Magyar Válogatott

Foci a Barçán kívül
dr. Mezey
Jugador d'estrella

2008.01.26. 20:13:51

Bár sok minden nem tetszik, azért alapvetően nem vagyok Várhidi ellenes, de a Löw vajon mi a túrót keres a válogatott keretben? A Bundesliga 2-ból, ebben a szezonben 14 meccsel a háta mögött? Hogy megmutassa tud e még félpályáról öngólpasszt adni? Eddig a beválogatással nagyjából egyetértettem de ilyen alapon Sebők vili is jöhetne (azéert lehet ez már durva volt :wink: )
Frányó István
Jugador del Barça

2008.01.24. 15:18:51

Ez a "jövő csapata" szöveg a valóság, és az egyetlen reménye a magyar labdarúgó válogatottnak! Egyszerűen nincs más lehetőség, csak azok a fiatalok, akik külföldre tudnak nagyon fiatalon szerződni, és ott megfelelő fizikumot, mentalitást és taktikai fegyelmet szerezni!
Egy ilyen csapat megépítésére pedig Várhidi a legalkalmasabb, mert ő dolgozott ezekkel a játékosokkal, ismeri őket, a csapata pedig elismeri őt, és tudnak küzdeni érte!
antiimperialista
Director del Fútbol

2008.01.24. 14:41:37

Miki, Várhidivel az a bajom, hogy egyáltalán nem hajlandó semmiért felelősséget vállalni! Nem hiszem, hogy ez a "jövő csapatának építésére" való állandó hivatkozás csak nekem mondja azt, hogy arra megy ki a játék, hogy egyelőre békén hagyja őket a közvélemény.
Kérdésedre a válasz: emberileg van vele bajom, a fent leírtak miatt, valamint elég szánalmas, amit mostanában művel, hogy hagyja, hogy így [auto_cenzúra]...
Én azért sem fogok sírni, ha május után is marad kapitány (nem fog), de szerintem van nála jobb is. Az lenne az ideális, ha egy Matthäushoz hasonló győztes mentalitású, agilis kapitány mellé raknák segítőnek.
ozsimiki
Adminisztrátor

2008.01.24. 14:29:31

Ati! Megkérdezném Tőled (tényleg nagyon érdekel),hogy mi a bajod Várhidivel? Mert az nyílvánvaló,hogy van vmi bajod,csak a kérdés,h szakmai,vagy emberi...

Én Várhidi pártján állok,ha báb lenne-ahogy te írtad-akkor azt mondaná,amit a felettese (az a görény kisteleki)is mondd,és amit hallani szeretne mindenki...ő nem ezt mondja,hanem a valóságot,nem ígérget,hanem reálisan kezeli az esélyeket,de ezt nem úgy kell érteni,hogy ne tenne meg mindent azért,hogy jól szerepeljenek a jelenben is..

6.ak vagyunk tény,csalódás (mihez képest?) de ez a csapat csak jobb lesz,és igenis vannak nagyon bíztató jelek...
Idehoznánk egy külföldi sztáredzőt,ő aztán nagyon képben van,h kikre érdemes alapozni,ő csak a már vmennyire ismert magyar játékosokkal kiszorítaná a fél csapatot...holott ebben a gárdában jóval több benne LEHET...

Idő kell,megmondta Várhidi is,nem ígérgetet,h már most ilyen és ilyen eredményeket érünk el,de az fontos,h igenis minden meccsen erre törekedett a csapat!
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Kalap1988
Director del Fútbol

2008.01.24. 14:27:42

antiimperialista írta:
Kalap1988 írta:...
Ez tényleg az utolsó...
Most óriási homályokat írtál le. Gera a Fradiból lett Loddárnál csapatkapitány, és utána vitte el a WBA. Huszti a Sopronból lett válogatott, a Fradi oda adta kölcsön, ott figyelt fel Loddár a játékára, utána még visszakerült a Fradihoz, aztán vitte el a (francia) Metz, onnan került Hannoverbe.

Az pedig egyáltalán nem mindegy, hogy 4. lesz a csapat, vagy 6., úgy, hogy Moldova ( :evil: :evil: :evil: ) is megelőzi!
Rosszul emlékeztem az időpontra viszont a lényeg a lényeg,h Gera és Huszti mind a ketten elismert futtbalisták voltak és nem az utánpótlás bázisból kerültek a válogatotba,ú h Lothar felfedezettjei lettek volna,de bocsánat a tárgyi tévedésemért,ígérem utána nézek,viszont arra kérlek,h a gondolataim lényegét nézd ne a hibákat,amiket néha hirtelen felindulásból gondolkodás nélkül leírok és azokkal próbálj meg vitázni.Előrébb juthatnánk a kérdésben,ha ezt tennéd.Én viszont mégegyszer bocsánatot kérek és igérem csak olyat írok le ezután,amiben biztos vok!
Kalap1988
Director del Fútbol

2008.01.24. 14:22:31

antiimperialista írta:Még valamit megpróbálok tisztázni, aztán befejezem. A fiatalítás nem Várhidi koncepciója volt, hanem a közvéleményé. Ezt, hogy befogják a szurkolók száját, felvállalta az mlsz, és kirakott előre egy embert, aki felvállalta a báb szerepét, ez lett bajusztörp. Akik bekerültek a válogatottba, azok a közvélemény nyomására kerültek be, akik kikerültek, azok szintén. Ezért nem válogatott ma Király, Torghelle, és ezért lett 0 felnőtt meccsel válogatott néhány játékos, és pl. az a Fülöp Marci. aki arról ismert, hogy mindig kölcsöadják alacsonyabb osztályba.
Azért,mert nem szereted Várhídi Pétert nem kell tőle mindent elvitatni!Ő fiatalítoot,ha ez az mlsz és a közvélemény kivánsága lett volna,akkor az elején nem lettek volna megbotránkozások és most az mlsz nem akarná 'finoman' eltávolítani!Kiály játékát elismetem míg a Herthában védett,de azt el kell iismerni több éve képességeihez méltatlanul véd!Torghellét nem igazán tartom jó futballistának,ügyetlen stb-stb de erről már beszéltünk!Fülöp Marci teljesítményét meg nincs okod kritizálni,mertt nagyon jól véd a válogatottban!
antiimperialista
Director del Fútbol

2008.01.24. 14:19:39

Kalap1988 írta:...
Ez tényleg az utolsó...
Most óriási homályokat írtál le. Gera a Fradiból lett Loddárnál csapatkapitány, és utána vitte el a WBA. Huszti a Sopronból lett válogatott, a Fradi oda adta kölcsön, ott figyelt fel Loddár a játékára, utána még visszakerült a Fradihoz, aztán vitte el a (francia) Metz, onnan került Hannoverbe.

Az pedig egyáltalán nem mindegy, hogy 4. lesz a csapat, vagy 6., úgy, hogy Moldova ( :evil: :evil: :evil: ) is megelőzi!
antiimperialista
Director del Fútbol

2008.01.24. 14:15:42

Még valamit megpróbálok tisztázni, aztán befejezem. A fiatalítás nem Várhidi koncepciója volt, hanem a közvéleményé. Ezt, hogy befogják a szurkolók száját, felvállalta az mlsz, és kirakott előre egy embert, aki felvállalta a báb szerepét, ez lett bajusztörp. Akik bekerültek a válogatottba, azok a közvélemény nyomására kerültek be, akik kikerültek, azok szintén. Ezért nem válogatott ma Király, Torghelle, és ezért lett 0 felnőtt meccsel válogatott néhány játékos, és pl. az a Fülöp Marci. aki arról ismert, hogy mindig kölcsöadják alacsonyabb osztályba.
dr. Mezey
Jugador d'estrella

2008.01.24. 14:15:33

Azért a husztit ne vitasd el, a Sopronból lett válogatott ( a fradiból kölcsönben volt ott), ráadásul miután válogatott lett még a Metz igazolta le nem a németek. Plussz még egy csomó játékos köszönheti a külföldi szerződését az öreg Lótárnak.
Kalap1988
Director del Fútbol

2008.01.24. 14:12:03

[quote="dr. Mezey"]Sztem semmi értelme pár hónapra szöv. kapnak lenni. Minden játékos tudni fogja, hogy fogatlan oroszlán és rá*arnak a fejére. De azért tényleg sok sikert kívánok neki, ne legyen igazam.[/quote
Ezzel azért nem rétek egyet,mert ezek a játékosok szeretik Pétert és sztem minden erejükkel azon lesznek ,h meggyőzzék az mlsz-t ő kell nekik/nekünk!Tényleg sok sikert!
Kalap1988
Director del Fútbol

2008.01.24. 14:10:19

antiimperialista írta:
Kalap1988 írta:1. Matthaus tízszer drágább volt.
2. A másik,h lehet nála mutatkoztak be az általad említett játékosok ,de nem nagyon játszottak.Az elős három pedig nem olyan fiatal már,h Matthaus jó szemére hivatkozhassunk(Gera,Hajnal és Huszti hármasra gondolok.
1. Matthäus fizetését a szponzorok állták, azokból pedig volt bőven, ergo olcsóbb volt. Amikor pedig elküldték, ezek a támogatók szépen el is húztak. Így is úgy gondolod, hogy Loddár drágább volt?
2. Ezek az emberek alapemberek voltak Matthäusnál, ha nem voltak sérültek, esetleg eltiltva, mindig játszottak. A kedvedért kikerestem:
Matthäus 2004-től volt szövetségi kapitány. Gera akkor 24 éves volt, ő lett a csapatkapitány nála.
Juhász és Huszti 21-21 évesek voltak.Szerintem az fiatalnak számít.
Ja, és Loddárral nem a 6. helyen végeztünk egy olyan csoportban, ami a mostaninál lényegesen erősebb volt.
Az senkit nem érdekel,h kik állták Matthaus fizetését a lényeg azon van,látom újfent nem értetted meg a gondolatmenetemet,h ast állítod,h Várhídi a pénzért csinálja csak,miközben Matthaus sokkal többet kért il. keresett!!Sztem Gera előtte is játszott persze lehet ,h nem volt csapatkapitány,de azt ne feledjük el,h ebben az időben a vak is látta,h Gera milyen jól futballozi a West Bromban szal ehhez nem kellett edzői tehetség.Juhász és Huszti esete esetleg elfogadható érv,de inkább Juhászé,hisz Husztit nem az U válogatottból emelte ki,hanem felfedzték német szakemberek leigazolták és Matthaus csak észrevette ezt.Míg Várhídi maga nevelte ezeket a fiatalokat és emelte olyan szinte Nyilasi Tiborral együtt(akit sztem te sem sajnálsz le),h megállják a helyüket Európában és egyre jobb csapatokhoz kerülnek,hagy ne soroljam kérlek ezt mindenki tudja.A másik problémám pedig az,h mindenki az eredményekel dobálozik tök feleswlegesen.Nem hsizem,h a magyar válogatottnak lassan 22évnyi vergődése után,egy gyenge bajnokság még gyengébb futballistáival kéne táplálni és azt kéne szem előtt tartani,h mondjuk 4-ek legyünk 6 helyett(ami tök mind1 így is úgy is kiesünk)A cél az,h ezeket a világszerte elismert tehetséges fiatalokat egy csapattá kovácsolják és pár év múlva kijussunk egy világversenyre!Talán 2010 még korai ,de 2012 már reálisnak tűnik,ha Kistelekiék nem kú..ák szét az eddigi munkát.Ehhez az mlsz-n kivül kell a fiatalok áldozatos munkája a klubcsapatukban,h hétről -hétre pályára léphessenek,mint Dzsudzsák,és meg legyen a kellő meccs rutinjuk.Emelett szükség van a magyar liga fejlődésére,amihez nélkülözhetelen lenne az,h a hazai vagy külföldi üzletemberek felismerjék azt,h hosszútávon nem az ezet eredményre ha mindenféle brazil,szerb.afrikai játékost idehozzunk és gyors sikereket kivánunk elréni velük,mert ezezknek a játékosoknak a legtöbbje nyugaton még a 3. osztályban is nehezen állná meg a helyét.Szomorú,h ők is jobbak mint a jelenleg hazánkban játszó fiaink,de sajnos így van,fejleszteni kell az utánpótlás sürgősen ,mert ez semmi eredményre nem vezet.És türelem emberek,türelem!Nem azt kell várni,h egyből egy új edzőtől világbajnokok leszünk,hanem ki kell állni azok mellé a szakemberek és játékosok mellé,akik jó úton indultak el és ezt ne vitassuk el Pétertől!!!Nagyon szimpatikus szerény ember,akin mindig látszik,h szívügye ez a dolog és mindent meg tesz érte.Míg Matthaus még1szer mondom nulla eredménnyel kőkeményne kritizál hazájában mindekit(pl Hitzfeldet)és fennen hirdeti,h ő milyen jó edző.Péter mindig elismerte a hibákat és minden meccset komolyan vett,még ha megkülönbözteti is névben az igazi tétmeccset a bartáságostól,de nem hsizm h pl az olaszol és a lengyelek ellen olyan barátságosan álltunk volna fel :D :D :D Az mlsz vezetőségnek meg lassan lengethetnénk a fehér zsebkendőket,ha ezt így folytatják nyugodt ember létemre a fradistákkal együtt fogok felvonulni a székház elé:D
dr. Mezey
Jugador d'estrella

2008.01.24. 14:08:54

Sztem semmi értelme pár hónapra szöv. kapnak lenni. Minden játékos tudni fogja, hogy fogatlan oroszlán és rá*arnak a fejére. De azért tényleg sok sikert kívánok neki, ne legyen igazam.
chi omega
Entrenador del Barça

2008.01.24. 14:02:12

dr. Mezey írta:
chi omega írta:
ez miért lojalitás? dec 31-én lejárt a szerződése, onnantól kezdve nem volt szövkap. aztán felkérték, ő meg vállalta. mi a probléma? mi köze kisteleki hülyeségeihez?
attól most báb, mert elvállalta így is? hát, nagyon érdekesen gondolkodtok srácok.
Hát többek között azért mert úgy vállalta hogy nem tudja meddig dolgozhat + hogy nyárön jön egy külföldi edző. Magyarul nyárig, ha ló nincs jó a szamár is elven lesz szk. Azok után hogy tényleg nem produkált olyan rosszul sztem elég gáz. Ha nem lenne ennyire nyuszi akkor minimum annyit mondott volna hogy ne vele szórakozzanak.
de mi értelme lett volna kiverni a balhét? akkor nem lenne most szövkap. és attól miért lenne jobb akárkinek? jézusom. a hülye nemzeti sport kezdte ezt a baromságot, azóta mindenki átvette, már roppant unalmas.
chi omega
Entrenador del Barça

2008.01.24. 14:01:19

Rivaldo11 írta:Nem a felfedézésről van szó, hanem a csapatba építésről...Egyébként meg nem hiszem hogy itt bárki új neveket tudna sorolni. Egy esetben mégis: Ha még több fiatal kapna esélyt...Filkor, Stieber, Koman, Németh K., Kádár, stb.
A középső véő kérdése nehéz dió. Jelenleg fogalmam sincs, kit lehetne ott játszatni. De Vaskó borzasztóan lassú, ő nem lehet megoldás. Annak ellenére mondom ezt, hogy a középső védők általában nem sprinterek...
csapatbaépítésről? hát várhidi azért picit összeszedettebb taktikával játszatja ezeket a játékosokat, mint matthaus. jóval korszerűbbek vagyunk. én nem hiszem, hogy juhász, huszti, vagy hajnal miatt túl sokat kéne köszönnünk matthausnak, ígyisúgyis válogatottak lennének ma, hidd el.
ennek ellenére kedveltem a lothar-féle csapatot, de ez a mostani mindenben jobb nála.

vaskó pedig lehet, hogy lassú, de megvannak az adottságai a játékhoz, ezt már több meccsen bizonyította, ahogy mostanában a bristolban is. még lehet belőle valaki, elég fiatal. de a newcastle-ös kádár mondjuk úgyis lesöpri remélem.
mátéért nagy kár :(
dr. Mezey
Jugador d'estrella

2008.01.24. 14:01:02

chi omega írta:
ez miért lojalitás? dec 31-én lejárt a szerződése, onnantól kezdve nem volt szövkap. aztán felkérték, ő meg vállalta. mi a probléma? mi köze kisteleki hülyeségeihez?
attól most báb, mert elvállalta így is? hát, nagyon érdekesen gondolkodtok srácok.
Hát többek között azért mert úgy vállalta hogy nem tudja meddig dolgozhat + hogy nyárön jön egy külföldi edző. Magyarul nyárig, ha ló nincs jó a szamár is elven lesz szk. Azok után hogy tényleg nem produkált olyan rosszul sztem elég gáz. Ha nem lenne ennyire nyuszi akkor minimum annyit mondott volna hogy ne vele szórakozzanak.
Matheusról meg annyit hogy rá is vonatkozik a régi mondás, miszerint aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dr. Mezey 2008.01.24. 14:03:03-kor.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2008.01.24. 13:56:42

Nem a felfedézésről van szó, hanem a csapatba építésről...Egyébként meg nem hiszem hogy itt bárki új neveket tudna sorolni. Egy esetben mégis: Ha még több fiatal kapna esélyt...Filkor, Stieber, Koman, Németh K., Kádár, stb.
A középső véő kérdése nehéz dió. Jelenleg fogalmam sincs, kit lehetne ott játszatni. De Vaskó borzasztóan lassú, ő nem lehet megoldás. Annak ellenére mondom ezt, hogy a középső védők általában nem sprinterek...
Rivaldo-A Legnagyobb.
chi omega
Entrenador del Barça

2008.01.24. 13:54:38

dr. Mezey írta:Sztem azért hülyeség ami VP csinál, mert tuti kinyomják nemsokára + ezzel a lojalitással összeköti magát ezzel az idióta kisteleki f*zkalappal. Akinek már nagyon érik hogy eltűnjön, és ha jön a váltás mehet vele. Persze a fő gond nem vele van, ha decemberben meghosszabították volna most semmi gondom nem volna.
attól most báb, mert elvállalta így is? hát, [auto_cenzúra] érdekesen gondolkodtok srácok.
chi omega
Entrenador del Barça

2008.01.24. 13:53:38

Rivaldo11 írta:Kipróbált sokakat, ez tény. Ám kulcsemberek azok lettek nála, akikre most Várhidi is épít.( Gera, Huszti, Hajnal, Juhász R.) Ráadásul nála is tartósan csak azok maradtak a keretben, akik ma is megtalálhatóak.
Várhidi nagy húzása Vass. Vaskó borzalmas, Priskinre most már Matthaus is számítana.
Dzsudzsákot nem említem, mert rá ugyanaz állna, amit Hajnal esetében említettél...
bocs, de gerát [auto_cenzúra] nem matthaus fedezte fel. husztit igen, de egyrészt huszti helyett inkább a PSV-s dzsudzsákot preferálnám, másrészt huszti a bundesligás szereplése alapján szintén ígyisúgyis megkapná a meghívót. hajnal detto. juhász ok.

vaskó lehet, hogy borzalmas, de jó adottságú gyerek, középsővédőből pedig nem vagyunk ellátva éppen. te kit játszatnál? talán kádár végre jó lesz. priskin meg U-21 volt, és egy tűrhető angol csapat keretének a tagja, szintén kézenfekvő választás volt.
dr. Mezey
Jugador d'estrella

2008.01.24. 13:53:34

Sztem azért hülyeség ami VP csinál, mert tuti kinyomják nemsokára + ezzel a lojalitással összeköti magát ezzel az idióta kisteleki f*zkalappal. Akinek már nagyon érik hogy eltűnjön, és ha jön a váltás mehet vele. Persze a fő gond nem vele van, ha decemberben meghosszabították volna most semmi gondom nem volna.
chi omega
Entrenador del Barça

2008.01.24. 13:51:28

dr. Mezey írta:Sztem aki minden kompromisszumot megköt a cél érdekében az nem egy karakter. El tudnátok képzelni hogy bármelyik komoly edzővel ezt megcsinálják? Ennek ellenére nem vagyok abszolút ellene a Várhidinek, pl. a Bozsik -Détári duonál nagyságrenddel jobb, de ugyis mindegy, mert a nyáron tuti lekoptatják, úgyhogy kb. négy edzőmeccsért hagyja magát égetni, ami nem vall nagy észre.
pff.. magyar fociról beszélünk. várhidit a csapat érdekli. kompromisszum? én örülök, hogy vállalja így is.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2008.01.24. 13:49:11

Kipróbált sokakat, ez tény. Ám kulcsemberek azok lettek nála, akikre most Várhidi is épít.( Gera, Huszti, Hajnal, Juhász R.) Ráadásul nála is tartósan csak azok maradtak a keretben, akik ma is megtalálhatóak.
Várhidi nagy húzása Vass. Vaskó borzalmas, Priskinre most már Matthaus is számítana.
Dzsudzsákot nem említem, mert rá ugyanaz állna, amit Hajnal esetében említettél...
Rivaldo-A Legnagyobb.
Frányó István
Jugador del Barça

2008.01.24. 13:47:02

dr. Mezey írta:Sztem aki minden kompromisszumot megköt a cél érdekében az nem egy karakter. El tudnátok képzelni hogy bármelyik komoly edzővel ezt megcsinálják? Ennek ellenére nem vagyok abszolút ellene a Várhidinek, pl. a Bozsik -Détári duonál nagyságrenddel jobb, de ugyis mindegy, mert a nyáron tuti lekoptatják, úgyhogy kb. négy edzőmeccsért hagyja magát égetni, ami nem vall nagy észre.
Ilyen alapon akkor nem lenne edzője most a válogatottnak...
Ez az egész helyzet pedig sztem nem VP eszét minősíti, hanem az egész MLSZ-ét!
dr. Mezey
Jugador d'estrella

2008.01.24. 13:44:36

Sztem aki minden kompromisszumot megköt a cél érdekében az nem egy karakter. El tudnátok képzelni hogy bármelyik komoly edzővel ezt megcsinálják? Ennek ellenére nem vagyok abszolút ellene a Várhidinek, pl. a Bozsik -Détári duonál nagyságrenddel jobb, de ugyis mindegy, mert a nyáron tuti lekoptatják, úgyhogy kb. négy edzőmeccsért hagyja magát égetni, ami nem vall nagy észre.
chi omega
Entrenador del Barça

2008.01.24. 13:41:41

Rivaldo11 írta:Ehhez a vitához annyit fűznék a magam részéről:
1. Matthaus elküldése szerintem sem volt jó húzás. A jelenlegi csapat alapjait ő rakta le. Ezek tények.
2. Torghelle ellenben borzasztó. Aki vmilyen szinten játszott már életében, tudja miről beszélek.
1. a jelenlegi csapat alapjait az U-válogatottak rakták le, amiket várhidi is edzett... mellesleg matthaus kipróbált vagy 90 játékost, úgyhogy nehéz lenne olyat beválogatni, akit nem ő "fedezett fel". mellesleg hajnal a válogatott nélkül is kikötött volna a dortmundban, úgyhogy ő pl mindenképpen kiharcolta volna a válogatottságot. úgyhogy ez enyhe túlzás, amit írsz.

2. torghelle tényleg borzalmas, bár a képességei jobbak, mint amit elért velük, mit mondjunk, magyaros karrier..
chi omega
Entrenador del Barça

2008.01.24. 13:39:25

jelenleg persze nincs ilyen csapatunk. olyan csatárokkal vagyunk kénytelenek játszani, akik vagy nem játszanak szinte semmit a csapatukban, ezért a ziccerek rutinos beverésére nem túl jók (priskin), vagy eleve nem túl jók (feczesin), mert nincs más. még így is jobbak, mint egy rajzci, vagy torghelle.. a focitipp.hu-s várhidi interjút érdemes elolvasni. egyszerűen semmi értelme magyar bajnokságban játszókat játszatni, nem bírják a tempót.
Válasz küldése