BarcafanTomee írta:
Azzal a csapattal énis szimpatizáltam. Dédé, Koller, Ewerton mellett ott volt a gólvágó Amoroso, Rosiczky, Kohler, Kehl, Odonkor, Lehman, talán Ricken is játszott még. Hirtelen ők ugranak be. Szép, támadó focit játszott a csapat

Lehmann - Evanilson, Metzelder, Wörns, Dede - Heinrich, Kehl, Rosicky, Ricken - Koller, Amoroso
Összeraktam egy csapatot azokból, akikre emlékszem. Ezek közül egyedül Lehmann, Metzelder és Rosicky szerződtek később a Dortmundnál komolyabb csapatba. Metzelder ugye a Realba, az a kirándulás olyan volt, amilyen...
Rosicky és Lehmann karrierjében viszont mindenképp előrelépés volt az Arsenal, a cseh esetében nagy kár azért, hogy ennyire sérülékeny, pedig remek futballista (volt?).
A többiek szépen lassan eltűntek a sűllyesztőben. Wörns és Heinrich már a kilencvenes években BL-t nyertek a Dortmunddal, akárcsak Ricken, aki szintén a sérülésekkel a szívta meg, pedig viszonylag nagy tehetségként indult. Kehl akkor éppen frissen érkezett talán Freiburgból és ugye még mindig a Dortmundnál tolja.
Koller klubkarrierjének Dortmund volt a csúcspontja, Amorosonak pedig volt egy jó szezonja a Dortmundnál és annyi, ráadásul őt anno rengeteg pénzért szerződtették...több, mint 25 milla volt 2001-ben, az még ma sem kevés.
Az egész eszmefuttatásnak annyi a lényege, hogy nincs túl sok értelme a tíz évvel ezelőtti Dortmundot összehasonlítani a mostanival (vagy mondjuk a tavalyival). A mostani lényegesen erősebb csapatként is és egyénenként is sokkal jobbak.
A Hummels-Subotic tengely lényegesen erősebb a fent vázolt Wörns-Metzelder párosnál, Götzéből valószínűleg jobb futballista lesz, mint Rosicky-ből (bár ez nem Rosicky hibája), és szerintem Lewandowski is egy picivel magasabb szintet képvisel, mint Koller vagy Amoroso. És akkor még nem volt szó Schmelzerről, Gündöganról, Sahinról vagy Kubáról.
Ráadásul a két csapat átlagéletkora sem igazán egyezik.
Nem azt mondom, hogy az a Dortmund rossz volt (mert nem), ez pedig jó (az). Két külön csapat, két külön sztori, csak ugyanabban a mezben.
Nem tudom, hogy miért volt muszáj ezt megosztanom, de muszáj volt.