló szerepkörben, igen. Ismét rengetegszer visszajött a félpályáig, szervezni a támadásokat, voltak sikeres megindulásai, szinte az összes támadás tőle indult. De ez rengeteget kivesz belőle, főleg azután domborodott ez ki, amikor Batista meglépte a Cambiasso-Di Maria cserét. Onnantól nem sokat ficánkolt elől Messi. :roll: De ez addig így is marad amíg nincs egy igazi szervező középpályás, aki össze fogja a csapatot.

Ma végre jobban szemügyre vehetem a fórumon már sokat emlegetett brazil tehetségeket(Neymar,Ganso...) Elméletileg sima meccs lesz Venezuela ellen...
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2011.07.03. 11:55:09

fanbarca írta:Valaki nem tud minőségi közvetítést online, vagy Romániában milyen adón lehet fogni a meccseket?

Nem is olyan könnyű azért ennek az argentín csapatnak összeállni, minden edző 60-70 százalékban megváltoztatja a keretet. Nem olyan könnyű ez. Mindenesetre én szorítok nekik.
Ez nem jó?
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.07.03. 11:39:12

Nem láttam a meccset.. Megmondaná valaki, hogy mit is takart ez a felállás?

Tévez---Agüero
------Messi------

Megint ő nyalja ki mások ...? Megint ott játszik mint a VB-n?
fanbarca
Entrenador del Barça

2011.07.03. 11:31:22

Valaki nem tud minőségi közvetítést online, vagy Romániában milyen adón lehet fogni a meccseket?

més que un club
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.07.03. 00:31:20

B. Tamás írta:Valaki nem tudna egy olyan linket adni, ahol szerepel az idei Copa America menetrendje magyar idő szerint? Megköszönném.
pont ezt akartam én is most kérni, mert úgy látom,hogy most hajnalban nem lesz meccs...

közben keresgéltem:

itt szerencsére a napok mellett,vannak idő dátumok is:

http://www.origo.hu/sport/focivilag/201 ... endje.html

viszont csak csoport szerint, de így is meg lehet találni, azért tehették volna napok szerint, ahogy következnek, de ez nem VB,EB kaliber úgy tűnik, NSO-n se találtam értelmeset, ott meg a kezdés dátumok nincsenek fent...
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2011.07.03. 00:24:24

Valaki nem tudna egy olyan linket adni, ahol szerepel az idei Copa America menetrendje magyar idő szerint? Megköszönném.
.
Messidona10
Entrenador del Barça

2011.07.02. 22:19:59

Borzasztó, ami ezen a meccsen van.
A kommentátor mondta az egyik costa rica-i játékosról a meccs elején, hogy ő az egyetlen, aki nem profi. Az első félidőt végignéztem, az alapján pedig 11 olyan pirosmezest láttam, aki nem profi. Ezek egy egyeneset nem tudnak a labdába rúgni. 3 passzból kettő elég a légkörben. Egyedül a kopasz gyerek (asszem hatos) megindulása emlékeztetett focira, de ő is olyan önző volt, hogy semmi nem lett az akcióból. A kiállítás után észre sem lehetett venni, hogy kevesebben lennének.
Azt elhiszem, hogy Kolumbia az esélyes, meg hogy az az evidens, ha ők nyernek, de akkor valamit mutathatnának... Falcao miatt ültem le megnézni, mert még sosem láttam játszani - nem egy nagy durranás így elsőre, persze nyilván rossz meccset választottam. Hozzáteszem, az első félidő után ott is hagytam, mert az a zacskó keksz amit megettem, izgalmasabb volt, csak sajna elfogyott...
Az argentin meccs ismétlését láttam, az sem volt túl izgalmas, mondjuk Agüero gólja nem volt piskóta, de ennyi. Remélem, hogy holnap este a brazilok végre fociznak egyet, mert ha nem, akkor elég is volt a Copából idénre.
Adam Philip
Barça B

2011.07.02. 21:41:18

sjd írta:
LG írta:
A szurkolóikat azzal vigasztalnám, h nézzék meg a spanyolokat: évekig a legnagyobb lúzer brigád voltak, aztán leesett nekik az EB és VB is egymást után. Egyszer majd megtörik az argentinok rossz sorozata is.
Akkor nincs más hátra, minthogy a Barca kineveljen még 8-10 argentint Messi mellé, argentinnak szülessen a világ legjobb kapusa, és megtörik a rossz sorozat

Adam Philip: sztem nem trequartistát kéne találni mögé, mert Messi nálunk is trequartistát játszik, hanem két épkézláb középpályást, aki fel tudja játszani neki a labdát (ahogy Te is mondtad)
Kicsit rosszul fogalmaztam, én most a trequartista alatt egy szimpla szervező középpályást értettem, tudom hogy az igazi trequartista egy Del Piero, Totti vagy akár Messi szerű játékost jelent. :)

Közben vezet Kolumbia 1-0-ra, a costa ricaiak bánhatják az ostoba kiállítást.
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.07.02. 15:19:45

Leültem megnézni az ismétlést, nem volt egy jó meccs...Az égvilágon semmi különbség nincs a Maradona féle válogatotthoz képest. Ismét fent volt a pályán nem egy kivételes képességű játékos, akik képtelenek voltak csapatként együtt működni. Jelenleg nincs olyan argentín játékos aki megszabná a játék a képét. Nincs egy igazi szervező középpályás. Banega ugyan nem rossz, de nekem mégsem tűnik elég jónak. Cambiasso és Mascherano egyszerre sok volt, főleg Bolívia ellen. Lavezzi eléggé "bunkó" futballt mutatott be. Agüero sokat lendített a játékon, remélem a következő meccsen már kezd. Tevez a megszokott harciasság de más nem, talán még Di Maria kiemelhető.
A védelemről ne is beszéljünk. :roll:

Összességében ismét nulla volt amit mutattak. Messi nem volt rossz, de láthatóan megint nem érzte jól magát a pályán. Szinte az összes akció tőle indult, megvoltak a megszokott megindulásai, de társakra mindenkinek szüksége van...és vannak is megfelelő társak a támadó szekcióban, viszont kéne egy olyan edző, aki ki is tudja aknázni a bennük rejlő határtalan lehetőséget. A gól gyönyörű volt!

Kíváncsian várom a Brazil válogatottat!
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
mess2009
Director del Fútbol

2011.07.02. 14:58:26

megnézve a meccset, én is azt látom, hogy mint csapat nem funkcionál rendesen ez a gárda. az első félidő összeállítása is tévedés volt a második 70. percétől kezdtek valamit mutatni, de egy komoly helyzet nélkül. a kapott és az adott gól is véletlen volt, igazi gólhelyzete csak Bolíviának volt, bár a mezőnyfölény Argentínáé.szóval elég vegyes-káposzta azt mondanám, olyan idény eleji formát mutattak.
az egyéni teljesítmények: Messi az elsőben jól mozgott de keveset, a másodikban még kevesebbet több hibával, az egyik legnagyobb Boliviai ziccer éppen az ő labdavesztése nyomán alakult ki. valahogy hiányzott a játékából a lendület és a tűz. DiMaria éppen,hogy nagyon is lendületes volt de önző és eredménytelen.Agüero a véletlen gólján kívül a tőle elvárhatót hozta, őt is inkább érdekli, hogy jól mutasson egyénileg, mint a csapatjáték. igazából Banega játékatetszett a legjobban, kár hogy éppen ő szerencsétlenkedte be az öngólt. Mascherano és Militó stabilan játszottak,
a Bolviaiaktó a védelem dícsérhető.
sjd
Llegenda del Barça

2011.07.02. 14:47:56

LG írta:
A szurkolóikat azzal vigasztalnám, h nézzék meg a spanyolokat: évekig a legnagyobb lúzer brigád voltak, aztán leesett nekik az EB és VB is egymást után. Egyszer majd megtörik az argentinok rossz sorozata is.
Akkor nincs más hátra, minthogy a Barca kineveljen még 8-10 argentint Messi mellé, argentinnak szülessen a világ legjobb kapusa, és megtörik a rossz sorozat

Adam Philip: sztem nem trequartistát kéne találni mögé, mert Messi nálunk is trequartistát játszik, hanem két épkézláb középpályást, aki fel tudja játszani neki a labdát (ahogy Te is mondtad)
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.07.02. 14:39:34

ozsimiki írta:[

Aki Argentin fannak tartja magát, írja már le mi a gond velük?

vhogy nem áll össze csapattá ez az egész.

Szerintem legkevésbé Messi hibája,hogy még nem értek el semmi nagyot.

meg is válaszoltad egy bejegyzésen belül.

az utolsó mondattal is egyetértek, csak vannak néhányan,akiknek öröm,hogy Messi a válogatottal nem ér el sikereket.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
d
Entrenador del Barça

2011.07.02. 14:36:41

Én is szívesen láttam volna Pastorét, de inkább Cambiasso helyett, rá egy ilyen harmatos Bolívia ellen nem igazán volt szükség, Di Maria beállásával viszont kicsit szétszakadt a csapat és Messinek kellett jobban visszalépnie (kicsit emlékeztetett onnantól a VB-s felállásra.)

Nem tudom Lavezzival mit akarnak kezdeni, ő azért ennél jobb játékos, de amit tegnap művelt az kritikán aluli, illetve Tevez se találta a helyét, főleg amikor szélen helyezkedett.
Én bepróbálkoznék egy Mascherano-Pastore-Banega középpályával és Mariska-Messi-Agüero csatársorral.

De sajnos egyébként az argentinok játékán sajnos a felállás sem fog sokat javítani, amíg olyan alapvető hiányosságok vannak, hogy igazából nem tudják, hogy mit kellene játszaniuk, semmi összeszokottság, rosszak az elmozgások, ütemtelenek az üresbe futások, nincsenek kitalálva a figurák, komoly edzői hiányosságok vannak.
Válasz küldése