Csatlakoznék Boixoshoz.
Ugye, anno, hajdanában-danában kezdődött a mi Pistink karrierje azzal a mondattal, hogy én nem kívánok a Liga elnöke lenni. Szieben dr. kiváló ember, faxa gyerek, minden stimmel, happy minden, csá, csumi.
Oszt a mi Pistink hirtelen President of the MLL lett. Hoppá!
A mi Pityunk nagyon boldog volt, tette-vette magát, és lassan elkezdett unatkozni. Mit tegyünk? Mit tegyünk? - tette fel a kérdést Mr. President. Hát, ott van ez a Bozóky - nem pályázok ugyan a helyére, de ki kéne akolbólítani abból a jó, kis zsíros ülőgarnitúra-féleségből. Hú, minden rosszat elmondunk róla, tiszta káosz, anarchia itten, kérem, új prezident kellene a nagy mlsz-székház legfényesebb szobájába. Buktassuk meg ezt a kiváló partjelzőt. De, nem én miattam, nekem nincsenek President de la mlsz-ambícióim, ugyan kérem, hová gondolnak a tollforgatók és a billentyűcsapkodók. No, dr. Bozóky megjelent a pretóriai légiirányító-központ radarján, a szép bársonyszék üresen tátong, kellene bele egy jóravaló, fess úriember. Megnyitják ama nagy konkléve by mlsz, aztán ezt a kopaszt elkezdék kapacitálni: "Pityu, Pityu!" - skandálá á'la tömeg, mint anno 1458-ban (Duna jege, Mathias Rex, igazság). A mi Pistink meg mit tudott volna tenni, hát beadá az derék, és az tömegek nyomása alatt jobb belátásra szenderülvén, pajzsra emelik. Elfoglalja magas hivatalának bársonyszékét, és lészen President of the "nemakartaméneztet' mlsz.
Azóta ténykedik mindannyiunk nagy-nagy kielégülésére, megrökönyösödésére. Eljön Petya bá' ideje, vannak némi eredmények (macskazabálók oldalba rúgása, polski fiat kerekének kidurrantása, a lovagrend lekaszabolása, ifjú titánok beépítése), de ez lenni kevés. Azaz: minden jó, Petya faxa gyerek, kiváló a bizonyítványa, de azért nézzünk körül a labdarúgó-edzők piacán, mert mégis, nos, csak, mert, mittudoménmiért. Van 20 kiváló jelölt erre a kiváló posztra, csak úgy tolonganak a szekemberkék ezért a zsíros állásért, ezért a méltó kihívásért. Hirtelen nem is jut eszembe ez a sok név, aki egymásnak adá az kilincs, én meg rojtosra nyelven tépegetém,. hogy akkor most, nemakarokmlszelnök lenni Pityu, hogyan is döntsek. Ej, van még 10 napom, de Bölöni Laci, no, ő biztosan nem lesz szövetségi kapitány vala, pedig két kézzel szorítá eztet a pallosbotot. Meg oszt Tornyi "mindenidőklegolcsóbbikedzője" Barna sem lesz kapitány. Mindegy is, maradt még 18 ifjú, aki szóba jöhet.
Az én mesém is tovább tartott volna, meg addig éltek, amíg meg nem haltak, ott ahol a kurta farkú malac túr, Hencidától Boncidáig, az Óperenciás-tengeren is túl - de a magyar határokon innen.