La Liga / Copa del Rey

Foci a Barçán kívül
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.11.13. 20:23:23

Alba, Busi, Pique, Bartra es Ini is kezdok ma..:D Remelem angolok csak lotyogni akarnak, nem akarok serulest.
palesz77

2015.11.10. 18:34:16

Kis Nolito: "Barça rumours? I try not to get involved in rumours. Never say never, but I'm happy at Celta now. We'll see what happens."

Kíváncsi leszek mi lesz, ezekből az jön le, hogy ő jönne, csak érthető okokból nyíltan nem mondja ki. Munir miatt nem örülnék neki annyira, megoldanánk vele és Ardáékkal nélküle is szerintem, de a kardomba se dőlök ha jön, mert egy nagyon jó játékosról van szó, a liga egyik legjobbja konkrétan jelenleg.

Nolito Incredible Skills - Show 2015/2016
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.11.08. 18:12:03

Ma a szép gólok napja volt a Ligában (este még egy szép Krohn-Dheli szabad is lehetne. :D ), Williams a mi brazilunkhoz hasonló találatot jegyzett ma:
Golazo de Iñaki Williams
Kép
Kép
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.11.07. 18:56:57

Alcantara írta:A Celta úgy látom csak nekünk tartogatott félelmetes formát.

A Valencia lemosta őket Vigóban.
Pont most akartam én is ezt kérdezni, hogy mi volt, aki látta? Az eddig szenvedő Valencia (hét közben a Gent ellen kaptak ki) rúg ötöt a Balaídosban? Mustafi is betalált, hozni kell. :lol:
Kép
Kép
Kép
Alcantara
Director del Fútbol

2015.11.07. 18:52:54

A Celta úgy látom csak nekünk tartogatott félelmetes formát.

A Valencia lemosta őket Vigóban.
Normandia
Director del Fútbol

2015.11.02. 18:07:04

"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
palesz77

2015.10.19. 22:42:36

Nem tudom hányan nézték a Gijon-Granada találkozót, de rohadt jó kis meccs volt. Még hogy a kicsik rangadói élvezhetetlenek a La Ligában.. :D Granadában van amúgy egy Success nevű srác, Real ellen is néztem már, hogy mennyire jól játszik, ma is parádés volt. Lőtt egy eszméletlen gólt, és mezőnyben is talán a legjobb volt. Gyors, erős, jól cselez.. Egy kis csapatnak kincset érhet, és miatta élvezetesebb a meccs egy semleges drukkernek is. A Rayoban is volt egy ilyen srác, név szerint Bangoura, Albáék vele se bírtak. Nyáron szégyelltem még el magam, hogy nem ismerem a Liga felhozatalt, úgyhogy kicsit nyitottabb szemmel nézem a meccseket, vannak itt ügyes kis játékosok, még ha nem is a legmagasabb szinten. :D
kristop
Entrenador del Barça

2015.10.18. 22:56:01

én nem hiszek az ilyen összeesküvés elméletekben bíró ügyben, de ahogy az idény elején velünk bántak az már nevetséges szinten volt (egy kupát kábé el is buktunk rajta). nem véletlenül nyilatkozta lucho is, hogy "bárkinek is meglepetés, ha nem kapunk meg egy jogos büntetőt?". ha volt egy tiszta eset, de a meccs szoros volt, vagy nehéz, soha semmit nem fújtak. de ha olyan volt a helyzet, hogy semmi szükségünk nem volt a büntetőre, akkor meg olyanokat is megkaptunk, amik határesetek voltak, vagy egyenesen semmik. a rayo elleni meccsen például kettőt befújtak, kettőt nem, ha ragaszkodunk a szabályokhoz, akkor négyet kellett volna kapnunk, de a bíró nem mer ilyet, mert akkor rászáll a sajtó. ez így mennyire nevetséges már? nem az a megoldás, hogy túl sokat már nem fújunk be, hanem hogy a kedves védő nem szabálytalanul védekezik a tizenhatoson belül. pont ezért nem számít itt a konkrét szám. kaphat valaki 10 büntetőt egy évben, és lehet hogy a felét se érdemelné, és valaki más kaphat 15öt úgy, hogy az még kevés is.

nálam az ilyenek miatt szánalmas a bíráskodás, amin a videóbíró se fog tudni segíteni. mert nem az a probléma legtöbbször, hogy nem látja, hanem hogy rosszul dönt, mérlegel, nem mer ítéletet hozni, mert akkor "beleszól a meccsbe". vagy mert az éppen aktuális média (sport vs marca) rászállna és akkor neki annyi. mourinho ezt lovagolta meg a real élén, annyit hisztizett még a jogos ítéletek után is, vagyis legtöbbször azok után, hogy pankrációt rendezhettek a realosok mire megkaptak egy sárgát vagy pirosat.

könnyen meglehetne fogni a modern foci sok rákfenéjét, de nem elég tökösek a bírók, vagy csak központilag nem merik megfogni ezeket a dolgokat.
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
Messias2
Director del Fútbol

2015.10.18. 21:57:41

Nero. írta:Amúgy kik voltak azok akik a múltkor még madridistának neveztek, mert szerintem nem fúj nekik a bíró? A büntetők körül ment a vita. Már most kaptunk annyit idén, mint a tavalyi szezonban összesen.
Valóban érdekes megfigyelni, most hogy hallgatnak ezek a személyek.
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2015.10.18. 21:54:05

Nero. írta:Amúgy kik voltak azok akik a múltkor még madridistának neveztek, mert szerintem nem fúj nekik a bíró? A büntetők körül ment a vita. Már most kaptunk annyit idén, mint a tavalyi szezonban összesen.
A Madriddal most nem foglalkoznék, de ha már büntető, akkor több színtiszta, elnézhetetlen büntetőt nem kapunk meg, mint ahányat egyáltalán befújnak...
Nero.
Llegenda del Barça

2015.10.18. 21:03:38

Amúgy kik voltak azok akik a múltkor még madridistának neveztek, mert szerintem nem fúj nekik a bíró? A büntetők körül ment a vita. Már most kaptunk annyit idén, mint a tavalyi szezonban összesen.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
hank1ee
Director del Fútbol

2015.10.18. 17:02:01

visca el barca írta:griezmann gólját elnézve milyen egyszerű ez a foci :lol: fuss gyorsabban mint az ellenél és lődd be :D
Találd meg az üres területet. ;) Felkínáltak neki egy folyosót, amit egy ilyen klasszis ki is használ.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
visca el barca
Presidente del Barça

2015.10.18. 16:47:14

griezmann gólját elnézve milyen egyszerű ez a foci :lol: fuss gyorsabban mint az ellenél és lődd be :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.18. 16:35:03

Gabi-Tiago nem olyan típusú játékosok szerintem. De rád hagyom, most draftolok, 200 a pulzusom. :D
Kép
Kép
Kép
palesz77

2015.10.18. 16:31:11

Bob_Marley írta:ezért írtam, hogy a felállások miatt és a játék felfogások miatt az irányítói szerepkör eltűnik.
Nem eltűnt, csak az Atleticoban ott ahol én mondtam most a Tiago-Gabi kettős játszik, és mivel ők egyáltalán nem tudnak szélen játszani, ezért Koke kerül oda. De a poszt megvan attól még ugyanúgy, csak nem ő tölti be - mondjuk lehet nem olyan néven, funkció marad attól még, csak "modernizálva" van.

EB-n meg én is várom mit rittyentenek majd a franciák. Én Benzemában látom a "vezért" - csak Girezmann ne amortizálja le megint :D -, Pogbától csak pár villanást várok. Aztán lehet tévedek, a 13-as Copán Neymartól se vártam sokat, aztán.. :D
Bob_Marley írta:most draftolok, 200 a pulzusom. :D
:lol:
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.18. 16:20:48

kristop írta:griezmann =D> az a sebesség, ahogy elindult, atyaég.
Irgalmatlanul várom az EB-t. :D Régóta nem volt ilyen ígéretes francia csapat, egy hátrányuk lehet, hogy igazán vezérük nincsen. Ezért is lehet érdekes Pogba mit nyújt és tud-e szintet lépni, de leginkább Benzema-nak kellene előrelépnie. A németek is jók fiatalok terén, de a francia csapat tele van jó játékosokkal.

Koke szerintem pont ezért jó játékos, mert sok helyen tud hasznos lenni, s ez csapatjáték és olyan szerkezet kell, amiben több játékos adottságait sikerül kiaknázni. Lehet Koke egymagában középen "ellenne", de a Tiago-Gabi kettős miatt és legfőképpen Filipe Luis miatt az ő játékára ott baloldalon nagy szükség van. Labdát tud szerezni és eltudja osztogatni. Ez a szerkezet ilyen játékot igényel ezért írtam, hogy a felállások miatt és a játék felfogások miatt az irányítói szerepkör eltűnik.
Kép
Kép
Kép
palesz77

2015.10.18. 16:13:23

Na, erre ad egy hatalmas gólpasszt.. :mrgreen: Amúgy belekezdtem hosszan az előbb, de aztán nem volt energiám befejezni. A lényeg, hogy nekem ugye kicsit más a jó játék, mint neked - középpályán főleg -, ebből adódik a nézeteltérés most is. A szélen is hasznos tud lenni, csak a saját maximumát nem tudja hozni, amit én "hiányolok", az Atletico nem feltétlenül, mert így is megvannak. De Koke ennél jobb játékra is képes lenne, mint amit most mutat hétről hétre, ezért írtam amit.

Griezmann meg.. =D>
kristop
Entrenador del Barça

2015.10.18. 16:10:43

griezmann =D> az a sebesség, ahogy elindult, atyaég. ha jackson martinez beletud szokni ebbe a rendszerbe, akkor ismét ott lehet az atletico, szerintem keretre erősebbek, mint tavaly.
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.18. 15:24:09

Koke-ról tudok nyilatkozni, mert őt látom többet. 4-2-3-1 a Tico felállása, ő baloldalról indulva játszik és ott azért jobb megoldás jelenleg, mert Gabi-Tiago belül kell labdát szerezzen és Koke pedig a szélen és ki tudják használni ezt az adottságát. Filipe Luis sokat megy fel, ahogy nálunk Rakitic úgy ott Koke kell kisegítsen neki és játékot "szervezni" nem csak középről lehet. Befelé húzva megnyitja a területet a felfutónak, vagy a visszalépő csatárral tud kényszerítőzni. Ebben a felállásban neki kintről kell játszani és ezt is jól megoldja. Ha Gabi vagy Tiago nincs, akkor meg középről. Én nem látom, hogy ez gondot okozna, stabil jó játékra képesek így és a szélső támadó felfogása miatt Koke játéka onnan indulva ugyanúgy hasznos tud lenni.

Megnéztem, bár nem sok teljes meccse volt sajnos idén, de a passzaiból nem azt látni, hogy ne lenne játékban.
Las Palmas:
http://la-liga.squawka.com/atletico-de- ... ga/matches
Galata:
http://champions-league.squawka.com/gal ... ue/matches
Nem tudom, hogy kell a képet idehozni, a lényeg hogy ezeken a meccseken is folyamat játékban volt. Ellenünk nyilván kevésbé, hiszen ott nem a labda megtartására törekedett az Atletico.

Játszik mindjárt a Sociedad ellen, meglehet figyelni mit nyújt. Szerintem baromi nagy ötlet volt a pálya széle felé tenni és nem új keletű mert a válogatottban is tolta már ott és így van három labdaszerző embere az Atleticonak a középpályán és szépen elvannak osztva a területek. És koke kombinatív képességeit ugyanúgy tudják használni és neki is több segítsége van Filipe Luis által és 2 vs1 szitukat tudnak kialakítani.

Atlético Madrid XI vs. Real Sociedad: Oblak; Juanfran, Giménez, Godín, Filipe; Correa, Tiago, Gabi, Koke; Griezmann, Jackson Martínez.

Tessék, nem lehet mondani, hogy nem csinálják rosszul és nincs logika ebben, hogy Koke onnan indul. Elkérte, lejátszottak egy háromszöget, Luisnak területe nyílt, Koke beindult jött a labda, fölé fejelte.

És ad egy gólpasszt Grizinek. :D Aki nagyon ügyesen löbbölte át. Kintről befelé mozogva, jó passz és abból gól.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2015.10.18. 16:11:02-kor.
Kép
Kép
Kép
palesz77

2015.10.18. 15:09:28

Áthoztam ide ha nem baj, itt talán nem off. (Koke és Jonathan dos Santos posztjáról volt szó, akit esetleg érdekel)
Bob_Marley írta:De továbbra is az irányító középpályás megy ki a divatból és máshol kell rájuk számítani. 4-3-3, 4-2-3-1, 4-1-2-1-2 felállások a "divatok", egyik sem irányítót követel.
4-3-3-ban valamelyik középső, 4-2-3-1-ben valamelyik hátsó, de 4-4-2-ben is az egyik középső posztot kéne megkapniuk szerintem, nem a szélsőt - ha másért nem is, hát a fizikális adottságaik miatt. Nem klasszikus irányítóra gondolok amúgy, lehet megint rosszul fejeztem ki magam. De nekik elsősorban a jó passzjátékuk az erősségük a nagy mezőnymunka mellé, ezt meg nem a szélen tudják leginkább kamatoztatni, hanem középen, ahol mozgathatják a csapatot, gyorsan továbbtehetik, vagy megnyújthatják a széleket, segíthetik a labdakihozatalt, kérhetik-adhatják folyamatosan. Szélen fele annyit vannak játékban. Ez olyan, mintha Xavit raktuk volna ki 4-4-2-ben szélre anno, vagy Verratti és Gündogan nem - relatíve - középen játszanának. Koke játéka sínyli ezt meg eddig idén nagyon, nem volt még egy igazán jó meccse se a szezonban, mert többet van a vonal mellett, mint a pálya közepe fele.
brownieheaven
Jugador d'estrella

2015.10.18. 13:49:40

S.Agüero írta:
brownieheaven írta:
Ő nem a Sevillában van?

1-2 már amúgy.
Na, ezt elkiabáltam (legalább Nolito).

Elvileg még augusztus végén írt alá négy évre a tengeralattjáróhoz, meghatározatlan összegért. Engem is meglepett.
MatyiG
Adminisztrátor

2015.10.18. 13:46:07

brownieheaven írta:Na, közbe nagyon úgy néz ki, hogy a Villareal leikszel a Celtával, ami most a lehető legjobb, így a Real meg a Barca áll az élre, majd jövőhéten a Celta remélhetőleg elveri a Madridot a Balaídosban :D

Ráadásul Denis szép gólt lőtt
https://www.youtube.com/watch?v=HLJ50tVbFDE" target="_blank
Ő nem a Sevillában van?

1-2 már amúgy.
brownieheaven
Jugador d'estrella

2015.10.18. 13:43:31

Na, közbe nagyon úgy néz ki, hogy a Villareal leikszel a Celtával, ami most a lehető legjobb, így a Real meg a Barca áll az élre, majd jövőhéten a Celta remélhetőleg elveri a Madridot a Balaídosban :D

Ráadásul Denis szép gólt lőtt
https://www.youtube.com/watch?v=HLJ50tVbFDE" target="_blank
hank1ee
Director del Fútbol

2015.10.17. 02:12:55

Xanthor írta:A Getafe megtalálta a módját a nézőszám növelésének. Elindították a "Getafinder" Tinder-re hajazó app-jukat, amivel a stadion különböző helységeiben lehet "összejönni" a kölcsönösen szimpatikus Getafe drukkerekkel. Teljesen normális. :D
A reklám:
https://www.youtube.com/watch?v=6cxxdTruzNc" target="_blank
Óriási ötlet vakrandit csinálni egy futballmérkőzésből, kb. mint akik szelfibottal akarnak meccsre járni. :D bár hiába hatalmas biznisz a foci, az ilyen csapatoknak, mint a Getafe nyilván mindent be kell vetni, (a menekült csávóról nem is beszélve, milyen megható :( ) mert a pályán ugye nem képviselnek olyan minőséget, hogy arra valaki kíváncsi legyen. :lol:
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.16. 23:48:39

Xanthor írta:A Getafe megtalálta a módját a nézőszám növelésének. Elindították a "Getafinder" Tinder-re hajazó app-jukat, amivel a stadion különböző helységeiben lehet "összejönni" a kölcsönösen szimpatikus Getafe drukkerekkel. Teljesen normális. :D
A reklám:
https://www.youtube.com/watch?v=6cxxdTruzNc" target="_blank
Azért ez így elég durva....:D Már maga a telefonon ismerkedés szerintem az ultragáz kategória, de hogy ezt egy meccsen? Persze bárhol lehet ismerkedni, de döntsük el hogy színházba megyünk vagy henteshez....:lol:
Kép
Kép
Kép
Válasz küldése